8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 در مصاحبههای نجف و پاریس گفتم:
اگر اسلام پیروز بشود روحانیون میروند سراغ شغلهای خودشان. لکن وقتی آمدیم در معرکه از این حرف عدول کردیم!
🔹 ما آن روز خيال مى كرديم كه در اين قشرهاى تحصيلكرده و متدين و صاحب افكار، افرادى هستند كه بتوانند اين مملكت را به آنجورى كه خدا مى خواهد، ببرند، آنطور اداره كنند!
🔹 هرچه میخواهند بگویند، بگویند کشور ملایان، حکومت آخوندیسم!
❗️ این هم یک حربهای است که ما را از میدان به در کنند. ما از میدان بیرون نمیرویم!
💬 امام خمینی قدس سره
@ejtehadjame
🗓سالروز مغفول رحلت علامه گمنام
🏳فقیه،فیلسوف،حکیم،ادیب،منجم
🏳مرحومعلامهقطبالدینشیرازی/۲
💠رهبرانقلاب
‼️مهمترین شرح قانون بوعلی را قطب الدین شیرازی نوشته؛ در زمینهی فلسفه، یک فیلسوف است به معنای حقیقی کلمه؛ در زمینهی نجوم و هیئت، یک انسان وارد و متخصّص است؛ ادیب است، شاعر است: شعر عربی، شعر فارسی؛ و شاید علوم دیگری. یعنی این نکته مورد توجّه باشد که تخصّصگرایی به معنای محدود کردن ذهن و فکر انسان، یک نکتهی برجستهای نیست -که همینطور تخصّصها پشت سر هم همدیگر را میشکافند، یک تخصّص کوچکتری، دائرهی محدودتری بهوجود میآید؛ به یک معنا بهخاطر رسیدگی به وضع زندگی انسان در آن تخصّص خاصْ چیز خوبی است، امّا به یک معنا محدود کردن انسان است- چون ظرفیّت ذهن انسان خیلی وسیع است و میتواند در همهی این امور صاحبنظر باشد. اینجور نباشد که کسی که پزشک است، مثلاً در زمینهی علوم دینی یا در زمینهی فلسفه، یک آدم عامیای محسوب بشود؛ نه، چقدر خوب است که یک پزشک، در زمینهی علوم دیگر -در زمینهی علوم عقلی، در زمینهی علوم دقیقه، مسائل گوناگون طبیعی- حدّاقل صاحبِ اطّلاع باشد و این کار را ما بتوانیم در کشورمان پیش ببریم. البتّه به معنای تعطیل کردن تخصّصها بههیچوجه نیست، بلکه به معنای بهرهمند کردن ذهن متخصّصین از محیطهای فراتر از حدّ تخصّص آنها است! ۹۱/۹/۲۹
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
ebook8122[www.takbook.com].pdf
2.64M
✅ خلاصه کتاب «فضیلت های فراموش شده»
♻️داستان زندگی آخوند ملا عباس تربتی
#اخلاقی
#عرفانی
@ejtehadjame
تاریخ.pdf
558.4K
✅ تلخیص کتاب «سیره پیشوایان»
♻️نویسنده کتاب: استاد مهدی پیشوایی
🙏تلخیص کننده: خانم حسینی
👌در 26 صفحه
منبع: النفیسه
#تاریخ
واکنش تند حجت الاسلام و المسلمین عزیزی امام جمعه زابل به سخنان تفرقه انگیز مولوی عبدالحمید:
اخیرا برخی از افراد فریب خورده و جاهل و آدم هایی که گمان می کنند اسلام شناس بودن به بعضی از ظواهر و القاب پرطمطراقی است که بعضی افراد بی سواد به انسان ها می دهند، مطالبی می گویند که انسان حیف اش می آید راحت ار آن عبور کند.
می گویند قانون اساسی اشکال دارد ، شما چهل سال حکومت کردید اجازه بدهید چهار سال ما حکومت کنیم. چهل سال شیعه حکومت کرده در این مملکت ، حالا نوبت ما است که چهار سال حکومت کنیم. باید پرسید مگر در قانون اساسی حرف شیعه و سنی زده شده است؟ شما اصل دوم قانون اساسی را ببینید تاکیدش بر امت واحده است. در حقوق شهروندی چه تفاوتی فی مابین یک مسلمان شیعه و یک مسلمان سنی است؟
شمایی که ادعا دارید چهار سال هم بدهید ما حکومت کنیم بعد بینید ما چه کار می کنیم. می شود بفرمایید هزار و چهارصد سال است که بر گرده مسلمانان در تاریخ نشستید چه گلی به سر اسلام زدید؟ حکومت هایی که یکی پشت سر هم مثل پست ترین حیوانات نوکری اسرائیل را دارند و یوغ اش را به گردن می اندازند مگر از شما نیستند؟ آن هایی که دویست و پنجاه میلیارد دلار هزینه کردند که القاعده و داعش را درست کنند مگر از شما نبودند؟ مگر همین امروز حکومت های اسلامی قاطبه آنها از هم کیشان شما نیستند؟ چرا نمی توانند مردم خودشان را در مسیر حق راهبری کنند و به ایشان عزت دهند؟ مگر ام القری شما عربستان کشور اسلامی نیست که دارالافتاء هم دارد؟ چه کسی به حکومت کثیف عربستان اجازه داده که بیست و هفت هزار دلار به خلبانانی حقوق دهد که بچه های مظلوم یمن را بمباران کنند. از کجای فقه اسلام این را آوردید؟
اگر فقه شما فقه مستحکمی بود اجازه می دادید صدها هزار شیعه مظلومی که در مکه زندگی می کنند مسجد جامع باشکوه داشته باشند. شما فقه حکومتی و حاکمیتی دارید و ما منکر آن نیستیم ، ابوحنیفه و شاگردانش از اولین کسانی هستند که در باب فقه حاکمیتی کتاب هم نوشتند اما تبلور فقه شما بنی امیه ، بنی عباس و تا به امروز است. توجه به دو عنصر زمان و مکان می کنید اما برای خار کردن مسلمانان.
رئیس موساد سخنرانی کرد که در همه دنیا پخش شد، گفت ما نمی خواستیم با غزه بجنگیم ، آنقدر عربستان و امارات و بحرین و چهارتا کشور کوچک خلیج فارس به ما فشار آوردند و پول دادند و ما به غزه را بمباران کردیم.
اگر ظرفیتی در اداره مملکت دارید، مشکلی نیست. بیایید و ظرفیت واقعی خود را بگویید. خطبه نمازجمعه بازار نیست که آدم هر حرفی بزند و هر کاری کند و هر جور دلش می خواهد حرف بزند. از طرفی شما که به اجماع امت اعتقاد دارید، مگر همین قانون اساسی ۲/۹۸ درصد رای این امت را نگرفته است؟ چرا با این اجماع مخالفت می کنید؟ اینکه دقیقا مطابق عقیده خود شما است. شما ظاهرا فتاوای خودتان را هم یا بلد نیستید یا قبول ندارید. مگر خود شما در مباحث شبه کلامی که دارید می گویید حکومت امری جبری است خدا بخواهد به هر کس می دهد. چطور فهد پنج زن داشت شما در فقه برای آن راه پیدا کردید؟ ملک عبدالله با نخست وزیر انگلستان رسما جلوی دوربین تلویزیون ها شرب خمر کرد، شما گفتید سلطان است. فقهی که فسخ و فجور را برای حاکم جایز بداند.فقهی که بگوید حاکم اولی الامر است و باید تبعیت اش کرد و لو کان فاسقا، ما چطور سرنوشت هشتاد میلیون نفر را به این نوع نگاه ها واگذار کنیم؟
ما افتخار می کنیم که قانون اساسی ما مترقی ترین قانون در سطح کره زمین است البته نظام به این نقطه برسد که در قانون انعطاف هایی ایجاد کند خواهد کرد، تشخیصش با شما نیست. چون اساسا شما در این حد نیستید که تشخیص بدهید. تشخیصش با آنهایی است که اهلش هستند و شما اهلش نیستید. (تکبیر نمازگزاران)
ما در این مملکت با سلم وصفا می بینیم برادران ما شیعه و سنی با هم معاشرت و زندگی می کنند ، آرام هستند، چرا این آرامش را به هم می زنید؟ زندگی آرام در این استان چه مشکلی برای شما ایجاد می کند که گهگاه آتشی رها می کنید؟ واقعا چه مشکلی دارید؟ مسئله شما چیست؟ با کجای این نظام مسئله دارید؟ مسجدی که شما در زاهدان ساختید کدام شیعه جرات می کند در بحرین بسازد؟ کدام شیعه در عربستان جرات می کند محرم برای امام خود عزاداری کند در حالی که میلیون ها شیعه در عربستان زندگی می کنند. مگر حدود ۹۰ درصد مردم بحرین شیعه نیستند؟ چرا حق ندارند برای امام خود عزاداری کنند؟ چرا حق ندارند مسجد بروند و نمازجماعت و نمازجمعه داشته باشند؟
خدا لعنت کند حکومت منحوس و کثیف پهلوی را که استان چهاردهم ما را دودستی تقدیم انگلیس کردند و اسمش را هم بحرین گذاشتند. اینهایی که می گفتند که کوروش بخواب که ما بیداریم با شصت و سه میلیارد دلار پول از این مملکت رفتند، بگذریم از عتیقه هایی که بردند و کارهای دیگری که کردند. آن خائن ها بودند که جنایات اینچنینی کردند.
به برکت امام و رهبری و شهدا
و به برکت این مردم خدا منت بر ما گذاشت که الان بیرق ما بیرق توحید است ، پرچم ما پرچم توحید است. کجای دنیا شما یک حکومت اسلامی در طراز نظام اسلامی از حیث مبانی و مبادی ، از حیث نظام سازی می توانید پیدا کنید؟
بیچارگی امروز مسلمانان جهان از این است که امثال شما نسل بعد از نسل مردم را در تاریکی نگه داشتید و اجازه ندادید در دامان امامت قرار بگیرند، مسیر را خراب کردید ، راه را اشتباه رفتید. بگذارید این استان آرام باشد تا زمینه توسعه استان فراهم تر شود.حرفی یا نکته ای دارید ، مطلب علمی دارید مشکلی نیست بنشینید و با متخصصین حرف بزنید تا به شما یاد بدهند. شما خودتان فتوا می دهید که اگر حاکم اسلامی باشد باید او را تبعیت کرد. در فقه تان هست که اگر کسی می خواهد امام جمعه باشد باید حاکم اسلامی او را تایید کند و نصب کند. بعد شما خودتان جلوی حاکم اسلامی ، حکومت اسلامی و قانون اساسی گردن فرازی هم می کنید؟ و از مواهب اش هم دارید استفاده می کنید.
آراء مردم تعیین کننده است ، در همین زاهدان اکثریت اعضای شورای شهر از برادران اهل سنت ما هستند ، در خیلی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان ،کردستان اکثریت اعضای شورای شهرها از برادران اهل سنت ما هستند. اگر به دنبال هستید که ستون های این نظام را بلرزانید که بد راهی را انتخاب کردید.
در حکومت بنی امیه که همین آقایان سنگش را به سینه می زنند خلیفه چهارم پیغمبر به قول خودشان ، علی که جزو عشره مبشره بود به قول خودشان ، علی بن ابیطالب که جزو بهترین صحابه رسول خدا بود به قول خودشان، علی بین ابیطالب که داماد خوب پیغمبر بود و محترم از نظر آنها و امیرالمومنین علیه السلام ما قریب به یکصد سال توسط همین ها لعن و سب شد. آنهایی که علی علیه السلام را لعن کردند از کجا آمده بودند؟ از تل آویو آمده بودند؟ در دانشگاه بیرمنگام درس خوانده بودند؟ یا نه. ما اگر ساکت هستیم دلیلش آقایی ما است و تکلیفی که داریم .
ما به حکومتمان ، به نظام مان و به ولایت مان افتخار می کنیم ، ما با همه وجودمان به حقانیت این نظام ایمان داریم. اساس این نظام ، حکومت و اساس جمهوری اسلامی مبتنی بر فقه اهل بیت علیهم السلام و ما به این فقه ایمان ، اعتقاد و باور داریم و سنگش را به سینه می زنیم و به آن افتخار می کنیم.(تکبیر نمازگزاران)
🔶 ادیب نیشابوری(۳)
📌 صرف اوقات در علم و معنویت
🔹 روزی درس مُغنی میفرمودند و دو تا طلبه با هم صحبت میکردند. مرحوم ادیب انگشتِ خود را بین دو صفحۀ کتاب قرار دادند و کتاب را بستند و خطاب کردند به این طلاب:
🔺اینجا صحبت نکنید که بیرون بلد باشید صحبت کنید، و اگر اینجا صحبت کنید بیرون نمیتوانید صحبت کنید.
✔️ یعنی صحبت کردن در بیرون و در بینِ مردم به علم نیاز دارد و شما در جلسۀ درس باید گوش بدهید و علم استفاده کنید.
🔹 و من در مدت سه سال [که خدمت ادیب بودم] این دو بیت حُمَیدی را چند بار از ایشان شنیدم. میفرمودند:
🔺 حُمَیدی از علمای اهل سنّت و شارح صِحاحِ ستّه است؛ و این دو بیت را از او نقل میکردند:
🍃 لقاءُ النّاسِ لیسَ یُفیدُ شیئاً
🍃 سوی الهذیانِ من قیلٍ و قالٍ
🍃 فأقلِل مِن لِقاءِ النّاسِ إلا
🍃 لأخذِ العلمِ أو إصلاحِ حالِ
🔺 یعنی ملاقاتِ مردم هیچ فایدهای ندارد جز هذیان از قیل و قال [= حرفهای بیهوده]، پس کم کن از ملاقاتِ مردم مگر برای اخذِ علم یا کسبِ حال.
✔️ یا باید بروی از معنویّتِ کسی استفاده کنی [= اصلاح حال] یا کسبِ علم کنی [=أخذ علم].
📗 منبع: یادنامۀ ادیب نیشابوری، نشر انجمن مفاخر فرهنگی؛ گفتوگو با محمدکریم پارسا، ص۲۰۳-۲۰۲.
@ejtehadjame
آیا حکومت های اسلامی به اهداف خود می رسند؟؟
سنت الهی از اول عالم تا آخر بر فراهم کردن بستری برای امتحان و آزمایش بشر است تا انسان های مومن خالص مشخص شوند و اهل بهشت ابدی شوند. شیطان از اول خلقت قسم خورده که همه انسان های خوب و بد را گمراه میکنم مگر خالص ها را.
خداوند هم در جواب فرموده که بله، تو اکثریت را گمراه می کنی ولی به اجبار و بدون اختیار گمراه نمی کنی بلکه با اختیار خودشان و اصرار خودشان بر تکرار اشتباه و گناه و عدم اخلاص در عمل، بر آنها مسلط می شوی.
بعد در قرآن می فرماید شیطان با همه انسان ها از همه ادیان و مذاهب کار دارد و سعی می کند با دعوت آنها به خودنمایی و خودخواهی آنها را گمراه کند.
در قرآن می فرماید همه انبیاء و امامان حق بشر را دعوت به خدا و اخلاص و عمل صالح می کنند. ولی اکثریت مردم ایمان نمی آورند و فقط اقلیت ایمان می آورند همان اقلیت هم، کم کم که دنیا به آنها رو می کند و فتنه ها و بلا ها شروع می شود گمراه می شوند. و در نهایت عده ی بسیار قلیلی می مانند.
این سرنوشت همه بشریت و سنت الهی در همه دوران ها است.
قرآن می فرماید حضرت موسی علیه السلام بعد از غرق شدن فرعون و نجات بنی اسرائیل به منطقه ای رسیدند که مردم آن، بت پرست بودند قوم حضرت موسی علیه السلام به حضرت گفتند برای ما بت هایی درست کن تا بپرستیم. حضرت موسی علیه السلام بسیار ناراحت شد. یعنی اکثر این قوم علیرغم مشاهده معجزات موسی علیه السلام خصوصا شکافتن دریا و غرق شدن فرعون، در حضور حضرت موسی علیه السلام، مرتد شدند و درخواست بت سازی و بت پرستی کردند.
امت پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله علیرغم مشاهده این همه معجزات و پیروزی ها در جنگ ها و توصیه قرآن و پیامبر به ولایت امیرالمومنین و حضرت زهرا علیهاالسلام،بلافاصله با رحلت پیامبر مرتد شدند و جنازه پیامبر را دفن نشده رها کردند و در سقیفه به غصب خلافت مشغول شدند و بعد مدتی به خانه حضرت زهرا علیها السلام حمله کرده و خانه را آتش زدند و حضرت زهرا علیهاالسلام را شهید کردند. بعد مدتی که مشکلات فراوان پیدا کردند به امام علی علیه السلام مراجعه کردند اما بعد بیعت، عده ای کارشکنی کردند و جنگ جمل، صفین، نهروان راه انداختند کسانی که مقابل حضرت علی علیه السلام قرار گرفتند هم به ظاهر مسلمان بودند هم نماز شب خوان، هم روزه بگیر، هم سوابق انقلابی در جنگ های پیامبر داشتند کثیری از آنها از صحابه معروف صدر اسلام بودند بعضی مثل عایشه همسر پیامبر بودند بعضی مثل عثمان..،در دوره خلافت داماد پیامبر بودن. بعضی پدر زن پیامبر بودند. بعضی مثل زبیر پسر عمه پیامبر و معروف به سیف الاسلام در صدر اسلام بودن. بعضی مثل، طلحه معروف به طلحة الخیر بودن. در نهایت امام علی علیه السلام توسط کسی که در اول خلافت با حضرت بیعت کرده بود و در جنگ ها، انقلابی بود شهید شد. و امام حسن مجتبی علیه السلام هم بعد پدر، در جنگ شکست خوردند و فرماندهان اصلی او، حضرت را به معاویه فروختند و در نهایت به صلح تحمیلی و شهادت حضرت انجامید.
بعد از اینکه معاویه بر همه ممالک اسلامی مسلط شد و ظلم و ستم را از حد گذراند لذا مردم شهرهای مختلف به امام حسین علیه السلام بیش از 18هزار نامه نوشتند و قول دادند حضرت را یاری کنند تا حکومت حق تشکیل دهد. ولی بعد از آمدن حضرت به سوی آنها، با امتحاناتی که پیش آمد اکثر کسانی که به امام، ایمان آورده بودند مرتد شدند و همراه لشکر یزید در کربلا امام را مظلومانه به شهادت رساندند.
خلاصه اینکه سنت الهی بر امتحان است و اکثریت بشر نه فقط شیعیان و مسلمانان، یا ملت ایران یا انقلابی های ایران در این امتحانات شکست می خورند چون اخلاص ندارند و فقط عده ی قلیلی تا آخر ثابت قدم می مانند و هدف خلقت بشر در دنیا و ارسال رسولان و انبیاء و امامان و تشکیل نظام های اسلامی و حکومت های دینی از اول عالم تا دوران ظهور امام زمان علیه السلام، این است که قلیل های خالص و مؤمن واقعی هر دوره ای و هر پیامبر و امامی و هر حکومت و نظام اسلامی که تا آخر ثابت قدم هستند مشخص شود(و همینطور قلیل های خالص در کفر و شرک و نفاق و ظلم و گناه از همه دوران ها مشخص شود) و در دوران ظهور و رجعت امام زمان علیه السلام،از بین همه بشریت از اول تا زمان ظهور، فقط دو اقلیت حق و باطل رجعت کرده و دوران رشد و شکوفایی شگفت انگیز اقلیت حق و دوران عذاب و شقاوت و خواری اقلیت باطل فرا می رسد. اقلیت حق برگزیده در طول تاریخ که در آن دوران، اکثریت هستند به تمام آرزوهای خوب دنیوی و معنوی خود می رسند.
ادامه👇
پس از زمان حضرت آدم علیه السلام تا زمان ظهور امام زمان علیه السلام، دوران امتحان و گزینش است. و هیچ حکومتی از هیچ پیامبر و امام معصومی و از هیچ مصلح دینی مثل حضرت امام خمینی رضوان الله علیه به تمام اهداف خود نخواهد رسید و فقط با مقاومت و تحمل سختی ها، عده ی قلیلی که بنا است برای دوران ظهور و رجعت حضرت مهدی علیه السلام انتخاب شوند گزینش و گلچین می شوند. البته هر ملت و امتی در سایه حکومت و نظام اسلامی به خاطر دفاع از حق و پایداری و استقامت در راه حق، مورد عنایت الهی قرار می گیرد و تا حدودی از بعضی مشکلاتی که حکومت ها و ملت های باطل به آن گرفتارند خلاصی نسبی می یابند هر چند به خاطر توطئه های جبهه باطل و نفوذ بیگانگان و انحراف و فساد بعضی از خودی ها با مشکلات و چالش های فراوانی مواجه خواهد شد.
تنها حکومت و پیامبری که نمونه کوچکی از حکومت مهدوی آخرالزمانی را در مقیاسی کوچک نشان داده و به مقدار زیادی از اهداف خود به صورت نسبی دست یافته و بر همه دشمنان و شیاطین جنی و انسی پیروز گشته حکومت حضرت سلیمان علیه السلام است. که جلوه ای کوچک از حکومت مهدوی است.
پس فساد و انحراف در طول تاریخ همیشه بوده. در همه ادیان و مذاهب حق و باطل بوده، در همه حکومت ها بوده، از همه اقشار مذهبی و غیر مذهبی بوده. هر چند در غیر مذهبی ها خیلی بیشتر بوده. و البته در هر حکومتی الهی که اقلیتی قابل توجه، در راه حق استقامت کرده اند در نهایت بر جبهه باطل پیروز شده است ولی بعد از پیروزی هم باب جدیدی از امتحان و ابتلا به روی بشر باز شده و باز عده ای ریزش کرده و عده ای هم رویش کرده اند.
نظام جمهوری اسلامی هم به لطف خدا و با حمایت اکثریت ملت ایران و پیشتازی و استقامت اقلیت خالصی مثل شهدا، جانبازان، خانواده های شهدا، عده ای از عالمان خالص و با تقوا در حوزه و دانشگاه و به طور کلی اقلیتی خالص در همه اقشار و گروههای مختلف جامعه در حال پیشرفت و طی کردن قله های موفقیت هست ولو اینکه در این مسیر با هزاران چالش داخلی و خارجی مواجه است.
مهم نیست که در نظام اسلامی در طول این چهل سال چقدر مسؤول فاسد و خیانت کار از اقشار مختلف پیدا شده، و با بعضی از آنها برخورد شده و با بعضی برخورد نشده. مهم این است که سنت الهی در طول تاریخ بر این قرار گرفته که اگر اقلیت قابل توجهی از جبهه حق در راه حق پایداری کنند و اکثریت تا حدودی این اقلیت را همراهی نمایند خداوند علیرغم همه مشکلات داخلی و خارجی آن ملت و حکومت را به پیروزی نهایی می رساند. و به لطف الهی این اتفاق در جمهوری اسلامی به وقوع پیوسته و صبح پیروزی نهایی نزدیک خواهد بود. انشاالله
والحمدلله اولا و آخرا و ظاهرا و باطنا
@ejtehadjame
توضیحات و نکاتی مهم پیرامون علم رجال - استاد رازقی.mp3
6.05M
📢توضیحات و نکاتی مهم پیرامون علم رجال
🎙#استاد_رازقی
📣 کسانی که حدیث جعل میکردند سند آن را نیز میتوانستند جعل کنند، لذا بررسی سند حدیث امری بیهوده است.
📣 علمای علم رجال بر اساس قرائن حدسی راویان را توثیق یا تضعیف کردهاند، که اگر قرار باشد به ایشان اعتماد کنیم به شیخ کلینی و صدوق و... که اقدم و اعرف به احوال رجال بودهاند باید اعتماد کرد.
✍️پیشنهاد میشود دوستان این صوت را استماع کنند.
#علم_رجال #صوت🔈
——————————
@ejtehadjame
پله پله تا اجتهاد جامع
📢توضیحات و نکاتی مهم پیرامون علم رجال 🎙#استاد_رازقی 📣 کسانی که حدیث جعل میکردند سند آن را نیز میت
با عرض سلام
مطالب صوت، جالب و منطقی است. و به نظرم چرند نیست.
البته اصل بحث، تخصصی است ممکن است برای بعضی از دوستان، به خاطر عدم تخصص، برداشت سوئی پیش بیاید.
اصل اشکالی که در این صوت مطرح شده دو چیز است:
1-بررسی سند روایات با استناد به نظرات علمای رجال چندان مفید نیست و دردی را دوا نمی کند. چون اگر بنا باشد راویان دروغگو در کتب روایی دست برده باشند هم در متن و هم در سند دست برده اند. چه بسا سندی که با نظرات رجالیون، توثیق شود ساخته راویان دروغین باشد.
2-مبنای توثیق و تضعیف راویان در کتب رجالی به خاطر فاصله زمانی زیاد بین راویان و ببن نویسندگان کتب رجال، حدس و اجتهاد نویسندگان کتب رجال است که با جمع قراین، حدس زده اند که فلانی ثقه یا ضعیف است. اگر به قول حدسی علمای رجال اعتماد می کنیم پس باید به قول حدسی علمای حدیث مثل کلینی، صدوق و.. در مقدمه کتاب هایشان که می گویند احادیث این کتاب، با حدس و اجتهاد ما حجت است و صحیح، بپذیریم.
چرا قول حدسی رجالیون را می پذیریم ولی قول حدسی محدثین پذیرفته نمی شود. چه فرقی دارد.
نتیجه: بررسی سندی روایات، دردی را دوا نمی کند. بلکه باید بررسی متنی روایات را پیش بگیریم. یعنی با مبانی علمی(ادبیات، فقه و اصول، احادیث مشهور و مستفیض، تفسیر قرآن، تاریخ، فلسفه و عرفان و...) متن احادیث را بررسی میکنیم اگر به وثوق متنی و صدوری رسیدیم عمل می کنیم و الا نه.
پس روایات را با عرضه به عقل و نقل قطعی و.. محک بزنیم نه با بررسی سندی و با علم رجال.
علامه طباطبایی در سراسر المیزان، از روش بررسی متنی و دلالی استفاده کرده است نه بررسی سندی، لذا در کل المیزان از بین چند هزار حدیث که شاهد بحث قرار گرفته، کمتر از عدد انگشتان دست،بررسی سندی شده است.
کتابنامه مرجع کاملا جدید 10 آبان 97.docx
150.4K
✅ کتابنامه منابع
♻️جهت تنظیم فهرست منابع در انتهای رساله و مقالات
👓فایل: word
🙏بسیار عالی و کاربردی
#کاربردی
@ejtehadjame