🌺 بسمالله الرحمن الرحیم
🔸حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام می فرمایند:
🌹مَن ذَكَرَ المَوتَ رَضِيَ مِنَ الدُّنیا بِالیَسیرِ.
هر کس یاد مرگ باشد، از دنیا به اندک خشنود میشود.
📜غررالحکم : حدیث ۸۸۴۳
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
⚡️این حدیث چه نکته ای داره🤔
وقتی آدم باور کنه که زندگیِ دنیا موقتیه و هیچکی قرار نیست همیشه بمونه، خیلی چیزا توی نگاش تغییر میکنه.
⚡️ این یادآوری باعث میشه توقعش از دنیا کمتر بشه و آرومتر زندگی کنه.
❤️قرآن هم میگه: کسی که امید دیدار خدا رو داره، باید کار درست انجام بده
⚡️توی بندگیش خالص باشه. یعنی زندگی کوتاهه🌿 ارزش داره که درست و پاک زندگی کنیم.
⚡️توی روایات داریم که یاد مرگ، دنیا رو در چشم انسان کوچیک میکنه.
⚡️ چون وقتی میدونی قرار نیس چیزی رو با خودت ببری، دیگه اونقدرا هم به جمع کردن و داشتن وابسته نمیمونی.
✅ دو نکته مهم:
۱. یاد مرگ یعنی نگاه کردن به سرنوشت آدمایی که رفتن
😔آدمایی که روزی مثل ما زندگی میکردن، حالا هیچچی از دنیا همراهشون نیست.
⚡️همین واقعیت به ما یاد میده، که داراییهای دنیا محدودن و استفادهمون از اونا هم محدوده.
⚡️۲. کسی که فقط دنبال جمع کردن دنیایِ، یاد مرگ براش تلخه
🍂چون میفهمه یه روز باید همهچیزو رها کنه.
💸هرچه بیشتر جمع کرده باشه، دل کندنش سختتره.
⚰اما اگه باور کنه که هیچچی همراهش نمیآد،
⛔️ یاد میگیره به اندازه نیازش بسنده کنه و از دنیا توقع زیادی نداشته باشه.
امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
🔹طُوبَى لِمَنْ عَرَفَ اَلنَّاسَ وَ لَمْ يَعْرِفْهُ اَلنَّاسُ أُولَئِكَ مَصَابِيحُ اَلْهُدَى بِهِمْ يَكْشِفُ اَللَّهُ عَنْ هَذِهِ اَلْأُمَّةِ كُلَّ فِتْنَةٍ مُظْلِمَةٍ.
🔸خوشا به حال کسانی که مردم را بشناسند و مردم آنان را نشناسند؛ آنان چراغهای هدایتاند و به واسطهٔ آنان خداوند هر فتنهٔ تاریکی را از این امت برطرف میسازد.
📚 بحار الانوار | جلد ۷۵ |صفحه ۷۲
8.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
باورت میشه اینا تو قرآن امده؟
برای دیگران هم ارسال کنید🙏
@Andishypak8
🔴 بـه مـحبّـت مـا نـزديـك شـویـد!
🔵«فَليَعمَل كُلُّ امرِئٍ مِنكُم بِما يَقرُبُ بِهِ مِن مَحَبَّتِنا، وَليَتَجَنَّب ما يُدنيهِ مِن كَراهَتِنا وسَخَطِنا، فَإِنَّ أمرَنا بَغتَةٌ فَجأَةٌ حينَ لا تَنفَعُهُ تَوبَةٌ ولا يُنجيهِ مِن عِقابِنا نَدَمٌ عَلى حَوبَةٍ. وَاللَّهُ يُلهِمُكُمُ الرُّشدَ، ويَلطُفُ لَكُم فِي التَّوفيقِ بِرَحمَتِهِ».
🟢امام مهدی علیه السلام :
🌺«پس هر يك از شما بايد كارى كند كه به محبّت ما نزديك شود و از آنچه او را به ناپسندى و ناخشنودىِ ما نزديك مىكند، بپرهيزد كه امر ما، ناگهانى و بى آمادگى است و هنگامى است كه توبه سودى نمىبخشد و پشيمانى از گناه، كسى را از كيفر ما رهايى نمىبخشد. خداوند، راه درست را به شما الهام مىكند و به رحمتش، لطف خويش را همراهتان مىنمايد».
📚 الاحتجاج: ج۲ ص۵۹۶ ح۳۵۹