🔸🔶مؤمن قریش، حامی پیامبر🔶🔸
🔺براى تكذيب روايات اهل سنّت مبنى بر كافر مردن سرورمان حضرت ابوطالب عليه السلام، همين بس كه ابن سعد در الطبقات الكبرى می نويسد:
واقدى براى من اين گونه نقل كرد: حضرت على عليه السلام فرمود:
لمّا توفّي أبو طالب أخبرت رسول اللَّه (صلّى اللَّه عليه وآله)، فبكى بكاءً شديداً؛ ثمّ قال: اذهب فاغسله و كفّنه و واره، غفر اللَّه له و رحمه؛
زمانى كه رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله را از درگذشت ابوطالب آگاه كردم، به شدّت گريست و فرمود: برو، غسل و كفن و دفن او را انجام ده! خدا او را بيامرزد و مورد رحمت خويش قرار دهد.
در اين هنگام عبّاس به ايشان عرض كرد: اى رسول خدا! آيا اميد دارى كه آمرزيده شود؟
پيامبر فرمود: أي واللَّه إنّي لأرجو له؛
آرى، به خدا سوگند كه چنين اميدى دارم.
رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله تا چند روز بى آن كه از خانه خارج شود، به استغفار براى ابوطالب پرداخت.
واقدى مى گويد: ابن عبّاس گفت: رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله در مسير تشييع جنازه عمويش ابوطالب حاضر شد و فرمود:
وصلتك رحم و جزاك اللَّه خيراً؛
تو صله رحم را به جا آوردى، خداوند جزاى خيرت دهد. (الطبقات الكبرى 1: 123- 124)
🔺از اين گذشته، اهل بيت عليهم السلام بر سر ايمان حضرت ابوطالب عليه السلام، اتّفاق نظر دارند و همان گونه كه در جاى خود ثابت شد، اجماع اهل بيت، حجّت قطعى به شمار مى رود.
🔺علماى اهل سنّت نيز به اجماع اهل بيت عليهم السلام در مسأله مذكور اشاره قرار كرده اند؛ به گونه اى كه در روضة الأحباب به نقل از جامع الأصول ابن اثير آمده است:
🔺زعم أهل البيت أن أبا طالب مات مسلماً، واللَّه أعلم بصحّته؛
اهل بيت بر اين باورند كه ابوطالب، مسلمان از دنيا رفته است؛ اما خداوند بيش از هر كس ديگرى، از درستى اين امر آگاهى دارد.
🔺خاطر نشان مى شود كه اهل سنّت، ادّعاى اطاعت و پيروى از اهل بيت عليهم السلام را مطرح مى كنند و اين موضوع را در كتابهاى خود به هنگام شرح حديث ثقلين و در ذيل حديث سفينه ذكر نموده اند؛ آن جا كه پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله فرمود:
مثل أهل بيتى كسفينة نوح ...؛
مثل اهل بيت من مانند كشتى نوح است... .
🔺شيخ طوسى رحمه اللَّه در الأمالى خويش اين گونه نقل مىكند:
روزى امير مؤمنان على عليه السلام در رَحبه كوفه نشسته بودند و مردم دور حضرتش جمع شده بودند، كسى آمد و سؤالى كرد و حضرت جوابى دادند تا مطلب به اين جا رسيد فرمودند:
والّذي بعث محمّداً صلى اللَّه عليه وآله بالحق نبيّاً، إنّ نور أبي طالب يوم القيامة ليطفيء أنوار الخلق إلّاخمسة أنوار: نور محمّد صلى اللَّه عليه وآله ونوري ونور فاطمه ونور الحسن والحسين ومن ولده من الأئمة؛ لأنّ نوره من نورنا الّذي خلقه اللَّه عزّوجلّ من قبل أن خلق آدم بألفي عام؛(الأمالى شيخ طوسى: 305، حديث 612، كنز الفوائد: 80، بحار الأنوار: 35/ 110، حديث 39 با اندكى تفاوت)
به آن خدايى كه محمد را به حق به پيامبرى مبعوث كرد، به راستى نور ابوطالب در روز قيامت همه انوار خلايق را فرو نشاند مگر پنج نور را؛ نور محمد، نور من، نور فاطمه، نور حسن و نور حسين و پيشوايان از فرزندان حسين؛ زيرا كه نور ايشان از نور ماست كه خداى تعالى آن را دو هزار سال پيش از آن كه آدم را بيافريند، آفريده است.
👌بنابراين، اگر در ادّعاى خود صادق باشند بى هيچ شكّ و ترديدى با اجماع اهل بيت عليهم السلام مبنى بر مؤمن بودن حضرت ابوطالب عليه السلام، مخالفتى نمى كنند.
🖇کتاب صحیح بخاری و مسلم در ترازوی نقد / صفحه 220
🖇کتاب با پيشوايان هدايت گر (نگرشى نو به شرح زيارت جامعه كبيره)، جلد 3، صفحه 152
تألیف حضرت آيت الله حاج سيدعلی حسینی ميلانی (مدظله العالی)
8️⃣ #من_حضرت_ابوطالب_را_دوست_دارم
@emamateradat
#اطلاعیه شماره پنج دبیرخانه #جشنواره_فرهنگی_هنری_ارادت
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیه هیئتداوران دومین جشنواره فرهنگی هنری ارادت
با حمد و سپاس خداوند متعال و درود بر پیامبر عظیمالشان اسلام صلی الله علیه و آله و خاندان پاک و مطهر ایشان، بهویژه مولای متقیان حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام، دومین جشنواره فرهنگی هنری ارادت با محوریت شعر و داستان غدیر به پایان رسید. این جشنواره باهدف ترویج و پاسداشت فرهنگ علوی و تبیین اهمیت و جایگاه واقعه غدیر در تاریخ اسلام، فرصتی را برای شاعران، نویسندگان و هنرمندان ادبی فراهم ساخت تا با زبان هنر و ادبیات، این واقعه عظیم را بازآفرینی و در دلها زنده نگاهدارند.
هیئتداوران پس از بررسی آثار دریافتی در دو بخش شعر و داستان، مفتخر است که سطح بالای هنری و محتوایی این آثار را مورد تحسین قرار دهد. بسیاری از آثار ارائهشده، علاوه بر قدرت ادبی و زیباییشناسی، توانستهاند پیام معنوی و عمیق واقعه غدیر را بهخوبی منتقل کنند و گامی در راستای ترویج فرهنگ ولایتمداری و عشق به امیرالمؤمنین علی علیه السلام بردارند.
ادامه دارد ...
🆔 @emamateradat
مهرواره امام حاضر
#اطلاعیه شماره پنج دبیرخانه #جشنواره_فرهنگی_هنری_ارادت بسم الله الرحمن الرحیم بیانیه هیئتداوران د
ملاکهای داوری:
1. نوآوری و خلاقیت: آثار برگزیده با برخورداری از نگاههای نو و خلاقانه به موضوع غدیر، توانستهاند از کلیشهها فاصله گرفته و با روایتی تازه و هنرمندانه، مخاطب را با خود همراه سازند.
2. عمق محتوا و پیام: آثار مورد تقدیر، نهتنها از لحاظ زیبایی ادبی بلکه از لحاظ محتوایی نیز در عمق بخشیدن به مفاهیم والای غدیر و پیام آن به جامعه امروز، موفق بودهاند.
3. زبان و سبک ادبی: انتخاب دقیق واژگان، کاربرد مناسب زبان ادبی و توجه به سبکهای شعری و داستانی، از دیگر معیارهای مهم در انتخاب آثار برتر بوده است.
4. تأثیرگذاری: هیئتداوران به میزان تأثیرگذاری هر اثر بر مخاطب نیز توجه ویژهای داشته و آن دسته از آثار که توانستهاند با مخاطب ارتباط عمیقتری برقرار کنند و حس معنوی غدیر را به زیبایی منتقل کنند، مورد تقدیر قرار گرفتهاند.
5. مخاطب شناسی: هیئتداوران با عنایت به اعلام تمرکز بر مخاطب کودک و نوجوان در فراخوان، آثار را با توجه به مخاطب کودک و نوجوان بررسی و برگزیدگان را اعلام میکند. بدیهی است بخشی از آثار که حقیقتاً ارزش ادبی قابل اعتنایی داشتند با توجه به اینکه مخاطبی غیر از کودک و نوجوان داشتهاند از چرخه انتخاب خارج شدند.
نکات برجسته جشنواره:
این جشنواره نشان داد که واقعه غدیر همچنان منبع الهامبخش هنرمندان ادبی است و شاعران و نویسندگان معاصر با استفاده از ابزارهای هنری و ادبیات، بهخوبی توانستهاند پیام ولایت و عشق به امیرالمؤمنین علیه السلام را در قالبهای نوین به مخاطبان امروزی بهخصوص کودکان و نوجوانان انتقال دهند. حضور پررنگ جوانان و بانوان در این جشنواره نیز از دیگر نکات برجستهای است که نویدبخش آیندهای روشن برای ادبیات دینی و ولایی کشورمان است.
سپاس و تقدیر:
هیئتداوران ضمن تقدیر از تمامی شرکتکنندگان، از همهکسانی که در برگزاری این جشنواره یاری رساندند، بهویژه بنیاد فرهنگی امامت، تشکر و قدردانی مینماید. امید است که این تلاشها گامی مؤثر در راستای احیای ارزشهای اسلامی و ترویج فرهنگ غنی اهلبیت علیهم السلام باشد.
در پایان، هیئتداوران از تمامی علاقهمندان به هنر و ادبیات دعوت مینماید که همچنان با شور و انگیزه به خلق آثار ارزشمند ادبی و فرهنگی در راستای ترویج و گسترش پیام ولایت و امامت ادامه دهند. واقعه غدیر نهتنها رویدادی تاریخی، بلکه پیامی جاودان برای بشریت است که با هر بار بازگویی و بازآفرینی آن، نور ولایت در دلهای مشتاقان روشنتر میشود.
نفرات برگزیده شعر:
زهرا عراقی
فاطمه سلیمان پور
طیبه شامانی
عاطفه بیات
سمیه تورجی
سمیه غلامرضاپور
مریم زرنشان
نفرات برگزیده داستان:
فاطمه یاسری
پریسا روحی نژاد
مریم فولادزاده
نفرات برگزیده پویش کتابخوانی:
1- فاطمه سادات موسوی
2- ریحانه سادات مرعشی
3- زهرا شیری
4- زینب سادات موسوی
5- سیدجواد مرعشی
6- ناهید بهرامی
7- فائزه کریمی
8- رقیه آزاد
نفرات برگزیده پویش حفظ شعر غدیریه:
1- زهرا محمودتبار
2- فاطمه منصوری
3- معصومه محمودتبار
4- فاطمه کریمیان زاده
5- زینب جلالی
6- سیدامیرعلی موسوی
7- محمدهاشم رئیسی
8- مهسا آقایی
9- محمد زندی
10- علی زندی
11- فاطمه سادات ربانی
12- امیرحسام ایمان فر
13- سعید احمدی منش
14- هانا فرج پور
15- فاطمه قاجارگیر
16- دلسا غلامی
17- درسا فودازی
18- زهرا حجتی
🆔 @emamateradat
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗣 با امامزمان صحبت کن
🔴 از مرحوم آیتالله سید هادی میلانی نقل شده که وقتی فردی از ایشان تقاضای موعظه کرد، فرمودند:
هر روز بنشینید یک مقدار با امامزمان علیه السلام درد و دل کنید. خوب نیست شیعه روزش شب شود و شَبش روز شود و اصلاً به یاد او نباشد. بنشینید چند دقیقه ولو با همین زبانِ خودمانی سلام و علیکی با آقا بکنید.
🆔 @emamateradat
📣 #فراخوان
باسمه تعالی
✔️ نشست شاعرانه «مدح امیر» برای شانزدهمین جلسه خود، از برادران شاعر عزیزی که شعری دربارهی حضرت ابوطالب علیه السلام سرودهاند، دعوت میکند اشعار خود را به منظور بررسی برای اجرا در این مراسم به آیدی زیر ارسال کنند؛
@MKhorsandi118
مهلت ارسال: ۱۴۰۳/۰۸/۱۸
زمان برگزاری: بیستم آبان ماه
قم، بنیاد فرهنگی امامت
📌جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی جهت حضور در جلسه، با آقای مجتبی خرسندی (09031534683) تماس حاصل فرمایید.
جهت آشنایی بیشتر با شخصیت و جایگاه حضرت ابوطالب، قطعات تصویری #من_حضرت_ابوطالب_را_دوست_دارم را دنبال کنید:
شماره یک 👇
https://eitaa.com/emamateradat/1295
شماره دو 👇
https://eitaa.com/emamateradat/1297
شماره سه 👇
https://eitaa.com/emamateradat/1298
شماره چهار 👇
https://eitaa.com/emamateradat/1300
شماره پنج 👇
https://eitaa.com/emamateradat/1301
شماره شش 👇
https://eitaa.com/emamateradat/1302
شماره هفت 👇
https://eitaa.com/emamateradat/1303
شماره هشت 👇
https://eitaa.com/emamateradat/1304
شماره نه 👇
https://eitaa.com/emamateradat/1308
🆔 @emamateradat
May 11
در شرایط کنونی در کشورهای اسلامی، توسلات ضرورت دارد.
آیت الله میلانی دام ظله فرمودند: توسل به امام عصر عجل الله فرجه یکی از وظائف شیعه در زمان غیبت است. جلسات توسل را به عنوان عبادت باید برگزار کنیم. توسل دارای ثواب های بسیاری است و از جهت دیگر راه نزدیک شدن به مقام ولایت معصومین است.
کلید رسیدن به کمال، توسل به حضرت ولی عصر عجل الله فرجه است.
مؤسس رشته امامت در حوزه علمیه، در ادامه به تاثیر کلیدی توسل در پیشرفت طلاب پرداخته و در خاتمه این بیانات به تذکر جدی و مهمی در شرایط کنونی پرداخته و تاکید فرمودند: مشکلات شخصی و عمومی به برکت توسل حل می شود.
مثلا در زمان های سابق که طاعون و مرضی شایع می شده جلسات توسل به ولی عصر عجل الله فرجه و یا زیارت عاشورا خوانده می شده است.
در شرایط کنونی کشورهای اسلامی، توسلات ضرورت دارد
این جلسات توسل به امام عصر عجل الله فرجه را باید حفظ کرد و در شرایط کنونی کشور ما و یا کشورهای اسلامی با وجود این دشمنان بزرگی که هستند توسلات ضرورت دارد و ما وظیفه داریم که این مطلب را در منابر و مجالس و محافل تذکر بدهیم.
از خداوند می خواهیم که کشورمان و سایر کشورهای شیعه و مسلمین را از شر اجانب حفظ کند و شر آن ها را به خودشان برگرداند.
خداوند نصرت اسلام و مسلمین به خصوص شیعیان را به برکت ولی عصر عجل الله فرجه الشریف مقدر بفرماید.
🆔 @emamateradat
محفل شعر #گوهرشاد برگزار می کند:
🔶 دورهمی صمیمی بانوان شاعر استان قم با حضور سرکار خانم فاطمه اسلامی
🔶 ارائه ی مباحث تخصصی مهدویت با حضور دکتر محمدعلی دزفولی (استاد حوزه و دانشگاه)
🕤 پنج شنبه ها
ساعت ۹:۳۰ الی ۱۲
خیابان سمیه_فلکه معلم_خیابان شهیدین(عباس آباد) بنیاد فرهنگی امامت
#بنیاد_فرهنگی_امامت
#محفل_گوهرشاد_قم
🆔 @emamateradat