🔰حرف روز
🔻هارمونی شرق
«ایران و عربستان توافق کردند ظرف حداکثر ۲ ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سرگرفته و سفارتخانهها و نمایندگیهای خود را بازگشایی کنند.» آنچه از ظاهر این خبر بر میآید آن است که عربستان سعودی و ایران قصد دارند از طریق احیای روابط دیپلماتیک از بار تنشها و اختلافات میان خود کاسته و وارد فاز جدیدی از مناسبات صلحآمیز و دوستانه سیاسی و اقتصادی شوند، اما شاید این نگاه زیادی خوشبینانه باشد چرا که با توجه به عمق اختلافات سیاسی و ایدئولوژیک و رقابت طولانیمدت میان دو کشور رسیدن به یک فضای مفاهمه مشترک در کوتاهمدت چندان ساده نخواهد بود با این حال دست کم این اتفاق میتواند روابط دو سوی خلیجفارس را از مرحله «جنگ سرد» به مرحله «صلح سرد» منتقل نماید.
👈نکته مهم که دیگری که باید بدان توجه داشت نقش میانجیگری چین برای کاهش تنش در منطقه است. چینیها از آغاز قرن بیستویکم سیاست خارجی خود را متأثر از ایده هوجین تائو رئیسجمهور این کشور پایهگذاری نمودند. تائو در ابتدا راهبرد ظهور مسالمتآمیز(peaceful Rise) را مطرح کرد که طی آن چین مسیر افزایش توانایی خود را در مسیری غیر از گسترش قدرت نظامی دنبال میکرد. اما پس از مدتی متوجه شدند که راهبرد «ظهور» واکنشهایی را به دنبال داشته است چرا که این ظهور به نوعی به «افول دیگران» تعبیر میشود لذا سیاست جدید خود را تحت عنوان راهبرد جهان هماهنگ (Harmonious World) مطرح نمودند. این راهبرد به معنی اولویت بخشیدن به صلح و پایداری و ثبات جهانی نه از طریق ایجاد اتحادهای نظامی و سیاسی بلکه از طریق همکاری و پیوندهای اقتصادی است.
از منظر چینیها سیاست خارجی ابزاری در جهت ایجاد ثبات در منطقه به منظور دستیابی به توسعه اقتصادی است از اینرو تلاش میکند تا با رفع انسدادهای سیاسی و ایجاد هماهنگی تا حد ممکن موانع اقتصادی را از میان بردارد. برای چین، ایران و عربستان علاوه بر اینکه به عنوان دو بازیگر منطقهای و مؤثر در معادلات سیاسی و امنیتی منطقه شناخته میشوند، سهم بسزایی در تأمین انرژی صنایع چینی را بر عهده دارند.
به طور کلی این توافق را در راستای حرکت شرق به سمت دستیابی به یک هماهنگی و هارمونی سیاسی و اقتصادی ارزیابی نمود. به نظر میرسد جهان شرق رفتهرفته به این نتیجه نزدیک میشود که میوه اختلاف میان آنها را تنها جهان غرب خواهد بلعید و تنها با کاهش اختلافات و رسیدن به هماهنگی میتوان انتظار جهان جدید را داشت.
✍️ #حسین_حسینینژاد
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
🟠 نقد و اعتراضی سازنده یا نزاعی برهم زننده؟
نقادی و نقدپذیری یکی از عوامل مهم رشد و تکامل فرد و جامعه میباشد. شهید مطهری در تعریف و تفسیر نقد و انتقاد مینویسد: «قوه نقادی و انتقاد کردن به معنای عیب گرفتن نیست. معنای انتقاد، یک شیء را در محک قرار دادن و بهوسیله محک زدن به آن، سالم و ناسالم را تشخیص دادن است». حال سامانه انتقاد و اعتراض در جامعه ما چگونه است؟
♻️گزاره خبری:
1️⃣ معاون سیاسی وزارت کشور اخیرا در مصاحبه با مشرق گفت: «اقدامات کارشناسی روی آییننامه اجرایی تجمعات و راهپیماییهای قانونی صورت گرفت و با دستور مستقیم رئیسجمهور موضوع تدوین لایحهای در این زمینه در دستور کار قرار گرفت و لایحه تدوین شده دولت درباره راهپیماییهای قانونی، این هفته به معاونت پارلمانی ارسال شده و پس از آن به مجلس تقدیم خواهد شد.»
2️⃣ رئیس دانشگاه تهران در نشست مهرماه 1401 با نمایندگان تشکلهای صنفی، سیاسی و علمی دانشجویی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی دارای مصوبهای برای ایجاد «خانه ملی گفتوگوی آزاد» است که متأسفانه ظاهراً به صورت عملیاتی در هیچ نهاد و دانشگاهی به اجرا درنیامده است!
♻️ گزارههای تحلیلی:
1️⃣ اعتراض به معنای اعلان درد از موضع زخمی است که بر پیکره یک جامعه وارد شده است و این یک واکنش طبیعی است که باید صورت گیرد تا فقر و فساد و تبعیض در بدنه اجتماعی ریشه ندواند و با حرکت سالم اعتراضی از عمیقتر شدن زخمها جلوگیری گردد.
2️⃣ ایجاد فضا برای گفتوگو و اعتراض در یک روی آن فرصتی است برای دفاع از اقدامات درست و پردهبرداری از نقاط قوت در کنار پذیرش ضعفها و در روی دیگر آن هم ایجاد همدلی و همکاری عمومی در مسیر حل چالشها تا با تکیه بر تجارب به دست آمده در ابعاد پیشرفته کشور با سوگیری رویکرد درونزا و متکی بر اعتماد به نفس ملی بر ضعفها فائق آییم.
3️⃣ ایجاد خانه ملی گفتوگوی آزاد در مدارس و دانشگاهها و حتی در شهرها و روستاها فضاییست برای درک درست شرایط و فهم دقیق مسائل به ویژه در سطح نوجوانان و جوانان، مقدمه ارائه برداشت اول و واقعی از وقایع و نگاه همهجانبه به مسائل شده و نقش این نسل پرشور و هیجان که موتور محرکه پیشرفت کشور است را به جای تخریب با پیروی احساسی از جنبشهای بیسر و هدایت شده از برون، به تلاشی منطقی و پر قدرت در ساختن جامعهای مترقی در تمامی ابعاد در درون تبدیل خواهد کرد.
4️⃣ وجود گفتوگو و تجمعات و اعتراضها و طراحی آنها به گونهای که در مقابل، پاسخگویی مسئولان در هر امر را در فضایی امن و منطقی فراهم آورد در حقیقت به مثابه دوربینی است برای رصد عملکردها و جلوگیری از انباشت هزینهها.
5️⃣ با شکلگیری فضای مطالبه و شفافیتخواهی در حقیقت در کنار فهم درست توقعات و انتظارات مردم، شرایط و الزامات تحقق این خواستهها نیز برای عموم روشن میشود که نتیجه این فرایند درک متقابل دولت و ملت و تلاشی همدلانه در مسیر تحقق اهداف و حل چالشها خواهد شد و کم شدن فاصله انتظارات از واقعیات و منطقی شدن خواستهها با درک درست شرایط و همچنین جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان از مشکلات مردم را به بار میآورد.
◀️نکته پایانی؛ ضمن توجه به دغدغههای امنیتی و تدوین راهکار جهت برگزاری امن تجمعات؛ باید فضای نقد و گفتوگو در قالب و چارچوب قانونی خود تأمين گردد تا بر جنگ شناختی دشمن در فضای غبارآلود ادراکی با حاکمیت رسانهای دشمنان در فضای مجازی با گفتوگوی درون گفتمانی فائق آییم.
✍️ #جواد_خسروی
http://Eitaa.com/e_beman
◽️🌷 🇮🇷﷽🇮🇷🌷◽️
🌷 بصائر علوی
🌹 قال امیرالمومنین علیه السلام:
💥فَارْعَوْا عِبَادَ اللّهِ مَا بِرِعَايَتِهِ يَفُوزُ فَائِزُکُمْ، وَ بِإِضَاعَتِهِ يَخْسَرُ مُبْطِلُکُمْ
🌎 اى بندگان خدا مراقب چيزى باشيد که #پيروزمندان با رعايتش به پيروزى مى رسند،
و #بدکاران با ضايع ساختنش به زيان و خسران گرفتار مى شوند
📘#نهج_البلاغه_خطبه_190
🔻 رهبر انقلاب:
از ماه شعبان نباید غفلت کرد.
ماه شعبان از اوّل تا آخرش #عید است، مثل ماه رمضان.
ماه رمضان هم از اوّل تا آخرش عید است،
#عیدِ_اولیاءالله.
هر روزی که در آن موقعیّتی وجود داشته باشد که انسان بتواند به صفای نفسِ خود،
به نورانیّتِ دلِ خود بپردازد،
آن روز، روزِ مغتنم و روزِ عید است. ۱۳۹۷/۰۲/۱۰
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فَبَلِّغْهُ مِنّاٰ تَحِیَّةً وَ سَلاٰماً...
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
♨️ صدو سی و نهمین جلسه گفتگوی زنده تصویری گروه بصیرتی اهل البصر:
موضوع :
مسائل اقتصادی کشور، و نگاهی به بازارهای غیرمولد ارز، طلا، سکه، مسکن و بورس
🌏سخنران این جلسه : استاد گرامی آقای دکتر امین یادگاری
کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی
زمان: سه شنبه ۲۳ اسفند ساعت ۲۰:۳۰
🎥پخش لایو جلسه در کانال اهل البصر روبیکا:
https://rubika.ir/ahlolbasar
#روشنگری | #ثامن
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌟⛰صبر یعنی مقاومت ، ایستادگی و با روحیه حرکت کردن
المدثر
✅وَلِرَبِّكَ فَاصْبِر
✅ﻭ [ ﺑﺮ ﺁﺯﺍﺭ ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ] ﺑﺮﺍﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺷﻜﻴﺒﺎﻳﻲ ﻭﺭﺯ .(٧)
۱۳۹۹/۰۱/۰۳
👈سخنرانی نوروزی امام خامنه ای خطاب به ملت ایران
✴خداوند برای مقابلهی با دشمنیها به پیغمبر دستورالعمل داد؛ از اوّل بعثت، خدای متعال پیغمبر را امر به صبر کرد. در سورهی مدّثّر که جزو همان سورههای اوّلِ بعثت است، میفرماید: وَ لِرَبِّکَ فَاصبِر؛ صبر کن برای خدای خودت. در سورهی مزّمّل که آن هم جزو همان سورههای اوّل قرآن است، میفرماید که «وَ اصبِر عَلیٰ ما یَقولون». در جاهای دیگرِ قرآن هم مکرّراً این معنا هست. در دو جا [میفرماید]: وَ استَقِم کَماٰ اُمِرت؛ استقامت کن؛ هم در سورهی هود هست، هم در سورهی شوریٰ هست. بنابراین، دستورالعمل وارد شده.
حالا صبر یعنی چه؟
صبر به معنای نشستن و دست روی دست گذاشتن و انتظارِ نتایج و حوادث را کشیدن نیست؛ صبر یعنی ایستادگی کردن، مقاومت کردن، محاسباتِ درست خود را و محاسباتِ دقیق خود را با خدعهگریِ دشمن تغییر ندادن؛ صبر یعنی پیگیریِ اهدافی که برای خودمان ترسیم کردهایم؛ صبر یعنی با روحیه حرکت کردن و ادامه دادن؛ این معنای صبر است.
✍#رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🔰ملت صبور و مقتدر
🎤سردار سلامی فرمانده کل سپاه گفت: «یک تحریم اقتصادی برای شکست قدرتی مثل آمریکا کافی است تا یک نظام قدرتمند را بشکند. یک عملیات روانی کافی است تا یک نظام و یک ملت را بشکند. چه سری در درون امت ایران است که اینگونه مقاومت و ایستادگی کرده و پایدار است. دشمن هرگز ذرهای به ایدهآلها و آرزوهایش نرسید و اعتراف کرد که تحریمها ملت ایران را قویتر کرده است. ما مردمی نیستیم که در برابر مشکلات زانو بزنیم.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰ظهور اژدهای بزرگ در غرب آسیا
📉آمارهای تجارت خارجی دو کشور آمریکا و چین نشان میدهد در سال 2000 در حالی مجموع تجارت آمریکا با 8 کشور منطقه خلیجفارس شامل بحرین، عراق، اردن، کویت، عمان، قطر، عربستانسعودی و اماراتمتحده حدود 36 میلیارد بوده که این میزان برای چینیها 3/11 میلیارد دلار بوده است. تجارت چینیها با 8 کشور مذکور در سال 2022 به 375 میلیارد و 625 میلیون دلار برسد که 4 برابر تجارت 96 میلیارد و 400 میلیون دلاری آمریکا با 8 کشور منطقه خلیجفارس است. براساس این آمارها، در 2022 از مجموع تجارت 376 میلیارد دلاری چینیها با منطقه خلیجفارس، حدود 126 میلیارد و 500 میلیون دلار آن صادرات چینیها به منطقه و بیش از 249 میلیارد دلار آن مربوط به واردات چینیها از خلیجفارس است. بررسی آمار تجارت خارجی آمریکا با منطقه خلیجفارس نشان میدهد در سال گذشته از مجموع تجارت 96 میلیارد و 400 میلیون دلاری با 8 کشور منطقه، حدود 42 میلیارد و 632 میلیون دلار آن مربوط به صادرات آمریکا به منطقه و نزدیک به 58 میلیارد دلار نیز مربوط به واردات آمریکاییها از خلیجفارس است. این آمار نشان از قدرت نوظهور اژدهای چینی در غرب آسیاست.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰دعوای توئیتری بر دو موضعگیری
🔻مصطفی فقیهی، صاحب امتياز سایت: اصلاحطلب انتخاب در توئیتی نوشت «رییسی ۱۴ دی 1394ـ فردای حمله به سفارت عربستان: نیازی به ارتباط با عربستان نداریم. چرا کسانیکه خود از عوامل قطع روابط با عربستان بوده و از قطع ارتباط با این کشور استقبال کردهاند، حالا بهجای عذرخواهی، سر مردم منت گذاشته و عملکرد دیگران را بهنام خود فاکتور و دستاوردسازی میکنند؟» اما علی نادری، مدیر عامل ایرنا در واکنش به توئیت فقیهی نوشت: «جهانگیری ۱۴ دی 1394ـ فردای حمله به سفارت عربستان: ایران از قطع رابطه عربستان ضرر نمیکند! چنین اظهاراتی حداقل انتظار از مسئولان در شرایط آن روزها بود. بهتر است به جای عصبانیت از توفیق دولت در احیای این روابط، از اتفاقات مثبت استقبال کنیم. ناراحتی از شکست پروژه دشمن کمی عجیب نیست؟»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰فروپاشی توهمات نتانیاهو
🗞روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: «آشتی میان ایران و عربستان تا حدی ناشی از تغییر رهبری قدرتهای جهانی و نه اسرائیل بوده است. سالهاست که آمریکا قصد خود را برای محدود کردن مشارکت خود در منطقه نشان داده و این در حالی که چین میزان مشارکت خود را در خاورمیانه افزایش داده است. هماکنون عربستان به این درک رسیده که آمریکا برای این کشور مبارزه نمیکند و چین آماده میانجیگری برای برقراری صلح میان ریاض و تهران است. ایران هم در حال تقویت جایگاه استراتژیک خود است و وقایع ماههای اخیر صحبتهای پوچ نتانیاهو را در مورد ایران آشکار کرده است. خیالات او در مورد اتحاد اسرائیل و کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس برای متوقف کردن ایران در حال نابودی است.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰دیپلماسی تبادل زندانی ایران و آمریکا
🎤عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگویی خبر از دستیابی ایران و ایالات متحده به یک توافق برای تبادل زندانیان خبر داد و گفت: تبادل پیامها همچنان در گفتوگوهای لغو تحریمها در جریان است و در موضوع تبادل زندانیان به یک توافق در روزهای اخیر دست یافتیم و اگر همه چیز از طرف آمریکا خوب پیش برود در روزهای آینده انجام خواهد شد. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز روز یکشنبه در سخنانی گفت: این کشور بیوقفه در تلاش برای آزادی سه شهروند آمریکایی است که در ایران در بازداشت قرار دارند. از طرفی شبکه العربیه مدعی شد قرار است در ازای آزادی سه شهروند آمریکایی توسط ایران، عراق، ژاپن و کره جنوبی داراییهای مسدود شده ایران را آزاد کنند.
http://Eitaa.com/e_beman