دلانه✨
•
امام حسن عسکری '؏':
خدا به موسی علیه السلام فرمود:
اگر می خواهی ثواب صدسال روزۀ
همۀ ایام در نامه ی عملت ثبت شود؛
مردم
را با
'امام زمانشان'
آشناکن❤️🩹"
+📚بحارالانوارج۲ص۴
#دلانه ،،
#امام_حسن_عسکری ،،
#امام_زمان_عج
🌷مهدی شناسی🌷
#قسمت_ششم
🔻ﺑﯿﺎﯾﯿم، ﺧﺎﻟﺼﺎﻧﻪ ﻭ ﻣﻠﺘﻤﺴﺎﻧﻪ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﯿﻢ ﺗﺎ ﺍﻣﺎم ماﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﺎ ﺑﺸﻨﺎﺳﺎﻧﺪ. ﻧﯿﺎﺯ، ﻃﻠﺐ، ﺩﺭﺩ ﻭ ﻣﺼﯿﺒﺖ ﻣﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﺷﺪ. ﻣﺴﺌﻠﻪ، ﺟﺪﯼ ﺗﺮ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﺎ ﻓﮑﺮ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ!
🔻ﺍﮔﺮ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﯾﺎﺕ ﺑﻪ ﻣﺎ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻧﺪ: "ﺍﻓﻀﻞُ ﺍﻻﻋﻤﺎﻝِ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭُ ﺍﻟﻔَﺮَﺝِ"، ﺍﮔﺮ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﻫﺮ ﮐﺲ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﻣﻬﺪﯼ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺑﻤﯿﺮﺩ؛ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺧﯿﻤﻪ ﯼ ﺁﻗﺎ، ﺩﺭ ﺣﮑﻮﻣﺖ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﻭ ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﺣﻀﺮﺕ، ﺷﻬﯿﺪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ؛ ﭼﻪ ﭼﯿﺰ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﺳﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﺑﯿﺎﻥ ﮐﻨﻨﺪ؟ ﮐﺪﺍﻡ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ، ﻣَﺪّ ﻧﻈﺮ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ؟
❓ﺁﯾﺎ ﻣﻨﻈﻮﺭ، ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﺍﻣﺎﻣﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﻦ ﺧﻮﺩ ﻣﯽ ﺷﻨﺎﺳﻤﺶ ﻭ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻧﺒﻮﺩ ﻭ ﻇﻬﻮﺭ ﻭ ﻏﯿﺒﺘﺶ ﺑﺮﺍﯾﻢ ﻓﺮﻗﯽ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ؟ ﯾﺎ ﻧﻪ، ﻣﻨﻈﻮﺭ، ﺁﻥ ﺍﻣﺎﻣﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺣﺠﺖ ﺧﻮﺩ، باید ﺑﻪ ﻣﻦ ﺑﺸﻨﺎﺳﺎﻧﺪ؟ ﻣﺮﺍﺩ، ﮐﺪﺍﻡ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ؟
✅ ﺍﯾﻦ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ، ﺍﯾﻦ ﺍﻓﻀﻞ ﺍﻋﻤﺎﻝ، ﺍﯾﻦ ﺩﺭ ﺧﯿﻤﻪ ﯼ ﺍﻣﺎﻡ ﺑﻮﺩﻥ ﻭ ﺑﻪ ﻣﺮﮒ ﺷﻬﺎﺩﺕ ﻣﺮﺩﻥ، ﺑﺮﺍﯼ ﮐﺴﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺘﻮﺍﻧﺪ ﺣﺠﺖ ﺑﻮﺩﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻟﻄﻒ ﻭ ﻋﻨﺎﯾﺖ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺳﺎﯾﻪ ﯼ ﺗﻮﺳﻞ ﻭ ﺗﻀﺮﻉ ﺑﻪ ﺩﺭﮔﺎﻩ ﺍﻭ ﺑﺸﻨﺎﺳﺪ.
ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﮐﺴﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﺳﺘﻌﺪﺍﺩ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﻓﯿﺾ "ﻋَﺮِّﻓﻨﯽ" ﺭﺍ ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
👈 برای شناخت بهتر امام زمان(عج)؛ در این مجموعه زیبای ۴۲ قسمتی با ما همراه باشید.
👈 و با نشر آن در زمینه سازی برای ظهور، سهیم باشید.
#مهدی_شناسی
ادامه دارد.
سلام و روز بخیر
گفتیم
تا کسی دلش رو با خدا
صـاف نکنه
حالــش خـوب نـمـیشـه
ماها فکرمیکنیم که داریم
با خونواده زندگی میکنیم👨👩👧👦
اما حقیقت اینه که:
داریم با خدا زندگی میکنیم
خیلیا با خدا قهرن
یا طلاق عاطفی گرفتن
یا خدا رو کلا طلاق دادن!
ما با هرکی ارتباطی داریم
و به هرکی احترام میذاریم
بخاطر ارتباطمون با خداست
و بخاطر خواستهٔ خدا از ماست
اگه همسرت رو👨🏻
بخاطر خودش دوستش داری
چون آدم خوبیه و بهت محبت میکنه
اگه بچههات رو👧🏻👦🏻
بخاطر خودشون دوستشون داری
بدون که داری مسیر رو اشتباه میری🙋🏻♂🙋♀
نیا بگو حالم خوب نیس
و رابطم با همسرم خراب شده!
بیا بگو رابطم با خدا خراب شده🙍🏻♀
زوج و مکمل ما خداست
طبق خواستهٔ #خدا پیش برو
رابطهت با همسر و زمین و زمانم خوب میشه
ازآیتاللهبھجتپرسیدند:🌱
برایزیادشدنمحبت،
نسبتبه
امام.زمان علیهالسلامچہکنیم؟🕊
ایشانفرمودن:
گناه نکنیدو
نماز اولوقتبخوانید.
#تلنگر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همراهان گرامی وقتتون بخیر 😍❤️
تصاویری زیبا از معانی سوره واقعه
هر چند زیبائیهای بهشت فوق تصور ماست
┈••✾•🌼•✾••┈
💠 #خشوع
🔹رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
خاشع چهار نشانه دارد:ـ
1️⃣خدا را در آشکار ونهان در نظر بگیردـ
2️⃣رفتاری آراسته داشته باشد.
3️⃣درباره روزقیامت فکر کند
4️⃣اهل مناجات با خدا باشد.
📚میزان الحکمه/ج3/ص1407
✍🏼خشوع، همان #تواضع قلبی است، کسی که قلبش خاضع باشد، خود بخود اهل این چهار حسنه خواهد شد.
السلامعلیکیااباصالحالمهدی ≽
✦السّلامُ عَلَیْڪَ یا صاحِبَ الزَّمانِ
✦اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ ،
✦اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا شَریڪَ الْقُرْآنِ ،
✦اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا إِمامَ الْإِنْسِ وَالْجانِّ
بند ۶دعای جوشن کبیر
برای خشوع دل و تواضع پیدا كردن در مقابل خدا هر روز بخونیم
🍃۶ یَا مَنْ تَوَاضَعَ کُلُّ شَیْءٍ لِعَظَمَتِهِ یَا مَنِ اسْتَسْلَمَ کُلُّ شَیْءٍ لِقُدْرَتِهِ یَا مَنْ ذَلَّ کُلُّ شَیْءٍ لِعِزَّتِهِ یَا مَنْ خَضَعَ کُلُّ شَیْءٍ لِهَیْبَتِهِ یَا مَنِ انْقَادَ کُلُّ شَیْءٍ مِنْ خَشْیَتِهِ یَا مَنْ تَشَقَّقَتِ الْجِبَالُ مِنْ مَخَافَتِهِ یَا مَنْ قَامَتِ السَّمَاوَاتُ بِأَمْرِهِ یَا مَنِ اسْتَقَرَّتِ الْأَرَضُونَ بِإِذْنِهِ یَا مَنْ یُسَبِّحُ الرَّعْدُ بِحَمْدِهِ یَا مَنْ لا یَعْتَدِی عَلَى أَهْلِ مَمْلَکَتِهِ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢خورشید طلوع خواهد کرد...
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌱
هدایت شده از منتظران ظهور
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
💎رزق چیست؟💎
👈 زمانی که خواب هستی و ناگهان،
به تنهایی و بدون زنگ زدن ساعت بیدار میشوی؛
این بیداری،
رزق است؛❤
چون بعضیها بیدار نمیشوند.😔
👈 زمانی که با مشکلی رو به رو میشوی، خداوند صبری به تو می دهد که چشمانت را از آن بپوشی،
این صبر،
رزق است.🌺
👈 زمانی که در خانه لیوانی آب،
به دست پدر یا مادرت میدهی،
این فرصت نیکی کردن،
رزق است.🌸
👈 گاهی اتفاق میافتد که در نماز حواست با گفتههایت نباشد.
ناگهان به خود میآیی،
و نمازت را با خشوع میخوانی.
این تلنگر،
رزق است.🌺
👈یکباره یاد کسی میفتی که مدتهاست از او بیخبری،
و دلتنگش میشوی،
و جویای حالش.
این یادآوری،
رزق است.🤍
👈رزق واقعی،
رزق خوبیهاست.💚
نه ماشین،
نه درآمد.
اینها رزق مال است؛👋
که خداوند به همهی بندگانش میدهد.
اما رزق خوبیها را،
فقط به دوستدارانش میدهد.👏
👈 و در آخر...
همین که عزیزانتان هنوز در کنارتان هستند؛
و نفسشان گرم است و سلامت؛
این بزرگترین رزق خداوند است.👋🤲👋
╭┈── 『🌱🌸🌱』──
علامه حسن زاده (رحمه الله علیه)
🤲التماس دعای فرج🤲
در شرایطی که خیلی ها نگرانند اسراییل چه زمانی به ایران حمله میکند، امروز یکی از دلسوزان گفت:
اسراییل خیلی وقت هست حمله کرده و خیلی هم تلفات گرفته ولی متوجه نیستید.
سری به مدارس راهنمایی و دبیرستان تهران بزنید. خواهید دید مغز اکثر دانش آموزان از دروغ های رسانه های ضد اسلام و ایران پر شده است.
اکثر دانش آموزان مقطع راهنمایی و دبیرستان نه تنها شدیداً گرفتار تبلیغات منفی دشمن درباره نظام و رهبری هستند بلکه حتی درباره حقانیت پیامبر (ص)، قرآن و ائمه(ع) هم شبهات جدی دارند و برخی از آنها علنا به مقدسات دینی توهین میکنند!!
بسیاری از دانش آموزان، همجنسبازی را یک کار مشروع و طبیعی مینامند!!
این فاجعه فرهنگی در مدارس غیرانتفاعی، شدیدتر است چون مسؤولان این مدارس به معلمان توصیه میکنند که وارد گفتگوی دینی و سیاسی نشوید تا اولیای دانش آموزان اعتراض نکنند و در سالهای بعد هم فرزند خود را در همین مدرسه ثبت نام کنند!!
متأسفانه اکثر معلمان هم دچار بدبینی شدید به نظام و رهبری هستند و بسیاری از آنها از نظر دینی هم دچار تزلزل شدید هستند. شاید در هر مدرسه حداکثر یک یا دو نفر از معلمان با این بحران فرهنگی مخالف باشند که آنها هم غالبا جرأت اعتراض ندارند.
مسؤولان و نخبگانی که میخواهند کاری برای آینده کشور انجام دهند، فکری برای آموزش و پرورش بکنند.
هر جوان متدین و انقلابی هم اگر میتواند معلم مفید و مؤثری باشد، حتما وارد عرصه معلمی در مدارس شود.
✅چه کنیم تا در دنیا راحت زندگی کنیم؟
✍️حاج آقا قرائتی:
قرآن میفرماید: لکیلا تاسوا علی ما فاتکم و لا تفرحوا بما آتاکم ( سوره حدید، آیه 23.) آن گونه باشید که اگر چیزی را از دست دادید، تاسف نخورید و اگر چیزی به شما دادند، شاد نشوید. راستی آیا می شود انسان اینگونه متعادل باشد که دادنها و گرفتنها در او اثری نگذارد؟ کارمند بانک، یک روز مسئول دریافت پول مردم میشود و روز دیگر مسئول پرداخت پول به مردم میشود. نه آن روزی که پول میگیرد خوشحال است و نه آن روزی که میپردازد، ناراحت. زیرا او میداند هر دو روز، امانتداری بیش نبوده است.
مثالی دیگر: برای لاستیک تراکتور، حرکت در زمین هموار و غیر هموار یکسان است، ولی برای لاستیک دوچرخه، تفاوت دارد. نشستن و برخاستن یک گنجشک، روی شاخه گل اثر میگذارد ولی روی درخت تنومند، اثر چندانی ندارد. آری، انسانهای بزرگ به خاطر سعی صدری که دارند، مسایل جزئی در روح آنان اثر چندانی ندارد.
امام حسین (علیه السلام) ظهر عاشورا در برابر دهها تیر که به سویش رها شد و دهها داغی که دید، نماز با حال و خشوعی خواند، در حالی که کوچکترین حرکت، ما را از نماز یا خشوع باز میدارد.
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
وقتی انسان در مقابل شخصیّت با عظمتی قرار می گیرد، دست و پایش را گم می کند، نمی تواند حرف بزند و لکنت زبان پیدا می کند. این حالت را می توان خشوع نامید.
باید اعتراف کنیم که مسئلة «نداشتن خشوع» در نماز هم فراگیر است و عام الْبَلْوی؛ به طوری که بسیاری گرفتارش هستیم و اگر حسابرسی دقیقی داشته باشیم، به راحتی متوجّه می شویم که کم تر نمازی داشته ایم که از اوّل تا آخر آن با خدا باشیم و خشوع و خضوع کاملی بر آن حاکم باشد.
«برخی حالات، سبب کمال نماز است، از قبیل حضور، تفهّم، تعظیم، هیبت، امید، شرم، حضور قلب؛ یعنی اینکه در نماز، دلت حاضر باشد، به نحوی که چیزی تو را از نماز غافل نسازد. کامل ترین شکل حضور قلب آن است که در تمام اعمال و ذکرهای نماز، دل نمازگزار به یاد خدا و حضور در محضر او باشد و احساس کند که نماز را در پیشگاه او به جای آورد.
ثبت نماز به اندازه خشوع نماز: رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فرمودند: به راستی بنده ای نماز می گذارد که یک ششم و یک دهم [و یا تمام آن] برای او ثبت نمی شود [؛ بلکه] فقط به اندازه ای که از نماز فهمیده است (حضور قلب داشته) برای او ثبت می شود.»[بحارالانوار، ج 84، ص 249] پس معیار ثبت، تنها توجّه در نماز است که به چه اندازه از نماز را درک کرده و در مقابل خداوند خشوع داشته و قلبش را متمرکز نموده است.
اهتمام به حضور قلب: امام علی (علیه السلام) به کمیل این گونه توصیه فرمودند: «یَا كُمَیْلًُ! لَیْسَ الشَّأْنُ أَنْ تُصَلِّیَ وَ تَصُومَ وَ تَتَصَدَّقَ [إِنَّمَا] الشَّأْنُ أَنْ تَكُونَ الصَّلَاةُ فُعِلَتْ بِقَلْبٍ نَقِیٍّ وَ عَمَلٍ عِنْدَ اللَّهِ مَرْضِیٍّ وَ خُشُوعٍ سَوِیٍّ؛ ای کمیل! مهم این نیست که (زیاد) نماز بخوانی و روزه بگیری و صدقه بدهی! مهمّ این است که نماز، با دل پاک و عمل خداپسندانه و خشوع راستین صورت گیرد.»[بحارالانوار، ج 74، ص 273
رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) دربارة حضور قلب به ابوذر فرمودند: «یَا أَبَا ذَرٍّ! رَكْعَتَانِ مُقْتَصَدَتَانِ فِی التَّفَكُّر خَیْرٌ مِنْ قِیَامِ لَیْلَةٍ وَ الْقَلْبُ سَاهٍ؛ ای اباذر! دو رکعت نماز مختصر که با تفکّر (و حضور قلب) خوانده شود، بهتر است از بیدار بودن یک شب با حال نماز بدون حضور قلب.»[مکارم الاخلاق، حسن بن فضل طبرسی، دار الحوراء،
هر گاه علی بن الحسین (علیهما السلام) برای نماز وضو می گرفت و می خواست به نماز وارد شود، چهره اش زرد می شد و رنگش تغییر می کرد. یکبار گفته شد: چرا چهره ات زرد می شود؟ فرمود: تصمیم دارم در مقابل پادشاه بزرگ (هستی) بایستم (پس جا دارد که بدنم بلرزد و رنگ چهره ام تغییر کند).»[دعائم الاسلام، ج 1، ص 158]
فاطمه زهرا (سلام الله علیها): در توصیف سیرۀ ایشان می خوانیم: «كَانَتْ فَاطِمَةُ (سلام الله علیها) تَنْهَجُ فِی الصَّلَاةِ مِنْ خِیفَةِ اللَّهِ تَعَالَى؛ فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در نماز از خوف خدای بلند مرتبه نفس نفس می زد.»[بحار الأنوار، ج 70، ص 400، ح 72]
سیره معصومان (علیهم السلام) نشان می دهد که آنان در نماز غرق در عظمت الهی بودند و به غیر او توجّه نداشتند، در خبر پایین تر آن را می توان در حالات بعضی از علما نیز مشاهده کرد.
راهکارهای خاشع شدن در نماز
برای دستیابی به هر کار، هدف و مقصودی راهکارهایی وجود دارد که توجّه به آنها زمینة رسیدن به آن هدف را آسان تر و سریع تر فراهم می کند. برای اینکه در نماز خشوع داشته باشیم نیز راهکارهایی وجود دارد که از سخنان معصومان و بزرگان دینی می توان آن را استخراج کرد و در دسترس عموم قرار داد.
1. ترک گناهان
گناهان ضررها و زیانهای فراوانی دارند. یکی از آن ضررها این است که خداوند حال دعا و نماز را از انسان می گیرد. در واقع گناهان باعث می شوند که انسان از لیاقت حضور در محضر الهی باز ماند، لذا در روایات آمده است: کسی که به پدر و مادر از روی دشمنی نگاه کند، از توفیق قبولی نماز باز می ماند.[الکافی، ج 2، ص 349، ح 5] و همین طور کسانی که غیبت می کنند.👇
2. اصلاح نفس
امام علی(علیه السلام) فرمودند: «اِمْلِكُوا أنْفُسَكُمْ بِدَوَامِ جِهَادِهَا؛ به وسیلة جهاد همیشگی با نفس مالک نفستان گردید!»[نهج البلاغه، خطبه 198]
اگر نفس اصلاح نشد، شیطان مسلّط می شود و نمی گذارد در نماز حضور قلب داشته باشیم. حضرت آیت الله بهجت در این باره می فرمود: «از امام جعفر صادق(علیه السلام) روایت شده است که فرمود: یک نماز واجب افضل است از هزار حج و هزار عمرة مقبول و حال آنکه یک حج نزد خدا افضل است از یک دنیا طلا و نقره که در راه صدقه داده شود و چون این قدر فضیلت و شرافت دارد، لذا شیطان حتی الامکان نمی گذارد، انسان یک نماز با حضور قلب به جا بیاورد. «و در اثر وسوسه شیطان» هر چه گم شده، در نماز پیدا می شود. هر چه فراموش کرده، در نماز به نظرش می آید. در نماز حساب ریخته می شود و تمام خیالات در نماز مجسّم می شود. تدبیر و تنظیم امور دنیا در نماز انجام می شود.»[ثمرات الحیات، ج 2، ص 683]👇
3. درک حضور خدا
رسول خدا (صلی الله علیه وآله) به ابوذر فرمودند: «اُعْبُدِاللهُ کَاَنَّکَ تَرَاهُ، فَاِنْ لَمْ تَکُنْ تَرَاهُ فَاِنَّهُ یَرَاکَ؛ خدا را آن گونه عبادت کن که گویا او را می بینی، پس اگر تو او را نمی بینی، او تو را می بیند.»[المحاسن، للبرقی، ج 1، ص 3؛ الکافی، ج 2، ص68]
این درک حضور برای انسان خشوع می آورد. حضرت آیت الله اراکی در خصوص حضور قلب در نماز می فرماید: «من در نماز که می ایستم، مثل اینکه با خدا شفاهی دارم صحبت می کنم. مثل اینکه رو به رو هستم. این طور حالی دست می دهد.»
یکی از طلّاب به خدمت حضرت آیت الله العظمی بهجت (قدس سره) عرض کرد: در خواب دیدم که در مکان مقدّسی مشغول نماز هستم و وقتی به سجده می روم، همة سنگریزه ها با من تسبیح می گویند، حضرت آیت الله بهجت فرمودند : اگر انسان کامل شود، این را در بیداری می شنود و مشاهده می کند.[بهجت عارفان، ص 164]
آری، به خدا چنان باید توجّه کرد که غیر از او در نظر جلوه نکند، چنان که خداوند به بنده اش چنان توجّه دارد که گویا غیر از او بنده ای ندارد.👇