اجرایی شدن کامل توافقات با روسیه نیازمند چه اقداماتی است؟
در اجرایی شدن توافقات با روسیه فارغ از تمامی معضلاتی که به عنوان مثال در مباحث گمرکی، تسهیل صدور روادید، چالش های بانکی وجود دارد و تقریباً تا امروز لاینحل بوده است، علت اصلی عدم اجرایی شدن این توافقات به این بر میگردد که بخش هایی در داخل ایران و روسیه خیلی تمایلی به توسعه روابط دو کشور ندارند. اگر بخواهیم واضح تر بگوییم برخی از مدیران میانی کشورهای روسیه و ایران تمایلی به توسعه روابط بین دو کشور ندارند و معمولاً رابطه با غرب را ترجیح میدهند. به همین دلیل عملاً دستوراتی را که به آنها ابلاغ میشود را به درستی اجرا نمی کنند و یا بر سر اجرایی شدن آن کارشکنی میکنند. این مسئله در سال های گذشته باعث شده که دستکم بسیاری از توافقاتی که بین ایران و روسیه منعقد شده عملاً به مرحله اجرا در نیاید؛ بنابراین مانع مهم وجود گرایش های غرب گرایانه در هر دو کشور به ویژه در ایران است. بسیاری از توافقنامه ها عملاً در حد توافقنامه بر روی کاغذ باقی مانده و این عده مانع از اجرایی شدن واقعی آن ها میشوند.
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
حقیقت اعتراضات عراق چیست؛ سیاسی یا اقتصادی؟
ناکامی دولتهای مختلف عراق در حل مشکلات اقتصادی و بهبود شرایط زندگی مردم را می توان عاملی در جهت تشدید تحرکات اجتماعی و گسترش اعتراضات مداوم در مناطقی از عراق و مشخصا مناطق شیعه نشین دانست؛ مناطقی که در سالهای اخیر در آن مقتدا صدر خود را در قامت رهبر معترضان به وضعیت اقتصادی موجود نشان داده است و چه بسا به واسطه ایفای نقشی که در این زمینه کرده بود ائتلاف تحت رهبری او (سائرون) توانسته است در انتخابات اخیر پیروز شود. درواقع این ائتلاف خواستار اصلاحات سیاسی و اجتماعی بود و نارضایتی و خشم مردم از گروههای سیاسی به عنوان عاملی در جهت پیروزی آن در انتخابات پارلمانی تفسیر میشود. هرچند که نسبت پاییین شرکت کنندگان در انتخابات (44.5 درصد) را میتوان موید این باور دانست که بخشی قابل توجهی از عراقیها نسبت به تغییر در وضعیت موجود امید چندانی ندارند.
در همین حال، فساد گسترده در دستگاههای دولتی و عملکرد گروههای سیاسی که از سهمبندیهای موجود در وزارتخانهها برای حفظ خود در ساختار قدرت استفاده کرده و برای کسب منابع مالی بیشتر با یکدیگر رقابت میکنند، به گونهای است که به کاستن از گستره فساد در این کشور کمکی نکرده و باعث تداوم اعتراضهای مردمی شده است.
در کنار فساد گسترده، عملکرد دولتهای مختلفی که پس از سال 2003 در عراق بر سر کار آمدهاند به گونهای بوده که نتوانستهاند پاسخگوی حداقل حقوق برای شهروندان باشند. ضمن اینکه احزاب سیاسی حاضر در دولت هم بیشتر درگیر زد و بندهای سیاسی و کسب منابع مالی بیش از پیش برای خود بودهاند. محمد رضا بلوردی
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
تلاش برای فرقهای کردن اعتراضات عراق
تحولات روزهاي گذشته درحالی رخ میدهد که برخی از طرفهای ناکام در انتخابات اخیر درپی این هستند که این تظاهرات را به عنوان اعتراضاتی معرفی کنند که محدود به شیعیان عراق و ناشی از اختلافات داخلی آنها و نيز اختلاف بين حاميان خارجي آنها میباشد. براین اساس تلاش بر این است که اعتراضات را به عنوان اقدامی در جهت تسویه حساب بین ایران و ایالات متحده امریکا در عراق نشان دهند و اینگونه جلوه دهند که ایران به دنبال است تا حیدر العبادی برای دومین بار به عنوان نخست وزیر انتخاب نشود و از این طریق سیاستهای امریکا در این کشور پیش نرود. در این میان تبلیغاتی سوء نیز علیه جمهوری اسلامی ایران صورت میگیرد؛ همانند اینکه ایران در این تابستان گرم و سوزان اقدام به قطع جریان انتقال برق به عراق کرده است. این درحالی است که مصرف برق در داخل ایران به گونهای است که مردم ایران هم ناچار به تحمل خاموشیهای مقطعی میباشند.
به هرحال، کنکاش در اعتراضات اخیر عراق حکایت از تلاشهایی دارد که عناصر بعثی و سرویسهای اطلاعاتی برخی قدرتهای منطقهای و مشخصا عربستان سعودی با هماهنگی و چراغ سبز امریکاییها دنبال میکنند و سعی بر این دارند اعتراضات به حق و مسالمیت آمیز مردمی را سیاسی کرده و به خشونت بکشانند. درچنین فضایی آنچه که از دولت عراق انتظار میرود این است که ضمن بررسی سریع کاستیهایی که در زمینه خدمات عمومی وجود دارد، اقدام به برخورد با مسئولانی كند که در اين زمینه کوتاهی كرده و به نوعی در وضعیت موجود نقش داشته اند. این اقدامات راه را بر آشوبگرانی که سوار بر موج اعتراضات مردمی می شوند، می بندد. محمد رضا بلوردی
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
به نظر شما در شرایط کنونی شفافیت مهمتر است یا حفظ سرمایهگذار؟
مسلما شفافیت؛ در حالت کلی ایران در فضای اقتصاد نیاز به سرمایهگذار مفید دارد، این یعنی فعالیت تجاری مشخصی که دولت توان نظارت بر آن داشته باشد و در کنار آن بتواند از آن مالیات هم دریافت کند.
این به معنای آن است که باید یک فعال تجاری شناخته شده باشد و اینطور نباشد که در کسری از روز به دلیل اینکه ناگهان بازار طلا و یا ارز پر منفعتتر شد تغییر صنف بدهد.
سرمایهها و فعالین اقتصادی باید شفاف باشند؛ سرمایهایی که نخواهد وارد بازی شفاف اقتصادی شود در هر کشور نه فقط در ایران به رسمیت شناخته نمیشود و از آن کشور اخراج میشود.
باید توجه داشت عملکردی که در اقتصاد شفافیت نداشته باشد بیش از اینکه بخواهد سود برساند به ضرر اقتصاد کشور است.
به عقیده من شفافیت آنقدر ارزش دارد که حتی اگر منجرب به خروج سرمایه شود باز هم مقدم بر جذب سرمایهگذاری است.
برای مثال گفته میشود یک شخص با سی و چند سال سن 38 هزار قطعه سکه با قیمت هر سکه یک میلیون و سیصد هزار تومان خریده است یک رقم این چنینی در بازه دو ماه یک سود وحشتناک غیرمتعارف خواهد داشت.
اگر گذشته را به یاد داشته باشید یک زمانی در بازار چای، برنج، فولاد هم این سرمایه نادرست به وجود آمد.
بیش از دو سال پیش در ایام عید التهاب در بازار پسته وجود داشت پسته در کل ایران نایاب شد. یکی دو نفر از سرمایهداران کل پستهها را جمعآوری کردند و قیمت پسته به صورت فلهایی رشد پیدا کرد.
این مسائل ناشی از سرمایههایی است که شناسنامه ندارند؛ بنابراین اگر بخواهیم نگرانی دولت برای امتناع از اعلام صاحبان سرمایه و گیرندگان ارزهای رانتی را بررسی کنیم باید بگوییم این کار ناشی از فساد و موارد سیاسی است. دکتر مهدیار اسماعیلی
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
دولت باید چه جایگاهی در مدیریت بازار ارز داشته باشد تا بتواند ثبات آن را حفظ کند؟
سهم سوداگری و سفته بازی در اقتصاد ما زیاد است. مهمترین نقشی که دولت در چنین شرایط اقتصادی میتواند ایفا کند، از بین بردن حاشیه سود سفته بازی است.
اما موضوع اینجاست که دولت این توان را ندارد که پولهای فعال در حوزه سفته بازی را به صورت دستوری به حوزه تولید سوق دهد. برای نمونه قبل عید دولت به صورت دستوری سود بانکی را کاهش داد برای این که پولها به سمت تولید برود اما پولها به سمت بازار سکه رفت؛ این شرایط ناتوانی دولت را نشان میدهد.
البته فرقی برای دولت نمیکند به دلیل این که ساختار اقتصادی در مدیریت نقدینگی و تقاضای پول باید به سمت تولید و تقاضای درست برود. در چنین شرایطی دولت باید ابزار مانند مالیات که حاشیه سود سفته بازی را به صورت مستقل از بین ببرد یعنی اگر امروز بازار سفته بازی به سمت سکه سوق پیدا کرد دولت باید وضع مالیات را برای حاشیه سود مضاعفی که در خرید و فروش سکه وجود دارد برای سفته بازها به وجود آورد.
سال گذشته پیش از اوج گرفتن بازار سکه، سود در سپرده گذاری بود. برای مثال سود تولید 8 درصد بود اما بانکها به راحتی سود بیشتری میدادند خوب مشخص است که هیچ عقل سالمی به سمت تولید نمیرود امروز هم شاهد همین موضوع برای بازارهای دیگر مانند ارز و سکه هستیم. دولت باید مالیات 20 درصد بر حاشیه سود سفته بازی مصوب کند.
دکتر مهدیار اسماعیلی
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
طی هفتههای اخیر شاهد اعتراضات خیابانی مردم به دلیل مشکلات اقتصادی بودیم به نظر شما این موضوع ادامه پیدا میکند؟
به هر حال مشکلاتی در اقتصاد کشور داریم اما هیچگاه این موضوع باعث دلسردی مردم به تمام اجزای جمهوری اسلامی نشده است. اگر مشکلی هم در اقتصاد وجود دارد و باعث نگرانی برای اقشار جامعه است این مشکل باید از طریق گفتوگو درون خانوادگی حل شود، با نزاع قابل حل نیست، بلکه مشکلات بیشتر میشود.
موضوعی که ارزشمند است کماکان جامعه به حاکمیت امید دارد و دلش میخواهد این مسائل از مسیر خودش حل شود. لذا مردم به اقداماتی مانند اعتراضات دی و یا اتفاقی که در بازار رخ داد به صورت طبیعی روی خوش نشان نمیدهد و طراحان آن را با شکست مواجه میکنند. دکتر مهدیار اسماعیلی
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
❣ مراقب باشیم :
ﺩﺭﺧﺖِ ﻧﺨﻞ؛ ﺩﺭﺧﺖ ﻋﺠﯿﺒﯽ ﺍﺳﺖ؛
وقتی نخلی رامی خواهند قطع کنند ،گویند: "بکُشش"
ﺟﻨﻮﺑﯽ ﻫﺎ بیشتر این واژه را میشناسند.
انگار این درخت ﭼﯿﺰﯼ ﺷﺒﯿﻪ ﺑﻪ ﺁﺩﻣﯿﺰﺍﺩ ﺍﺳﺖ.
ﻧﺨﻞ ﺗﻨﻬﺎ ﺩﺭﺧﺘﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﺳﺮﺵ ﺭﺍ ﻗﻄﻊ ﮐﻨند میمیرد حتی اگر ریشه در خاک سالم و شرایط لازمش باشد بازهم میمیرد، ﺑﺮ ﺧﻼﻑ ﻫﻤﻪ ﺩﺭﺧﺖ ﻫﺎ ﮐﻪ ﺳﺮﺷﺎﻥ ﺭﺍ ﮐﻪ میزنند ﺑﺎﺭ ﻭ ﺑﺮﮒ ﺷﺎﻥ رشد بیشتری دارد.
بزرگی ﻣﯽ ﮔﻔﺖ: ﻓﺮﻫﻨﮓ دریک جامعه ﻣﺜﻞ ﺩﺭﺧﺖ ﻧﺨﻞ ﺍﺳﺖ!سخن ناصواب نیست وباتوجه به ایامی که درآن قرار داریم جادارد کا تاکید کنیم:
ایام دهه کرامت ،دهه ای کاملا فرهنگی است از حجاب وعفافش گرفته تا سبک زندگی رضوی اش . این ایام بابرکت را بهانه قرار بدهیم ویک مطالبه جدی را سرلوحه برخی محافل مذهبی واجتماعی کنیم وآن این دیدگاه مقام معظم رهبری است که فرهنگ را راهکار اصلی توسعه و پیشرفت جامعه دانسته اند و می فرمایند:
«در عرصه فرهنگ، بنده به معناى واقعىِ کلمه، احساس نگرانى مىکنم و حقیقتاً دغدغه دارم. این دغدغه از آن دغدغههایى است که آدمى به خاطر آن، گاهى ممکن است نصفِ شب هم از خواب بیدار شود و به درگاه پروردگار تضرّع کند. من چنین دغدغهاى دارم».
محمد عباسیان
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
. در دو پیام رسان داخلی سروش وایتا
🔵انقلابی بمانیم(ثامن الائمه)👇👇
@e_beman
🔴پاورپوینت سیاسی👇👇
@p_bazyad
🔴رئیسدفتر رئیسجمهور: ترامپ ۸ بار درخواست گفتوگو و ملاقات با رئیسجمهور را از تیم ایرانی کرده بود
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋
" اهمیت توجه به فشار روانی دشمن"
قابل توجه نخبگان واساتید محترم:بدنبال جابجایی سردار آبرومند از معاون هماهنگ کنندگی سپاه ومعرفی به جانشینی قرارگاه جنگ نرم توسط فرمانده کل سپاه
«سردار شریف»، سخنگوی سپاه اعلام نمود :
🔹سردار آبرومند از فرماندهان با ذوق، خوشفکر و مسلط به موضوعات دستور کار قرارگاه جنگ نرم سپاه است.
🔹با توجه به شرایط تهاجم روانی و جنگ رسانهای ترکیبی دشمن علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران از مدتها قبل قرارگاهی تحت عنوان قرارگاه جنگ نرم در سپاه شکل گرفته است.
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
#بینالملل
🌍«الحشد الشعبی» ۶ روستا در شرق عراق را پاکسازی کرد.
🌍آلمان هند را به مقاومت علیه فشارهای آمریکا برای تحریم نفت ایران فراخواند.
🌍«حسن باعوم»، رئیس شورای ملی آزادسازی جنوب یمن خواستار خیزش مردمی علیه اشغالگری ائتلاف سعودی در جنوب یمن شد.
🌍سفیر اتریش در تهران: اروپا از کاهش صادرت نفت ایران ۱۰ میلیارد دلار ضرر کرده است/ اروپا به ایجاد کانالهای مالی جدید با ایران برای ایجاد زمینه ادامه خرید نفت علاقمند است.
وال استریت ژورنال:
🔹چین روی پسته آمریکا ۴۵ درصد تعرفه اعمال کرد.
🔹اعمال تعرفه چین روی پسته آمریکاییها باعث خواهد شد تا بازار این محصول به نفع ایران تمام شود.
نشریه انگلیسی«میدل ایست آی»:
🔹بخواهید یا نخواهید، ایران «قویترین بازیگر» در عراق میماند.
🔹هر آنکس که فکر میکند میتواند از بیرون بر روابط پیچیده ایران و شیعیان عراق اثر بگذارد، در خواب و خیال بهسر میبرد.
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🌹جنگ احزاب امروز علیه جمهوری اسلامی
[سوره الأحزاب (33): آيه 22]
وَ لَمَّا رَأَ الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزابَ قالُوا هذا ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ ما زادَهُمْ إِلاَّ إِيماناً وَ تَسْلِيماً (22)
و همين كه مؤمنان دستهها (ى لشكر دشمن) را ديدند، گفتند: اين همان است كه خدا و رسولش به ما وعده داده، و خدا و رسولش راست گفتند. و (ديدن لشكر مهاجم) جز بر ايمان و تسليم آنان نيفزود.
🌹پيامها:
1- ايمان عامل قدرت مومنان انقلابی است. «رَأَ الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزابَ قالُوا» ...
2- منافقان، دشمنى را كه حضور ندارد، حاضر مىپندارند «يَحْسَبُونَ الْأَحْزابَ لَمْ يَذْهَبُوا» ولى مؤمنان انقلابی، دشمنان موجود و مهاجم را ناچيز مىشمرند. «وَ لَمَّا رَأَ الْمُؤْمِنُونَ ... هذا ما وَعَدَنَا اللَّهُ»
3- هجوم دشمنان متّحد، براى مؤمن انقلابی غير منتظره نيست. «هذا ما وَعَدَنَا اللَّهُ»
4- سخن رسول خدا، همان سخن خداست. «وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ»
5- جبهه و جنگ براى مؤمن انقلابی، بستر رشد و ترقّى است. «ما زادَهُمْ إِلَّا إِيماناً وَ تَسْلِيماً»
6- مؤمنان انقلابی، از تعداد و تشكّل دشمنان نمىترسند. «ما زادَهُمْ إِلَّا إِيماناً»
🌹امام خامنه ای در دیدار علما و روحانیون استان خراسان شمالی ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
«لقد کان لکم فی رسولاللّه اسوة حسنة لمن کان یرجوا اللّه و الیوم الاخر و ذکر اللّه کثیرا». اگر «یرجوا اللّه و الیوم الاخر» هستیم، اسوه، پیغمبر است. نه اینکه ما مثل او عمل کنیم - که محال است - راه او را باید ادامه دهیم. آن وقت در آیهی بعد، وضع مؤمنان به این پیغمبر روشن میشود: «و لمّا رءا المؤمنون الاحزاب قالوا هذا ما وعدنا اللّه و رسوله و صدق اللّه و رسوله».
در جنگ احزاب، از همه طرف حمله کردند. در جنگ بدر یک گروه بودند، در جنگ احد یک گروه بودند، در جنگهای دیگر قبائلِ کوچک بودند؛ اما در جنگ احزاب، همهی قبائل مشرک مکه و غیر مکه و ثقیف و غیره آمدند متحد شدند؛ ده هزار نفر نیروی رزمنده فراهم کردند؛ یهودیها هم که همسایهی پیغمبر بودند و امانیافتهی پیغمبر بودند، خیانت کردند؛ اینها هم با آنها همکاری کردند. اگر بخواهیم این را با امروز مقایسه کنیم، یعنی آمریکا با آنها مخالفت کرد، انگلیس مخالفت کرد، رژیم صهیونیستی مخالفت کرد، فلان رژیم مرتجعِ نفتخوار مخالفت کرد. پولهاشان را خرج کردند، نیروهاشان را جمع کردند، یک جنگ احزاب درست کردند؛ جنگ احزابی که دلها را خیلی ترساند. اوائل همین سوره میفرماید: «و اذ قالت طائفة منهم یا اهل یثرب لا مقام لکم فارجعوا»؛ مردم را میترساندند. الان هم همین جور است. الان هم یک عدهای مردم را میترسانند: آقا بترسید. مقابلهی با آمریکا مگر شوخی است؟ پدرتان را در میآورند! آن جنگ نظامیشان، این تحریمشان، این فعالیتهای تبلیغی و سیاسیشان. در آخر این سوره باز میفرماید: «لئن لم ینته المنافقون و الّذین فی قلوبهم مرض و المرجفون فی المدینة لنغرینّک بهم». مرجفون همینهایند. در یک چنین شرائطی، شرح حال مؤمن این است: «هذا ما وعدنا اللّه و رسوله»؛ ما تعجب نمیکنیم؛ خدا و رسولش به ما گفته بودند که اگر پابند به توحید باشید، پابند به ایمان به خدا و رسول باشید، دشمن دارید؛ دشمنها سراغتان میآیند. بله، گفته بودند، حالا هم راست درآمد؛ دیدیم بله، آمدند. «و صدق اللّه و رسوله و ما زادهم الاّ ایمانا و تسلیما»؛ ایمانشان بیشتر شد. منافق، ضعیفالایمان، فی قلوبهم مرض - که طوائف گوناگونیاند - وقتی دشمن را میبینند، تنشان مثل بید میلرزد؛ بنا میکنند به مؤمنین باللّه و زحمتکشان در راه خدا، عتاب و خطاب و اذیت کردن و فشار آوردن: آقا چرا اینجوری میکنید؟ چرا کوتاه نمیآئید؟ چرا سیاستتان را اینجوری نمیکنید؟ همان کاری که دشمن میخواهد، انجام میدهند. اما از آن طرف، مؤمنینِ صادق میگویند: ما تعجبی نمیکنیم؛ خب، باید دشمنی کنند؛ «هذا ما وعدنا اللّه و رسوله».
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman