🗓سالروز رحلت امام خمینی
🏳و آغاز زعامت امام خامنهای
💠رهبرانقلاب
‼️بنده در طی مبارزات، خوابهای عجیبی دیدم که یکیشان درسال ۱۳۴۶ است. در آن زمان، وضع سیاسی مشهد در نهایت شدت برای مبارزان بود و جز چند تن، بقیه عرصه را رها کردند. در آن شرایط، خواب دیدم که امام خمینی وفات کرده و پیکرشان در یکی از خانههای نزدیک خانه پدرم درمشهد بر زمین است. دردی جانکاه قلبم را میفشرد؛ تابوت را روی دوش گرفتیم؛ در بین انبوه تشییعکنندگان، بسیاری از علما بودند اما چیزی که بر درد من میافزود، این بود که برخی از علما بدون هیچ اندوهی با هم صحبت میکردند و میخندیدند. پیکر امام به آخر شهر رسید؛ بیشتر افراد بازگشتند و فقط ۲۰نفر ماندند. پیکر امام را به بیرون از شهر برده و به تپهای رسیدند؛ اما بیشتر تشییعکنندگان، در پایین تپه ماندند. جنازه را با ۵نفر بالای تپه برده و روی تپه قرار دادیم. من پایین پای امام رفتم تا با او وداع کنم؛ اما ناگهان امام، انگشت سبابهٔ دست راستشان را به سمت بالا حرکت داد و با چشمان بسته شروع کرد به نشستن، تا اینکه انگشت اشارهاش را بر پیشانیم قرار داد و دو بار گفتند: "تو یوسف میشوی!" کتاب «خون دلی که لعل شد»/ص۲۶۲
# نقل از کانال جهادتبیینی
🗓سالگرد رحلت امام خمینی
💠رهبرانقلاب
‼️برگزارى سالگرد رحلت امام راحل، باید بهانهاى برای تبیین آن حقیقـت باشد. خیلى باید کار شود تا ابعاد مختلف امام، روشن گردد. البته همه چیز باید استدلالى باشد. چراکه آدمهایى که اطرافشان ستایشهاى غوغا آمیز زیاد است، در بلند مدت، مظلوم واقع میشوند. چون آدم فکر میکند این آدمها احتیاج ندارند که انسان بنشیند استدلال کند آدمهایى حسابیاند. از آنجا که استدلال، پاىِ تعریف و ستایش از آنها نیست، غوغا هم فرو مینشیند و اینها، در بلندمدت تاریخ، مظلوم واقع میشوند و حقایقشان فهمیده نمیشود، اگر بنده در صحبت کردن راجع به امام، سعى میکنم گفتههایم تحلیلى و دقیق باشد، مقدار زیادى از آن براى این است که معلوم باشد مسئله، مسئله احساسات نیست، مسئله مبنایى و فکرى است. کارى کنید که این مظلومیت، در بلندمدت گریبان امام را نگیرد. البته مواظب باشید که یک ذره مبالغه در مسائل مربوط به امام پیش نیاورید. امام احتیاج به مبالغه ندارند. از تعابیر مبالغهآمیز راجع به امام پرهیز کنید، من گاهى اوقات در بعضى از تعاریف، تعابیر مبالغهآمیز میبینم. نگذارید مبالغه بیاید. آنچه را که واقعیت دارد بگویید. امام آنقدر زیبایی و عظمت واقعى دارند که اگر آدم بخواهد آنها را بیان کند، نمیتواند درست از عهده بیان برآید. در مورد آن بزرگوار، احتیاج به مبالغه نیست. همان واقع خودشان را اگر بتوانیم نشان دهیم، عظمت امام از آنى که هست، خیلى بیشتر شناخته خواهد شد. واقعا هنوز واقعیتهاى امام شناخته نشده است. ۷۳/۳/۴
#نقل از کانال جهادتبیینی
✔️ بیانات آیة الله شبیری زنجانی حفظه الله دربارهی شخصیت امام خمینی رحمه الله، جزئیات وقایع ۱۵ خرداد در قم و اقدامات علماء در #حمایت از امام:
🔹 جزءِ نوادرِ قرون
انسانهای #شجاع طرز فکرشان با انسانهای #معمولی متفاوت است. لذا فکر #انقلاب در دیگران وجود نداشت. آقای خمینی دلِ قوی داشت و در شجاعت جزء #نوادر قرون و در این جهت مشابه مرحوم مدرّس بود که در شجاعت نادرهای بود.
🔹 سخنرانی ۱۵ خرداد سال ۴۲ در مدرسه فیضیه باره
دو سه شب قبل از پانزده خرداد ۱۳۴۲، #شب_عاشورا از طرف آقای گلپایگانی به منزل حاج آقای ما آمدند و گفتند که آقای خمینی میخواهد در #روز_عاشورا سخنرانی کند و #اطلاع داریم که #حکومت تصمیم دارد ایشان را #دستگیر کند و این کار جدّی است و آقای خمینی حرف ما را #قبول نمیکند و از حاج آقای والد خواسته بودند چون با آقای خمینی #رفیق است، آقای خمینی را از این کار منصرف کند.
شب عاشورا نیمه شب هم بعضی از زنجانیها حاج آقا را بیدار کردند که شما آقای خمینی را از این کار #منصرف کنید.
#عصر روز عاشورا مرحوم والد، من را فرستادند که به منزل آقای خمینی بروم و از طرف ایشان بخواهم #سخنرانی نکند.
منزل آقای خمینی خیلی #شلوغ بود، چون میخواستند برای سخنرانی بیایند. موفق نشدم آقای خمینی را ببینم.
آقای شهاب اشراقی #داماد ایشان را دیدم و مطلب را به او گفتم.
آقا شهاب رفت و به آقای خمینی اطلاع داد ولی آقای خمینی گفته بود که اینها #تهدید و #ارعاب است و #اعتنا نکرده بود. بعد هم آقای خمینی به فیضیّه آمد و سخنرانی کرد. ولی او را #دستگیر نکردند. آقا شهاب مرا دید و گفت: دیدی تهدید و ارعاب بود و خطری نبود؟!
البته طبیعی هم بود که حکومت در روز عاشورا اقدام به #دستگیری نکند، چون مردم #عزادار بودند و غائله بیشتر میشد ولی بعد از دو روز ایشان را دستگیر کردند.
🔹 تلاش علماء برای جلوگیری از آسیب رساندن رژیم پهلوی به امام خمینی رحمه الله
وقتی آقای خمینی را #دستگیر کردند، آقای #شریعتمداری، آقای #میلانی، آشیخ محمد تقی #آملی ساکن تهران و آمیرزا احمد #آشتیانی اقدام کردند و درباره مصونیت قضایی آقای خمینی نامهای به دستگاه حاکم دادند. نامه به امضاء این چهار عالم، ولی #متن نامه از آقای #شریعتمداری بود. از خود آقای #شریعتمداری شنیدم که گفت: «متن نامه را من نوشتم.». قاعدةً هم آن نوشته با #سبک_نگارش آقای شریعتمداری #موافق بود نه با قلم آقایان دیگر. مفاد نامه این بود که آقای خمینی #مجتهد و #مرجع است. قانون درباره مجتهد تصریح به مصونیت قضایی #نداشت ولی آقای شریعتمداری به #فحوای قانون استدلال کرد که چون #نمایندگان_مجلس طبق قانون #مصون هستند و طراز اوّلِ #فقها بر نمایندگان #اشراف دارند، پس #بالأولویّة فقهاء و مجتهدین مصون هستند.
🔹 جلسهی چارهاندیشی علماء در منزل آیةالله سید احمد زنجانی رحمه الله
وقتی آقای خمینی را دستگیر کردند، همه آقایان (غیر از #آقا_نجفی که به صحن مطهر رفته بود.) در بالاخانه منزل حاج آقای #والد جمع شدند. آقای #گلپایگانی، آقای #شریعتمداری، آقای میرزا هاشم #آملی بودند. آقای #اراکی نبودند چون ایشان اصلاً جایی نمیرفت! آقای #مشکینی آمد و قدری اظهار حرارت و ناراحتی کرد. آقای گلپایگانی هم قدری به آقای مشکینی تند شد. بعداً آقای مشکینی درباره تندی آقای گلپایگانی به وی، میگفت: «ما تحمّل میکنیم.»
آقای حاج آقا رضا #صدر روی پلّههای بالاخانه نشسته بود و جلو بعضی از اشخاصی را که مناسب نبود در جلسه بالاخانه شرکت کنند، میگرفت و نمیگذاشت بالا بیایند. یکی از اصحاب نزدیک یکی از آقایان که #متّهم بود با #دستگاه_شاه مرتبط است، خواست بالا بیاید ولی حاج آقا رضا جلویش را #گرفت و خیلی به آن شخص برخورد!
🔹 تجمعِ اعتراضیِ علماء در شهر ری
بعد از آن جلسه قرار شد علما در شهر ری #اجتماع کنند. آقای شریعتمداری به آقایان نامه نوشت و آنها را برای اجتماع #دعوت کرد. آقای میلانی، آقای آخوند ملّاعلی #همدانی و آقای آمیر سید علی #بهبهانیِ اهوازی جزء #مدعوّین آقای شریعتمداری بودند. در اجتماع شهر ری آسید ابوالحسن #رفیعی را نیز آورده بودند.
🏷 به نقل از نسخهی قدیم سایت مرجع بزرگوار
برداشت از کانال تفقه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙🚨شما رهبر بشوید...
🔻صدایی که تا لحظاتی دیگر میشنوید، برای اولین بار منتشر میشود؛
این فایل صوتی، حاوی سخنانی است که حضرت آیتالله خامنهای در یک محفل خصوصی، از دیدار محرمانه با حضرت امام خمینی در سال آخر عمر امام بیان میکنند؛ جایی که امام برای اولین بار در حضور سران قوا به ایشان میگویند «شما رهبر بشوید».
متن این روایت در خلال متون، کتاب روایت رهبری منتشر شده است.
🔻حضرت امام خمینی در مهرماه ۶۷، یعنی قریب به شش ماه مانده به رویدادهای فروردین ۶۸ که به عزل آیتالله منتظری از رهبری آینده نظام و انقلاب انجامید، در جلسهای با سران قوا (آقایان خامنهای، هاشمی، موسوی، موسوی اردبیلی) و حاج سید احمد خمینی، ضمن تاکید مجدد بر کنار گذاشتن آقای منتظری، رهبری آیتالله خامنهای را پیشنهاد داده بودند.
💻 @khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گله حضرت امام از آیت الله مشکینی
♻️ فرازهایی از سخنان ناب و بی نظیر امام روح الله ره:
♦️ آنهایی که خواب آمریکا را میبینند خدا بیدارشان کند.
📚 صحیفه امام، جلد ۱۹، صفحه ۲۳۰
♦️ كرارا گفته ام كه روحانی نمای غير مهذب از ساواكی خطرناكتر است...
📚 صحیفه امام، جلد ۱۷، صفحه ۹۰
♦️ سازش با ظالم، ظلم به مظلومین است/ آنهایی که به ما می گویند سازش کنید یا جاهل هستند یا مزدور
📚 صحیفه امام، جلد ۱۸، صفحه ۵۰۰
♦️ شما هم عمال آمریکائید منتها ملتفت نیستید.
یک عاملی داریم که مستقیماً از سفارت آمریکا دستور می گیرد، یک عاملی داریم که برای او کار کند و خودش نمی فهمد، خود آدم نمی فهمد که برای کی دارد کار می کند.
📚 صحیفه امام، جلد ۱۳، صفحه ۷۶
♦️ هر چه بیشتر ما خضوع بکنیم برای ظالم، ظالم بیشتر فشار میآورد. وقتی که مهیا بشویم برای جلوگیری از ظالم، ظالم عقب مینشیند. هر چه زیادتر فشار بیاورید، او عقبتر مینشیند. یک قدم شما که عقب بنشینید، او جلو میآید. یک قدم شما جلو بروید، او عقب میرود. این سنت_الهی است.
📚 صحیفه امام، جلد ۱۰، صفحه ۱۳۰
♦️ آنهايى كه در خانه هاى مجلل، راحت و بی درد آرميده اند و فارغ از همه رنجها و مصيبتهاى جان فرساى ستون محكم انقلاب و پابرهنه هاى محروم، تنها ناظر حوادث بوده اند و حتى از دور هم دستى بر آتش نگرفته اند، نبايد به مسئوليت هاى كليدى تكيه كنند، كه اگر به آن جا راه پيدا كنند چه بسا انقلاب را يكشبه بفروشند، و حاصل همه زحمات ملت_ايران را بر باد دهند، چرا كه اينها هرگز عمق راه طى شده را نديده اند و فرق و سينه شكافته نظام و ملت را به دست از خدا بيخبران مشاهده نكرده اند و از همه زجرها و غربتهاى مبارزان و التهاب و بيقرارى مجاهدان كه براى مرگ و نابودى_ظلم بيگانگان دل به درياى بلا زدهاند، غافل و بيخبرند...
📚صحيفه امام، جلد ۲۰، صفحه ۳۳۴
♦️ میخواهی ذلیل باشی؟ برو_پیوند_کن_با_امریکا همه این حرفها تمام میشود، جنگ هیچ نمیشود؛ پیوند کن با شوروی، باز هم نمیشود! اما چی؟ این است که یک ملت عقب مانده و تا آخر توسری خورده ضعیف.
📚 صحيفه امام، جلد ۱۹، صفحه ۲۰۰
♦️ تا قطع تمام وابستگی ها به تمام ابرقدرت های شرق و غرب، مبارزات آشتی ناپذیرانه ملت ما علیه مستکبران ادامه دارد...
📚 صحیفه امام، جلد ۱۱، صفحه ۲۶۵
♦️ دوام و قوام جمهورى_اسلامى ايران بر پايه سياست نه شرقى و نه غربى استوار است و عدول از اين سياست، خيانت به اسلام و مسلمين و باعث زوال عزت و اعتبار و استقلال كشور و ملت قهرمان ايران خواهد بود.
📚 صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۱۵۵
♦️ تا خیانت بزرگان نباشد، دولتهای خارج نمی توانند تصرف بکنند. خیانت هست که اسباب این میشود که اینها راهشان را باز میکنند؛ این خیانت است که راه آنها را باز میکنند. اگر یک دولت غیرخائن باشد، راه باز نمیشود بر آنها که بیایند منافع ما را ببرند.
📚 صحیفه امام، جلد ۸، صفحه ۳۵۲
♦️ آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم. آن روزی که رئیس جمهور ما خدای نخواسته از آن خوی کوخ نشینی بیرون برود و به کاخ نشینی توجه بکند. آن روز است که انحطاط برای خودو برای کسانی که با او تماس دارند پیدا می شود. ما در طول مشروطیت از این کاخ نشین ها خیلی صدمه خوردیم.
📚 صحیفه امام، جلد ۱۷، صفحه ۳۷۶
♦️ از شرّ رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم، لکن از شرّ تربیت یافتگان غرب و شرق به این زودی ها نجات نخواهیم یافت.
📚 صحیفه امام، جلد ۱۵، صفحه ۴۴۶
#تک_فرزندی
⚠️ برای تک فرزندان در سی سال اول زندگیشان چه اتفاقی خواهد افتاد؟
آنها در کودکی از شش والد شامل پدر و مادر خود، و پدر بزرگ و مادر بزرگ پدری و مادری حمایت می شوند؛
اما در آینده ی نزدیک آنها باید از هشت نفر مراقبت کنند، یعنی علاوه بر شش نفری که تحت مراقبت آنها بودند و حالا نوبت سرویس دهی است، باید از پدر و مادر همسر هم مراقبت کنند.
👈 آیا این سبک زندگی با عافیت اندیشى همخوانی دارد؟
آیا در آينده این آدم ناز پرورده که کلی حمایت دریافت نموده است، قادر به سرویس دهی به آنها خواهد بود⁉️
حالِ این فرزندِ تک چگونه خواهد بود!
✅ با نگاه به آینده، درست عمل کنیم.
#جهادفرزندآوری
@gharar_a
🔅 ألسَّلاَمُ عَلَيکِ يَا فَاطِمَةَ المَعصُومِة (س) اشْفَعِي لِي فِي الْجَنَّه؛
🔸 امام صادق علیه السلام :
🔹 رَجُلٌ مِن أهلِ قُم يَدعُو النّاسَ إلَى الحَقِّ يَجتَمِعُ مَعَهُ قَومٌ كَزُبَرِ الحَديِدِ .
🔹 مردى از قم مردم را به حق فرا مىخواند و گروهى استوار، چون پارههاى آهن، پيرامون او گرد مىآيند .
📚 بحار الأنوار ، ج ۶۰ ، ص ۲۱۶
🆔 @rasanewsagency
🔸کتاب «سند انتخاب» روایتی متقن از انتخاب رهبر انقلاب
حجت الاسلام #حسینیان رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در گفتوگو با رسا:
🔹مقدمات نگارش کتاب «سند انتخاب» از پنج سال پیش کلید خورد.
🔹این کتاب نه تنها به مسائل قبل از انتخاب رهبر انقلاب مثل موضوع قائم مقامی آقای منتظری می پردازد بلکه جزئیات انتخاب رهبر انقلاب در 14 خرداد 68 نیز در این کتاب تبیین می شود.
🔹 به نظر می رسد سند انتخاب متقنترین، مستندترین و بهترین کتاب است که می تواند برای همگان مفید باشد همچنین پاسخی به شبهه افکنان و رسانه های خارجی است که تلاش می کنند در زمینه انتخاب رهبری شبهه ایجاد کنند.
🌐 rasanews.ir/002kGa
🆔 @rasanewsagency
🗓سالروزآغاز ولایت آیةالله خامنهای/۲
💠رهبرانقلاب
‼️ولایت فقیه مبنای بسیار مستحکمی دارد. بنده اینطور تصوّر میکنم که موضوع ولایت فقیه، ولو مقداری در توسعه و تضییقش تفاوتی بین علما وجود داشته باشد، جزو واضحات فقه اسلام است. انسان وقتی نگاه میکند، از قدیمالایّام تا کنون، اگر کسانی این قضیه را مطرح نکردند یا با سردی با آن برخورد کردند، به خاطر این بوده است که فکر کردند چیزی را که شدنی نیست، چرا مطرح کنند؛ والّا وقتی انسان به کتابها و حرفهای فقها نگاه میکند، میبیند هیچ کس از آنها نیست که اصلاً حاکمیت غیر حکم اسلامی را قبول داشته باشد. انسان این را در ابواب مختلف فقهی مشاهده میکند. این جزو مسلّمات است. مثلاً تعبیرات مرحوم صاحبِ جواهر راجع به ولایتفقیه نشان میدهد که از نظر او این قضیه جزو واضحات است؛ البته نه در باب ولایت بر صغار، بلکه در باب جهاد و ابواب مهمّ دیگر که نشان میدهد ایشان دایره ولایت را با همان توسعه میبیند و این مسأله را جزو واضحات فقه اسلامی میداند ۸۷/۱۱/۱۴
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروزآغاز ولایت آیةالله خامنهای/۱
💠رهبر انقلاب:
‼️اعتقاد به ولایت فقیه اعتقاد به یک خط اسلامی است نه اعتقاد به شخص ولی فقیه! ۶۱/۲/۷
‼️ولایت فقیه موضوعی نیست که ما درباره اثبات آن مشکل داشته باشیم، اصل ولایت فقیه از واضحات اسلام است، از اول اسلام تاکنون هیچ کدام از علما اصل ولایت فقیه را منکر نشدهاند؛ البته در وسعت و اختیارات ولی فقیه بحث بوده و هست و حتما هم باید توسط خبرگان فقه بحث بشود و الا ناخبرگان میآیند و شطحیات بیمنطق خود را رایج میکنند! ۷۵/۱۱/۲۵
‼️«ولایت فقیه» از مسلمات فقه شیعه است. اینکه حالا بعضی نیمه سوادها میگویند امام «ولایت فقیه» را ابتکار کرد و دیگر علما آن را قبول نداشتند، ناشی از بیاطلاعی است. کسی که با کلمات فقها آشناست، میداند که مسأله «ولایت فقیه» جزو مسائل روشن و واضح در فقه شیعه است. کاری که امام کرد این بود که توانست این فکر را با توجه به آفاق جدید و عظیمی که دنیای امروز و سیاستهای امروز و مکتبهای امروز دارند، مدوّن کند و آن را مستحکم و مستدل سازد؛ یعنی به شکلی درآورد که برای هر انسان صاحب نظری که با مسائل سیاسی روز و مکاتب سیاسی روز هم آشناست، قابل فهم و قابل قبول باشد. ۷۸/۳/۱۴
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروزآغاز ولایت آیةالله خامنهای/۳
💠رهبرانقلاب
‼️ولایت فقیه دنباله ولایت معصومین است! ۸۸/۷/۲
‼️چیزی که در قانون اساسی و در کلمات امام و در عرف انقلاب به عنوان حکومت ولایت فقیه مطرح است، یک حرف کاملاً نو در دنیاست. البته ممکن است گفته شود «ولایت فقیه» یک تعبیر عربی و آخوندی و طلبگی و کتابی است؛ در حالیکه این مفهوم، بسیار نو و جدید است و معنای آن این است که ما در رأس حکومت کسی را قرار دهیم که میدانیم تخلّف نخواهد کرد. این چیز خیلی مهمّی است. شما الان میبینید گرفتاریهای دنیا از کجاست. ما میخواهیم کسی را در رأس حکومت بگذاریم که میدانیم تخلّف نمیکند. ممکن است ما اشتباه کرده باشیم و او تخلّف کند. از هر وقت فهمیدیم تخلّف کرده، میفهمیم حضور او در این منصب بجا نیست؛ خودش و مردم هم این را قبول دارند. این نکته خیلی بدیعی در مبنای حکومت در دنیاست. ۸۷/۱۱/۱۴
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروزآغاز ولایت آیةاللهخامنهای۴
💠رهبرانقلاب
‼️همه صاحب نظران جهانی واقفند که نظریه ولایت فقیه از ابتکارات بسیار برجسته اسلام است، فکر حکومت ولی فقیه، فکری است که امروز پاسخگوی نیازهای حقیقی بشر است، هیچ چیز برای بشر مفیدتر و نجات بخشتر از این نیست! ۷۵/۱۱/۲۵
‼️هرکه دغدغه مردم را دارد باید برای تبیین نظریه ولایت فقیه بیندیشد و کاری کند که مردم از قلب و ایمان به اطاعت از ولایت فقیه کشانده شوند، باید زیباییهای اصل ولایةفقیه را از نظر عقل و منطق بشری تبیین نمایید تا اینکه نظام اسلامی حقیقتا متکی به مردم باشد و ایران اسلامی به اهداف انقلاب اسلامی برسد! ۷۶/۱۱/۱۵
‼️درباب ولایت فقیه قید «مطلقه» را امام اضافه کردند و این ناظر به همین انعطاف پذیری دستگاه ولایت است. دستگاه عظیم ولایت، یعنی در واقع مجموعه آن دستگاههای تصمیمساز و تصمیمگیر که در رأسش رهبری قرار دارد؛ لذا باید دائم خودش را پیش ببرد، اگرما تحول ایجاد نکنیم تحول بر ما تحمیل خواهد شد، ببینیم نقصهایش کجاست، آن را برطرف کنیم؛ ببینیم کجا کم داریم، آن را اضافه کنیم. این جریان بایستی ادامه پیدا کند. ۹۰/۶/۱۷
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروزآغاز ولایت آیةاللهخامنهای/۷
💠رهبرانقلاب
‼️بعضیها خیال میکنند که ولایت مطلقه فقیه که در قانون اساسی آمده، معنایش اینستکه رهبری مطلقالعنان است و هر کار که دلش بخواهد، میتواند بکند! معنای ولایت مطلقه این نیست. رهبری بایستی موبهمو قوانین را اجرا کند. منتها در مواردی مسؤولان قانونی را که معتبر است موبهمو عمل کنند، دچار مشکل میشوند. در این مواقع قانون اساسی راه چاره قرار داده و گفته رهبری مرجع است. زمان امام هم همینطور بود. بنده خودم آنوقت رئیس جمهور بودم و جایی که مضیقههایی داشتیم، به امام نامه مینوشتیم و ایشان اجازه میدادند. بعد از امام، دولت قبلی و دولت فعلی گاهی راجع به مسائل گوناگون نامه مینویسند که در اینجا مضیقه وجود دارد، شما اجازه بدهید که این بخش از قانون نقض شود. رهبری بررسی و دقت میکند و اگر احساس کرد که بناگزیر باید اینکار را بکند، آن را انجام میدهد. جاهایی هم که بهصورت معضل مهمّ کشوری است، به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع میشود. این معنای ولایت مطلقه است! ۸۲/۹/۲۶
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروزآغاز ولایت آیةاللهخامنهای/۵
💠رهبرانقلاب
‼️سابقهی فقه سیاسی در شیعه، سابقهی عریقی است؛ لیکن یک چیز جدید است و آن، نظامسازی بر اساس این فقه است؛ که این را امام بزرگوار ما انجام داد. قبل از ایشان کس دیگری از این ملتقطات فقهی در ابواب مختلف، یک نظام به وجود نیاورده بود. اولْ کسی که در مقام نظر و در مقام عمل - توأماً - یک نظام ایجاد کرد، امام بزرگوار ما بود؛ که مردمسالاری دینی را مطرح کرد، مسئلهی ولایت فقیه را مطرح کرد. بر اساس این مبنا، نظام اسلامی بر سر پا شد. این، اولین تجربه هم هست. چنین تجربهای را ما در تاریخ نداریم؛ نه در دوران صفویه داریم، نه در دورههای دیگر. اگرچه در دوران صفویه کسانی مثل «محقق کرکی» ها وارد میدان بودند، اما از این نظام اسلامی و نظام فقهی در آنجا خبری نیست؛ حداکثر این است که قضاوت به عهدهی یک ملائی، آن هم در حد محقق کرکىِ با آن عظمت بوده است؛ ایشان میشود رئیس قضات، تا مثلاً قضات را معین کند؛ بیش از اینها نیست؛ نظام حکومت و نظام سیاسی جامعه بر مبنای فقه نیست. ایجاد نظام، کاری است که امام بزرگوار ما انجام داد. ۹۰/۶/۱۷
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروزآغاز ولایت آیةاللهخامنهای/۶
💠رهبرانقلاب
‼️از اول انقلاب عدهای سعی میکنند ولایت مطلقه فقیه را به معنای حکومت مطلقه فردی معرفی کنند؛ این دروغ است. ولایت فقیه طبق قانون اساسی ما نافی مسؤولیتهای ارکان مسؤول کشور نیست. ولایت فقیه، جایگاه مهندسی نظام و حفظ جهت نظام و جلوگیری از انحراف است؛ این معنای اساسی ولایت فقیه است. ولایت فقیه، یک امر نمادین و تشریفاتی و نصیحت کننده نیست و نقش حاکمیت اجرایی در ارکان حکومت را ندارد؛ چون کشور مسؤولان اجرایی، قضایی و تقنینی دارد و همه باید بر اساس مسؤولیتِ خود کارشان را انجام دهند و پاسخگوی مسؤولیتهای خود باشند. نقش ولایت فقیه اینستکه در این مجموعه ی پیچیده و در هم تنیدهی تلاشهای گوناگون، نباید حرکت نظام، انحراف از هدفها و ارزشها باشد؛ پاسداری و دیده بانی حرکت کلی نظام به سمت هدفهای آرمانها، مهمترین و اساسی ترین نقش ولایت فقیه است. امام بزرگوار این نقش را از متن فقه سیاسی اسلام و از متن دین فهمید و استنباط کرد؛ همچنان که در طول تاریخ شیعه و تاریخ فقه شیعی به آن اذعان کردند! ۸۳/۳/۱۴
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروزآغاز ولایت آیةاللهخامنهای/۸
💠رهبرانقلاب
‼️مسؤولیت امور جاری کشور دست سه قوه است اما مسؤولیت رهبری سنگینتر از اینهاست؛ آنجاییکه مسؤولان سه قوه بخواهند حرکتی کنند که با اهداف نظام اسلامی معارض است، رهبری باید در مقابل آنها سد شود و به فضل الهی خواهد شد! ۸۱/۵/۵
‼️قانون اساسی که در جمهوری اسلامی معیار قوانین است، اعتبارش با تایید ولی فقیه است والا اعضای خبرگان قانون اساسی که قانون را وضع میکنند و اکثر مردم رای به آن میدهند وقتی لازم الاجراء میشود که آنرا ولی فقیه تایید کند و چون ولی فقیه قانون اساسی را امضاء کند قانون، قانون میشود حتی اصل نظام اسلامی هم که با اجرای قانون اساسی استوار میشود با حکم ولی فقیه به مشروعیت میرسد! ۶۶/۱۱/۲
‼️وظیفه اصلی رهبری حفظ نظام اسلامی و انقلاب اسلامی است، رهبری یک شخص نیست؛ یک طلبه، یک علی خامنهای، یا علی خامنهایهای فراوان دیگری که هستند، نیست. رهبری یک حقیقت برگرفته از ایمان و محبت و مردم است و صدها نفر مثل علی خامنهای در راه این حقیقت جان و آبرو بدهند؛ اهمیتی ندارد. بنده که چیزی نیستم؛ امام بزرگوار هم همینطور بود! ۷۹/۴/۱۹
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروزآغاز ولایت آیةاللهخامنهای/۹
💠رهبرانقلاب
‼️مسؤولیت اساسی رهبری، حفظ نظام است. چیزی هم بنده ندارم؛ جان و آبرو متاع کمی است برای این که در این راه بذل شود؛ و من کاملاً آمادهام این دو عنصری را که دارم، بذل کنم! ۷۹/۴/۱۹
‼️حقیقتاً نظام اسلامی به من و شما وابسته نیست. امام یک وقت میفرمود: «نظام اسلامی به من وابسته نیست!» ما واقعاً تعجب میکردیم، چون امام خالقِ این انقلاب و در واقع پدید آورنده این نظام بود؛ اما امام محکم میگفت نخیر، نظام اسلامی به من وابسته نیست. حالا وقتی امامِ با آن عظمت، وجودش ملازم با وجود نظام نباشد و با نبودن او این مردم انقلاب و اسلام را حفظ کنند، دیگر امثال من چه جای حرف زدن دارند که بگوییم اسلام و نظام به من وابسته است! نه؛ صدها نفر از قبیل ما باید قربان اسلام شویم؛ جانمان، مالمان، آبرویمان را بدهیم تا نظام اسلامی بماند و پایههای آن استوار شود! ۸۲/۳/۷
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروزآغاز ولایت آیةاللهخامنهای۱۰
💠رهبرانقلاب
‼️من هم مثل یکی از شما، از نظام اسلامی، از رهبری اسلامی و از ولایت فقیه به عنوان ستون فقرات این نظام، باید دفاع کنم. وظیفه من است. تکلیف شرعی است؛ مسأله شخصی نیست. ۷۶/۹/۵
‼️امروز حکومت اسلامی و ولایت فقیه جزو واضحاتِ فقه اسلامی و اعتباراتِ عقلایی است؛ یعنی اگر انسان بخواهد با تکیه به اعتبارات عقلایی حرف بزند، این نظریّه جزو روشنترین و واضحترین و قابل دفاعترین نظریهها است؛ اما این را با شیوههای گوناگون - با تشبیه آن به حکومت کلیسا و حکومت سلطنتی و غیره - در ذهنها مخدوش میکنند. اینها مبارزه لازم دارد. ۸۰/۶/۱۵
‼️اینجانب به پیروی از امام راحل با همه وجود از اصل ولایت فقیه و لوازم آن دفاع خواهم کرد و خدشه در التزام به اصل ولایت فقیه را از هیچکس و هیچ دسته و گروهی تحمل نخواهم کرد! ۶۸/۱۰/۱۸
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
#حضرت_زکریا
💠 شرح حال حضرت زکریا
🔻 اول سوره مریم، حضرت زکریا مناجاتی با خدا دارد، شرح حالی از خود می دهد و درخواستی در قالب دعا طرح می کند: «إِذْ نادى رَبَّهُ نِداءً خَفِيا قالَ رَبِّ إِنِّي وَهَنَ الْعَظْمُ مِنِّي وَ اشْتَعَلَ الرَّأْسُ شَيباً؛ در آن هنگام که پروردگارش را در خلوتگاه عبادت خواند، گفت: پروردگارا! استخوانهايم سست شده، و شعله پیری سرم را فرا گرفته و من هرگز در دعای تو ای پروردگار من از اجابت محروم نبوده ام!»
🔸 حضرت زکريا اين مطلب را به عنوان مقدمه طرح کرد تا مطلب بعدی را از خداوند درخواست کند؛ آن مطلب چیست؟ یک دغدغه فرهنگی است!
🔹 ميگويد: «وَ إِنِّي خِفْتُ الْمَوالِي مِنْ وَرائي؛ و من از بستگانم بعد از خودم بیمناکم!...» خدايا برای جانشینی خودم در قومم فردی [شایسته] سراغ ندارم من نگران دين تو هستم؛ کسي که بيايد امور فرهنگي مردم را تکفل کند را نداريم.
🔸 جناب زکريا چه ميخواست که اين گونه دارد صحبت ميکند؟
ادامه دارد...
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
ادامه مطلب قبل...
🔻 زکرياست! عبدالله است رحمت خدا شامل حالش شده، ولي فرزند ميخواهد فرزندی ميخواهد که تاج سر همه باشد، نه فرزند معمولی؛ ولی از طرفی می داند کسي که فرزند ميخواهد اسبابي را بايد داشته باشد، قوتي بايد داشته باشد لذا عرض ميکند: «قالَ ربِّ اِنِّی وَهَنَ الْعَظْمُ مِنِّي وَ اشْتَعَلَ الرَّأْسُ شَيباً؛ گفت: پروردگارا! استخوانهايم سست شده، و شعله پیری سرم را فرا گرفته. مریم/۴»
🔸 فرزند آوری قائم به دو طرف است، مرد بايد شرايطي داشته باشد، زن هم بايد شرايطي داشته باشد، حضرت زکریا از ناتوانی خودش گفت و در ادامه می گوید: «وَ کانَتِ امْرَأَتي عاقِرا؛ خدايا زنم نازاست» خودم که ناتوانم و همسرم هم نازاست.
🔹 این آورده ما. مگر چه ميخواهيد؟ «فَهَبْ لي مِنْ لَدُنْک وَلِيا، يرِثُني وَ يرِثُ مِنْ آلِ يعْقُوبَ وَ اجْعَلْهُ رَبِّ رَضِيا؛ تو از نزد خودت جانشینی به من ببخش که وارث من و وارث دودمان یعقوب باشد و او را ای پروردگار من مورد رضایت خود قرار ده! مریم/۶»
🔸 یک نفر ميخواهم ولیّ تو باشد، يک نفر بزرگ ميخواهم یک نفر ميخواهم وارث علم باشد، از آل يعقوب گرفته تا خودم. يک بچه معمولي نميخواهم، يک بچهاي ميخواهم تمام باشد.
ادامه دارد...
ادامه مطلب قبل...
🔻 نه خودش نه همسرش، هیچکدام شرایط لازم را نداشتند ولی خداوند ميگويد: «يا زَکرِيا إِنَّا نُبَشِّرُک بِغُلامٍ اسْمُهُ يحْيى؛ ای زکریا! ما تو را به پسری بشارت می دهیم که نامش یحیی است. مریم/۷»
🔸 و عجيب است در همين سوره مريم، داستان يحيي را ميگويد دو طرف حاضر ولي اسباب، کارآمد نيست. مقدمات آماده است چه از حيث رجوليت و چه از حيث انوثیت؛ ولی کار آمد نیستند.
🔹 بعد وارد داستان مريم ميشود به تولد عيسي، اینجا ديگر اصلاً يک طرف قضيه یعنی مرد وجود ندارد؛ مريم مفتخر به فرزند دار شدني است که از دميدن روح الله موجود شده است. مريم باکره فرزند دار ميشود.
🔸 و عجيبتر اينکه در همين سوره صحبت از خلقتي ميشود که نه پدری در کار است و نه مادری و آن خلقت حضرت آدم (علیه السلام) است. اينها روي حساب و کتاب چینش شده است، گام به گام براي توجيه ما آمده است. [که اراده الهی فوق اراده هاست تا جایی که حتی اگر اسباب هم فراهم نباشد و خدا اراده کند آن کار شدنی است].
🔹 براي اين که خداوند به ما بگويد که انبياء به خاطر بندگي اسوه شدهاند. و دغدغه امور دینی و فرهنگی مردم را داشتند همان افتخاری که در طول تاریخ حوزه های علمیه شیعه و طلاب داشته اند. [اگر دغدغه ها مقدس باشد امداد الهی و استجابت دعا هم می رسد.] يکي از دغدغههاي حضرت زکريا این است که معبد و افرادي که کار فرهنگي در معبد ميکردند، گرايشهايشان به دنيا زياد بود. [که این مراقبه می طلبد.]
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
القواعد الكليّة مما يبتنى عليه كثير من معضلات مسائل الفقه و الأصول - السيد علي البهبهاني.pdf
13.32M
📗نام کتاب : تلخیص ولایت فقیه
✍️نویسنده : حسین برقراری
موضوع : #ولایت_فقیه
دانلود کتاب 👇👇👇👇👇👇
تلخیص ولایت فقیه.pdf
1.94M
📗نام کتاب : تلخیص ولایت فقیه
✍️نویسنده : حسین برقراری
موضوع : #ولایت_فقیه
نشر یافته درکتابخانه اسلامی مجازی
[تلخیص کتب و مقالات]
167452419_-212075.pdf
2.8M
📗نام کتابِ: جبههسازی از نگاه مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی.
✍️ تنظیم: دستواره
🔹توضیحات: کتاب خلاصه ۱۵ مصاحبه انجام شده با مسئولان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی میباشد که به صورت پرسش و پاسخ مدون گردیده است. در این کتاب سعی گردیده است به واژهها و اصطلاحات، ضرورت، لوازم و موانع جبههسازی و شیوه های متشکل سازی جبهه خودی و معارض پرداخته شود.
🔴گاهی ما طلبهها اشتباه میکنیم؛ قطبنمای ما درست کار نمیکند...
🔹اینکه ما میگوییم روحانیون - حالا روحانیونی که درگیر کار سیاسی هم نیستند؛ روحانی است، مدرّس است، پیش نماز است، مشغول یک شأنی از شئون روحانی است - سیاسی باشند، یعنی چه؟
این، آن نکتهی اساسی است؛ یعنی قدرت تحلیل سیاسی داشته باشد.
🔸من همیشه به دانشجوها و طلبهها میگویم، به شما هم عرض میکنم، و این به همهی روحانیت مربوط میشود: باید سیاسی باشید؛ منتها نه به معنای ورود در باندها و جناحهای سیاسی؛ نه به معنای ملعبه و آلت دست شدن این یا آن حزب یا گروه سیاسی، یا سیاستبازان حرفهای؛ این مطلقاً مورد نظر نیست؛ بلکه به معنای آگاهی سیاسی، قدرت تحلیل سیاسی، داشتن قطبنمای سالم سیاسی که جهت را درست نشان بدهد.
🔹گاهی ما طلبهها اشتباه میکنیم؛ قطبنمای ما درست کار نمیکند و جهتیابی سیاسی را درست نشان نمیدهد. این، چیزی نیست که به خودی خود و یک شبه به وجود بیاید؛ نه، این مُزاولت در کار سیاست لازم دارد؛ باید با مسائل سیاسی آشنا شوید، حوادث سیاسی کشور را بدانید و حوادث سیاسی دنیا را بدانید. طلبهها امروز به اینها نیاز دارند.
🔸یک گوشهای نشستن، سرخود را پایین انداختن، به هیچ کار کشور و جامعه کاری نداشتن و از هیچ حادثهای، پیشآمدی، اتفاق خوب یا بدی خبر نداشتن، انسان را از جریان دور میکند. ما مرجع مردم هم هستیم؛ یعنی مورد مراجعهی مردمیم و اگر خدای نکرده یک علامت غلط نشان بدهیم، یا یک چیزی که مطلوب دشمن است بر زبان ما جاری بشود، ببینید چقدر خسارت وارد میکند.
🔻بنابراین، یک وظیفهی مهمی که امروز ماها داریم، ارتباط با سیاست است. کنارهگیری از سیاست درست نیست و کار روحانی شیعه نیست.
بیانات در دیدار روحانیون استان سمنان٨۵/٠٨/١٧
#بصیرت_سیاسی #طلبگی
🌺
✅ امام باعث شد نگاه مردم به دین به کلی متحول شود
🔸 رهبر انقلاب، امروز: یک تحوّل دیگری که امام به وجود آورد، تحوّل در نگاه به دین بود. مردم دین را فقط وسیلهای برای مسائل شخصی، مسائل عبادی یا حدّاکثر احوال شخصی میدانستند؛ فقط همین مسئله یا نماز و روزه و وظایف مالی و ازدواج و طلاق؛ در همین حدود؛ وظیفهی دین و مسئولیّت دین و رسالت دین را محدود به این چیزها میدانستند. امام برای دین رسالتِ نظامسازی و تمدّنسازی و جامعهسازی و انسانسازی و مانند اینها را تعریف کرد، نگاه مردم به دین بکلّی متحوّل شد. ۹۹/۳/۱۴
#امام_تحول
🌺