فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫دعای سلامتی امام زمان ص 💫
سلام امام زمانیهای عزیز
موضوع این هفته: خیر خواهی برای دوستان خداست که یکی از فضایل اخلاقی است.
خیرخواهی در قرآن
از منظر قرآن خیرخواهی حداکثری و تلاش فراوان برای به دست آوردن آنچه آدمی خیر میداند، جزو سرشت انسان است؛ چنانکه میفرماید: «لا يَسْأَمُ الْإِنْسانُ مِنْ دُعاءِ الْخَيْر؛ انسان از خیرخواهی خسته نمىشود». آدمی نیز باید توجه داشته باشد که از این سرشت الهی به شکل مناسب و در راه صحیح و خداپسند استفاده کند و نباید همه خیر و خوبیها را برای خودش به تنهایی بخواهد و دیگران را محروم کند.
خیرخواهی در روایات
بنا بر روایتی از امام صادق(علیه السلام)، «بر مؤمن واجب است که خیرخواه [برادر] مؤمن [خود] باشد؛ چه در پشت سر و چه در حضور او». آن حضرت در سخن ارزشمند دیگری فرموده است: «عَلَیکُمْ بِالنُّصْحِ لِلَّهِ فِی خَلْقِهِ فَلَنْ تَلْقاهُ بِعَمَلٍ اَفْضَلَ مِنْهُ؛ بر شما لازم است که خیرخواه خلق خدا برای [رضای] خدا باشید؛ چرا که هرگز با عملی که با فضیلتتر از خیرخواهی باشد، خدا را [در روز قیامت] ملاقات نخواهید کرد».
خیرخواهی یعنی خواستن خیر و نیکی برای دیگران و از برترین صفات و فضایل انسانی که درفرهنگ اسلام از منزلتی بس والا برخوردار است(معراجالسعادهًْ، ص ۱۶۴).
در علم اخلاق، خیرخواهی در مقابل حسادت است(جامعالسعادات، ج۲، ص۱۹۹). بنابراین فرد خیرخواه، خواهان بقای نعمتهای خدا برای مردم و نیز رفع ودفع بدیها و ناگواریها از آنها است.
پیامبراکرم(صلیاللهعلیهوآله) از روی خیرخواهی برای مردم و هدایت آنها، خود را به زحمتهای طاقتفرسا میانداخت؛ بهگونهای که خدای سبحان خطاب به ایشان فرمود: «گویی میخواهی جان خود را از شدّت اندوه از دست دهی بهخاطر اینکه آنها ایمان نمیآورند!»(شعراء/ ۳).
پیامبراکرم( ص) فرمودند: «چهار حق بر گردن امت من وجود دارد: توبهکننده را دوست داشته باشند، نیکوکار را یاری کنند، برای گناهکار استغفار کرده و برای همه دعا کنند»(مشکاهًْالانوار، ص۱۵۱).
همچنین سفارش شده که در دعا کردن عموم بندگان خدا را در نظر بگیرید. پیامبر اکرم فرمودند: «هرگاه یک نفر دعا میکند، برای همه دعا کند؛ زیرا این دعا به اجابت نزدیکتر است»(بحارالأنوار، ج۹۰، ص۳۱۳).
اینکه در روایات نقل شده است؛ نیّت انسان با ایمان ازعمل او بهتر است(الکافی، ج۲، ص۸۴) به این معناست که فرد مومن شمّهای از رحمانیت خداوندی رادرخویش متجلی میسازد و برای همه میخواهد آنچه برای خود میخواهد، هرچند به خاطر دارایی و توانایی محدودش در عمل نمیتواند همگان را دریابد. نکته مهم دیگر اینکه خیرخواهی در فکر و نیت و دعا، خود انگیزه و بستر عمل را فراهم کرده و فرد را به سمت عینیتبخشی و عمل کردن سوق میدهد، چراکه مبنای هر عملی نیت و انگیزهای است که عامل دارد (مصباحالشریعهًْ، ص۵۳).
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚نوشته بود:
«مشکلات ما آدما وقتی زیادتر شد
که برای خوب شدن حال بدمون هر کاری کردیم
حتی استوری گذاشتیم،
اما ده دقیقه ننشستیم پای سجاده و با خدا خلوت کنیم.»
#اسرارالهیآرامش 🦋
🌺هرشـاخه از این گلها رو با احترام 🌹
♥️تقدیم میکنیم به قلب مهربونتون🌹
🍀شاد وبا نشاط باشید