۲۱ دی ۱۳۹۸
..... هر اعتراضي بحق نيست و انتقاد کننده دو شرط بايد داشته باشد: يکي آنکه حسن نيت داشته باشد، يعني غرض شخصي نداشته باشد، مقصودش اصلاح باشد نه اينکه مقصودش لجن مال کردن و لگدمال کردن طرف باشد؛ ديگر آنکه حسن تشخيص داشته باشد، يعني اهل درک و تشخيص باشد؛ انتقادهاي جاهلانه و احمقانه بسيار زيانآور است. انتقاد اگر بر مبناي حسن نيت و حسن تشخيص باشد موجب حرکت و اصلاح است و اگر بر مبناي سوء نيت و بر مبناي جهالت و عدم تشخيص و عدم آشنايي به مصالح عاليه اجتماع و راه صحيحي که لازم است اجتماع [طي کند] واقع شود، آن وقت چوب لاي چرخ گذاشتن است و سبب هرج و مرج و توقف است.
📚 کتاب (حق و عدالت) کتاب شانزدهم بینش مطهر
صفحه 115
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
۱ اسفند ۱۳۹۸
يکي از علل عمده عدم موفقيت ما مردم به اصلاح جامعه خود همين است که هر فردي آنگاه که به خودش نگاه ميکند و به اعمال خودش نظر ميافکند عينک خوشبيني به چشم ميزند و آنگاه که به ديگران و اعمال ديگران نظر ميکند عينک بدبيني و بدگماني، و نتيجه اين است که هيچ کس شخص خود را تقصيرکار نميداند و چنين ميپندارد که تقصير متعلق به ديگران است؛ همه چشم به عدالت اجتماع دارند و هيچ کس فکر نميکند که عدالت اجتماع وقتي حاصل ميشود که افراد، عادل باشند.
📚 کتاب( عقل و علم) چهاردهمین کتاب از سیر مطالعاتی بینش مطهر
صفحه 145
💎💎💎💎
امروز اندیشمندان اجتماعی بایستی با آسیب شناسی دقیق و به موقع، ضمن استفاده از ظرفیت های ارزشمند جامعه، نقاط ضعف زیست اجتماعی ایران را بررسی و ترمیم کنند.
باید ملتمسانه از صاحبان تریبون ها و منابر و درس و بحث ها درخواست کرد که به جای حرف های کلیشه ای، تکراری، و تاریخ مصرف گذشته، مسائل عینی جامعه را بیشتر در اولویت قرار دهند و شاخص های زیست آگاهانه و متمدنانه و مومنانه و انقلابی را بیش از پیش ارتقا دهند.
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
۳ اسفند ۱۳۹۸