5.72M
#چگونه_فلسفه_بخوانیم (5)
بعضی از ادله مخالفان فلسفه:
۱/ورود فلسفه به مباحثی که فوق درک عقل است و نهی شرعی هم در ورود به آن شده.
۲/ مخالفت ظـواهر دینی با نتایج فلسفی
۳/فلسفه یک علم بشری است نه وحیانی، پس مصون از خطا نیست و با نهی شارع از ورود به این بحث ها، نتایج فلسفی غلط است. و بیشتر فرضیه است تا برهان.
نقد قسمت سوم و دوم
ادامه نقدها در صوت بعدی
@ejtehadjame
2.37M
#چگونه_فلسفه_بخوانیم (6)
ادامه صوت قبل👇
اشکال: فلسفه علمی است پر از اغلاط، چون وارد حیطه هایی شده که عقل راه ندارد و شریعت هم نهی کرده.
جواب: در همین صوت☝️
بررسی روایاتی که از تفکر در ذات و صفات و افعال الهی نهی کرده.
@ejtehadjame
3.29M
#چگونه_فلسفه_بخوانیم (7)
اشکال سوم به فلسفه:
فلسفه،بحث عقلی در هستی شناسی است و عقل بشر عادی، معصوم نیست لذا نمی توان به فلسفه اعتماد کرد.
جواب:تفکیک و تبعیض در حجیت گزاره های یک دلیلی که حجت است جایز نیست.☝️
@ejtehadjame
《گفتگوئی در باب ایدئولوژی اسلامی》
س – در آثارتان بنظر می رسد که شدیداً مخالف دموکراسی ھستید ولی در برخی جاھا شدیداً حامی آن ھستید آیا این تذبذب نیست ؟
ج – من می گویم یک حکومت واقعاً دینی نمی تواند حاصل رأی اکثر مردم باشد مگر اینکه اکثر مردم مؤمنان و عارفان باشند که ھرگز نیستند زیرا اگر می بودند امام زمان ھم ظهور می کرد. غیبت امام یک معنای کاملاً دموکراتیک دارد .
مردم او را نمی خواھند و لذا غایب است و در کارشان دخالت نمی کند. اکثر مردم طبق کلام قرآن عموماً کافران و مشرکانند پس نمی توانند دین را تحمل کنند الا دین شرک و نفاق را. پس تا مردم چنین ھستند بهتر است حکومت کاملاً دموکراتیک غیردینی باشد تا مردم منافق نشوند و خط بین کفر و دین مخدوش نگردد. حرف من روشن است و دوگانه نیست بلکه مربوط به وضع جامعه است. سکوت و خانه نشینی ٢۵ سال علی (ع) یک عمل دموکراتیک بود و تحقق لااکراه فی الدین. پیامبر در روز غدیر فرمود که: ھر که را که من مولایم زین پس علی مولای اوست. و پس از رحلت پیامبر
معلوم شد که فقط چند نفری بودند که محمد مولایشان بود و علی را پذیرفتند و مابقی نپذیرفتند. سخن رسول بیان یک حقیقت بود نه یک "باید. و آن حقیقت رخ نمود. بنابراین بر جامعه ای مشرک و منافق، حکومتی مشرک و منافق حاکم خواھد شد و این حق است . مردم ایران اکثراً از رھبری امام خمینی فقط نفی دیکتاتوری شاه را می خواستند و نه حکومت اسلامی را. و چنین ھم شد. شعار حکومت اسلامی یک حربه برعلیه شاه بود وگرنه مردم چه می دانستند که حکومت اسلام چیست؟ ھیچکس نمی دانست. زیرا چنین حکومتی ھرگز در تاریخ رخ نداده بود حتّی در عصر پیامبر.
حاشیه:بعضی قسمت های این مطالب قابل نقد است.اما در عین حال روح کلی حاکم بر آن،حرف درستی است.
@ejtehadjame
27.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم کامل پیام تلویزیونی رهبر انقلاب درباره وضعیت بیماری کرونا
#رهبر_انقلاب
#کرونا
#واکسیناسیون
🆔 @ejtehadjame
🔰 مجالس عزای حسینی مایه برکت و رحمت است، نگذارید وسیله شیوع کرونا شود
✅ رهبر انقلاب صبح امروز در پیام تلویزیونی درباره وضعیت بیماری کرونا:
🔹 مجالس عزای حسینی و عاشورا مایهی برکت و رحمت الهی است. مایه توجه برکات الهی به کشور و ملّت است. ما به این مجالس احتیاج داریم، باید باشد این مجالس منتها با کمال دقت و شدّت بایستی مراعات این شیوهنامهها بشود.
🔹 واقعاً هم مسئولینی که مجالس را ترتیب میدهند، هم آقایان منبریها و وعّاظ یا مداحانی که مجلس را اداره میکنند، هم آحاد مردمی که در این مجالس شرکت میکنند بایستی ملاحظه کنند، با دقت شیوهنامهها رعایت بشود، فاصلهها رعایت بشود.
🔹 نگذارند که این مجالس خدای نکرده وسیلهی شیوع بشود تا مخالفین، دشمنان بتوانند این مجالس را طعن کنند، بگویند مجالس حسینی موجب شیوع شد، این را نباید بگذارید یک چنین اتفاقی بیفتد. رعایت بشود در این مجالس، به دقت بایستی رعایت بشود.
#رهبر_انقلاب
#کرونا
#واکسیناسیون
🆔 @ejtehadjame
دقیقه ای در باب اختلاف نظر برزگان در مباحث علمی مثل فلسفه و عرفان:
ذوق و استعداد و علاقه اشخاص فرق دارد.
مثلا علامه طباطبایی و امام خمینی خیلی به فلسفه و عرفان علاقه داشتند. آیت الله بهجت خیلی به عبادت علاقه داشت فلسفه و عرفان را تا حدودی قبول داشتند ولی خیلی غور نکردند. رهبر انقلاب مخالفتی ندارد ولی آنچنان علاقه ای هم ندارد بیشتر به سلوک عملی اعتقاد دارند تا بحث های نظری. آیت الله خوشوقت هم همینطور.
علامه حسن زاده هم به فلسفه و عرفان نظری علاقه دارند هم به مباحث سلوک عملی ولی علاقه ایشان به عرفان نظری خیلی بارز و آشکار و زیاد است، ایت الله جوادی هم تقریبا شبیه علامه حسن زاده هستند هر چند ذوق فلسفی و قرآنی ایشان بیشتر مشهود است و چیز زیادی از سلوک عملی در قالب دستورالعمل های متعارف بین اهل سلوک ظهور و بروز نکرده، آیت الله مصباح یزدیبا اینکه شاگرد امام، علامه و بهجت بودند ولی بیشتر گرایش به سبک سلوکی و عملی آیت الله بهجت داشتند. اشکالاتی به فلسفه صدرایی هم داشتند تقریبا هیچ علاقه ای به عرفان نظری نداشتند و نظرات ابن عربی را هم خیلی نمی پسندید. آیت الله پهلوانی تهرانی خیلی به سلوک مرسوم به معنای خاص بین اهل معرفت علاقه مند بود و به آیات و روایات توحیدی و اشعار حافظ...بیشتر علافه مند بود به طوریکه در آثار علمی هم نمود فراوان دارد ولی به فلسفه و عرفان نظری علاقه ای نداشت.
بعضی بزرگان هم که تقریبا به طور کامل فلسفه و عرفان نظری را غلط می دانند مثل آیت الله وحید خراسانی، صافی گلپایگانی و...
در مجموع هر کسی ذوقی دارد و مباحث علمی، بیشتر فضل و کمال ظاهری است و نمی توان درجات ایمانی و معنوی افراد را با این علوم ظاهری تشخیص داد. معیارهای اندازه گیری خدا و اهلبیت علیهم السلام در قیامت با معیارهای ذهنی ما فرق دارد.(چه بسا شخص جاهل با تقوا و خالصی و یا عالمی با مبانی غلط در اعلی علیین باشد و شخص عالم ذوالفنونی بدون تقوا در اسفل سافلین باشد)
خداوند در قرآن #بلعم_باعورا صاحب اسم اعظم را با خطابات مخصوص #سگ رانده است و #سگ_اصحاب_کهف را با خطابات #انسانی مورد لطف قرار داده و در آمار اصحاب کهف ذکر کرده.
در این دنیا، معیار و ملاک در محضر خدا این است که انسان در هر چیزی حتی در مباحث علمی #حجت داشته باشد ولو در واقع غلط باشد. ما مکلف به واقع تضمینی نیستیم مکلف به واقعی هستیم که از طریقی که برای ما حجت باشد به آن برسیم.
پس سعی کنیم به همه عالمان با تقوا احترام بگذاریم. و اختلاف در مبانی علوم ظاهری باعث نگاه سوء به آنها نشود.
منافقی به حضرت #سلمان - هنگام استانداری مدائن - گفت:
#ریش_سفید تو بهتر است یا #دم_سگ؟
سلمان در نهایت ملایمت فرمود: اگر از صراط رد شدم، ریش من و اگر افتادم، دم سگ.
@ejtehadjame
41.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #اختصاصی | وداع خانواده با پیکر طلبه شهید مدافع حرم محمد مهدی مالامیری
🔹 خانواده طلبه شهید مدافع حرم محمد مهدی مالامیری پس از ۶ سال انتظار با پیکر این شهید گرانقدر وداع کردند. این شهید والامقام اولین روحانی شهید مدافع حرم در سوریه بود.
#شهید_مالامیری
#شهدای_روحانی
#مدافعان_حرم
🆔 @ejtehadjame
🏴 ویژهنامه اینترنتی: «پرتوی از رحمت واسعه»
🔻مجموعه بیانات حضرت آیتالله بهجت قدسسره پیرامون حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و واقعه عاشورا
🔶 منتشر شده در سایت مرکز تنظیم و نشر آثار معظمله
⚫️ به مناسبت ایام سوگواری و عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام، پروندهای ویژه شامل مجموعهای از فرمایشات گهربار حضرت آیتالله بهجت قدسسره پیرامون حضرت سیدالشهدا علیهالسلام و اصحاب و یاران آن حضرت در قالب متن، صوت، فیلم و کلیپ در سایت رسمی این مؤسسه منتشر گردیده است.
⬅️ عناوین اصلی ویژهنامه:
✳️«بیانات منتخب از آیتالله بهجت درباره حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و یاران باوفای حضرت»؛
*️⃣«فیلمهای ضبط شده از مجالس روضه و عزاداری ماه محرم و صفر در مسجد فاطمیه»؛
*️⃣«مجموعه عکسنوشتههای عاشورایی انتشار یافته در کانالها و پیامرسانهای اجتماعی مرکز» ؛
✳️«معرفی نمایهها و موضوعات مرتبط با واقعه عاشورا، منتشر شده در سایت مرکز»؛
✳️«معرفی کتابها و محصولات مرتبط با حضرت سیدالشهدا علیهالسلام تهیه شده در این مرکز»؛
✳️و همچنین مطالب جذاب و خواندنی از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت در برپایی مجالس روضه و عزاداری در قالب فیلم، کلیپ و محتوای متنی.
💻 جهت مشاهده ویژهنامه اینترنتی «پرتوی از رحمت واسعه» به لینک ذیل در سایت رسمی مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت(ره) مراجعه فرمایید:🔻
https://bahjat.ir/fa/occasion/21446
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
📎مدرسین حوزه علمیه قم با کولهبار انقلاب در تبعید
... معلوم شد که عدهای از طلاب قم که اسامی آنان ذیلا درج خواهد شد... به تحریک مردم به خونریزی و برادرکشی و ایجاد ضدیت با یکدیگراشتغال دارند، به نحوی که ادامه حضور آنان در شهرستان قم موجب سلب آسایش اهالی و ایجاد مزاحمت برای 11 هزار طلابی است که حقیقتا برای تحصیل علم و کسب معارف اسلامی به قم آمدهاند.
این عناصر که از پیش تحت نظر قرار داشتند و اخلالگری آنان محرز و مسلم گردیده بود... شرکت آنان در اعمال ضد ملی و برخلاف مصالح عالیه مملکت در مقیاس وسیعی آشکار گردید. لذا تقاضا دارد حکم تبعید آنان را از قم به یکی دیگر از نقاط مملکت صادر فرمایید...»1
این جملات، بخشی از صورتجلسه سرویسهای امنیتی و پلیسی شاه در قم است که برای هجومی جدید علیه یاران امام خمینی در ایران، طرحی مفصل را به جریان انداختند. در گزارش جداگانه ساواک نیز چنین آمده بود:
«از ساواک...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/223916
🔻 @ejtehadjame
🌹.رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: بعضى علمها خودش جهالت است.
🌺. امامعلی علیه السلام فرمودند: هر که (برای شناخت حق) تعمّق (و وسواس) به خرج دهد به آن نرسد.
🌸. رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كه علم جويد كه بوسيله آن با دانشوران همچشمى كند يا با سفيهان مجادله كند يا توجه عامه را بسوى خود جلب كند، خدايش بجهنم برد.
🌷. رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: خدای عز و جل و فرشتگان او و اهل آسمانها و زمين، معلمی را كه نيكى و خوبی ها را بمردم بیآموزد، دعا ميكنند.
🌺. رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: دانش را بجوئيد اگر چه در چين باشد. از گهواره تا گور دانش بجوئيد.
طلب علم بر هر مرد مسلمان و هر زن مسلمان واجب است. و هر كه علمی را یاد بگیرد و عمل كند خدا آنچه را نمى داند به او تعليم دهد.و اسباب یادگیری آنرا فراهم می کند.
🌸.رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: علم را با نوشتن، در بند كنيد.
🌷. رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: همه چيز حتى ماهى دريا و پرندگان در آسمان،عالمی را که علم و دانش خود را از نیازمندان و جاهلان پنهان کند لعنت كنند.
چون خدا به عالمى علم نداده مگر آنكه از او پيمان گرفته كه علم خويش را نهان ندارد.
*نقل از نرم افزار#احادیث_معنوی
@ejtehadjame