✍ شهید آیتالله مطهری در سخنرانی خود در اسفندماه ۵۷، در شور و غوغای نخستین روزهای پیروزی انقلاب، تبیین علوم انسانی بدون غربزدگی و شرقزدگی را یک «فریضه» میخواند
🔹 ما چرا در فلسفه اجتماعی خودمان تعمق نکنیم؟ چرا در فلسفه سیاسی خودمان غور نکنیم؟ فلسفه سیاسی ما چه باید باشد؟ حتما در فلسفه سیاسی یکی از این الگوهای غرب را باید بگیریم؟ باید در فلسفه سیاسی تابع انگلستان و آمریکا و فرانسه باشیم؟ تابع شوروی باید باشیم؟
📚احیاء تفکر اسلامی
عهد 95 - نسخه تلفن همراه - 14021216.pdf
4.49M
#نشریه_عهد
#بسته_تبیینی_تبلیغی
📦 محصول #خانه_طلاب_جوان
┄┄┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄┄┄
🗞 نسخه مجازی #نشریه_عهد
┄┄┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄┄┄
🔻 جلباب چادر است نه روسری
✍ آیت الله سید یدالله یزدان پناه
🔻زنان در جمهوری اسلامی عزیزند.
✍فاطمه اکرارمضانی
🔻 چرا غرب از زن ایرانی کینه دارد؟
✍ سرکار خانم صغری عاشوری
🔻تفاوت نگاه غربی و اسلامی به مسئله زن
✍سرکار خانم دکتر عاصمه قاسمی
🔻زن مادر تمدن است.( تبیین تقابل تمدنی اسلام و غرب در تصویر زن)
✍امیر خوش اخلاق
🔻واقعا زن در ایران ریحانه است
✍سرکار خانم مریم نقاشان
🔻ممنوعیت حجاب
✍سید محمد حسین میرصادقی
🔻مرکزیت زن در خانواده.
✍سیدمحمد زین العابدین.
『 احیاء تفکر اسلامی 』
#نشریه_عهد #بسته_تبیینی_تبلیغی 📦 محصول #خانه_طلاب_جوان ┄┄┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄┄┄ 🗞 نسخه مجازی #نشری
✍ مقاله زن مادر تمدن است.( تبیین تقابل تمدنی اسلام و غرب در تصویر زن)
به قلم جناب آقای امیر خوش اخلاق
را در چهارمین نوشتار از نشریه فوق بخوانید.
✅ عالمان واقعی برای نسبت دادن چیزی به اسلام مثل بید به خود میلرزیدند!
🔸«اجتهاد» به مفهوم واقعى كلمه، يعنى تخصص و كارشناسى فنى در مسائل اسلامى، چيزى نيست كه هر «از مكتب گريختهاى» به بهانه اينكه چند صباحى در يكى از حوزههاى علميه بهسر برده است بتواند ادعا كند.
🔹قطعاً براى تخصص در مسائل اسلامى و صلاحيت اظهار نظر، يک عمر اگر كم نباشد زياد نيست، آنهم به شرط اينكه شخص از ذوق و استعداد نيرومندى برخوردار و توفيقات الهى شامل حالش بوده باشد.
🔸گذشته از تخصص و اجتهاد، افرادى مىتوانند مرجع رأى و نظر شناخته شوند كه از حداكثر تقوا و خداشناسى و خداترسى بهرهمند بوده باشند. تاريخ اسلام افرادى را نشان مىدهد كه با همه صلاحيت علمى و اخلاقى هنگامى كه مىخواستهاند اظهار نظرى بكنند مانند بيد بر خود مىلرزيدهاند.
📝 استاد مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، ص109
https://eitaa.com/ehia_news
حضرت علامه طباطبایی.mp3
560.3K
❤️🕊️،.
من به سرچشمه خورشید نه خود بردم راه ذره ای بودم و مِهر تو مرا بالا بُرد.
من خسی بی سر و پایم که به سیل افتادم،. او که میرفت مرا هم به دل دریا بُرد.
🟡 نظر شهید مطهری درباره #تعطیلی_شنبه
🟢 مسئله تعطیلی جمعه هم از آن مسائلی است که در بعضی کشورهای اسلامی از وقتی که استعمار آمد، آن را تغییر داد.
مثلًا در پاکستان انگلیسیها از زمان ورودشان به هند، سعی کردند همه سنتهای آنها را به سنتهای خودشان تبدیل کنند. از جمله اینکه روز تعطیل را از جمعه به یکشنبه تبدیل کردند.
هنوز هم در پاکستان همینطور است؛ اگر یک چیزی برگشت، عود دادنش به حالت اول بسیار مشکل است. پاکستان اساساً به نام اسلام مستقل شد، یعنی پاکستان در مقابل هندوستان هیچ جهتی برای اینکه یک واحد مستقل باشد نداشت مگر جهت روحی و معنوی و فکری و ایمانی که ما مسلمانیم و شما هندو هستید و از نظر فرهنگ معنوی از یکدیگر جدا هستیم و نمیخواهیم با شما زندگی کنیم و میخواهیم مستقل شویم.
در عین حال اینها که در مقابل هندیها آنقدر مقاومت کردند، هنوز این سنت مسیحی را در میان خودشان حفظ کردهاند؛ مبدأ سالشان مبدأ مسیحی و تعطیل هفتگی آنها هم یکشنبه است.
این را عرض میکنم برای این که ما باید توجه داشته باشیم به نغمههایی که کم و بیش در مجلهها و در مقالات ادبی و به اصطلاح علمی و نیمه علمی شنیده میشود.
مینویسند این برای ایران سبب رکود کارهاست که تعطیلات خودمان را جمعه قرار بدهیم در حالی که اکثریت مردم دنیا که ما با آنها سر و کار داریم تعطیلاتشان یکشنبه است.
آنوقت ما مجبوریم که در هفته دو روز تعطیل داشته باشیم، روز جمعه به خاطر خودمان و روز یکشنبه برای اینکه دنیا تعطیلی دارد.
پس ما برای اینکه کارمان بیشتر جریان داشته باشد، بیاییم تعطیلی جمعه را تبدیل به یکشنبه کنیم. درباره تاریخ هم میگویند: اکثریت مردم دنیا سال مسیحی را انتخاب کردهاند ولی ما سال هجری را انتخاب کردهایم و این اسباب زحمت است که ما تاریخ خودمان را به هجری بنویسیم و آنها به مسیحی، پس بیاییم تاریخ هجری را به تاریخ مسیحی تبدیل کنیم.
اینها همه مقدمه جذب شدن و مقدمه هضم شدن فرهنگی در هاضمه دیگران است.
📚 آشنایی با قرآن، ج ۷، ص۸۶.
🟢 در فکر خودت باش؛ مرگت نزدیک است!
🔹 مجلسی اول (پدر مرحوم مجلسی معروف) که او هم مرد بسیار جلیلالقدر و عالم و متقی و فوقالعادهای بوده و از شاگردان شیخ بهایی است نقل میکند که شش ماه قبل از وفات شیخ بهایی، روزی ما در خدمت ایشان به زیارت اهل قبور در تخت فولاد اصفهان- که قبر بابا رکن الدین در آن جا بوده - رفتیم. یک وقت دیدم ایشان رو کرد به ما و گفت: شما چیزی نشنیدید؟ گفتیم: نه.
🔸 دیگر سکوت کرد و حرفی نزد، راه افتاد و آمد. از آن روز ما دیدیم حال شیخ تغییر کرده، بیشتر به خود پرداخته، حال توبه و انابه پیدا کرده و یک حال دیگری غیر از حال سابق دارد. همه ما شاگردها حدس زدیم هرچه بود، آن روز اتفاق افتاد.
🔹 ایشان میگوید من از سایر شاگردها جسورتر بودم. قرار شد من از ایشان بپرسم که منشأ این تغییر حالت شما چیست؟ رفتم از ایشان پرسیدم، ایشان گفت: من آن روز وقتی از کنار قبر عبور میکردیم این صدا را از قبر شنیدم که «شیخ در فکر خود باش، مرگت نزدیک است، چرا به خودت نمیپردازی؟».
شیخ بهایی شش ماه بعد وفات کرد.
📗 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۴، ص۱۷۷
اول عدالت بعد ایثار.mp3
1.08M
اخلاق همسرداری
مهماننوازی یا ظلم به همسر؟!
🔸بعضی از ما خصلتی داریم و یا به خودمان میبندیم و اسمش را «مهماننوازی» میگذاریم و میگوییم: ما مرد هستیم و درِ خانه مرد باز است! همیشه یک مهمان میآید و دیگری میرود. برای ناهار و شام، مهمان دارد و مهمان شبْخواب هم به خانهاش دعوت میکند.
🔹این فی حدذاته خوب است، ولی از طرف دیگر یک ملاحظهای را نمیکنیم. بسا هست که به آن زنی که در خانه ما هست - که ما شرعاً حق نداریم به او فرمان بدهیم و او آزاد و مختار است که اگر میلش باشد، در خانه ما کار کند - فشارها و زحمتهایی را تحمیل میکنیم و اسمش را «مهماننوازی» میگذاریم و میگوییم: درِ خانه ما باز است و ما مهماننواز هستیم! مهماننوازیای که مستلزم ظلم به یک انسان باشد، مهماننوازی نیست.
📝 استاد مطهری، انسان کامل، ص۲۶۲
🟢 در اسلام حق و تکلیف دوطرفی است، نه یکطرفی
🔸امیرالمؤمنین علی(ع) میفرماید: «از خصوصیات حق این است که به نفع احدی جاری نمیشود مگر آنکه علیه او نیز جاری میشود، و علیه کسی جاری نمیشود مگر آنکه به نفع او نیز جاری میشود».
🔹یعنی حقوقی که در میان مردم جریان دارد متبادل است، یکطرفی نیست، دوطرفی است؛ چنین نیست که مثلا بعضی صرفاً به عهده دیگران حقوق داشته باشند ولی خودشان از دیگران حقی بر عهده نداشته باشند.
🔸هرکسی که فکر میکند به گردن دیگران حقی دارد، در همان حال باید بداند مدیون او هم هست. تنها ذات مقدس باریتعالی که غنی کامل و مالک مطلق است، از این قانون مستثنی است. خداوند متعال بر مخلوقات خود حقوقی دارد و بندگان او مدیون فضل و نعمت او و مسئول امر او میباشند ولی ذات مقدس او مدیون هیچ موجودی نمیباشد.
📗 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج۱، ص۹۹-۹۸