🔸 اگر شخصی #امام_جماعت یا #امام_جمعه شد و جا نمازش را جلوتر از مردم می اندازد و پیش نماز می شود باید در #همه_کارها نیز #جلوتر_از_دیگران باشد و پیش قدم شود.
@ejtehadjame
انا لله و انا الیه راجعون
روح بلند و ملکوتی فقیه انقلابی فیلسوف مجاهد عمار رهبر حضرت آیت الله علامه محمدتقی مصباح یزدی به ملکوت اعلی پیوست.
رحلت این عالم ربانی را به حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف و نایب بر حق ایشان مقام معظم رهبری و عموم ارادتمندان به ایشان تسلیت عرض میکنیم
16.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️ بنده هم به سهم خودم قدر آقاي مصباح را ميدانم. واقعا ميدانم كه ايشان در كشور و براي اسلام چه وزنهاي هستند و حقا و انصافا ما امروز نظير ايشان را – حالا به اين تعبير بگوييم – خيلي نادر نظير آقاي مصباح ممكن است وجود داشته باشد با اين وزانت علمي و عمق علمي و احاطه و وسعت و با اين آگاهي و بينش و صفا.
بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در منزل فقيه فيلسوف، آيتالله #مصباح_يزدي
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 آخرین وصیت علامه مصباحیزدی در اواخر عمر پر برکتشان
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
◼️ پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
▪️بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
◾️ پیام تسلیت حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در پی ارتحال آیت الله مصباح یزدی
بسم الله الرحمن الرحيم
انا لله وانا اليه راجعون
ارتحال عالم مجاهد جامع معقول و منقول استاد مسلّم حوزههاى علميّه آيةالله حاج محمد تقى مصباح يزدى را به رهبرى معظّم انقلاب و مراجع عظام تقليد و شاگردان و عموم علاقمندان تسليت ، علوّ درجه آن متفكّر راحل و صبر جميل و اجر جزيل بيت مكرّم ايشان از خداى سبحان مسئلت مى شود.
جوادى آملى ١٣٩٩/١٠/١٢
آیت الله استادی عضو جامعه مدرسین حوزه 👇
بسم الله الرحمن الرحیم
آیت الله مصباح یزدی بدون هیچ مبالغه یکی از اساتید طبقه اول فلسفه و معارف قرآنی در زمان ما در حوزه علمیه قم بود و نیز یکی از معدود اساتیدی بود که می توانست در همه مجامع علمی داخل و خارج زبان گویای اسلام در ارائه معارف اسلام ناب و پاسخگو به همه سؤالات دینی باشد.
آثار مکتوب و منتشرشده استاد در معارف قرآنی، اخلاق و حکمت از کتاب های متقن، مطمئن و گواه قرآن شناسی ایشان و مراتب علمی و عرفانی استاد بزرگوار است.
تعدادی از فضلای حوزه علمیه قم از شاگردان ایشان بوده و به این شاگردی افتخار می نمایند و حق هم همین است.
به نظر می رسد چون این بزرگوار طبق تشخیص و وظیفه خود قبل از پیروزی انقلاب و بعد از آن مسیر معمولی اساتید یعنی تدریس فقه و اصول فاصله گرفت و کارهای مهمتری را که تشخیص می داد به نفع اسلام و بسیار لازم است، دنبال کرد، مراتب علمی او در فقه و اصول تا حدی نزد برخی حوزویان مورد غفلت قرار گرفت.
از برخی مراجع تقلید که بگذریم، در حوزه علمیه افرادی مانند آیت الله مصباح شاید به عدد انگشتان دو دست هم نداشته باشیم.
مناظره های عقیدتی ایشان با مخالفان، در دفاع از اسلام را از یاد نبرده ایم؛ مسافرت های ایشان به کشورهای متعدد و حضور در مجامع علمی آنان و بیان معارف اسلام و پاسخ به سؤالات حضار از خدمات برجسته ایشان است.
برنامه حدود دو ساله اش برای اساتید دانشگاه ها در سال های اول انقلاب که نتیجه اش بیان یک دوره معارف قرآنی بود، از افتخارات حوزه علمیه بشمار می آید.
از مراتب علمی بالاتر، این عزیز از جنبه های معنوی و اخلاقی به گونه ای مؤثر بود که هر جمعی که با ایشان ارتباط حوزوی و شاگردی پیدا کرده اند، غالبا ارادتمند ایشان شده و اذعان دارند که خلوص، موحّد بودن، عدم توجه به مادیات و مظاهر آن و دنبال انجام وظیفه بودن در سراسرزندگی استاد محسوس است.
و در نتیجه از نظر روحی و اخلاقی، این استاد اثرات چشمگیری در رشد معنوی طلاب و فضلا داشته و درس اخلاق او از برکات حوزه علمیه بود.
رضا استادی
پله پله تا اجتهاد جامع
✅ گزیده ای از قسمت دوم مستند #غیررسمی 🎥🚨درد دلهای تهیهکننده لیسانسهها با رهبر انقلاب | بیانات رهبر
منوچهر محمدی، تهیهکننده فیلم سینمایی «مارمولک»، پیرو انتشار اظهارات اخیر رهبر معظم انقلاب در مورد این فیلم، یادداشتی را منتشر کرد.
به گزارش ایسنا، متن این یادداشت را که در شماره امروز روزنامه «فرهیختگان» منتشر شده است، در ادامه میخوانید: «فرمایشات اخیر مقام [معظم] رهبری که در مستندی بهنام غیررسمی انتشار یافت و نشر آن ابعاد گستردهای پیدا کرد، در بخشی از آن که به حسن ظن ایشان به فیلم سینمایی مارمولک برمیگشت برای بنده تازگی نداشت. نظر مبسوط و کامل ایشان، در زمان قبل از نمایش عمومی فیلم مارمولک، به اطلاع ما رسید که علیرغم درخواست وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انجام پارهای اصلاحات، ایشان فرموده بودند که نیازی نیست.
حتی در باب تغییر اسم اثر، ایشان فرموده بودند که لزومی ندارد و اظهارات محبتآمیز دیگری که جای گفتن و بنای گفتن نیست. البته برای من، تردیدی در هوشمندی نگاه هنرمندانه و هنرشناس ایشان وجود ندارد. در مصادیق اگر بخواهم عرض کنم، اگر نبود این نگاه هوشمندانه، فیلمهای سینمایی از کرخه تا راین، بازمانده، زیر نور ماه و طلا و مس هیچگاه روی پرده نمیرفت و کماکان در توقیف میماند.
در این سالیان من سکوت اختیار کردهام و در این باب سخنی نگفتهام. هنوز هم ترجیح میدهم سکوت کنم و به شرح جزئیات نپردازم. اما بهگمانم اصحاب رسانه اگر تعهدی نسبت به فرهنگ و هنر کشور و هنرمندان احساس میکنند، باید سراغ کسانی بروند اعم از مکلّا و روحانی، مسئول و غیرمسئول که آنچه نباید درباره فیلم مارمولک گفتند و کردند و از هیچ تهمت و افترایی دریغ نکردند؛ کسانی که بیآنکه دانش و هوشمندی و شناختی از زبان هنر و سینما داشته باشند، هر اثر متفاوتی را به چوب تکفیر مینوازند.
تلخی دردناک این ماجرا زمانی بیشتر میشود که روز دوم نمایش پانزدهروزه فیلم مارمولک، چهار حکم جلب سیار از چهار دادگاه انقلاب، حکم ارتداد، حکم انتساب به سرویسهای امنیتی خارج از کشور از سیا و موساد و قرارگاه اشرف برایم صادر شد.
اصحاب فرهیخته و متعهد رسانه! میشود اکنون سراغ این آقایان بروید و ببینید آیا همان نظر را دارند یا به مصلحت، تقیه میکنند. من داد خویش از این ظلم آشکار را به آن دنیا میبرم.
و لله العاقبة الامور»
@ejtehadjame
پله پله تا اجتهاد جامع
منوچهر محمدی، تهیهکننده فیلم سینمایی «مارمولک»، پیرو انتشار اظهارات اخیر رهبر معظم انقلاب در مورد
بسمه تعالی:
سلام علیکم
تابستان دو سال پیش با جمعی از طلاب جلسه ای خدمت ریاست صداو سیمای یزد که از روحانیون فاضل و هنرمند هستند بودیم صحبت هایی شد، در خلال صحبت ها یکی پرسید رابطه حوزه و علما با سینما و هنر چیست و جایگاه و نقش حوزه در پیشبرد هنر چیست. ایشان با خنده و تأسف گفتند در صد بالایی از اهالی حوزه و علما اصلا هیچ درک درستی از مقوله هنر و سینما ندارند. بعد فرمودند بنده در سال های تقریبا 1370که درس خارج در قم میرفتم به سمت مطالعات هنری رفتم و در کنار دروس خارج حوزه، در رشته هنر کار میکردم حتی در دانشکده هنر هم درس می خواندم به محض اطلاع بزرگانی که درس خارج آنها میرفتم نصیحت ها شروع شد که آقا از این کارهای خلاف رضایت امام زمان علیه السلام دست بردارید شهریه شما شبهه ناک میشه، احتیاط کنید...، ایشان میگفت من به تلاش خودم ادامه دادم بعد چند سال با مجموعه ای در قم و..، رشته ی هنر و مدرسه اسلامی هنر را در قم راه اندازی کردیم. بعد چند سال چند نفر از طلاب (هند یا پاکستان، فراموشی از بنده است) مراجعه کردند و گفتند به ما کلیات هنری یاد بدهید می خواهیم در کشورمان کانال تلویزیونی شیعی تأسیس کنیم قبول کردم و کلاس هایی در یک دوره برگزار شد بعد چند سال آمدند و خیلی تشکر کردند و گفتن کانال ما در کشورمون چند ملیون(دو یا بیست ملیون، فراوش کرده ام) بازدید کننده داره گفتم از کجا آمار می دهید، گفتند شبکه های تلویزیونی در کشور ما مثل خط تلفن خانگی، خصوصی است و هر کس می خواهد باید از دولت کابل نوری آنرا بخرد. آمار ما از روی تعداد خرید کابل نوری شبکه است.
بعد ریاست صدا و سیما گفتن به نظر شما، فیلم مارمولک علیه روحانیت بود یا برعکس تبلیغ روحانیت بوده، بعضی رفقا گفتن علیه روحانیت بوده، ایشان گفتن نه اینطور نیست این فیلم برای تبلیغ و ترویج روحانیت بوده (با لحاظ تاکتیک های هنری) و سازندگان اصلی فیلم هم از شاگردان حلقه استاد علی صفایی حائری (عین صاد) بوده اند و خیلی به ایشان علاقه مند بوده اند و برای جلسات از تهران به قم می آمده اند.
بعد نکته هنری دقیقی گفتند. در هنر سعی بر این است که پیام اصلی به صورت غیر مستقیم و ناخودآگاه به مخاطب منتقل شود لذا کارگردان سعی میکند ظاهر را جوری چینش کند تا پیام اصلی خیلی آشکار نباشد ولی به صورت ناخودآگاه منتقل شود. بعد به رمانی معروف در دنیا مثال زدند که نویسنده شخصیت اول رمان را یک شخص شروری که کارهای مجرمانه انجام می دهد و بارها زندان میرود و تحت تعقیب پلیس است وسط رمان، در اثر یک اتفاق کوچکی متحول می شود و به سمت اقدامات بشردوستانه می رود و بعدا شهردار می شود و منشأ خدمات زیاد و اقدامات مفید برای جامعه می شود.
به ظاهر شخصیت اول این رمان همین آدم شرور است که متحول می شود اما در واقع و در قسمت ناخودآگاه، شخصیت اصلی رمان کشیش مسیحی است که در یک اقدام فداکارانه باعث تحول این فرد شرور می شود. زمانی که این فرد شرور با لباس هایی کثیف و قیافه ی به هم ریخته، در جنگل در شب بارانی به ناچار میهمان کشیش می شود و کشیش به احترام او در سفره غذا، قاشق های طلایی مخصوص خودش را برای غذا خوردن در اختیار مهمان میگذارد و موقع خواب هم رختخواب مخصوص خود را در اختیار او می گذارد ولی این فرد شرور نیمه شب، قاشق های طلایی و جواهرات کشیش را دزدیده و فرار میکند و روز بعد پلیس او را دستگیر کرده و به خانه کشیش می آورد تا جواهرات را پس دهد کشیش ادعا میکند خودم این جواهرات را به او هدیه کرده بودم. و با این حرف و گذشت او را نجات میدهد و همین منشأ تحولات بعدی او می شود.
ادامه👇👇
☝️☝️ادامه قبل
خلاصه اینکه هنر مقوله بسیار پیچیده ای است. یک مثال جالب بزنم امروزه با زبان هنر و رمان، تئاتر، فیلم، نقاشی، شعر، انیمیشن و بازی های کودکانه و... بسیاری از مبانی اعتقادی و احکام شریعت شیعه مثل توحید، نبوت، امامت، معاد، انقلاب اسلامی، شهادت و حجاب،قصاص .. به بدترین وجه نقد می شود و منهدم می شود و هیچ صدای اعتراضی از حوزه و کثیری از علما بلند نمی شود اما به محض اینکه در جایی به صورت صریح و آشکار زیرآب دین و مبانی زده شود داد و فریاد اکثریت بلند می شود. فریاد وااسلاماه و... بلند می شود و سر به فلک کشیده می شود. و چقدر بعضی عالمان در این زمینه بازیچه جریان های سیاسی می شوند. نمونه جنجال های درون حوزه در قضیه شهید(شهید جاوید) در قبل انقلاب است.یا اعتراضات شدید بعضی علما در حوزه در قضیه نقدهای صریح ضمیمه روزنامه دولتی ایران به بحث حجاب در سال 1390 و در قضیه رقص محلی در فلان شهر با حضور مشایی، در قضیه توهین به قرآن در قضیه کنفرانس ترکیه با حضور احمدی نژاد و...در دولت نهم و دهم.
روشنفکران با زبان روشنفکری دین را نابود می کنند بدون اینکه صدایی بلند شود .
متأسفانه دروس متداول حوزه ارتباط چندانی با هنر ندارد مثلا در اصول همیشه دنبال ظهورگیری صریح از متون هستیم. آنقدر که به اصول اهمیت میدهیم به بلاغت، شعر، ادبیات داستانی، زبان هنری، خطابه و... اهمیت نمی دهیم.
ادامه👇👇
☝️☝️ادامه از قبل
چند کتاب مذهبی به زبان هنری که جوانان رغبتی در خواندن آن داشته باشند می توانید از علما و مراجع نام ببرید. هنوز که هنوز است مراجع در اول رساله ها می نویسند (عمل به این رساله، مبرئ ذمه و مجزی است). مباحث خطابه و شعر در کتب منطق معاصر مثل منطق آیت الله مظفر همان مباحث تکراری هزار سال پیش از دوره ی ابن سیناست. بدون به روز رسانی،!!! و حال آنکه بحث خطابه و رسانه اینقدر پیشرفت کرده که از دل آن رشته ارتباطات به صدها شاخه و زیر مجموعه پدید آمده و میلیاردها دلار هزینه دانشگاههای رشته ارتباطات در جهان است.
یکی از طلاب خوش فکر بحث های خطابه و منبر و تبلیغ را در موسسه امیر بیان به طور مبسوط باز کرد و دهها کتاب مفید از آن بیرون داد.
سرّ ماندگاری گلستان و بوستان سعدی، مثنوی مولوی، دیوان حافظ... زبان هنری آن است.
یک بحث بسیار بسیار مهم درباره دین، بحث ادبیات و سبک بیان دین است که در حوزه به آن پرداخته نشده و بنده اولین بار در کتاب (ادبیات دین) استاد محمدتقی اکبرنژاد دیدم. و واقعا از عظمت کتاب تعجب کردم. از دوستان گرامی می خواهم این کتاب را حتما بخوانید. متأسفانه عده ای در حوزه فقط عیب های کوچک اکبرنژاد را برجسته کردند و آنقدر هیاهوهای پوچ راه انداختند تا نقاط قوت و حرف های خوب ایشان در این هیاهوها گم شد. بنده ی حقیر تسلط نسبی بر مبانی علامه طباطبایی رضوان الله علیه دارم. کثیری از آراء و نظرات اکبرنژاد به علامه نزدیک است. خصوصا در مبانی اصولی خیلی از نظرات ایشان به مبانی اعتباریات علامه نزدیک است.
@ejtehadjame
پله پله تا اجتهاد جامع
منوچهر محمدی، تهیهکننده فیلم سینمایی «مارمولک»، پیرو انتشار اظهارات اخیر رهبر معظم انقلاب در مورد
سلام علیکم
برای آشنایی بیشتر با دیدگاههای رهبر انقلاب درباره هنر، سینما، رمان، تئاتر، شعر، نقاشی،طنز و....
چند مطلب خدمتتون عرضه می شد. 👇👇👇