38 - گفتیم: همه از بهشت فرود آیید، تا آن گاه که از جانب من راهنمایی برای شما آید، آنان که پیروی او کنند هرگز بیمناک و اندوهگین نخواهند شد.
39 - و آنان که کافر شدند و تکذیب آیات ما کردند اهل دوزخند و در آتش آن همیشه معذب خواهند بود.
40 - ای بنی اسرائیل، به یاد آرید نعمتهایی که به شما عطا کردم، و به عهد من وفا کنید تا به عهد شما وفا کنم، و تنها از من بر حذر باشید.
41 - و به قرآنی که فرستادم ایمان آورید که تورات شما را تصدیق میکند، و اوّل کافر به آن نباشید، و آیات مرا به بهای اندک نفروشید، و تنها از قهر من بپرهیزید.
42 - و حق را به باطل مپوشانید و حقیقت را پنهان نسازید و حال آنکه (به حقّانیّت آن) واقفید.
43 - و نماز به پا دارید و زکات بدهید و با خدا پرستان حق را پرستش کنید.
44 - چگونه شما مردم را به نیکوکاری دستور میدهید و خود را فراموش میکنید و حال آنکه کتاب خدا را میخوانید، چرا اندیشه نمیکنید؟
45 - و یاری جویید از خدا به صبر و نماز، که نماز (با حضور قلب) امری بسیار بزرگ و دشوار است مگر بر خداپرستان فروتن.
46 - آنان که میدانند به پیشگاه خدا حاضر خواهند شد و بازگشتشان به سوی او خواهد بود.
47 - ای بنی اسرائیل، یاد کنید از نعمتهایی که به شما عطا کردم و (به نعمت کتاب و رسول) شما را بر عالمیان برتری دادم.
48 - و حذر کنید از آن روزی که هیچ کس به کار دیگری نیاید، و شفاعت هیچ کس پذیرفته نشود، و فدا و عوض از کسی قبول نکنند، و هیچ یاری کننده و فریاد رسی نخواهند داشت.
@ejazQuran
عجایب قرآن📖
🌫🌋
در دل زمین مملو از گازهای متراکمی است که با شدت هر چه تمام تر بر آن فشار می آورد. زلزله های خطرناکی که ضررهای جبران ناپذیری بوجود می آورد به عقیده گروهی از دانشمندان نتیجه حرارت مواد مذاب وگازهای درونی است که با شدت خارج میشوند.
در این صحنه متلاطم یگانه عاملی است که مانع متلاشی شدن قطعات زمین میگردد همان کوه هاست.
ریشه های کوه های سنگین که در اعماق زمین فرورفته وقطعات زمین را در بر گرفته آنها را به هم اتصال میدهد وبسان میخ ها که قطعات تخته را به هم متصل میکند واز انفکاک وجدایی آن جلوگیری میکند،قطعات زمین را از پاشیدگی باز میدارد. 👈شاید آیه((ؤ الجباݪ أوتادأ)):کوه ها را میخ های زمین قرار دادیم اشاره به همین حقیقت است که بیان گردید.👉
علامه طباطبایی مینویسد:
اینکه کوه ها را میخ خوانده شاید،از این جهت بوده که پیدایش عمده ی کوه هایی که روی زمین است از عمل آتشفشان های تحت الارض است که یک نقطه از زمین را میشکافد ومواد مذاب از درون آن فوران میکند وه اطراف آن میریزد وبه تدریج اطراف آن نقطه بالا می آید تا به صورت میخی که روی زمین کوبیده شده در آید وباعث سکون وآرامش فوران آتشفشان زیر زمین گردد واضطراب ونوسان زمین از بین برود
.در آیه (أݪم نجعل الارض مهادا):آیا زمین را بستر قرار ندادیم ؟ قرآن زمین به گهواره ای تشبیه کرده که قطعات آن بوسیله کوه ها که بسان میخ اند به هم پیوسته اند وسنگینی آنها باعث اعتدال حرکات آن گردیده به طوری که در عین حرکت آرام است ودر آیه بعدش (والجبال اوتادا)ضمن تشبیه کوه ها به میخ به ریشه ی آنها اشاره میکند واین نیز یکی از آیات علمی واعجاز آمیز قرآن است .
#عجایب_علمی_قرآن #علم_قرآن #اعجاز_علمی_قرآن #قرآن #کوه #میخ
#اعماق_زمین #قرآن_کریم #خدا_ناباوران #آتئیست #الحاد
#شگفتی_های_آفرینش #راز_علمی_قرآن #اسرار_قرآن #معجزه_خدا #اعجاز_ریاضی_قرآن
https://www.instagram.com/p/B8sZsZsljqU/?igshid=1s9p14xbuvuy0
@ejazQuran
قطعه ای از آسمان ... اعجاز علمی قرآن
دراوائل سال ۲۰۱۳ میلادی پدیده ای عجیب درعلوم فضایی به ثبت رسید وآن عبارت بود ازابری متراکم وانبوه که هزاران متردرآسمان کشور روسیه امتداد یافته بود .
حقیقت علمی
یک سنگ آسمانی در تاریخ ۱۵/۰۲/۲۰۱۳ در یکی از مناطق روسیه به زمین اصابت کرد و همانطور که درتصویرمی بینیم به شکل ابری بزرگ و ممتد دیده شد.
این حادثه فضایی به ما می گوید که سقوط اجرام آسمانی بزرگ برسطح زمین قبل از فرود آمدن به زمین تشکیل توده ای از ابرمتراکم را می دهند …
سبحان الله از این منظره ای که امروزمشاهده می کنیم درحالیکه قبل ازاین احدی ازآن اطلاعی نداشت ولی خداوند تبارک وتعالی درآیه ای عظیم ازاین حادثه ی فضایی خبرداده است و می فرماید :
وَإِنْ یَرَوْا کِسْفًا مِنَ السَّمَاءِ سَاقِطًا یَقُولُوا سَحَابٌ مَرْکُومٌ (الطور:۴۴)
ترجمه : و اگر قطعه ای (پاره سنگى) را در حال سقوط از آسمان ببینند مىگویند ابرى متراکم است .
به نقل ازابن عباس معنی (کِسْفًا) یعنی “قطعه” ؛ وبه همین دلیل است که برای بشر دیدن این جرم آسمانی ممکن نیست وآنچه می توان دید ابرهایی متراکم است که درنتیجه ی برخورد و اصطکاک با اتمسفر زمین وسوختن اجزای آن بوجود می آید وبه صورت ابرهایی دودی شکل ظاهرمی شوند واین همان حقیقتی است که قرآن با دقت فراوان توصیف کرده است .
سبحان الله !
چیزی برای گفتن نداریم جزآنکه بگوییم سبحان الله ! وبه راستی چگونه برای نبی مکرم صلی الله علیه وآله وسلم ممکن بوده که بدون ارتباط با وحی الهی اینچنین پدیده ی فضایی را با این دقت علمی بیان کند ؟!
———————
به قلم: عبد الدائم الکحیل
www.kaheel7.com/fa
@ejazQuran
قرآن کریم معجزه ی جاوید آخرین فرستاده خدا، حضرت محمد (ص) است. این کتاب بیانگر سخن حق تعالی است که با وحی و به زبان عربی فصیح بر ایشان نازل شد. از زمان نزول قرآن تاکنون کتاب ها و تالیفات زیادی در زمینه تفاسیر و اعجاز قرآن نوشته شده است. از آن جهت است که این سخنان از منبع سرشار علم و حکمت الهی نشات گرفته است و از سرچشمه علم بی پایان حکایت دارد شاید در ابتدا بسیاری به مفاهیم علمی عمیق این کلام الهی پی نمی بردند اما با مرور زمان و در اثر پیشرفت علم و دانش پرده هایی از این معجزات علمی قرآن کریم برداشته شد.
@ejazQuran
آیات ۱۲ تا ۱۴ سوره مومنون خداوند متعال در رابطه با چگونگی شکلگیری انسان از ابتدای پیدایش در رحم مادر تا به دنیا آمدن شرح مفصلی داده است؛ «وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن سُلَالَهٍ مِّن طِینٍ»، «ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَهً فِی قَرَارٍ مَّکِینٍ»، «ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَهَ عَلَقَهً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَهَ مُضْغَهً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَهَ عِظَامًا فَکَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ». معنی آیات این است که ما انسان را از عصارهای از گِل آفریدیم، سپس آن را نطفهای در قرارگاهی استوار قرار دادیم، آنگاه نطفه را علقه گرداندیم و آن علقه را به صورت پاره گوشتی درآوردیم، سپس آن پاره گوشت را استخوانهایی ساختیم و به استخوانها گوشت پوشاندیم. سپس آن را با آفرینشی دیگر پدید آوردیم. آفرین باد بر خدا که بهترین آفرینندگان است.
علامه طباطبایی در رابطه با تفسیر این آیات میفرماید: ما نوع بشر را ابتدا از گل آفریدیم، یعنی حضرت آدم (علی نبینا و آله و علیه السلام) از گل و آن گاه نسل او از نطفه آفریده شدهاند، و چون خلق به معنای تقدیر و اندازهگیری است، معنای صحیح آن است که میفرماید: ما انسان را در آغاز از فشرده و خلاصهای از اجزای زمین که با آب آمیخته بود اندازهگیری کردیم. و (نطفه ) به معنای آبی اندک است، میفرماید: سپس ما انسان را نطفهای کردیم که در رحم تمکن و استقرار دارد و پس از آن مراحل رشد جنین انسان را ذکر میکند که ابتدا به صورت خونی بسته و بعد از آن به صورت تکه گوشتی لهیده و پس از آن به صورت استخوان درمیآید و به دنبال آن خداوند، استخوان را با گوشت میپوشاند و صورت جنین بشر را پیدا میکند. (انشاء) یعنی احداث و تربیت چیزی و خداوند برای آنکه دلالت کند بر اینکه، آنچه در این مرحله ایجاد میشود، حقیقت دیگری است غیر از آنچه در مراحل قبلی بود، یعنی مرحلهای که آن جنین انسانی که صرف مادهای مرده و جاهل و عاجز بود، به صورت موجودی زنده درمیآید که دارای ذات و صفات و خواص مغایر با سابقش است و این همان زمانی است که خداوند روح را در کالبد جنین انسان میدمد. در آخر فرمود مبارک باد خدا که بهترین خالقان است، و خداوند مبارک (با برکت ) است چون اختصاص به خیر کثیر دارد و تمام موجودات را ایجاد کرده و اجزای آنها را ترکیب میکند و به واسطه آن خیر، بر همه خلائق جود و افاضه کیکند و خدا بهترین خالقان است. ۱
اما آنچه مورد توجه یکی از دانشمندان آمریکایی قرار گرفته است، مرحله دوم شکلگیری جنین است که مرحله «علقه» است. کلمه «علقه» به انگلیسی سه معنی «معلق شده»، «زالو» و «لخته خون» است که ارتباط جالبی با حقیقت علمی علقه در رحم مادر پیدا میکند که دانشمند آمریکایی به توضیح آن میپردازد
@ejazQuran
49 - و (به یاد آرید) هنگامی که شما را از ستم فرعونیان نجات دادیم که از آنها سخت در شکنجه بودید، (به حدّی که) پسران شما را کشته و زنانتان را زنده نگاه میداشتند، و آن بلا و امتحانی بزرگ بود که خدا شما را بدان میآزمود.
50 - و (یاد کنید) هنگامی که دریا را شکافتیم و شما را نجات دادیم و فرعونیان را غرق کردیم و شما مشاهده میکردید.
51 - و (یاد آورید) موقعی که با موسی چهل شب وعده نهادیم، پس شما (در غیبت او) گوساله پرستی اختیار کرده ستمکار و بیدادگر شدید.
52 - آن گاه شما را پس از چنین کار زشت بخشیدیم، شاید سپاسگزار شوید.
53 - و (به یاد آورید) وقتی که به موسی کتاب و فرقان عطا کردیم، باشد که به راه حق هدایت یابید.
54 - و (یاد کنید) وقتی که موسی به قوم خود گفت: ای قوم، شما به نفس خود ستم کردید که (به جهالت) گوساله پرست شدید، اکنون به سوی آفریدگارتان باز گردید و (به کیفر جهالت خود) به کشتن یکدیگر تیغ برکشید، این برای شما در پیشگاه آفریدگارتان بهترین (کفّاره عمل) است. آن گاه از شما در گذشت که او بسیار توبهپذیر و مهربان است.
55 - و (یاد آرید) وقتی که گفتید: ای موسی ما به تو ایمان نمیآوریم تا آنکه خدا را آشکار ببینیم، پس صاعقه سوزان بر شما فرود آمد و آن را مشاهده میکردید.
56 - سپس شما را بعد از مرگ برانگیختیم شاید خدا را شکر گزارید.
57 - و ابر را سایبان شما ساختیم و مرغ بریان و ترانگبین را بر شما فرستادیم (و گفتیم) از این روزیهای پاک که به شما دادیم تناول کنید، ولی (شکر این نعمت را به جا نیاوردند) نه به ما بلکه به خود ستم کردند.
@ejazQuran