🌿🍂🌿🍂🌿🍂
🍂🌿🍂🌿
🌿🍂
اخلاق واقعی انسان، کی نمودار می شود؟
به طور کلي هر چيزي که انسان را در شرايط غير عادي که آرامش روح را بهم ميزند قرار دهد، پرده از روي اخلاق واقعي انسان برميدارد. انسان در حال عادي حکم آب راکد را دارد که در حوضي جمع شده است؛ به واسطه رکود، مخلوطهاي آب تهنشين ميشود و آب بسيار صاف و زلال مشاهده ميشود. اما همينکه يک چوب داخل آب ببريد و آب را تکان بدهيد و زير و رو کنيد، آنوقت ميبينيد چقدر کثافت داخل اين آب است. بسا افرادي که در شرايط عادي به دل و نفس خود مراجعه ميکنند، آن را مانند همان آب حوض صاف و پاک ميبينند و خودشان غافلند که اگر شرايط جديدي به وجود آيد و موجباتي پيدا شود که صفات پليد تهنشينشده باطن ظهور کند معلوم خواهد شد که چقدر آلودگيها در روح آنها بوده است.
(حج. ص 38)
🌿🍂🌿🍂🌿
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
81.mp3
13.19M
نهضت آزادی بخش اسلام 1
شهید مطهری 🔊🔊🔊
🌿🍂🌿🍂🌿
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
82.mp3
12.19M
نهضت آزادی بخش اسلام 2
شهید مطهری 🔊🔊🔊
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و احترام
درس های سوم و چهارم کتاب ( آزادی انسان)👆👆
🔷🔷🔷
🔷🔷
🔷
@داستان شانزدهم:
علي (ع) و عاصم
🔷🔷🔷
علي عليه السلام بعد از خاتمه جنگ جمل «1»وارد شهر بصره شد. در خلال ايامي که در بصره بود، روزي به عيادت يکي از يارانش به نام «علاء بن زياد حارثي» رفت. اين مرد خانه مجلل و وسيعي داشت. علی علیه السلام همينکه آن خانه را با آن عظمت و وسعت ديد، به او گفت: «اين خانه به اين وسعت به چه کار تو در دنيا ميخورد، در صورتي که به خانه وسيعي در آخرت محتاجتري؟! ولي اگر بخواهي ميتواني که همين خانه وسيع دنيا را وسيلهاي براي رسيدن به خانه وسيع آخرت قرار دهي؛ به اينکه در اين خانه از مهمان پذيرايي کني، صله رحم نمايي، حقوق مسلمانان را در اين خانه ظاهر و آشکارا کني، اين خانه را وسيله زنده ساختن و آشکار نمودن حقوق قرار دهي و از انحصار مطامع شخصي و استفاده فردي خارج نمايي.»
علاء: «يا اميرَالمؤمنين! من از برادرم عاصم پيش تو شکايت دارم.» «2»
- چه شکايتي داري؟.
- تارک دنيا شده، جامه کهنه پوشيده، گوشه گير و منزوي شده، همه چيز و همه کس را رها کرده.
- او را حاضر کنيد!.
عاصم را احضار کردند و آوردند. علي عليه السلام به او رو کرد و فرمود: «اي دشمن جان خود، شيطان عقل تو را ربوده است، چرا به زن و فرزند خويش رحم نکردي؟ آيا تو خيال ميکني که خدايي که نعمتهاي پاکيزه دنيا را براي تو حلال و روا ساخته ناراضي ميشود از اينکه تو از آنها بهره ببري؟ تو در نزد خدا کوچکتر از اين هستي.».
عاصم: «يا اميرالمؤمنين، تو خودت هم که مثل من هستي، تو هم که به خود سختي ميدهي و در زندگي بر خود سخت ميگيري، تو هم که جامه نرم نميپوشي 👇👇👇👇
و غذاي لذيذ نميخوري، بنابراين من همان کار را ميکنم که تو ميکني و از همان راه ميروم که تو ميروي.».
- اشتباه ميکني. من با تو فرق دارم. من سمتي دارم که تو نداري. من در لباس پيشوايي و حکومتم.
وظيفه حاکم و پيشوا وظيفه ديگري است. خداوند بر پيشوايان عادل فرض کرده که ضعيفترين طبقات ملت خود را مقياس زندگي شخصي خود قرار دهند و آن طوري زندگي کنند که تهيدستترين مردم زندگي ميکنند، تا سختي فقر و تهيدستي به آن طبقه اثر نکند. بنابراين من وظيفهاي دارم و تو وظيفهاي «3»
.............................
(1). جنگ جمل در نزديکي بصره بين اميرالمؤمنين علي عليه السلام از يک طرف و عايشه و طلحه و زبير از طرف ديگر واقع شد. به اين مناسبت «جنگ جمل» ناميده شد که عايشه در حالي که سوار بر شتر بود سپاه را رهبري ميکرد (جمل در عربي يعني شتر). اين جنگ را عايشه و طلحه و زبير بلافاصله بعد از استقرار خلافت بر علي عليه السلام و ديدن سيرت عادلانه آن حضرت که امتيازي براي طبقات اشراف قائل نميشد بپا کردند، و پيروزي با سپاه علي عليه السلام شد.
2.. اين داستان را ابن ابي الحديد در شرح نهج البلاغه، جلد 3، صفحه 19 (چاپ بيروت) نقل ميکند، ولي به نام ربيع بن زياد نه علاء بن زياد؛ و ربيع را معرفي ميکند در مواطني و بعد ميگويد: «واماالعلاء بن زياد الذي ذکره الرضي فلا اعرفه و لعل غيري يعرفه.»
3. نهج البلاغه خطبه 207
🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌿🍃🌿🍃🌿
🍃🌿🍃
🌿🍃
امیرالمومنین ارواحنا فداه:
فَإِنْ أَطَعْتُمُونِي فَإِنِّي حَامِلُكُمْ إِنْ شَاءَ اللَّهُ عَلَي سَبِيلِ الْجَنَّةِ وَ إِنْ كَانَ ذَا مَشَقَّةٍ شَدِيدَةٍ وَ مَذَاقَةٍ مَرِيرَةٍ
مردم اگر از من پيروي كنيد، به خواست خدا شما را به راه بهشت خواهم برد، هر چند سخت و دشوار و پر از تلخيها باشد.
(خطبه 156 نهج البلاغه)
🌿🍃🌿🍃🌿
❕❕ قابل توجه کسانی که بهشتی شدن را به خود مردم وا می گذارند و.....
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌺🌺🌺🌺🌺
چکیده بحث ارتداد و آزادی
🌺🌺🌺🌺
1.پذیرش دین اسلام در آغاز ورود به آن، و فراگیری آموزه های آن و عمل به آن ها پس از ورود به آن، مبتنی بر تحقیق، تعقل و تفکر است.
2.تردید، پرسش، وسوسه داشتن و به دنبال رفع تردید و پاسخ سؤال بودن، از لوزم انکارناپذیر دستگاه فکر آدمی است و تردید و پرسش، تا هنگامی که طلیعه و معبری برای رسیدن به علم و یقین باشد، پدیده ای مبارک و فرخنده است.
3.شک، تردید، ابهام و سؤال در آموزه های دینی ارتداد محسوب نمی شود. ارتداد انکار عالمانه اصول دین یا ضروریات و بدیهیات دینی است، به گونه ای که انکار آن بدیهیات ملازم با انکار اصول دین بوده و فرد منکر، به این ملازمه آگاه باشد.
4.چنانچه انکار فردی، به دلیل وجود ابهام و سؤال در اصول یا ضروریات دینی باشد، این فرد مرتد محسوب نمی شود و شبهه علمی او مانع اجرای حد مرتد بر اوست. راه مقابله با چنین فردی مباحثه علمی است نه برخورد عملی.
5.حکم ارتداد منافی با آزادی اندیشه نیست. چنانچه فرد محققی با انگیزه کشف حقیقت و با استفاده از روش های منطقی و در حد توان خود به تحقیق بپردازد، ولو آن که در رسیدن به حقیقت قاصر باشد- نه مقصر- در نزد خداوند معذور؛ و بلکه مأجور است.
6.حکم ارتداد با آزادی بیان نیز در تنافی نیست. فرد مرتد می تواند بدون اعلام ارتداد خود، به بیان سؤالات و ادله خود در مجامع علمی بپردازد و از اندیشمندان پاسخی درخور مطالبه کند.
7.هیچ مکتب و مذهبی ولو مکتب بشری و غیر الهی مانند لیبرالیسم، به آزادی مطلق معتقد نیست و برای برخورداری از آن قیود و شرایطی قایل است. لیبرال ها مرز آزادی هر فردی را، رعایت حقوق سایر شهروندان و مصالح اجتماعی می دانند.
8.رعایت حقوق خداوند بر بندگان، مصالح جامعه اسلامی و حقوق شهروندان مسلمان، سه ضلعی است که آزادی هر فردی محدود به آن ها است.
9.با دقت در شرایط ارتداد این نتیجه بدست می آید که مرتد کسی است که در عین آگاهی به حقایق و حقانیت اسلام، عنودانه و لجوجانه به مخالفت با آن برمی خیزد و به طرزی غیر منطقی با هویت جامعه اسلامی و زیرساخت های فکری آن درمی افتد. حکم ارتداد برای پیشگیری از تخریب هویت جامعه اسلامی و صیانت عقاید دینی مردم از رهزنان بدخواه کج اندیش تشریع شده است. مراجعه به پرونده مرتدان در طول تاریخ، مؤیّد همین نظریه است.
10.مرجع تشخیص ارتداد و مجری حکم مرتد، مجتهد جامع الشرایط است و هر فرد مسلمانی نمی تواند مرجع تشخیص و مجری حکم ارتداد باشد.
(کتاب مسائل جدید کلامی ص 375، آیت الله سبحانی)
🌺🌺🌺🌺
🌺🌺🌺🌺
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
ارتباط با مدیر کانال
@Darbandetoazadam
علی حاجوی
🔷🔷🔷🔷🔷
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌿🍃🌿🍃🍃🍃🌿
@داستان هفدهم:
مستمند و ثروتمند
رسول اکرم(ص) طبق معمول در مجلس خود نشسته بود. ياران گرداگرد حضرتش حلقه زده او را مانند نگين انگشتر در ميان گرفته بودند. در اين بين يکي از مسلمانان- که مرد فقير ژنده پوشي بود- از در رسيد و طبق سنت اسلامي- که هرکس در هر مقامي هست، همينکه وارد مجلسي ميشود بايد ببيند هر کجا جاي خالي هست همان جا بنشيند و يک نقطه مخصوص را به عنوان اينکه شأن من چنين اقتضا ميکند در نظر نگيرد- آن مرد به اطراف متوجه شد، در نقطهاي جايي خالي يافت، رفت و آنجا نشست. از قضا پهلوي مرد متعين و ثروتمندي قرار گرفت. مرد ثروتمند جامههاي خود را جمع کرد و خودش را به کناري کشيد. رسول اکرم که مراقب رفتار او بود به او رو کرد و گفت:
«ترسيدي که چيزي از فقر او به تو بچسبد؟!».
- نه يا رسول اللَّه!.
- ترسيدي که چيزي از ثروت تو به او سرايت کند؟.
- نه يا رسول اللَّه!.
- ترسيدي که جامه هايت کثيف و آلوده شود؟.
- نه يا رسول اللَّه!
- پس چرا پهلو تهي کردي و خودت را به کناري کشيدي؟.
- اعتراف ميکنم که اشتباهي مرتکب شدم و خطا کردم. اکنون به جبران اين خطا و به کفاره اين گناه حاضرم نيمي از دارايي خودم را به اين برادر مسلمان خود که دربارهاش مرتکب اشتباهي شدم ببخشم.
مرد ژنده پوش: «ولي من حاضر نيستم بپذيرم.».
جمعيت: چرا؟.
- چون ميترسم روزي مرا هم غرور بگيرد و با يک برادر مسلمان خود آنچنان رفتاري بکنم که امروز اين شخص با من کرد «1»
(1). اصول کافي
🌿🌿🌿🌿🌿
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
5.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 بیانات مهم علامه #جوادی_آملی که با سانسور خبری رو به رو شد:
_ یک طلبه افغانی ۱۰۰ سال پیش یک کفایه نوشت یک قرن ما را به دنبال خودش می کشاند، این ننگ نیست؟!!
_ حوزه ما ۵۰ هزار طلبه دارد اما آیا ۳ نفر ...
_ دلالی!!
🍃 رونمایی از کتاب تحریرالاصول، ۶ دی ۹۷
✅ @feghheakbar
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh