🌹🌹 برای محبت کردن به امامان ع) لوازمی دارد و راه و روشی وجود دارد : ۱- عمل به دستورات آنها ۲- تولی ۳- تبری ۴- بلا و مصیبت که اینها رو توضیح دادیم .
۵- مجبت دو جانبه : محبت به ایشان زمینه ساز محبت ایشان به ماست اگر محبت به ایشان هیچ تاثیر و برکتی با خود نداشته باشد همین بس است که مایه دوستی آنان نسبت به ما میشود و کدام سرمایه از این بالاتر است .
امام صادق ع) فرمودند :" روزی با پدرم وارد حرم رسول الله شدیم پدرم در جای جای مسجد دسته دسته مردم را می دید ولی بی اعتنا می گذشت ناگهان بالای سر چند نفر ایستادند و فرمودند :" ان والله احب و یحکم و ارواحکم " به خدا سوگند من بوی شما و ارواح شما را دوست دارم . "
پیامبر ص) فرمودند :" برای هر چیزی پایه و اساسی است و پایه و اساس اسلام عشق ورزی به ما اهل بیت است."
پس با محبت کردن به امام زمان ع) هم زبانی و هم عملی خود را در معرض تشعشعات نورانی امام عزیزمون یعنی پدر مهربانمون قرار دهیم انشالله .🌹🌹
امام محمد باقر (ع)، پنجمین امام شیعیان، در سال 57 هجری در مدینه متولد شدند. ایشان از پدرشون، امام جعفر صادق (ع)، و از مادرشون، فاطمه بنت الحسین (ع)، نسبت مستقیم به پیامبر اسلام (ص) داشتند. امام محمد باقر (ع) در زمینههای مختلف دانشمند بودند و به عنوان یکی از بزرگان علمای اهل بیت شناخته میشوند.ایشان در زمینههایی مانند فقه، حدیث، تفسیر، عرفان و علوم طبیعی و ریاضیات تخصص داشتند. امام محمد باقر (ع) به عنوان یکی از مربیان برجسته در تاریخ اسلام شناخته میشوند و بسیاری از شاگردان ایشان بعدها به عنوان بزرگان علم و فرهنگ اسلامی شناخته شدند.
امام محمد باقر (ع)، معروف به باقرالعلوم،در واقعه عاشورا خرد سال بودند
پس از شهادت پدرشان و در سال ۹۵ هجری قمری به امامت رسیدند و تا سال ۱۱۴ هجری قمری به مدت ۱۹ سال پیشوای شیعیان بودند. دوران امامت ایشان همزمان با پنج تن از خلفای بنی امیه به نامهای ولید بن عبدالملک، سلیمان بن عبدالملک، عمر بن عبدالعزیز، یزید بن عبدالملک و هشام بن عبدالملک بوده است.
امام محمد باقر (ع) به این علت باقر نامیده شدند که در علم، زهد و بزرگواری از همه برادرانش برتر و قدر و منزلتش بیشتر بود. ایشان جنبشی علمی پدید آورد که در دوره امامت فرزندشون امام صادق (ع) به اوج خود رسید. در دوره امامت ایشان، تدوین دیدگاههای شیعه در رشتههای گوناگون مانند اخلاق، فقه، کلام و تفسیر آغاز شد.
جابر بن عبداللّه انصاری نقل میکند: روزی پیامبر اکرم (ص) به من فرمود: «بعد از من شخصی از خاندان مرا خواهی دید که همنام من و شبیه من است «وَیبْقُرُ الْعِلْمَ بَقْراً؛ علم را میشکافد، شکافتنی [و او درهای دانش را به روی مردم خواهد گشود.]»
باقرالعلوم امامان شیعه، به قدری در معرفت و علم و دانش بینظیر بود که «عبدالله بن عطاء مکی» گفته است: هرگز دانشمندان را نزد کسی چنان حقیر و کوچک نیافتم که نزد امام باقر (ع)دیدم.
معجزهای از امام پنجم شیعیان
در کتابهای تاریخی، معجزات فراوانی از امام محمدباقر (ع) نقل شده است. عبدالله بن عطاء مکی در یکی از آنها میگوید: «به اشتیاق دیدار روی امام (ع) از مکه به مدینه آمدم. شبی که به مدینه رسیدم، باران شدید و سرمایی سخت بیداد میکرد. من که نیمه شب به در خانه حضرت رسیده بودم، با خود گفتم: اکنون برای در زدن دیر شده است. پس بهتر است تا صبح همین جا بمانم و صبح هنگام به خدمت ایشان مشرف شوم. در این هنگام، صدای امام (ع) را شنیدم که میفرمود: در خانه را برای ابن عطاء باز کنید که امشب، سرمای سخت و آزار باران را به خاطر ما تحمل کرده است.»