اعرابی پرسید: مگر عضو میتواند سخن بگوید؟» پیامبر(ص) فرمود: «نعم، یا حسن قم؛ آری ای حسن! برخیز. آن مرد امام حسن(ع) را به خاطر کودکیش، کوچک شمرد و گفت: «پیامبر فرزند کوچکی را میآورد و بلند میکند تا با من تکلم کند.» پیامبر(ص) فرمودند: «إِنَّکَ سَتَجِدُهُ عَالِماً بِمَا تُرِیدُ؛ تو او را به آنچه اراده کردهای دانا خواهی یافت.» امام حسن(ع) شروع به تکلم کرد و فرمود: «مَهْلًا یَا أَعْرَابِیُ!
ما غبیا سالت وابن غبی
بل فقیها اذن و انت الجهول
فان تک قد جهلت فان عندی
شفاء الجهل ما سال السؤول
و بحرا لاتقسمه الدوالی
تراثا کان اورثه الرسول؛
آرام باش ای اعرابی! تو از انسان کند ذهن و فرزند شخص کند ذهن سؤال نکردی، بلکه از یک فقیه و دانشمند سؤال کردهای؛ ولی تو جاهل و نادانی.
پس اگر تو نادانی، همانا شفای جهل تو نزد من است؛ زمانی که سؤال کنندهای سؤال کند. دریای علمی نزد من است که آن را با هیچ ظرفی نمیتوان تقسیم کرد و این ارثی است که پیامبر(ص) از خود به جای گذاشته است.
سپس فرمودند: لَقَدْ بَسَطْتَ لِسَانَکَ وَ عَدَوْتَ طَوْرَکَ وَ خَادَعْتَ نَفْسَکَ غَیْرَ أَنَّکَ لَا تَبْرَحُ حَتَّى تُؤْمِنَ إِنْ شَاءَ اللَّهُ؛ هر آینه زبانت را باز کردی و از حد خود فراتر رفتی و خود را فریفتی، ولی از اینجا نمیروی مگر اینکه ایمان میآوری، اگر خدا بخواهد.
بعد از آن، امام(ع) جزء به جزء وقایعی را که برای او اتفاق افتاده بود، بیان کرد و فرمود: شما در میان قومتان اجتماع کردید و گمان کردید که پیامبر(ص) فرزندی ندارد و عرب هم از او بیزار است، لذا خون خواهی ندارد و تو خواستی او را بکشی و نیزهات را برداشتی، ولی راه بر تو سخت شد، در عین حال از تصمیم خود منصرف نشدی و در حال ترس و واهمه به سوی ما آمدی. من به تو از سفرت خبر میدهم که در شبی صاف و بدون ابر خارج شدی، ناگهان باد شدیدی وزیدن گرفت و تاریکی شب بیشتر شد و باران شروع به باریدن کرد و تو با دلتنگی تمام باقی ماندی و ستارهای در آسمان نمیدیدی تا بهواسطۀ آن راه را پیدا کنی.
مرد عرب با تعجب گفت: «مِنْ أَیْنَ قُلْتَ یَا غُلَامُ هَذَا کَأَنَّکَ کَشَفْتَ عَنْ سُوَیْدِ قَلْبِی وَ لَقَدْ کُنْتَ کَأَنَّکَ شَاهَدْتَنِی وَ مَا خَفِیَ عَلَیْکَ شَیْءٌ مِنْ أَمْرِی وَ کَأَنَّهُ عِلْمُ الْغَیْبِ؛ ای کودک! این خبرها را از کجا گفتی؟ تو از تاریکی و سیاهی قلب من پرده برداشتی، گویا تو مرا نظاره کرده بودی و از حالات من چیزی بر تو مخفی نیست؛ چنان که گویی این علم غیب است.
سپس آن مرد به دست امام حسن(ع) مسلمان شد و رسول گرامی اسلام(ص) مقداری قرآن به او آموخت و او از پیامبر(ص) اجازه گرفت و به سوی قوم و قبیله خود بازگشت و عدهای را به دین اسلام وارد کرد.
بعد از آن، هر موقع که امام حسن(ع) را میدیدند، خطاب به ایشان میگفتند: «لَقَدْ أُعْطِیَ مَا لَمْ یُعْطَ أَحَدٌ مِنَ النَّاس؛ همانا به امام حسن(ع) نعمتی عطا شده که به احدی داده نشده است.» ) (1) (
1-. بحارالانوار، ج43، ص333. 335.
کرامات امام حسن مجتبى(ع)
میوه دادن درخت خشکیده:
روزی امام حسن(ع) برای عمره به سوی مکه عظیمت کردند. در این سفر، فرزند «زبیر» ایشان را همراهی میکرد. در طول مسیر، در مکانی؛ زیر یک درخت خرمای خشکیده به استراحت پرداختند. «ابن زبیر» به امام(ع) عرض کرد: «لَوْ کَانَ فِی هَذَا النَّخْلِ رُطَبٌ لَأَکَلْنَاهُ؛ ای کاش این درخت، خرمای تازه داشت و از آن میخوردیم.» امام(ع) فرمودند: «او انت تشتهی الرطب؛ آیا تو به خرمای تازه اشتهایی داری؟» او گفت: «آری.» امام حسن(ع) سر را به سوی آسمان بلند نمودند و دعایی خواندند. در این هنگام درخت، سبز شد و پر از برگ گردید و دارای خرمای فراوانی شد و یاران ایشان از آن درخت بالا رفتند و خرمای زیادی چیدند. ) (1) (
1-. مدينة المعاجز، چاپ قديم، ص207؛ مناقب ابن شهر آشوب، ج3، ص173.
کرامات امام حسن مجتبى(ع)
آگاهی از غیب:
از معجزات و کراماتی که تمام ائمه(ع) از آن بهرهمند بودند، علم غیب و آگاهی از اموری است که بر دیگران مخفی است، و در تاریخ موارد متعددی از ائمه معصومین(ع) در این باره مطالبی نقل شده است. در مورد امام حسن(ع) نیز مواردی نقل شده که از غیب حوادثی را خبر میدادند. ازباب نمونه به یکی از آن موارد اشاره میکنیم.
در سفری امام حسن(ع) با پای پیاده به سوی مکه حرکت میکرد. در میانه راه پای مبارک آن حضرت ورم نمود و شخصی به ایشان عرض کرد: «لَوْ رَکِبْتَ لِیَسْکُنَ عَنْکَ هَذَا الْوَرَمُ؛ ای کاش سوار مرکب میشدید تا این ورم [پای] شما تسکین پیدا کند.» امام(ع) فرمودند: «کَلَّا وَ لَکِنَّا إِذَا أَتَیْنَا الْمَنْزِلَ فَإِنَّهُ یَسْتَقْبِلُنَا أَسْوَدُ مَعَهُ دُهْنٌ یَصْلُحُ لِهَذَا الْوَرَمِ فَاشْتَرُوا مِنْهُ وَ لَا تُمَاکِسُوهُ؛ هرگز! [سوار بر مرکب نمیشوم] و لکن وقتی به منزلگاه [بعدی] رسیدیم، شخص سیاه پوستی نزد ما میآید که روغنی دارد و برای [درمان] این ورم خوب است، روغن را از او بخرید و نسبت به او بخل نورزید.»
یکی از غلامان به ایشان عرض کرد: بعد از این منزل منزلی که شخص سیاهپوستی در آن باشد وجود ندارد تا برای شما روغن بخریم.
امام فرمودند: «آری چنین کسی را خواهیم یافت.» پس از آنکه مقداری راه پیمودند، شخص سیاه پوستی جلوی آنها آمد، امام(ع) فرمود: «آن سیاه پوست نزد شماست، روغن را از او بخرید.»
آن شخص سؤال کرد: «این روغن را برای چه کسی میخواهید؟» شخصی گفت: «برای حسن بن علی(ع).»
آن سیاه پوست گفت: «مرا نزد او ببرید.» پس از آنکه او به نزد امام(ع) آمد، عرض کرد: «یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنِّی مَوْلَاکَ لَا آخُذُ لَهُ ثَمَناً وَ لَکِنِ ادْعُ اللَّهَ أَنْ یَرْزُقَنِی وَلَداً سَوِیّاً ذَکَراً یُحِبُّکُمْ أَهْلَ الْبَیْتِ؛ ای فرزند رسول خدا! من غلام تو هستم و پول این روغن را نمیگیرم. لکن از خدا بخواه که فرزند سالم پسری به من عطا کند که دوستدار شما اهلبیت باشد.» بعد از آن به برکت دعای امام(ع) آن شخص دارای چنین فرزندی شد. ) (1) (
1-. مناقب ابن شهر آشوب، ج3، ص174؛ مدينة المعاجز، چاپ قديم، ص206؛ بحارالانوار، ج43، ص324.
🎤https://eitaa.com/tv_manbar 🎧
11.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ
🌹 سرود زیبا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
🎤 حاج محمود کریمی
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #ماه_ضیافت_الهی
📎 #ماه_رمضان
📎 #ولادت_امام_حسن
🔸https://btid.org/fa/video/205404
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
هدایت شده از تباری
🌺پیام رمضان ۱۵🌸
🌹میلاد مسعود کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع) مبارک باد.
۱۵-حسن خلق:
🍃 انسان موجودی است اجتماعی وباید درجامعه زندگی کند وامکان زندگی فردی مخصوصا در این عصروزمان نا ممکن است.از طرفی یک جامعه نیاز به قوانین خاص خودش راداردحال دسته ای به آن قوانین عمل می کنند ودسته ای دیگر نه ...
🍃ولی هرفردی به سهم خودباید به پیشرفت امور جامعه کمک کند واین میسر نیست مگر آنکه انسانها خودرا با قوانین آن جامعه تطبیق دهند واین نیز محقق نخواهد شد مگر در صورتی که آدمی خواهشها وهوا های نفسانی را ازخوددور داشته وبا اصلاح رفتار خود عضوی تا ثیر گذار درجامعه باشد.
🍃یکی ازاین رفتارها حسن خلق در
روابط اجتما عی است که حضرت امام حسن مجتبی (ع) در این رابطه می فرمایند:
🔸"ان احسن الحسن الخلق الحسن " - همانا بهترین نیکی ها وخیر رفتار نیکو است.
🔸دردعای امروز (۱۵ رمضان) درفقره دوم آن می خوانیم :"واشرح فیه صدری بانابه المخبتین"
🔸(پر ورد گارا سینه ام را به توبه دلدا دگان گشا ده ساز)
🔸 طبیعتا کسانی از شرح صدر وگشا دگی سینه بر خور دارند که در مقابل ناملا یمات وطعنه هاصبور بوده وتحمل شان بیشتر از دیگرا ن باشد همانها که مشمول آیه کریمه :
" واذا خا طبهم الجا هلون قالو ا سلاما" می باشند.
🔸وبا گشاده روئی وحسن خلق با دیگران بر خورد خوا هندنمود چون امام شان حضرت مجتبی (ع).
🔸باشد که چنین باشیم.ان شاءالله
💐🌻🌸التماس دعا 🌺🌻💐
💠 حضور مدیر محترم مرکز مدیریت حوزه های علمیه شهرستان بابل حجت الاسلام قنبری بهمراه حجت الاسلام تقی زاده در مسجدصاحب الزمان عج روستای کروکلا در پانزدهمین شب برگزاری محفل ماه مبارک رمضان و دیدار با نمازگزاران و امام جماعت محترم حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا حبیبی مدیر محترم حوزه علمیه امام حسن مجتبی علیه السلام زرگرشهر
❇️ گفتگو در مورد جذب و پذیرش حوزه های علمیه
┈┈┈┈••✾•🍃🌺🌺🌺🌺🌺............
#با_افتخار_من_طلبه_هستم. 💯
┈┈••✾•🍃🌺🌺🌺🌺🌺🌿•✾••
📡 جهت #سربازی_حضرت_ولیّ_عصر(عج)، و تحصیل در #حوزه_علمیه_شهرستان_بابل تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ فرصت دارید. لطفاً جهت اطلاع از جزئیات و شرائط و ثبت نام به http://Paziresh.ismc.ir مراجعه نمایید.
┈••✾•🍃🌺🌺🌺🌺🌺🌿•✾••┈
❇️ کانال رسمی#حوزه_علمیه_شهرستان_بابل:
✋ایتا👇
┏━━━ ━━━┓
https://eitaa.com/howzeh_babol
┗━━━ ━━━┛
✋واتساپ👇
┏━━━ ━━━┓ https://chat.whatsapp.com/BBV0ZI0D1mVCPe8GsQoIre
┗━━━ ━━━┛
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
💠 حدیث روز 💠
💎 نتیجه روزه خواری در ماه مبارک رمضان
🔻امام جعفر صادق علیهالسلام:
مَنْ أَفْطَرَ يَوْماً مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ خَرَجَ رُوحُ اَلْإِيمَانِ مِنْهُ
❇️ هر كس يك روز از ماه رمضان را [بدون عذر شرعى] روزه نگيرد، روح ايمان از او جدا مىگردد.
📚 ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، جلد ۱، ص ۲۳۶
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
هدایت شده از تباری
🍀پیام رمضان۱۶ ☘
🌿۱۶-رفقا و همرا هان :
🌿 هر جامعه ای متشکل از افرا دی است که در آن جامعه زند گی می کنند وافراد هر جامعه با توجه به روشها و رفتاری که در پیش گرفتند شناخته می شوند خواه در مسیر درست باشد یا نادرست وبرخورد مردم با ا فراد جامعه هم با نظر به ویژگیها وخصلتهای موجود در آنها است.
اگرچه ممکن است افرادی که هنجار های جامعه را رعایت نمی کنند ودنبال امور خلاف می روند معدود افرادی را پیرا مون خود جمع کنند ولی از نظر جامعه این افراد مطرود بوده و جایگا هی در اجتماع ندارند.
🌴 اما در مقابل افرادی که با تر بیت خوب وارد اجتماع شده وبا انجام اعمال نیک وخیر هنجارهای جامعه را رعایت نما یند، عزیز بوده ومورد اعتماد واحترام دیگر افراد اجتماع قرارگرفته واز جایگاه خاصی برخوردارمی شوند وحتی دیگران سعی می کنند با آنها ارتباط بر قرار نموده وبا آنها مصاحبت وهمراهی نما یند .
🔹 درد عای امروز (۱۶ رمضان) در فقره ی اول ودوم می خو انیم:
🔹 "اللهم وفقنی فیه لمو ا فقه الا برار-وجنبنی فیه مرا فقه الا شرار"
🔹"خدایا مرا در این روز ودر این ماه به هما هنگی و همراهی وهمدلی با نیکان موفق بدار واز دوستی ورفاقت با بدان دور بدار". ان شاء الله .
🍂🌱التماس دعا 🌱🍂💐