فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷🔷🔷🔷🔷
🔷🔷🔷
اصرار و تاکید چندین باره رهبر اندیشمند انقلاب........
🔷🔷🔷🔷🔷
این بیانات در اردیبهشت 1397 ایراد شده است.
🔷🔷🔷🔷🔷
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌺🌿🌺🌿🌺🌿
دغدغه زبان روز
⚠⚠⚠⚠
⚠⚠⚠
⚠⚠
من به عنوان يک فرد مسئول به مسئوليت الهي، به رهبران عظيمالشأن نهضت اسلامي که براي همهشان احترام فراوان قائلم، هشدار ميدهم و بين خود و خداي متعال اتمام حجت ميکنم که نفوذ و نشر انديشههاي بيگانه به نام انديشه اسلامي و با مارک اسلامي اعمّ از آنکه از روي سوء نيت و يا عدم سوء نيت صورت گيرد،
خطري است که کيان اسلام را تهديد ميکند.
راه مبارزه با اين خطر تحريم و منع نيست. مگر ميشود تشنگاني را که براي جرعهاي آب لهله ميزنند، از نوشيدن آب موجود به عذر اينکه آلوده است منع کرد؟!
اين ما هستيم که مسئوليم. ما به قدر کافي در زمينههاي مختلف اسلامي کتاب به زبان روز عرضه نکردهايم. اگر ما به قدر کافي آب زلال و گوارا عرضه کرده بوديم، به سراغ آبهاي آلوده نميرفتند.
گر نه تهي باشدي بيشتر اين جويها
خواجه چرا ميدود تشنه در اين کويها
راه مبارزه، عرضه داشتن صحيح اين مکتب در همه زمينهها با زبان روز است.
حوزههاي علميه ما که امروز اينچنين شور و هيجان فعاليت اجتماعي يافتهاند بايد به مسئوليت عظيم علمي و فکري خود آگاه گردند، بايد کارهاي علمي و فکري خود را ده برابر کنند، بايد بدانند که اشتغال منحصر به فقه و اصول رسمي جوابگوي مشکلات نسل معاصر نيست.
(م آثار24 ص 86)
⚠⚠⚠⚠⚠
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌺🌺🌺🌺🌺
🌺🌺🌺
@داستان نهم:
در رکاب خليفه
🌿🌿🌿🌿🌿
علي عليه السلام هنگامي که به سوي کوفه ميآمد وارد شهر انبار شد که مردمش ايراني بودند.
کدخدايان و کشاورزان ايراني خرسند بودند که خليفه محبوبشان از شهر آنها عبور ميکند، به استقبالش شتافتند. هنگامي که مرکب علي به راه افتاد آنها در جلو مرکب علي عليه السلام شروع کردند به دويدن. علي آنها را طلبيد و پرسيد: «چرا ميدويد، اين چه کاري است که ميکنيد؟!».
- اين يک نوعي احترام است که ما نسبت به امرا و افراد مورد احترام خود ميکنيم. اين، سنت و يک نوع ادبي است که در ميان ما معمول بوده است.
- اين کار شما را در دنيا به رنج مياندازد و در آخرت به شقاوت ميکشاند.
هميشه از اين گونه کارها که شما را پست و خوار ميکند خودداري کنيد. بعلاوه اين کارها چه فايدهاي به حال آن افراد دارد «1»؟
(1). نهج البلاغه، کلمات قصار، شماره 37.
🌿🌿🌿🌿🌿
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🍂🍃🍂🍃
با توجه به داستان استقبال دهاقین انبار از امیرالمومنین علیه السلام و نکوهش حضرت از آنان، این سوال مطرح می شود که آیا استقبال از مسئولان بلند پایه جمهوری اسلامی هم، کاری مذموم و نادرست است؟
🍃🍂🍃🍂
پاسخ به این سوال را در چند نکته ذیل توضیح می دهیم:
1.در این داستان آمده است که وقتی آن ها پیش روی امیرالمومنین(ع) شروع به دویدن کردند، علی(ع) قبل از هر دستور و نصیحتی علت کار آن ها را پرسیدند و وقتی جواب غیر قابل توجیه آن ها را شنیدند که این رسمی قدیمی برای تعظیم پادشاهان بوده است ، کارشان را بیهوده دانستند و این نشان می دهد که فلسفه و علت کار
آن ها برای حضرت مهم بوده است و چه بسا اگر علت و نیت مناسب و قابل قبولی مطرح می کردند، برخورد علی(ع) به شکل دیگری می بود.
2.در مبحث «اسلام و مقتضیات زمان» شهید مطهری به این مساله توجه داده می شود که در اسلام ممکن است دو عمل با یک شکل و قالب مشترک وجود داشته باشند ولی هر کدام دارای روح و معنای متفاوتی باشند. در این صورت بر اساس تفاوت در روح و معنا، می بایست دو حکم متفاوت برای آن ها در نظر گرفت.(درسنامه آزادی انسان) لذا اگر این جور کارها، کلیشه هایی موروثی و نشانه نوعی شاه دوستی و شاه پرستی و نمایانگر ذلت و حقارت مردم باشد، زشت و مذموم است و الا می تواند نوعی احترام و استقبال عزت مندانه و افتخار آمیز تلقی شود. شهید مطهری در بحث آزادی معنوی که این داستان را نقل می کند می فرماید که آنها در خیال خودشان علی علیه السلام را جانشین سلاطین ساسانی می دانستند. آیت الله مکارم شیرازی در تفسیر حکمت 37 نهج البلاغه می نویسد:
«باید توجه داشت که هدف از این سخنان این نیست که مردم بزرگان را احترام نکنند بلکه منظور این است که احتراماتی که نسبت به پادشاهان و مانند آنها داشتند و نشانه ذلت و بدبختی احترام کنندگان بوده و مایه غرور و نخوت احترام شوندگان، ترک شود. » (پیام امام ، ج 12 ص 249)
3.گاهی بعضی استقبال ها که همراه با احترام و عزت است، نه تنها مذموم نیست بلکه تجلی اتحاد ملی و دلبستگی عمیق امت و امامت و نوعی قدرت نمایی در مقابل دشمنان و عامل مایوس کردن آنان است. همچنانکه در کشور ما استقبال های باشکوه مردمی از رهبر معظم انقلاب، باعث نشاط مومنان و افسردگی منافقان و بد خواهان می شود.
4. در تاریخ اسلام نقل شده است که در هجرت پیامبر اکرم(ص) به مدینه، مردم به استقبال حضرت آمدند و سرود خوانی کردند و شادی نمودند و پیامبر هم مانع کار آن ها نشد.
آیت الله سبحانی در کتاب فروغ ابدیت در ذیل تیتر (جوش و خروش و غریو شادی در مدینه) می نویسد: وقتی مرکب پیامبر از ثنیه الوداع سرازیر گردید و گام به خاک یثرب نهاد جوانان و مسلمانان مقدم پیامبر (ص) را گرامی شمرده و با طنین سرودهای شادی، محیط مدینه را مملو ساخته بودند . آنان در سرودهایشان چنین می گفتند: ....ای آن کسی که از طرف خداوند برای هدایت ما مبعوث شدی فرمانت بر همه ما لازم و مطاع است. (فروغ ابدیت ص 436)
5. شبیه داستان هجرت پیامبر اکرم(ص) در جریان ورود امام رضا(ع) به ایران هم اتفاق افتاد و مردم شهرهای مختلف با جان و دل به استقبال حضرت شتافتند و در رکاب و معیت حضرت، تقاضای حدیث می کردند.
6. امام خمینی(ره) که صراحت و صداقتش زبانزد بود و در مقابل تعریف و تمجید کنندگان و کارهای چاپلوسانه واکنش های تندی نشان می دادند، در استقبال تاریخی مردم ایران از خود، هیچ واکنش منفی نشان ندادند و در جمع عظیم مردم سخنرانی و از شور و احساسات آنان تشکر و دلجویی کردند.
7. جالبتر اینکه خود شهید مطهری در جریان بازگشت امام (ره) به ایران، خود شخصاً ریاست کمیته استقبال از حضرت امام (ره) را به عهده گرفتند که آن استقبال تاریخی و شادی آفرین رقم خورد و خود استاد، آن بازگشت به یاد ماندنی را یادآور فتح مکه دانستند که پیامبر اعظم(ص) با عزت و هیبت وارد مکه شدند و طاغوت های زمان را بر انداختند. (سیری در زندگانی استاد مطهری، ص126و 130)
پس معلوم است که استاد مطهری بین استقبال ذلیلانه و بی ثمر و استقبال عزت مندانه و دشمن شکن تفاوت ماهوی قائل بودند. (نویسنده: حاجوی)
🍂🍃🍂🍃
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌺🍀🌺
@ داستان دهم:
امام باقر (ع) و مرد مسيحي
امام باقر، محمدبن علي بن الحسين عليه السلام، لقبش «باقر» است. باقر يعني شکافنده. به آن حضرت «باقرالعلوم» ميگفتند، يعني شکافنده دانشها.
مردي مسيحي، به صورت سخريه و استهزاء، کلمه «باقر» را تصحيف کرد به کلمه «بقر» يعني گاو، به آن حضرت گفت: «انت بقر» يعني تو گاوي.
امام بدون آنکه از خود ناراحتي نشان بدهد و اظهار عصبانيت کند، با کمال سادگي گفت: «نه، من بقر نيستم، من باقرم.».
مسيحي: تو پسر زني هستي که آشپز بود.
- شغلش اين بود، عار و ننگي محسوب نميشود.
- مادرت سياه و بيشرم و بدزبان بود.
- اگر اين نسبتها که به مادرم ميدهي راست است خداوند او را بيامرزد و از گناهش بگذرد، و اگر دروغ است از گناه تو بگذرد که دروغ و افترا بستي.
مشاهده اينهمه حلم از مردي که قادر بود همه گونه موجبات آزار يک مرد خارج از دين اسلام را فراهم آورد، کافي بود که انقلابي در روحيه مرد مسيحي ايجاد نمايد و او را به سوي اسلام بکشاند.
مرد مسيحي بعداً مسلمان شد «1»
(1). بحارالانوار، جلد 11، حالات امام باقر، صفحه 83.
🌺🍀🌺🍀
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh