کارگاه مطالعه📚
🔷سوال کردن | دومین قدم در روش SQ3R
در مرحله و قدم بعدی بهترین روش مطالعه با پرسیدن سوالهایی درباره عناوین شاخص مطالبی که خوندید، خصوصا درباره موضوعاتی که فکر میکنید مهمتر هستند، برای خودتون اهداف مطالعاتی طرح کنید. شما میتونید موقع پیش مطالعه یک درس، از مباحثش سوالاتی رو طراحی کنید. اگه موقع پیش مطالعه یک درس، از مباحثش سوال طرح کنید، باعث رشد خلاقیتهای شما و آشنایی با شیوههای طراحی سوالات مختلف (سوالات تستی، صحیح و غلط و…) میشه. سپس در کلاس و هنگام تدریس معلم، به دنبال یافتن پاسخ سوالاتتون هستید. این مسئله موجب میشه با تمرکز حواس و آمادگی بیشتری در کلاس درس حاضر بشید. در نهایت، این باعث افزایش یادگیری و بهره وری شما از مطالب تدریس شده در کلاس میشه. پس دومین مرحله از روش مطالعه اصولی SQ3R ، پرسش سوالات مناسب هست.
🔷مطالعه دقیق | سومین قدم در روش مطالعه SQ3R
پس از طرح سوالات و با در نظر گرفتن اونها، ماموریت مطالعاتی خودتون رو شروع کنید. توی این مرحله، به دقت و با تمرکز کامل درس رو مطالعه کنید. در هنگام اجرای سومین قدم روش مطالعه SQ3R ، میتونید نکات مهم رو یادداشت کنید. در اینجا لازمه که مفاهیم درسی رو کاملا درک کنید. بنابراین برای بهره مندی از یک روش مطالعه صحیح متن کتاب درسی یا جزوهتون رو به دقت مطالعه کنید و تمریناتش رو حل کنید. همچنین برای درک بهتر مفاهیم و سنجش خودتون، میتونید چند تست رو به صورت تست آموزشی حل کنید.
🔷یادآوری | چهارمین قدم روش مطالعه SQ3R
پس از خوندن دقیق موضوع، شما نیاز دارید نکاتی که یاد گرفتید رو بازگو کنید. در این صورت اون مطلب رو دوباره در ذهنتون یادآوری میکنید. این مرحله از بهترین روش درس خواندن باعث میشه موضوع مورد مطالعه در ذهن شما حک بشه. در مرحله یادآوری باید مطالبی رو که از مرحله مطالعه دقیق (قدم سوم روش مطالعه SQ3R) آموختهاید، با زبان خودتون و به شیوهای که برای خودتون قابل فهم باشه، بازگو کنید. به عبارتی نیاز نیست که مطالب کتاب درسی یا جزوه رو دقیقا مثل متن اونها بازگو کنید. شما میتونید این مطالب رو برای یکی از همکلاسیها یا دوستانتون توضیح بدید. همچنین میتونید خلاصه مطالبی که به یاد دارید رو روی یک تکه کاغذ بنویسید.
نکته مهم در مرحله یادآوری اینه که خودتون رو محک بزنید تا ببینید چه میزان از مطالب خونده شده رو درک کردهاید. برای اینکه این قدم رو موثرتر و درستتر انجام بدید، میتونید از تکنیکهای مختلفی که گفتیم استفاده کنید.
🔷مرور | پنجمین قدم روش SQ3R
در آخرین قدم ازبهترین روش درس خواندن و تکنیک های مطالعه باید مطالب خونده شده رو مرور کنید. مرور و اصلاح مطالب خونده شده، مهمترین قدم در روش مطالعه SQ3R هست. با اجرای این روش میتونید اطمینان پیدا کنید که درس خونده شده رو فراموش نخواهید کرد. ذهن شما تمایل داره اطلاعاتش رو از دست بده؛ ولی اگه شما مطالب رو به درستی مرور کنید و حافظه شما قوی باشه، چرا باید اونها رو فراموش کنید؟
قانون سادهای برای بازآوری و حفظ اطلاعات در مغز وجود داره: یا از اطلاعات استفاده کن، و یا اونها رو از دست بده (به قول انگلیسیها Use it or lose it)
اگه از اطلاعاتی که در مراحل قبلی روش صحیح مطالعه بهدست آوردید هیچ استفادهای نکنید، از حافظه روزانه شما پاک خواهد شد. البته اینطور نیست که شما تمام اطلاعات و مطالب درسی رو فراموش کنید؛ ولی مقدار زیادی از اونها فراموش خواهند شد. درواقع مغز حدود 75% از چیزی که یاد گرفتهاید رو پس از یک روز فراموش میکنه. این مسئله شبیه به اینه که شما یک ماشین رو در سربالایی هُل میدید و پس از اینکه نصف بیشتر مسیر رو طی کردید، میایستید تا کمی استراحت کنید. اما اینقدر معطل میکنید تا اینکه ماشین رو به پایین حرکت میکنه و به نقطه شروعش برمیگرده.
بیشتر بخوانید: منحنی ابینگهاوس چیست و چطور باعث جلوگیری از فراموشی مطالب میشود؟
راه حل بسیار ساده است. نذارید در کارهاتون و خصوصا در روش درس خواندن و مرور مطالب، وقفه طولانی بیافته. با استفاده از تکنیک مرور کردن، میتونید حافظه خودتون رو همواره در سطح مطلوبی نگه دارید. هنگامی که با استفاده از روش های مطالعه و یادگیری درسی رو یاد گرفتید، همون روز یک بار دیگه مرور کنید و مطمئن بشید که اون مبحث رو خوب یاد گرفتید. سپس در پایان هفته و همچنین پس از یک ماه مجددا اون مبحث رو مطالعه کنید و برای هر درس و هر مبحث، این روش مرور رو که جزئی از بهترین روش مطالعه دروس هست تکرار کنید. در مقاله منحنی ابینگهاوس درباره فاصله زمانی استاندارد برای مرور دروس بیشتر صحبت کردهایم. مرور کردن شما میتونه شامل بازخوانی خلاصه نویسیها یا زدن تعدادی تست از اون مبحث و سپس بررسی اونها باشه.
انجمن علمی علوم قرآن و حدیث
دانشکده علوم قرآنی شیراز
🆔@elmi_shiraz
کانون قرآن و عترت دانشکده علوم قرآنی شیراز جزو کانونهای برتر جشنواره رویش قرار گرفت .
انجمن علمی دانشجویی علوم قرآن و حديث دانشکده علوم قرآنی شیراز این مهم را به اعضای محترم این کانون تبریک عرض می نماید.
#اطلاعيه
✳️ @elmi_shiraz
💐🌺 مبعث حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) مبارک باد
✳️ @elmi_shiraz
Notes_210311_094025_315.pdf
52.3K
🔵 شبهه
پاسخ به سوال 《باتوجه به قاعده کلی در آیه ولاتزر وازره وزر اخری چگونه میتوان روایاتی را که عبادات دیگری مانند فرزند برای والدین است را توجیه کرد؟》🤔
انجمن علمی علوم قرآن و حدیث
دانشکده علوم قرآنی شیراز
#شبهه
@elmi_shiraz
9.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفی دانشگاه 🏢
دانشکده الهیات ومعارف اسلامی «دانشگاه شیراز»
انجمن علمی علوم قرآن و حدیث
دانشکده علوم قرآنی شیراز
#معرفی_دانشگاه
@elmi_shiraz
علی علیه السلام:الْعِلْمُ عِلْمَانِ: مَطْبُوعٌ وَمَسْمُوعٌ، وَلاَ یَنْفَعُ الْمَسْمُوعُ إِذَا لَمْ یَکُنِ الْمَطْبُوعُ.
امام علی علیه السلام : علم و دانش دو گونه است: فطرى و شنیدنى (اکتسابى) و دانش شنیدنى سودى نمى دهد هنگامى که هماهنگ با فطرى نباشد.
#حکمت_روز
✳️ @elmi_shiraz
4_5873196043012669917.pdf
231K
📙 مقاله
چیستی و ماهیت شادی در قرآن و روایات و راهکارهایی برای شاد زیستن
👤محمدحسین مردانی نوکنده
#معرفی_مقاله
✳️ @elmi_shiraz
5_6188222788843602120.apk
31.94M
بهترین نرم افزار برای مطالعه و ویرایش فایلهای PDF ویژه اندروید
#معرفی_نرم_افزار
✳️ @elmi_shiraz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 ماه شعبان از اول تا آخرش عید است...
این ماهِ شیرین بر شما مبارک
✳️ @elmi_shiraz
✳️معرفی کتاب
ترجمه الاتقان في علوم القرآن
یکی از بی نظیر ترین کتب در زمینه علوم قرآنی است که مرجع بسیاری از منابع نوشته شده در این زمینه نیز بوده است .
سیوطی در چگونگی نگارش آن آورده است که: من در شگفت بودم که چرا پیشینیان کتابی در انواع علوم قرآن نپرداختهاند.
ازاستادم علامه زمان، ابو عبدالله محیی الدین کافیجی شنیدم که وی چنین کرده است، او میگفت من در علوم تفسیر کتابی نگاشتهام که کسی بر من در چنان نگارشی پیشی نگرفته است، آن را استنساخ کردم، دیدم کتابی است خرد در دو باب که نه تشنهای را سیراب میکند و نه جست وجوگری را به مقصد میرساند.
📚اتقان، دارای هشتاد نوع است که با «شناخت مکی و مدنی» آغاز میشود و با عنوان «طبقات المفسرین» پایان مییابد. سیوطی، در تدوین این کتاب از صد و پنجاه و چهار منبع که برخی از آنها مجلدات بسیاری دارند بهره گرفته است.
🔴الاتقان، نخست بار به سال ۱۲۷۱ در هند به چاپ رسید و پس از آن به سال ۱۲۷۹ در مصر نشر یافت.
#معرفی_کتاب
✳️ @elmi_shiraz
❇️ترفند ویندوز ❇️
✅چگونه نرمافزارهایی که با روشن شدن سیستم فعال میشوند را غیرفعال کنیم؟
▫️یکی از راههای بسیار کاربردی در افزایش سرعت روشن و آماده به کار شدن سیستم، غیرفعال کردن برنامههایی است که به صورت خودکار با روشن شدن سیستم فعال میشود. این برنامهها با فعال شدن در زمان «استارتاپ» سیستم، مدت زمانی که دستگاه شما برای آماده به کار شدن نیاز دارد را افزایش میدهند.
▫️اما به راحتی میتوانید این برنامهها را غیرفعال کنید. در این پست با ۲ روش برای غیرفعال کردن برنامهها در استارتاپ سیستم آشنا میشویم
🔰روش اول
1️⃣با فشار دادن همزمان کلید های Ctrl+Shift +ESCپنجره Task manager را باز کنید
2️⃣وارد برگه StartUp شوید
3️⃣سپس روی برنامه هایی که تاثیری در عملکرد سیستم ندارند راست کلیک کنید و Disable را انتخاب کنید
🔰روش دوم
1️⃣از منوی استارت روی آیکون چرخ دنده کلیک کنید تا وارد پنجره تنظیمات شوید
2️⃣در این پنجره روی Apps کلیک کنید
3️⃣در پنجره جدید روی Startup کلیک کنید تا اپلیکیشن های فعال در استارت آپ سیستم نمایش داده شود
4️⃣موارد غیر کاربردی را خاموش کنید
#ترفند
@elmi_shiraz
🌸 ولادت با سعادت حضرت سیدالشهدا امام حسین علیه السلام و روز پاسدار مبارک باد 🌸
✳️ @elmi_shiraz