خیرخواهی در روایات
بنا بر روایتی از امام صادق(علیه السلام)، «بر مؤمن واجب است که خیرخواه [برادر] مؤمن [خود] باشد؛ چه در پشت سر و چه در حضور او». آن حضرت در سخن ارزشمند دیگری فرموده است: «عَلَیکُمْ بِالنُّصْحِ لِلَّهِ فِی خَلْقِهِ فَلَنْ تَلْقاهُ بِعَمَلٍ اَفْضَلَ مِنْهُ؛ بر شما لازم است که خیرخواه خلق خدا برای [رضای] خدا باشید؛ چرا که هرگز با عملی که با فضیلتتر از خیرخواهی باشد، خدا را [در روز قیامت] ملاقات نخواهید کرد».
خیرخواهی یعنی خواستن خیر و نیکی برای دیگران و از برترین صفات و فضایل انسانی که درفرهنگ اسلام از منزلتی بس والا برخوردار است(معراجالسعادهًْ، ص ۱۶۴).
در علم اخلاق، خیرخواهی در مقابل حسادت است(جامعالسعادات، ج۲، ص۱۹۹). بنابراین فرد خیرخواه، خواهان بقای نعمتهای خدا برای مردم و نیز رفع ودفع بدیها و ناگواریها از آنها است.
پیامبراکرم(صلیاللهعلیهوآله) از روی خیرخواهی برای مردم و هدایت آنها، خود را به زحمتهای طاقتفرسا میانداخت؛ بهگونهای که خدای سبحان خطاب به ایشان فرمود: «گویی میخواهی جان خود را از شدّت اندوه از دست دهی بهخاطر اینکه آنها ایمان نمیآورند!»(شعراء/ ۳).
پیامبراکرم( ص) فرمودند: «چهار حق بر گردن امت من وجود دارد: توبهکننده را دوست داشته باشند، نیکوکار را یاری کنند، برای گناهکار استغفار کرده و برای همه دعا کنند»(مشکاهًْالانوار، ص۱۵۱).
همچنین سفارش شده که در دعا کردن عموم بندگان خدا را در نظر بگیرید. پیامبر اکرم فرمودند: «هرگاه یک نفر دعا میکند، برای همه دعا کند؛ زیرا این دعا به اجابت نزدیکتر است»(بحارالأنوار، ج۹۰، ص۳۱۳).
اینکه در روایات نقل شده است؛ نیّت انسان با ایمان ازعمل او بهتر است(الکافی، ج۲، ص۸۴) به این معناست که فرد مومن شمّهای از رحمانیت خداوندی رادرخویش متجلی میسازد و برای همه میخواهد آنچه برای خود میخواهد، هرچند به خاطر دارایی و توانایی محدودش در عمل نمیتواند همگان را دریابد. نکته مهم دیگر اینکه خیرخواهی در فکر و نیت و دعا، خود انگیزه و بستر عمل را فراهم کرده و فرد را به سمت عینیتبخشی و عمل کردن سوق میدهد، چراکه مبنای هر عملی نیت و انگیزهای است که عامل دارد (مصباحالشریعهًْ، ص۵۳).
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚نوشته بود:
«مشکلات ما آدما وقتی زیادتر شد
که برای خوب شدن حال بدمون هر کاری کردیم
حتی استوری گذاشتیم،
اما ده دقیقه ننشستیم پای سجاده و با خدا خلوت کنیم.»
#اسرارالهیآرامش 🦋
🌺هرشـاخه از این گلها رو با احترام 🌹
♥️تقدیم میکنیم به قلب مهربونتون🌹
🍀شاد وبا نشاط باشید
انسانها به همدیگر انرژی مثبت یا منفی میفرستند(مثلاً با حسادت یا خیرخواهی) که میتوان بازتابش را حس کرد، و این انرژی میتواند حالِ ما را خوب یا بد میکند.
حالا اگر خدا از بندهای راضی باشد و به او لبخند بزند و انرژی مثبتی برایش بفرستد، آیا این بنده متوجه نمیشود؟!
حال خوش معنوی یعنی حس قشنگی که در پس لبخند خدا برای ما پدید میآید.
مثلاً : وقتی مؤمن گناهی را ترک کند، خدا بهجای لذت کاذب و بدفرجام آن گناه، لذتی به او میچشاند که حلاوتش را حس میکند (جامعالاخبار/145)
💠حال خوش معنوی بازتاب لبخند خداست که یک شادیای را در جان آدم تزریق میکند و حال او را خوب میکند!
💠یک کاری کنید حالتان خوب بشود؛ مثلاً اگر استغفار کنید، غم و اندوه از دلتان میرود، چرا؟
چون خدا از توبهکنندگان خوشش میآید(بقره/222)
✅ اگر استغفار کردی ولی غم از دلت نرفت، یعنی استغفارت ایراد دارد؛ بگرد گناهت را پیدا کن و به آن اقرار کن تا حالت خوب شود.
#خدایا_ببخش
#خدایا_متاسفم
#استادپناهیان
#اسرارالهیآرامش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🪴اگر ذهنتان را آلوده كنيد، قانون طبيعت در همانجا و همان زمان شما را تنبيه خواهد كرد. اين قانون صبر نمی كند تا شما بميريد و شما را به جهنم ببرد.
شما عذاب جهنم را همين حالا حس خواهيد کرد و احساس بدبختی خواهید نمود.
همين طور اگر ذهنتان پاک و لبريز از عشق و دلسوزی و خيرخواهی باشد، در همينجا و همين حالا پاداش ميگيريد.
نگاه كنيد ذهنتان پاک است و هيچ نوع منفی گرایی در آن نيست.
احساس آرامش و شادی فراوان می كنيد. مطلب به همين سادگی است.
#رهایی_از_افکار_منفی_و_استرس
#اسرارالهیآرامش
🌸دعای مکارم اخلاق🌸
*خداوندا بر محمد و آلش درود فرست، و مرا بر خیرخواهی کسی که با من نیرنگ کند توفیق ده، و آن را که از من دوری کرده به خوبی پاداش دهم، و به آن کس که محرومم ساخته بخشش کنم، و به آن که از من بریده بپیوندم، و برخلاف آن که از من غیبت کرده از وی نیکو یاد کنم، و خوبی را سپاسگزارم، و از بدی چشم بپوشم.*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شیطان اومد گفت چادر میره زیردست و پا یه مانتو گشاد بپوش مراجع هم اجازه دادن
🎙حجت الاسلام #رنجبر
❣️#سلام_امام_زمانم❣️
#سلام_ای_همه_هَستیَم، تمام دلم
سلام ای که به نامت،سرشته آب و گلم
سلام حضرت دلبر، بیا و رحمی کن
به پاسخی بنوازی تو قلب مشتعلم..
امام خوب زمانم هر کجا هستید
با هزاران عشق و ارادت سلام✋
السّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمانِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا إِمامَ الْإِنْسِ وَالْجانِّ
💚 اللهم_عجل_لولیک_الفرج 🤲
هدایت شده از دوستان امام زمان(عج)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از قشنگیهای دعای مشلول هر چی بگم کم گفتم.
فوق العاده آرامبخشه، حتما اگر تو سختی و مشکلی قرار دارید این دعا رو بخونید، فوق العاده آرومتون میکنه. 💚
هر تیکه از جملاتش عالیه
💌یا مَنْ رَبَطَ عَلی قَلْبِ اُمِّ مُوسی
ای ان که به قلب مادر موسی ارامش بخشید💚
#اسرارالهیآرامش 🦋
انسان خیرخواه چون دارای نیّت پاک است و براساس «اِنَّمَا الاَْعْمالُ بِالنِّیّاتِ؛ همانا عملها براساس نیّتها هستند [که محاسبه می شوند].» هر روز از نظر روحی و روانی ترقّی و رشد بیش تری پیدا نموده، به خداوند نزدیک تر می شود.
«امام جعفرصادق(عليهالسلام)»:
يَجِبُ لِلمؤمِنِ علَي المُؤمنِ أنْ يُناصِحَه.
بر مؤمنان واجب است که همواره خيرخواه و پنددهندة يکديگر باشند.
(اصول کافي، ج ٣، ص ٢٩٦)
«مولي اميرالمؤمنين عليهالسلام»:
مَن بَصّركَ عَيبَكَ فَقَدْ نَصَحكَ.
کسي که عيب تو را به خودت نشان بدهد مسلماً او دلسوز و خيرخواه تو است.
(فهرست غرر، ص ٣٨١)
هر کس در مسیر خیرخواهی مردم قدم بردارد، از باب «اَلْخَلْقُ کُلُّهُمْ عِیالُ اللّهِ» در مسیر خدا قدم برداشته و حرکت در مسیر الهی باعث بالا رفتن مقام و منزلت اخروی او می شود.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «اِنَّ اَعْظَمَ النّاسِ مَنْزِلَةً عِنْدَ اللّهِ یَوْمَ الْقِیامَةِ اَمْشاهُمْ فِی اَرْضِهِ بِالنَّصِیحَةِ لِخَلْقِهِ؛ به راستی بلندمرتبه ترین مردم در پیشگاه خداوند در قیامت کسی است که از همه بیش تر تلاش در خیرخواهی مردم کرده است.»
زني نزد حضرت علي(ع) مي آيد و به عرض مي رساند که بچه اش به بالاي ناوداني خزيده است و هر کاري را براي پايين آوردن او انجام داده سودي نبخشيده است. آنگاه حضرت را سوگند مي دهد که به او کمک کند. حضرت علي به زن خاطرنشان مي سازد که کودکي را به پشت بام ببرد تا آن بچه هم جنس خود را ببيند و چون زن اين کار را انجام مي دهد، کودک با شادي روي به سوي هم جنس خود مي نهد و از سقوط نجات مي يابد.
حضرت علي(ع) در راهي مي رود که ناگهان مورچه اي را لگد مي کند. مورچه از ناتواني دست و پا مي زند. علي(ع) از اين وضع اندوهگين مي شود و بسيار مي گريد و به مورچه کمک مي کند تا دوباره راه برود. شب هنگام، پيامبر(ص) به خواب حضرت علي(ع) مي آيد و به او مي گويد که دو روز در آسمان ها، به سبب ناراحتي آن مورچه، اضطراب و اندوه حکمفرما بود و بهتر است که او در راه رفتن شتاب نکند و با دقت به اطراف بنگرد. او مورچه اي را لگد کرده که همواره مشغول ذکر خداوند بوده است. علي(ع) بسيار ناراحت مي شود و لرزه بر اندامش مي افتد. پيامبر(ص) به او مژده مي دهد که همان مورچه از او شفاعت کرده است و نبايد ديگر نگران باشد.
مردي از حضرت علي(ع) تقاضا مي کند که او را از يکي از گناهاني که به نظر او مهم است، منع کند. حضرت از مرد مي خواهد که هرگز دروغ نگويد. مرد از ميخانه اي مي گذرد و تصميم مي گيرد شراب بخورد، اما فوراً با خود مي انديشد که اگر حضرت علي(ع) از او حقيقت را بپرسد نمي تواند دروغ بگويد و از تصميم خود منصرف مي شود. پس از مدتي مرد هوس زنا مي کند، اما به علت آنکه قسم خورده است دروغ نگويد، از آن گناه نيز صرف نظر مي کند. روزي مرد به ديدن حضرت مي رود و به او مي گويد که تازه متوجه شده که دروغ منشأ تمام گناهان است.