🌷مهمترین صفت مومن وحزب الله:
🌷۱.والذین آمنوا اشد حبالله..۱۶۵ بقره
خدارابیشترازهمه کس و همه چیزدوست دارند
🌷۲.ازکفار ودشمنان خدامتنفرند.۲۲مجادله
🌷@elalla
امام #جعفرصادق عليه السلام
🍀از ایشان درباره آيه (تقواى الهى داشته باشيد آنگونه كه حقّ تقواست) سئوال شد، فرمودند: از خدا فرمان مى برد و نافرمانى نمى كند، به ياد اوست و فراموشش نمى كند، شكرگزار اوست و كفران نمى كند.
📚غررالحكم، ج2، ص451، ح3260
#رسول_الله صلى الله عليه و آله
:
🍀انسان از تقواپيشگان نيست مگر آن كه سخت تر از حسابرسى شريك از شريك، از خود حساب بكشد و بداند خوردنى، نوشيدنى و پوشيدنى اش از كجاست آيا از حلال است يا حرام؟
📚الزهد ص 17 ، ح 37
#شناخت #استغفار #خودسازی
@elalla
#رسول _الله صلى الله عليه و آله :
تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهی از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به يارى يكديگر بشتابند، در خير و سعادت خواهند بود، اما اگر چنين نكنند، بركت ها از آنان گرفته شود و گروهى بر گروه ديگر سلطه پيدا كنند. نه در زمين ياورى دارند و نه در آسمان.
📚تهذيب الاحكام(تحقیق خرسان) ج 6،
#شناخت #استغفار #خودسازی
@elalla
#امیرالمؤمنین على عليه السلام :
🍀 اگر آسمان ها و زمين راه را بر بنده اى ببندند و او تقواى الهى پيشه كند، خداوند حتما راه گشايشى براى او فراهم خواهد كرد و از جايى كه گمان ندارد روزى اش خواهد داد.
عیون الحکم و المواعظ(لیثی) ص 416 ، ح 7068
امام #محمد_باقر عليه السلام :
خداوند به وسيله تقوا بنده را حفظ مى كند از آنچه كه عقلش به آن نمى رسد و كور دلى و نادانى او را بر طرف مى سازد.
کافی(ط-الاسلامیه) ج 8 ، ص 52
#شناخت #استغفار #خودسازی
@elalla
#تلنگر_قرآنی
✔️ عامل باش!
سوزن برای همه لباس می دوزد جز برای خود، یعنی همه را می پوشاند جز خودش که برهنه است.
مثل سوزن نباشیم، یعنی فقط برای دیگران جامه ی #تقوا و #فضیلت نسازیم. بلکه برای خود هم بخواهیم تا بعد حسرت نخوریم و مواخذه نشویم چرا که خداوند در قرآن کریم فرموده است:
لَم تَقولونَ مالا تَفعَلون؛
چرا آن که را که خود به کار نمی بندید، به زبان می آورید؟
سوره صف آیه ۲
@elalla
معیار #انسانیت انسان #عقل او است:
از ديدگاه امام علی (ع) انسانيت انسان به عقل او است. آن حضرت در حديثى تفاوت انسان و حيوان و فرشته را بدينگونه بيان مى فرمايند : خداوند در فرشتگان عقلى بدون شهوت نهاد، و در چارپايان شهوتى بدون عقل، و در فرزندان آدم هر دو را قرار داد. پس هر كه عقلش بر شهوتش غالب گشت، از فرشتگان برتر است و هر كس شهوتش بر عقلش پيروز شد، از چارپايان بدتر است. (15)
بر اساس اين حديث شريف، تفاوت انسان با حيوان در عقل او است، و تفاوت او با فرشتگان در شهوت، و تفاوتش با هر دو در تركيب عقل و شهوت و لوازم و آثارى است كه از اين تركيب حاصل مى شود.
در مقابل حيوان تنها يك راه قرار دارد و آن راه شهوت است؛ چنانكه فراروى فرشته تنها راه عقل را نهاده اند.اما انسان از دو نيروى متضاد بهره دارد. كه هر يك راه خاصى را در مقابل او می گشايند و او را به سوى خويش می خوانند. اين جاست كه انتخاب مطرح می شود؛ انتخاب راه عقل يا انتخاب راه شهوت. و چون انتخاب آمد، مسئوليت نيز پا به ميان می گذارد؛ مسئوليت، تصميم و انتخاب راه.
امام پس از بيان تفاوت انسان با حيوان و فرشته به دو مطلب اشاره می كنند: يكى اين كه اگر در انسان عقل بر شهوت غالب گشت، او از فرشته برتر است؛ و مطلب دوم اين كه اگر شهوت بر عقل چيره شد، انسان از حيوان بدتر است.
دليل مطلب نخست اين است كه فرشته تنها داراى عقل است و راهى جز او پيش رو ندارد. بنابراين پيروى از راه عقل براى فرشته كار مشكلى نيست؛ اما چون در انسان شهوت نيز وجود دارد و شهوت او را به مخالفت با عقل فرا مى خواند، پيروى از راه عقل مستلزم رام كردن شهوت است، كه كارى بس مشكل وتوانفرسا است .
از اين رو درجه ارزشى كسى كه به رغم داشتن شهوت، از عقل پيروى كرده است، بالاتر از رتبه موجودى است كه بدون داشتن شهوت، پيرو عقل است.
دليل نكته دوم نيز همين است. حيوان چون تنها از شهوت برخوردار است، چاره اى جز پيروى از آن ندارد. اما انسان براى پيروى از شهوت بايد عقل را كنار بگذارد، و روشن است كه رتبه كسى كه پيروى ازشهوت رابرگزيده است، از كسى كه چاره اى جز اين كار نداشته، پائينتر است.
اگر بخواهيم بر اساس حديث پيش گفته، تعريفى از انسان ارائه دهيم، مى توانيم انسان را «موجودى كه داراى عقل و شهوت است» تعريف كنيم؛ اما چنانكه اشاره شد لازمه وجود اين دو نيرو، نيروى سومى است و آن نيروى اراده و انتخاب است.
بر اساس همين نيروى اخير است كه آدمى آزادانه از عقل يا شهوت پيروى مى كند. در واقع انسان به مدد نيروى اراده، مسير خويش را برمى گزيند و در طريق خرد يا شهوت قرار مى گيرد. بنابراين اراده در عرض دو نيروى ديگر نيست، بلكه در طول آن دو است و هنگامى كه فعليت مى يابد، به اراده عقلانى و اراده شهوانى تقسيم مى شود.
از اين ميان، آنچه ملاك ارزش آدمى است و می تواند او رادرمقامى برتر از فرشتگان نشاند ، اراده عقلانى او است، و آنچه باعث رذيلت و تباهى او است و او را از چارپايان پستتر مى كند، اراده شهوانى است.
از همين رواست كه امام على (ع) در اهميت عقل مى فرمايند : قيمة كل امرىء عقله؛ (16) «ارزش هر انسانى، خرد اوست» باز مى فرمايند: اغنی الغنى العقل؛ (17) « برترين بی نیازى خرد است.»
@elalla
#یاد_خدا
🍃سرّ اینکه توصیه شده که همیشه خدای عزّ و جل را به یاد داشته باشید آن است که اگر پیوسته به یاد او نباشیم.
و گاه گاه و منقطع او را یاد کنیم، یر خدا ذهن و فکر و دلمان را مشغول خواهد کرد و جاذبه های موهوم و شیطانی در زوایای جانمان لانه خواهد نمود و کم کم از ما دلبری کرده و دلمان را خواهند ربود.
📗 ساغر عشق
@elalla
💠حجابى که اسلام قرار داده است، براى حفظ آن ارزش هاى شماست. هرچه را که خدا دستور فرموده است- چه براى زن و چه براى مرد- براى این است که، آن ارزش هاى واقعى که اینها دارند و ممکن است به واسطه وسوسه هاى شیطانى یا دست هاى فاسد استعمار و عمال استعمار پایمال مى شدند اینها، این ارزشها زنده بشود.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ١٩، صفحه ١٢٠
@elalla
آیا_میدانستید #رازشمع_چیه؟🕯
چرا روی کیک تولد شمع روشن میکنند⁉️
تا حالادقت کردید که توی مراسم عرفانی و روحانی و جاهای مقدس چرا شمع روشن میکنند؟
تا حالا به این فکر کردید که چرا روی کیک تولد شمع میذارن، و لحظه فوت کردن شمع میگن آرزو کن؟
راز شمع چیه؟
عالم خلقت اگه تجزیه بشه به چهار عنصر می رسیم:آب...آتش...باد...خاک...ودر دل این چهار عنصر شعور الهی وجود داره...
اگه موقع دعا کردن جایی باشیم که این چهار عنصر وجود داشته باشن استجابت دعا به شدت اتفاق میفته...
شمعی که میسوزه این چهار عنصر رو با هم داره:
موم شمع: خاک
شعله شمع: آتش
دود شعله: باد
موم ذوب شده: آب
وقتی موقع دعا کردن به شمع در حال سوختن نگاه میکنی به شعور الهی متصل تر میشی...
و دعا به راحتی به عالم بالا میره و به استجابت میرسه اگه با قوانین خیر هماهنگ باشه.
راز شمع اینه...
برای همین در محراب ها و مکان های مقدس برای دعا کردن شمع روشن میکنن و روی کیک تولد شمع میذارن و لحظه ی فوت کردنش میگن آرزو کن...!
#عشق_الهی_همراهتان❤️🙏
✍ #دکترالهي_قمشه_ای
@elalla
#کلام_ناب
✍به ابوسعید ابوالخیر گفتند: فلانی قادر است پرواز کند.
گفت: این که مهم نیست، مگس هم می پرد.
گفتند: فلانی را چه میگویی؟ روی آب راه می رود.
گفت: اهمیتی ندارد، تکه ای چوب نیز همین کار را می کند.
گفتند: پس از نظر تو شاهکار چیست؟
گفت: این که در میان مردم زندگی کنی ولی هیچگاه به کسی زَخم زبان نزنی، دروغ نگویی، کلک نزنی، دلی نشکنی، از اعتماد کسی سوءاستفاده نکنی و کسی را از خود ناراحت نکنی. این شاهکار است...
@elalla
🌷علامه مجلسی رحمت الله علیه فرمودند:
✍در یک شب جمعه ای این دعای شریف نظر مرا زیاد به خود جلب نمود .
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله من اول الدنیا الی فنائها و من الآخره الی بقائها الحمدلله علی کل نعمه استغفرالله من کل ذنب و اتوب الیه یا ارحم الراحمین!
پس من در آن شب جمعه این دعا را خواندم.
در شب جمعه ی دیگر نیز باز در میان دعاها این دعا بیشتر از همه برایم لذیذ آمد و مشغول به خواندن آن شدم. در حین قرائت این دعا بودم که ناگهان شنیدم هاتفی (ندا دهنده ای) از سقف خانه آواز داد:
اًیّهَا العالِمُ الفاضِلُ! همانا در شب جمعه ی گذشته که این دعا را قرائت کردی هنوز کِرام الکاتبین از نوشتن ثواب آن فارغ نشده اند که بار دیگر شروع به خواندن آن کردی....
پس من فهمیدم که این دعای عجیب چقدر در درگاه الهی آثار و برکات دارد
@elalla
🍷مکاشفه علامه طباطبایی از توصیه مرحوم قاضی
🔹علامه طباطبایی: روز گذشته وقت نماز صبح، [در مکاشفه] استاد مرحوم آقای قاضی را دیدم. وقت رفتن به من فرمود: «هرکس به جایی رسیده، از یَد یا أیدی رسیده است.»
پس از آن به نظرم رسید که شاید منظور، آیه شریفه «واذکُر عبادَنا ابراهیمَ و اسحاقَ و یعقوبَ اُولی الاَیدی و الاَبصار» باشد. منظور آیه شریفه، این است که ایشان صاحب گذشت و عبرت بوده اند.
📚 ثمرات حیات، ص ۲۵۷
🔹پن: علامه در المیزان ذیل این آیه مینویسد: «اينكه خداوند فرمود: ابراهيم و اسحاق و يعقوب داراى دست و چشم بودند، در حقيقت خواسته است به كنايه بفهماند نامبردگان در طاعت خدا و رساندن خير به خلق، و نيز در بينايى شان در تشخيص اعتقاد و عمل حق، بسيار قوى بوده اند.»
@elalla
#چرا_ما_فرق_نداریم ❗️
🍃آیت الله بهجت قدس سره: چنان چه در اتاقی در بسته باشیم و بدانیم که قدرت بزرگی پشت در ایستاده و سخنان ما را ، علیه یا لَه خود می شنود و ضبط می نماید و به موقع علیه ما به اجرا می گذارد ، چقدر حال ما فرق می کند و مواظب سخنان خود می شویم!؟
با اینکه آنها را نمی بینیم ، ولی علم داریم و می دانیم که پشت در هستند ، پس چرا حال ما نسبت به امام زمان (عج) چنین نیست در انجام آنچه بر لَه یا علیه اوست!؟ و با اهل سنت که چنین اعتقادی را ندارند ، فرق نداریم!؟
📗جناب عشق
@elalla