ایستادگی بر مدار عقلانیت و انصاف
یادداشت؛ مصاحبه ظریف؛آن چه بود و آنچه روایت شد! فراتر از انتظار ظاهر شد و بازتابهای گوناگونی را به همراه داشت. بسیاری به شیوههای مختلف نظرات خود را در این باره بیان کردند؛ دستهای این یادداشت را حمایت یکسویه از آقای ظریف و چشم بستن بر خطاهای وی توصیف کردند. گروهی گفتند بحث ما اصولا مصاحبه آقای ظریف با آقای فرید زکریا نیست؛ بلکه بحث اصلی این است که چرا او در حالی که به صورت غیرقانونی در جایگاه معاون رئیسجمهور نشسته، به سفر سوئیس رفته است. طیفی دیگر معترض بودند چرا ظریف سفره دلش را پیش خارجیها باز کرده و مسائل مربوط به سیاست داخلی را به عرصه سیاست خارجی کشانده است. البته دسته دیگری نیز یادداشت منتشر شده را روایتی منصفانه، منطقی و متوازن به مصاحبه ظریف توصیف کردند که از افراط و تفریط به دور بوده است.
اگر خوب به یادداشت دقت شود آن متن اصولا با هدف دفاع و حمایت نوشته نشده است؛ هر چند ممکن است نتیجه طبیعی آن چنین باشد. در یادداشت، خطوط کلی مصاحبه اهم از مثبت و منفی بیان شده است، تا مشخص شود که اگر نقدهایی بر مصاحبه وارد هست، اما نکات مثبت آن بیشتر از نقاط ضعف مصاحبه است. بحث بر سر ندیدن یا انکار خطاهای آقای ظریف نیست؛ معلوم هست که ایشان به مانند سایر کنشگران سیاسی و شاید بیشتر از دیگران دارای خطا و کاستی است. هدف اصلی متن، فقط تذکر به رعایت انصاف و عدالت در مواجهه با یک مصاحبه و حفظ آرامش جامعه بود؛ همین. مصاحبهای که چون کامل دیده و مطالعه نشده، در سطح جامعه در حال تولید نفرت گسترده و عمیق است. مگر آن فرد پرمدعا که چند سال پیش حیثیت جمهوری اسلامی را در جهان زیر سؤال برد که لشکر سایبری چنین و چنان میکند، نگفت که نیروهای ضد کودتا باید ظریف را بهمحض ورود به کشور بازداشت و تحت بازجویی قرار دهند! یا اینکه فراخوانهای تجمع در مخالفت با این مصاحبه در گوشه و کنار دیده و شنیده شد.
ما محکوم به رعایت انصاف و عدالت در تحلیل سیاسی و قضاوت و ارزیابی دیگران هستیم. این یک امر اخلاقی، شرعی و قانونی است. نمیشود یکسره به یک متن و مصاحبه تاخت، اما قوت هایش را نگفت. آیا تعالیم اسلام و عقلانیت به ما اجازه میدهد، از دایره انصاف و عدالت خارج شویم؟ آن یادداشت در نقد قانونی یا غیرقانونی بودن مسئولیت کنونی آقای ظریف نبود. که تکلیف این را دستگاه متولی روشن میکند. آن یادداشت حتی در صدد نقد دیدگاههای نادرست آقای ظریف نیز نبود. یادداشت فقط نکات مثبت و منفی یک مصاحبه را در کنار هم گذاشت تا به قول حافظ یاد بگیریم؛
عیبِ مِی جمله چو گفتی، هنرش نیز بگو
#عزیز_غضنفری
🇯🇴🇱🇧 🇮🇷﷽🇮🇷🇱🇧🇯🇴
🌿 بصائر علوی
🌹 امیرمومنان فرمودند :
▫️اطْرَحْ عَنكَ وارِداتِ الهمُومِ (الاُمورِ) ، بعَزائمِ الصّبرِ و حُسنِ اليَقينِ .
🟠 اندوههاى [دل ]خويش را با صبر استوار و يقينِ نيكو بزداى .
📘#نهج_البلاغه_نامه_31
✏️ حضرت آیتالله خامنهای:
امروز همه معادلات سیاسی و محاسبات مادی، مقهور مردم مؤمن و مخلص جنوب لبنان شد که ارتش غاصب صهیونیست را به چیزی نگرفتند و با ایثار و اطمینان به وعده الهی، جانهای خود را به میدان بردند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#مقاومت_پیروز_است
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
🔰تروریست آموزش دیده منافقین با سلاح ساخت ترکیه!
«ابراهیم رضایی» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تشکیل کمیتهای برای بررسی ابعاد گوناگون ترور قضات دیوان عالی کشور خبر داد و گفت: «طبق گزارشات ارائه شده در جلسه امروز، انگیزه ضارب قضات، شخصی نبوده و بیشتر بحث نفاق مطرح است.» رضایی افزود: «ضارب فردی ۳۱ ساله بوده که کاملاً حرفهای عمل کرده است. در سوابقش، لاابالیگری و برخی انحرافات وجود داشته و در زندگی هم فردی خشونتطلب بوده و برخی از بستگانش عضو نفاق هستند. اسلحهای که او با آن اقدام کرده، کلت کمری ساخت کشور ترکیه بوده است. در این ارتباط، افرادی احضار، بازداشت و بازجویی شدند و در مرحله تحقیقات و نیازمند بررسی بیشتر است.» پیش از این نیز سخنگوی قوه قضائیه درباره ترور شهید رازینی و شهید مقیسه با بیان اینکه ترور شهیدان حجج اسلام رازینی و مقیسه، نشان داد که قوه قضائیه برای تأمین امنیت ملت تا پای جان قضات خود ایستاده است، گفته بود: «چند نفر در پرونده این ترور دستگیر شدند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰تبادل اسرا شکست صهیونیستها را کامل کرد
وبگاه عبریزبان «واللا» در گزارشی درباره بازخورد مرحله دوم تبادل اسرا نوشت: «به گفته یک منبع امنیتی صهیونیست، روند انتقال چهار اسیر اسرائیلی در میدان فلسطین در غزه، یک فرآیند برنامهریزی شده و یک صحنهسازی دقیق در چارچوب جنگ روانی بود.» این منبع امنیتی ارزیابی کرد: «در دور بعدی تبادل اسرا، حماس برای انتقال پیام خود، به جنگ روانی شدید و بیرحمانهتری دست خواهد زد و در هر مرحله از تبادل اسرا، جنگ روانی در دستور کار نیروهای حماس قرار خواهد داشت.» شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز به نقل از یک منبع امنیتی گزارش کرد، رژیم از این موضوع بیم دارد که توافق آتشبس با حماس موجب حمایت گسترده از این جنبش در کرانه باختری شود. این رسانه عبریزبان همچنین گزارش کرد، در صورت شکست در دستیابی به تفاهمهایی درباره مرحله دوم آتشبس، ارتش اشغالگر برای شروع مجدد جنگ آماده میشود.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰کلمبیا چراغ اول مقابله با ترامپ را روشن کرد!
خبرگزاری رسمی چین «شینهوا» گزارش کرد، اقدام متقابل پس از آن صورت میگیرد که رئیسجمهور آمریکا «دونالد ترامپ» تعرفههایی بر کلمبیا اعمال کرد. پس از آنکه کلمبیا اجازه فرود دو هواپیمای نظامی حامل مهاجران اخراج شده را نداد، ترامپ اعلام کرد ۲۵ درصد تعرفه و تحریمهای مختلفی علیه این کشور اعمال خواهد کرد. پترو در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به این اظهارات تهدیدآمیز ترامپ نوشت: «به وزیر تجارت خارجی دستور میدهم که تعرفه واردات از ایالات متحده را ۲۵ درصد افزایش دهد.» رئیسجمهور کلمبیا همچنین گفت: «دولت در جایگزینی این محصولات آمریکایی با محصولات کلمبیایی کمک خواهد کرد.» او در پیامی دیگر گفت: «هرگز اجازه نخواهد داد مهاجران کلمبیایی با هواپیماهای نظامی و در حالی که دستبند زدهاند، به شکلی که انگار مجرم هستند، منتقل شوند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰یک سیاست شکست خورده را دوباره امتحان نمیکنند!
«مجید تختروانچی» با بیان اینکه این اظهارات که ایران در منطقه ضعیف شده یا اینکه با توجه به وضعیت موجود میتوان در مذاکرات از ایران امتیاز گرفت، حرفهای نامربوطی است. معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه «در حال حاضر دقیقاً مشخص نیست که سیاست ترامپ در برابر ایران چیست و باید صبر کنیم تا این سیاست مشخص شود»، ادامه داد: «ترامپ در دور اول ریاستجمهوری خود تصور میکرد که از طریق سیاست فشار حداکثری و همچنین خروج از برجام میتواند خواستههای خود را به ایران تحمیل کند، اما در عمل این اتفاق نیفتاد. آنها حتی این توهم را داشتند که چند ماه بعد از خروج آمریکا از برجام و تحمیل فشارهای متعدد، ایران سرانجام کوتاه میآید و به توافقی بر اساس خواستههای آنها تن میدهد. همانطور که اشاره شد، این اتفاق نیفتاد و این امر اثبات شد که سیاست فشار حداکثری در مورد ایران شکست خورده است. ترامپ با توجه به سابقه خود در عرصه تجارت، میداند که نباید یک سیاست شکست خورده را دوباره تکرار کند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰مصر و اردن تسلیم فشار نمیشوند!
وزارت خارجه مصر با صدور بیانیهای اعلام کرد، این کشور با خدشهدار کردن حقوق ملت فلسطین چه از طریق شهرکسازیها و چه کوچاندن اجباری آنها مخالف است. در این بیانیه آمده است: «بیرون کردن ساکنان فلسطین از خاک این سرزمین چه به صورت موقت و چه به صورت طولانی مردود است. این اقدام میتواند ثبات منطقه را تهدید کرده و فرصتهای تحقق صلح را از بین ببرد. مصر از جامعه بینالملل خواست برای اجرای طرح تشکیل دو دولت وارد عمل شود.» «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن نیز درباره کوچاندن فلسطینیان گفت: «مخالف کوچاندن فلسطینیان هستیم و این موضع ثابت ماست.» وی با تأکید بر اینکه اردن متعلق به اردنیها و فلسطین متعلق به فلسطینیان است، گفت: «راه حل مسئله فلسطین، در فلسطین است و ما امیدواریم که با دولت جدید آمریکا برای حمایت از تلاشهای صلح در منطقه همکاری کنیم.» گفتنی است، به تازگی ترامپ خواستار انتقال ساکنان غزه به مصر و اردن شده بود.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰اخبار کوتاه
📍 کمیسیون امنیت ملی مجلس با صدور بیانیهای تأکید کرد، هرگونه اظهار و بیان مواضع نظام در حوزه بینالملل و سیاست خارجی بر عهده مسئولان دیپلماسی کشور، به ویژه وزیر امور خارجه است و اظهارات مخدوش و غیرمسئولانه از سوی افراد غیرمسئول، تحت هیچ شرایطی قابل پذیرش نیست. نویسندگان این بیانیه از دادستان کل کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور و رئیسجمهور لغو انتصاب ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور را خواسته و آن را انتظار مردم ایران اسلامی عنوان کردهاند.
📍 نشریه آمریکایی «ریسپانسیبل استیت کرفت» (وابسته به اندیشکده کویئنسی) در تحلیلی با تأکید بر اینکه توافق با ترامپ آسان نیست، چون راهبرد او در توافقسازی بر این ایده استوار است که طرف مقابل باید تضعیف شود تا امکان مذاکره با او از موضع قدرت فراهم شود؛ اما تجربه دوره اول ریاست ترامپ نشان داد، چنین رویکردی نتیجه معکوس دارد و تحریمهای شدید و اقداماتی، مانند ترور قاسم سلیمانی، نهتنها ایران را به انعطاف بیشتر وادار نکرد، بلکه موضع تهران را سختتر کرد، نوشت: «تمایل ترامپ برای مذاکره، به نظر میرسد همچنان در تضادی آشکار با گرایش او به انتخاب مشاورانی تندرو قرار دارد؛ افرادی که اساساً به دیپلماسی و مذاکره اعتقادی ندارند.»
📍 «پیت هگست» از هواداران فشار حداکثری بر ایران، وزیر دفاع آمریکا شد. وبگاه شبکه «بیبیسی» ضمن انتشار خبر فوق نوشت: «هگست از هواداران سیاست فشار حداکثری است که دونالد ترامپ در دور نخست ریاستجمهوری علیه ایران به اجرا گذاشت. او حتی در سال ۲۰۲۰ خواستار بمباران تأسیسات هستهای ایران شده بود.»
📍 رژیم صهیونیستی از زمان سرنگونی دولت بشار اسد از سوی تروریستها، به طور دائمی در حال هدف قرار دادن زیرساختهای نظامی و مراکز استراتژیک سوریه است. بر این اساس، در دور اخیر توحش صهیونیستها در سوریه، جنگندههای این رژیم یک منطقه در شمال استان درعا را هدف قرار دادند. این بمباران موجب وقوع انفجارهای مهیب شد. هدف این بمبارانها، مرکز نظامی تیپ ۱۲ ارتش سوریه و انبارهای مهمات موجود در این منطقه بوده است.
📍 گروه تروریستی «داعش» با انتشار پیام تصویری با تأکید بر اینکه الجولانی، مزدور و شریک یهودیان و صلیبیان و یک زورگوی جدید است، محمد الجولانی سرکرده مسلحان و شورشیان حاکم بر دمشق را تهدید و اعلام کرد، دمشق را از وجود آنان پاکسازی خواهد کرد. این در حالی است که الجولانی سالهای پیش جزء فرماندهان ارشد گروه داعش به شمار میرفت، ولی پس از آن، گروه تروریستی «تحریرالشام» را فرماندهی کرد تا اینکه دولت بشار اسد سقوط کرد و بر دمشق مسلط شدند.
http://Eitaa.com/e_beman
حرف روز
🔰رسالت امروز بعثت
فردا یکی از اعیاد بزرگ اسلامی، یعنی روز عید مبعث است. این روز بزرگ را که مبدأ تحول و انقلاب روحی و اعتقادی در انسانها و از شعائر مهم اسلامی است، به همه همراهان عزیز تبریک و تهنیت عرض میکنیم. بِعثَت برگزیدهشدن حضرت محمد(ص) به پیامبری و آغاز رسالت اوست که بنابر مشهور، در ۲۷ رجب سال چهلم عامالفیل روی داده است. از این رو، در فرهنگ شیعی، ۲۷ رجب به عنوان «عید مبعث» گرامی داشته میشود. بعثت پیامبر سرآغاز دین اسلام از حجاز و مقدمه برچیدهشدن پرستش هر بُت و هر چیزی غیر ذات پاک احدیت بود. طبق روایات معتبر و موثق، هنگامی که آن حضرت در غار حرا در اطراف مکه حضور داشته و در حال عبادت و نیایش خداوند بودند، جبرئیل امین به فرمان الهی بر او نازل و آیات اول سوره مبارکه علق از قرآن مجید را که آغازگر نبوت و شریعت ایشان بود، قرائت کرد و حضرت ختمیمرتبت(ص) را به مأموریتی سترگ که نشان از ظرفیت روحی و سِعه وجودی آن حضرت داشت، انتخاب کرد. از این تاریخ، پویش ملی و فراملی دعوت به توحید، انسانسازی، خودسازی و جامعهپردازی پیامبر اعظم اسلام آغاز شد. ثمره این زحمتها، مرارتها و ملامتها، امروز این است که اسلام دومین دین بزرگ جهانی است که پیشبینی تخصصی مراکز علمی و فکری در کشورهای غربی آنها را نگران رشد اسلامگرایی و اسلامخواهی کرده که تا چند دهه دیگر گوی سبقت را از مسیحیت نیز خواهد ربود و این نیست جز به خاطر ماهیت الهی و انسانی این دین مقدس و زحمات آن ذات مبارک و تداوم این زحمات در نسل و ذریه معصومشان(علیهمالسلام) که پیامش به تعبیر امام راحل اگر آن طور که هست به مردم دنیا ابلاغ شود، فوج فوج به اسلام خواهند پیوست؛ اما طبیعی است که دشمن غدار و نگران این دین را مانع منافع زیادهخواهانه خود میبیند و به جرئت میتوان مدعی بود که امروز در جهان اسلام هر چالشی هست؛ از جنگ و خونریزی و اختلافافکنی بین مسلمانان تا تحمیل جنگ ترکیبی و شناختی با هدف اسلام هراسی و تغییر سبک و آیین زندگی مسلمانی، پشت صحنهای جز همین دشمنان آشکار و نهان اسلام ندارد؛ چراکه اسلام براساس رسالت و هویتش بتهای جدید غرب، از جمله حقوقبشر عاری از حقوق انسانی را، لیبرالیسم، سکولاریسم و اومانیسم و سرمایهداری را برنمیتابد. لذا باید روز و فرهنگ و رسالت مبعث را به روز برانگیختن خردها و اندیشههایی تبدیل کرد که پیامبروار در برابر بتهای امروزین بایستند و انقلابی دیگر در برابر هرچه ظلم، پلشتی، نفاق، قساوت و شرارت است، رقم زنند.
✍ فتح الله پریشان
http://Eitaa.com/e_beman