ترکیب مقدس
✅واژه آشنایی است که سپهبد #شهید_صیاد_شیرازی در گفته های خود برای فراهم نمودن وحدت و همدلی بین نیروهای ارتش و سپاه از آن بهره می جست.
#ارتشی_سپاهی یک لشگر الهی
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c056390
عملیات کلاسیک
✅ اصطلاح عملیات کلاسیک ورد زبان #بنی_صدر شده بود و استفاده نابجای آن توسط او باعث لوث شدن معنای واقعی آن گردیده بود.
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c056390
در دوران جنگ تحمیلی، چه شهرها و مناطقی به تصرف ارتش عراق در آمد و چگونه از ارتش عراق بازپس گرفته شدند؟
رژیم صدام با به کارگیری ارتش سراپا مسلح خود، در مرحله اول تجاوز به ایران، در مدت نزدیک به یک ماه توانست شهرهای قصر شیرین، نفت شهر، سومار، مهران، فکه، بستان، نوسود، موسیان،هویزه، خرمشهر و هزاران روستا را به اشغال خود در آورد.
🔵وضع به همین منوال باقی نماند و مدافعان ایران اسلامی توانستند پیشروی دشمن را سد نموده و عملیاتهایی را برای بازپس گیری سرزمین های اشغالی طراحی نمایند.
🔴با اجرای عملیات های ثامن الائمه ، طریق القدس، فتحالمبین و بیت المقدس مناطق وسیعی از کشورمان آزاد شدند، بدنبال آن نیز نیروهای صدام به اجبار از شهرهای مهران، قصرشیرین و مهران عقب نشینی نمودند.
🔴در خاتمه عملیات های فوق تمامی شهرهای اشغالی به استثنای نفت شهر آزاد شده و از مجموع حدوداً ۱۴ هزار کیلومتر مربع مناطق اشغالی ابتدای جنگ، نزدیک به ۲۵۰۰ کیلومتر مربع که بیشتر شامل برخی ارتفاعات مرزی و نیز نفت شهر همچنان در اشغال دشمن بعثی باقی ماند.
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c056390
در دفاع مقدس حضور نیروهای مردمی در جبهههای نبرد را رسانه های غرب برای به چالش کشیدنش #امواج_انسانی می خواندند.
🔺البته ایران جز تاکید بر جنگ مردمی، چارهای نداشت.
زیرا اگر می خواست منتظر تأمین تسلیحات مورد نیاز از جمله توپ و تانک باقی بماند ، بخش وسیعی از اراضی اش را از دست می داد.
تجربه جنگ تحمیلی نشان داد، که شیوه ایران مبنی بر واجب کفائی دانستن دفاع بر آحاد مردم، روش درستی بود.
❌در نقطه مقابل می توان به شیوه بد فرجام #برجام اشاره کرد، این روش در سالهای دهه نود، ایران را در حالت انتظار توهم گونه ای نگه داشت.(توهم سرمایه گذاری شرکتهای غربی و رفع تحریم ها) و باعث از دست رفتن بسیاری از فرصتها گردید.
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c056390
شهید بابایی هر ساله هنگام تاسوعا و عاشورای حسینی برای اجرای #تعزیه به زادگاهش قزوین می رفت، او که این هنر را از پدرش حاج اسماعيل به ارث برده بود، نقش امیر و وزیر را نمی پذیرفت.
🔺فرزند شهید می گوید:
« پدرم چند روز مانده به محرم به پدربزرگم تلفن می کرد و می گفت یک نقش برایش در نظر بگیرد، اگر ماموریت نظامی نداشت به قزوین می رفت.یک بار در دوران جوانی گویا به او نقش یکی از امیران عرب را می دهند. سوار بر اسب می شود با لباس فاخر و کلاهخود وارد صحنه که می شود گشتی در میدان می زند و از اسب پیاده می شود لگام را به دست می گیرد و رجز خوانی می کند. این کارش نظم تعزیه را به هم می ریزد. به خصوص که حریفش سوار بر اسب بوده است. بعد از تعزیه پدربزرگ به او می گوید : این چه کاری بود که کردی؟ همه چیز را به هم ریختی. پدرم می گوید: یک لحظه غرور مرا گرفت، لذا از اسب پیاده شدم. او تا لحظه ای که زنده بود همین رویه را داشت، هر چه بیشتر ترفیع درجه می گرفت،متواضع تر می شد»
📔منبع: هنر تعزیه، مرتضی رمضانی،انتشارات بحر قلم، ١۴٠٣ص ۴۴
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c056390
در دوران جنگ تحمیلی آیا سرزمین و شهری از عراق به تصرف نیروهای ایرانی در آمد؟
پس از پیروزی بزرگ ایران در #عملیات_بیتالمقدس و آزاد سازی خرمشهر و پس از مستقر شدن نیروهای ایران در شهرهای مهران، قصرشیرین و سومار، مشاهده گردید این شهرها به تلی از خاک تبدیل شده بودند.
عقب نشینی ارتش عراق نیز به طور ناقص بود و ارتش عراق با حضور در ارتفاعات، اشراف خود را بر شهرهای ایران حفظ کرده بودند.
توپخانه ارتش عراق، بطور مداوم شهرهای ایران و از جمله #آبادان را هدف قرار داده بود، در عین حال میادین مین و تله های انفجاری گستردهای در مناطق مرزی توسط رژیم صدام صورت گرفته بود تا در پناه آنها به حملات توپخانهای علیه مناطق مختلف ایران بپردازد.
بنابراین ایران تصمیم به پیشروی در عراق و تصرف برخی شهرهای عراق نمود تا ارتش صدام را از شهرهای ایران دور کند.
به نمونه هایی از آن در ذیل اشاره می شود:
🔺شهر زبیدات ، آبان ۱۳۶۱ هجری خورشیدی، در #عملیات_محرم.
🔺 تصرف جزایر نفتی مجنون، در #عملیات_خیبر، اسفند ۱۳۶۲هجری خورشیدی.
🔺 بزرگترین دریاچه هورالهویزه به نام ام النعاج ، مرداد ۱۳۶۴، در عملیات قدس ۵.
🔺 بخشهایی از هورالهویزه ، اسفند ۱۳۶۴، #عملیات_بدر.
🔺شهر فاو، در تاریخ ۱۳۶۴/۱۱/۲۰ هجری خورشیدی،#عملیات_والفجر۸
🔺 منطقه حاج عمران و دریاچه مشهور آن ( #دربندیخان) ، شهریور ۱۳۶۵،لازم به توضیح که این منطقه توسط رزمندگان عراقی لشگر ۹ بدر سپاه تصرف می شود.
🔺شهر ماووت عراق تیر ۱۳۶۶#عملیات_نصر_۴
🔺شهرهای حلبچه، خرمال ، طویله، بیاره
، اسفند ۱۳۶۶ در #عملیات_والفجر_۱۰.
🔵این شهر ها و مناطق برای مدتها در اختیار ایران بود که عمدتا در سال ۱۳۶۷، بر اثر استفاده گسترده سلاح های شیمیایی توسط نیروهای صدام و همکاری آمریکا ( بویژه در مورد شهر فاو) به تصرف رژیم صدام در آمد.
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c056390
وفیق السامرایی،از فرماندهان رژيم صدام مصرف مهمات توپخانه ارتش این رژیم را هفتهای نود هزار گلوله ذکر میکند.
💣یعنی سی و پنج میلیون گلوله توپ در طول جنگ.
⭕️ منبع: ویرانی دروازه شرقی، وفیق السامرایی، مترجم :عدنان قاووقی، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه، ص ٩٢
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c056390
🌹یاد یاران
🌹شهید محمد خدامی فرمانده گردان ضد زره امام حسن عسگری علیه السلام تیپ امام حسین علیه السلام، شهادت: آبان ١٣۶١ #عملیات_محرم (ایستاده از راست، نفر دوم)
🌹شهید عباس قربانی، فرمانده گردان امیرالمومنین علیه السلام لشگر امام حسین علیه السلام شهادت : اسفند ١٣۶٢، عملیات #عملیات_خیبر(ایستاده از راست نفر سوم)، شهید عباس قربانی قبل از انقلاب در لبنان بود و ازابتدای درگیری کردستان در منطقه حضور داشت.
🌹شهید سید مرتضی امیدیان(نشسته از راست نفر دوم) فرمانده تعاون رزمی لشگر امام حسین علیه السلام، شهادت عملیات #عملیات_کربلای_۳، شهریور ١٣۶۵
#شهید_امیدیان
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c056390
ایران در مدت جنگ با رژیم صدام، مهمات و نیازهای تسلیحاتی خود را چگونه و نیز از کدام کشورها تأمین می نمود؟
به علت اینکه ارتش ایران قبل از انقلاب اسلامی، اتکا به سلاحهای کشورهای غربی به ویژه آمریکا داشت، به همین علت برای تهیه تجهیزات نظامی و لوازم جانبی آن در مدت جنگ به خرید از این کشورها نیاز مبرم داشت، اما به علت تحریم تسلیحاتی و اقتصادی از جانب آمریکا و غرب، ایران نمی توانست بصورت مستقیم از آمریکا اسلحه بخرد، بدین علت ایران اجبار داشت تسلیحات مورد احتیاج خود را از بازار سیاه سلاح خریداری کند یا از کشورهایی مثل پاکستان که این تجهیزات را در اختیار داشتند، به قیمت گزاف خریداری نماید.( در مورد نقش پاکستان در جنگ اشاراتی خواهیم داشت، انشاالله)
در میان کشورهای دنیا ، چین، کره شمالی از مهم ترین منابع تأمین سلاح برای ایران در طول جنگ بودند( چین به علت پرداخت پول بیشتر توسط کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، صادرات اسلحه بیشتری به عراق داشت تا ایران)، شوروی سابق، #لیبی، سوریه، #ویتنام نیز در طول جنگ ،به صورت محدود به ایران سلاح فروختند.( در مورد میزان نقش هریک از این کشورها به تفصیل سخن خواهیم داشت، انشاالله)
به دلیل فشار فزاینده غرب بویژه آمریکا و تحریم گسترده ایران و کمبود منابع ارزی، ایران بخش اعظم تسلیحات و مهمات خویش را از جانب صنایع دفاعی خود تأمین می نمود.
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c056390