🌹🌿🌹
مرثیه حضرت قاسم(ع)
ز فرط شوق، شد آن خسته، مرتعش بدنـش
شرار عشق خدا، شعله زد به جان و تنـش
میـان مـــعرکـــه آن سرو بـــوستان حـسـن
شکفته بهر رجز گشـــت، غنچهی دهنـــــش
چـو تیغ حیدر صفـدر، همی دریــد از هـم
صفوف لشگر خونخوار، تیغ صف شکنش
ولــی دریــغ! که آخـــر ز زین فتـاد و عـــدو
ز کینه خواست بُرد ســر ز نازنـــین بدنــش
حسیــن کـرد به بـــالین اوگـــذار و بـــدیــــد
به زیر تیـــغ بـــــُوَد یــــادگاری حسنــــــش
نمود حمله بر آن قوم و جنگ در پیوســت
بلند نالهی قاسم شد و بُـــد ایـــــن سخــــنش
بس است جنگ، عمو! نرم گشت اعضـایم
شکســت زیـــر سُم اسب،استـــخوانهـــایم
https://eitaa.com/eeshg1
در باب شهادت حضرت قاسم علیه السلام میگویند وقتی مشغول بستن بند کفش خویش بود دشمن او را به شهادت رساند آیا این حرف درست است و در مقاتل معتبر آمده است؟
☘آنچه در مقاتل و منابع تاریخی معتبر درباره شهادت حضرت قاسم علیه السلام آمده چنین است: «ابو مخنف از حمید بن مسلم که خبرنگار لشگر عمر بن سعد است چنین نقل کرده است:
☘از میان همراهان حسین، پسری که گویا پارهی ماه بود به سوی ما بیرون آمد و شمشیری در دست و پیراهن و جامهای بر تن داشت و نعلینی به پا کرده بود که بند یکی از آندو بریده شده بود و فراموش نمیکنم که آن ;کفش چپش بود. عمرو بن سعید بن نفیل ازدی که او را دید گفت هم اکنون بر او حمله آرم بدو گفتم سبحان الله تو از این کار چه میخواهی...
بیدرنگ به او حمله کرد و شمشیر بر سرش فرود آورد.
☘قاسم بر زمین افتاد و فریاد زد عمو جان... به خدا سوگند حسین(ع) به محض شنیدن صدای او چونان باز شکاری رسید قلب لشکر را شکافت و ...».
☘این واقعه در دو منبع معتبر به شکل مذکور نقل شده است و چنانکه مستحضرید این منابع معتبر دست اول هیچ یک به چنین چیزی اشاره نکردهاند و در هر دو اشاره به پاره بودن بند کفش پای چپ نموده و مطلبی که حکایت از مشغول بودن وی به بستن آن باشد ندارند.
https://eitaa.com/eeshg1
🕋 🕋
🔶 در فرازی از زیارت ناحیه مقدسه می خوانیم:
" أَلسَّلامُ عَلى مَنِ افْتَخَرَ بِهِ جَبْرَئیلُ،" یعنی سلام بر آن کسى که جبرئیل به او مباهات مى نمود.
🔸خادمان و نوکران امام حسین (ع) باید به خود مباهات کنند که برای کسی کار می کنند که فرشته مقرب درگاه حضرت احدیت به او افتخار می کند.
⚠️ یکی از مشکلات و آفاتی که گاها بعضی از نوکران و خادمان سید الشهداء (ع) گرفتار آن می شوند "کوچک شمردن کار برای امام حسین (ع)" است.
👈 بهترین محرک و راهنما برای رشد در نوکری امام حسین (ع)، شناخت و معرفت نسبت به آن حضرت است.
تا به معرفت نرسی و ندانی برای چه کسی کار میکنی، هیچ رشدی در کارت نخواهی کرد.
باید بفهمیم که حسین (ع) شخصیتی دارد که همه واصفان از وصفش عاجزند و خادمان این آقا مقامی دارند که نمیتوان آن را درک نمود.
🔺اگر توفیق کار برای اباعبدالله (ع) داریم و اگر محبت آن حضرت را در دل و جانم حس میکنیم از شکر حضرت حق غافل نباشیم که این شکر مسبب توفیقات بعدی خواهد بود. " لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ"
#معجزهحسینرادستکمنگیریم
گذر تک تک این ثانیههای عمرم
به قدیمیشدن نوکریت می ارزد...
https://eitaa.com/eeshg1
🏴
💠صلی الله علیک یا ابا عبدالله
✅شخصی از امام صادق (علیه السلام) پرسید:
آقا جان!جدتان امام حسین (علیه السلام) الان کجاست؟
🌸حضرت فرمودند: چقدر جثه تو کوچک است و چقدر سوال تو بزرگ است! بدن مبارک امام حسین (علیه السلام) در قبر است اما روح بزرگشان سمت راست عرش خدا نزد جد و پدر و مادرشان است و نظر مبارک امام حسین (علیه السلام) به دو مکان و موضع است:
1⃣ به زوار قبرش
2⃣ به مجالس عزایش
آنگاه حضرت فرمودند: امام حسین (علیه السلام) از جد و پدر و مادر و برادرش خواهش می کنند که برای عزادارانش استغفار نمایند تا خدا آنان را بیامرزد.
.
👈در روایتی دیگر امام حسین (علیه السلام) فرمودند:
اگر گریه کننده بر من می دانست که چه اجری نزد خداوند دارد شادی اش از اندوهش بیشتر می گردید.
📚منابع :
چشمه سار عشق، ص 10
قصص الحسینیه، ص 72
https://eitaa.com/eeshg1
#شبهات_ماه_محرم
💢آیا عین عبارت «هل مِن ناصر یَنصُرُنی» را امام حسین(ع) در مقابل دشمن فرمودهاند؟ از #دشمن کمک خواسته اند؟
#پاسخ
✅عبارت «هل مِن ناصر یَنصُرُنى» که به امام حسین(ع) منسوب است، در منابع حدیثی و تاریخى دقیقاً به همین صورت نقل #نشده است، اما همین معنا با تفاوتهایى در متن و با عبارتهاى دیگر نقل شده است:
✅اول
در آغاز نبرد؛ هنگامی که دو سپاه روبروی هم قرار گرفتند، امام حسین(ع) #صدا زد:
«أَمَا مِنْ مُغِیثٍ یُغِیثُنَا لِوَجْهِ اللهِ؟ أَمَا مِنْ ذَابٍّ یَذُبُّ عَنْ حَرَمِ رَسُولِ الله؟»؛
«آیا دادرسى نیست که براى رضاى خدا به داد ما برسد؟ آیا دفاع کنندهاى نیست که از #حریم رسول خدا دفاع کند؟». که به دنبال آن، حرّ بن یزید ریاحی از سپاه عمر بن سعد جدا شده و به امام حسین(ع) پیوست و به درجه شهادت رسید
✅دوم
وقتی که امام حسین(ع) دید که جوانان و دوستانش همه #کشته شده و روى زمین افتادهاند تصمیم گرفت که خود به جنگ دشمن برود، پس چنین صدا زد:
«هَلْ مِنْ ذَابٍّ عَنْ حَرَمِ رَسُولِ الله؟ هَلْ مِنْ مُوَحِّدٍ یَخافُ اللهَ فِینا هَلْ مِنْ مُغِیثٍ یَرْجو اللهَ بِإِغاثَتِنا هَلْ مِنْ مُعِینٍ یَرْجو مَا عِنْدَ اللهِ فِی إِعانَتِنا»؛
«آیا کسى هست که از حرم رسول خدا دفاع کند؟ آیا خداپرستى هست که درباره ما از خداوند بترسد؟ آیا دادرسى هست که به امید #پاداش خداوندى به فریاد ما برسد؟ آیا یاورى هست که به امید آنچه نزد خدا است ما را یارى کند؟».
اینجا فرد دیگری به یاری حضرتشان نشتافت و حضرتشان غریبانه به شهادت رسید.
📚اللهوف على قتلى الطفوف، ص 102
https://eitaa.com/eeshg1
🏴
💠💠﷽💠💠
🔴 #نامه_عاشقانه_امامخمینی_بههمسرشان
💠 فروردين سال ۱۳۱۲ شمسي، كه امام عازم سفر #حج بودند، در بيروت، نامهاي براي همسرشان مرحومه خديجه ثقفـي نوشتند كه قسمتهایی از متن اين نامه بدين شرح است:
💠 #تصدقت شوم، الهي قربانت بروم، در اين مدت كه مبتلاي به جدايي از آن نور چشم عزيز و قوت #قلبم گرديدم، متذكر شما هستم و صورت زيبايت در آيينه قلبم منقوش است.
عزيزم، اميدوارم خداوند شما را به سلامت و خوش در پناه خودش حفظ كند....
حقيقتا جاي شما خالي است، فقط براي تماشاي شهر و دريا خيلي منظره خوش دارد. صد حيف كه #محبوب عزيزم همراهم نيست كه اين منظره عالي به دل بچسبد....
خيلي سفر خوبي است، جاي شما خيلي خيلي خالي است....
ايام عمر و عزت مستدام. تصدقت. #قربانت؛ روحالله
https://eitaa.com/eeshg1
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ➖➖