💠 سی روز، سی گفتار
✅ هفتم: ماهِ او
🔶 «شهر رمضان، شهر الصیام و شهرالإسلام» ماه روزه؛ ماهی که روزه آن، یکی از ابزارهای بسیار کارآمد برای تهذیب نفس است؛ چراکه در آن گرسنگی کشیدن و با هوسها و اشتهاها مبارزه کردن نهفته است. شهر اسلام، یعنی در مقابل خدا تسلیم بودن.
📚 رهبر انقلاب، 1373/11/14
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #رمضان
📎 #بهار_معنویت
https://btid.org/fa/photogallery/160798
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
کانال رسمی حوزه علمیه امام حسن مجتبی( ع) زرگرشهر
https://eitaa.com/joinchat/646512650C8c58ae1a36
💢 شناخت افراد در تحول روزگار
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 في تَقَلُّبِ الْأَحْوَالِ، عِلْمُ جَوَاهِرِ الرِّجَالِ
🔹 در دگرگونى حالات گوهر مردان شناخته مى شود.
📚 حکمت 217 نهج البلاغه
📎 https://btid.org/fa/photogallery/203753
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #امامت
📎 #نهجالبلاغه
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
کانال رسمی حوزه علمیه امام حسن مجتبی( ع) زرگرشهر
https://eitaa.com/joinchat/646512650C8c58ae1a36
📌 اسامی ماه رمضان در روایات اهل بیت(عليهمالسلام)
💠 ماه صبر
🔸 پیامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) در روایتی از رمضان به عنوان ماه صبر یاد کرده، و پاداش این صبر را بهشت معرفی میکنند:
«هُوَ شَهْرُ الصَّبْرِ وَ إِنَّ الصَّبْرَ ثَوَابُهُ الْجَنَّة؛ این ماه، ماه صبر است و همانا پاداش صبر بهشت است.»
🔹 امیر المومنین(علیهالسلام) نیز در حدیثی رمضان را ماه صبر و روزه آن را سبب زدودن زنگارهای قلب معرفی میکنند:
«روزه ماه صبر و روزه سه روز در هر ماه، زنگارها را از قلب بیرون میبرد.»
💠 ماه قیام
🔸 امام سجاد(علیهالسلام) در دعا هنگام ورود به ماه رمضان، از این ماه با عنوان «شهر القیام» یاد میکنند. در حقیقت ماه رمضان ماه قیام برای اطاعت و بندگی خداوند است.
🔹 رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) در اولین شب ماه رمضان از خداوند طلب میکند تا ایشان را در روزهداری و قیام در راه خدا قوت و نیرو بخشد:
«اللَّهُمَّ فَقَوِّنَا عَلَى صِيَامِنَا وَ قِيَامِنَا؛[۶] خداوندا! ما را بر روزهداریمان و ایستادگیمان[برای طاعت] نیرو و توان ببخش».
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/204474
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #اسامی_ماه_رمضان
📎 #ماه_رمضان
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
کانال رسمی حوزه علمیه امام حسن مجتبی( ع) زرگرشهر
https://eitaa.com/joinchat/646512650C8c58ae1a36
آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه با صدور پیامی شهادت دو روحانی مشهدی حجج اسلام والمسلمین اصلانی و دارایی را تسلیت گفت که متن آن به این شرح است:
◼️ انا لله و انا الیه راجعون
و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون
عروج آسمانی اندیشوران مجاهد و روحانیان عالی مقام حجج اسلام و المسلمین اصلانی و دارایی(رضوان الله تعالی علیهما) که همیاری سطوت حماسه را با شکوه معرفت و دانش در حیات پربرکت خویش به منصه ظهور رساندند در ماه مبارک رمضان در یکی از مقدس ترین مکانها به واسطه جنایت کوردلانه عوامل تکفیری و استکباری موجب تأسف و تأثر ملت ایران و حوزههای علمیه گردید.
آن مجاهدان پارسا افزون بر تلاش مخلصانه در سنگر ترویج و تبلیغ ره آورد انبیای عظام و اولیای کرام، از روحیه دلسوزی و دغدغه عمیق نسبت به مشکلات مردم و کنشگری اجتماعی بسیار بالا در راه تحصیل رضایت پروردگار برخوردار بودند و سرانجام به مقام والا و فوز عظیم شهادت نائل آمدند.
حوزههای علمیه و روحانیت اسلام همواره در دفاع از اسلام ناب و ارزشهای اخلاقی و دینی و وحدت اسلامی و منافع و مصالح مردم عزیز پیشگام بوده است و در این راه همه سختیها را به جان خریده و شهادت را با روی گشاده استقبال کرده و بدان افتخار میکند و بفضل الهی این راه را ادامه خواهد داد و این شهیدان سرافراز گواهان صدق این عهد و پیمان با خدا و مردمند.
اینجانب شهادت این دو بزرگمرد الهی را به محضر مقدس امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، مراجع عظام تقلید(دامت برکاتهم)، حوزههای علمیه و خانوادهها و دوستان و بستگان ارجمند ایشان تسلیت عرض نموده، از درگاه خداوند ودود برای ایشان، علو درجات و حشر با اولیای الهی و برای بازماندگان، آرامش قلبی توأم با اجر فراوان و پایدار خواهانم.
علیرضا اعرافی
مدیر حوزه های علمیه
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
@riismc I معاونت پژوهش
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
کانال رسمی حوزه علمیه امام حسن مجتبی( ع) زرگرشهر
https://eitaa.com/joinchat/646512650C8c58ae1a36
🟦🟩🟧
*طلبه کیست؟*
*هزینه های طلبه و آخوند بودن*
در ایران، امید مستضعفان و مسلمانان مظلوم و در سرزمین علی ابن موسی الرضا، علما و دانشمندان بزرگی وجود دارند که همگی آخوند بودند.
برخی یا بیسوادند یا نمیخواهند مردم بدانند که امثال خوارزمی و خواجه نصیر و ابوریحان و ابن سینا و فردوسی و سعدی و حافظ و مولوی و .... در مکتب و حوزه علمیه طلبه و آخوند شدند و دانشمند.
*طلبه* 👈 مظلومی است که وقتی مسئولی می خواهد افتضاحات مدیریتی اش را سرپوش گذارد، بودجه ناچیز طلاب را در بوق و کرنا می کند تا سپر او شوند؛ همان بودجه ای که در زندگی طلاب هیچگاه دیده نمی شود!
*طلبه* 👈 محرومی است که وقتی فلان بازیگر سینما و تلویزیون ، بیکار می شود برای جلب توجه فیلمسازان، آنچه مستحق خود است را به طلبه و آخوند نسبت می دهد تا دوباره و بیشتر دیده شود!
*طلبه* 👈 شهیدی است که وقتی تکفیری ناجوانمرد می خواهد اقدام تروریستی اش، ضریب رسانه ای و وحشت آفرینی بیشتری پیدا کند، در حالکیه مظلوم و بیگناه است، از پشت به او حمله کرده و او را می کشد.
*طلبه* 👈 سنگ صبوری است که بی عرضگی های بسیاری از مسئولین بخاطر گرانی و اشتغال و مسکن و .... در کوچه و خیابان از طرف عوام ناآگاه بر سر او هوار و کوبیده می شود و نمیدانند طلاب و آخوندهائی که می بینند سمت اجرایی ندارند.
*طلبه* 👈 مظلومانه نردبانی است که وقتی فلان سلبریتیِ گدای نگاه و دیده شدن بیشتر و بیسواد، می خواهد فالورهایش بالا برود، به او تهمت می زند یا مضحکه اش می کند و کسی نیست در فضای مجازی بی در و پیکر با پیام رسانهای یهودی، باش برخورد کند!
*طلبه* 👈 ستمدیده ای است که وقتی عده ای حرامخوار اقلام بازار را گران می کنند، عده ای مردم آزار، فحشش را به او می دهند و میگن این نتیجه حکومت آخوندی است و متاسفانه ابلهانه دوران شاه را تطهیر میکنن!
*طلبه* 👈 مجاهد گمنامی است که در دوران جنگ، ۴ برابر بقیه اصناف برای دین و ملت حضور داشته و شهید داد، اما حالا عده ای بدورع و متکبرانه می گویند طلاب و آخوندها در جبهه نبودند!
*طلبه* 👈 جهادگری است که در ساعات نخست سیل و زلزله و بیماری در میان مردم است، اما لوح تقدیر و ترفیع درجه و جوایزش به ابن الوقت های سیاسی کار، می رسد!
*طلبه* 👈 محروم شده ای است که از حقوق اولیه خود بخاطر نگاه غلط مدیران نالایق محروم شده، اما عدهای از مردم حقوق ازدست رفته خود را از او مطالبه می کنند!
*طلبه* 👈 مستضعفی است که بعد از ۲۰ سال درس خواندن، نصف حقوق کارگر معمولی دریافتی ندارد و گمان عده ای آن است که نجومی بگیر یعنی طلبه و آخوند!
*طلبه*👈 غمخواری است که گره های خانوادگی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی یک محله را با ایثار کردن راحتی خود و خانواده مظلومش حل می کند، وبعد مورد نیشخند و ریشخند عده ای از همان در گِل مانده ها قرار میگیرد!
*طلبه* 👈 مظلومی است که بارها و بارها و بارها در پیشگاه همسر وفادار و فرزندان نازنینش، شرمگین شده است!
*طلبه* 👈 مقاومی است که بیشترین هجمه رسانه های بی وجدان غربی علیه اوست تا او را از حمایت نظام و ملت خسته کند، اما او کماکان ایستاده است!
*طلبه* 👈 صاحب حقی است که بسیاری از مسئولان و بازاریان*(قبلا طلبه و آخوند ارج و قرب در بازار داشت و درآمد بازاری واقعا حلال بود و کتاب مکاسب را اکثرا داشتن یا محتوای آنرا رعایت میکردند)* و آدمیان و خویشان، روز قیامت در پیشگاه عدل الهی باید به ظلم هایی که به او و خانواده اش روا داشتند، پاسخ دهند؛ و هیچ پاسخی نخواهند داشت.
*طلبه* 👈 غریبی است که هیچکس از او حمایت نمی کند؛ هیچکس؛ نه رسانه ای، نه ارگانی، نه صنفی و...
حامی طلبه فقط امام زمان عج است.
حامی این مظلوم مولای عالم و قدرت کامله ی خدا و رحمت واسعه ی حقتعالی است.
*و چه افتخاری از این بالاتر است؟؟*
شادی ارواح همه شهدای طلبه خصوص شهدای حرم رضوی صلوات
روحشان شاد
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
کانال رسمی حوزه علمیه امام حسن مجتبی( ع) زرگرشهر
https://eitaa.com/joinchat/646512650C8c58ae1a36
🌷شهادت هنرمند متعهد، سيد شهيدان اهل قَلَم "سيدمرتضي آويني" (1372 ش)
✍ شهيد سيدمرتضي آويني در سال 1326 ش در شهر ري متولد شد و پس از اخذ ديپلم، مدرك فوق ليسانس معماري را از دانشگاه تهران گرفت. وي پس از پيروزي انقلاب اسلامي، به فعاليت در جهاد سازندگي مشغول شد و عازم روستاها گرديد. از آن پس به سوي فيلم سازي براي جهاد كشانده شد و بعدها در اين گروه، مجموعه فيلمهاي "روايت فتح" را به انجام رسانيد.
✅ شهيد آويني از سال 1367 به فعاليت در حوزه هنري پرداخت و آثار متعددي را در اين زمينه از خود به يادگار گذاشت. او از سال 1371 با تأكيد مقام معظم رهبري فعاليت دوباره اي را در جهت ساخت سري جديد روايت فتح آغاز كرد و همزمان با فعاليت گروه تفحص، تصاوير جديد روايت فتح را ضبط نمود.
✅ وی سرانجام در بيستم فروردين 1372، در يكي از فيلمبرداريهايي كه گروه روايت فتح در منطقه فكّه داشتند، بر اثر انفجار مين به خيل شهدا پيوست. پيكر پاك آن شهيد با حضور مقام معظم رهبري تشييع شد و از جانب معظم له، وي "سيد شهيدان اهل قلم" ناميده شد. در مراسم تشييع شهيد آويني، حضرت آيت اللَّه خامنه اي، خود را بزرگترين داغدار آن عزيز خواندند.
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:🔻
https://eitaa.com/nedaye_tahzib
┈••✾•🍃🌺🌺🌿•✾••┈┈
🇮🇷تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین🇮🇷
┈••✾•🍃🌺🌺🌿•✾••┈┈
#با_افتخار_من_طلبه_هستم. 💯
#خداوندا_سربازی_برای_امام_زمان_عج_را_از_ما_قبول_کن🤲
┈••✾•🍃🌺🌺🌿•✾••┈┈
📡 جهت افتخار #سربازی_حضرت_ولیّ_عصر(عج)، و تحصیل در #حوزه_علمیه_شهرستان_بابل تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ فرصت دارید. لطفاً جهت اطلاع از جزئیات و شرائط و ثبت نام به http://Paziresh.ismc.ir مراجعه نمایید.
┈••✾•🍃🌺🌺🌿•✾••┈┈
❇️ کانال های رسمی #حوزه_علمیه_شهرستان_بابل در پیام رسان های ذیل:
✋ایتا👇
┏━━━ ━━━┓
https://eitaa.com/howzeh_babol
┗━━━ ━━━┛
✋واتساپ👇
┏━━━ ━━━┓ https://chat.whatsapp.com/BBV0ZI0D1mVCPe8GsQoIre
┗━━━ ━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👏👏👏👏👏👏👏رجز خوانی این روحانی در حرم دیدنی است .
ببیند تا بتوانید روحانیت واقعی رو از روحانی نما ها تشخیص بدهید✨
#لباس_روحانیت_لباس_خدمت
🌷سلام بر حماسه سازان همیشه جاوید روحانیت که رساله علمیه و عملیه خود را به دم شهــــــــــــادت و مرکب خون نوشته اند.
هدایت شده از تباری
🌺پیام رمضان8🌸
🌿۸-بخشی ازآداب اجتماعی:
🌿اسلام دینی کامل و جامع است وتمام آنچه را که برای سعادتمندی افرادوجامعه نیاز است دربرنامه های خوددارد.
🌿اگرسعادت فرد را مد نظر دارد تا آنجا ئی است که فرد مفید به حال جامعه بوده وضرری به جامعه واردنکند وبه تعبیر دیگرسعادت فردرا درسعادت وتعالی جامعه می بیند،لذا می توان گفت دستورات فردی برای آن است که آدمی خودرا تربیت نموده به نحوی که بتواند فرد موثری در تعالی وسربلندی جامعه خود باشد.
🌿ازاین رواست که بخش زیادی ازقوانین ودستورات این دین بزرگ به امور اجتماعی وچگونگی ارتباط بادیگران ونحوه ی حضور وفعالیت تاثیرگذار درجامعه اختصاص دارد ازجمله:
📖دردعای امروز(۸ رمضان) به بخشی از آنها اشاره شده که چنین است:
"اللهم ارزقنی فیه رحمه الا یتام ، واطعام ا لطعام ، وافشاء السلام ، وصحبه الکرام ، بطولک یاملجا الا ملین".
👋"خدایا در این روز ودر این ماه:
۱-ترحم بر یتیمان وبی کسان ۲-اطعام به گرسنگان ونیاز مندان
۳-افشا و آشکارا سلام کردن ۴-مصاحبت ورفاقت بانیکان وخوبان
را نصیب من بفرما به حق انعامت ای پناه آرزومندان".
🍀 باشدکه خداوندتوفیق عنایت فرموده ازعاملین دعای امروز باشیم
🍀☘🌸التماس دعا 🌸☘🍀
هدایت شده از تباری
🌸پیام رمضان(۹)
🌸۹-رحمت گسترده الهی:
🌼ماه رمضان ماه رحمت ومغفرت است و رحمت الهی هم گسترده است همانگونه که درقرآن می فرماید:
✨"و رحمتی وسعت کل شی" ولی بی شک شمول رحمت الهی به افراد بی قید و شرط نبوده واینگونه نیست که آدمی دست به هر کاری بزند و هر کاری که خواست انجام دهد به امید آنکه رحمت
الهی گسترده و وسیع است پس شامل او خواهد شد.
🍃اما با نگاهی به ادامه ی
آیه (که بیان قیودوشمول است) می بینیم که رحمت الهی گسترده است ولی شرایطی هم دارد:
🍃(فسأ کتبها للذین یتقون یوتون الزکاة و الذین هم بآیاتنا یومنون. )
🍃 "برای آنانکه راه تقوا پیش گیرند و زکوة مال خود را می دهند و به آیات خدا ایمان می آورند."
🍃 در روایات نیز شرایطی برای موجبات رحمت الهی آمده که بخشی از آن ها چنین است:
🍃یاد الهی،عفو و گذشت،ترحم بر ضعیفان،ترحم بر خویش و دیگران، توبه کنندگان،مخلصان،تقوا پیشگان
،صابران،از محرمات الهی پرهیز کنندگان و....
📖در دعای امروز (۹ رمضان) در بخش اول آن می خوانیم:
"اللهم اجعل لی فیه نصیبا من رحمتک الواسعة"
"خدایا در این روز و در این ماه سهم و قسمتی از رحمت گسترده ی خویش برای من قرار ده."
🎇 امید آنکه از فرصت ماه رمضان استفاده نموده و خود را از مشمولین رحمت الهی قرار بدهیم.ان شاءالله .
🌸🌼🌸التماس دعا 🌸🌼🌸
برنامه های فرهنگی شبهای ماه رمضان بعد از نماز مغرب و عشا در مدرسه با حضور و سخنرانی حجه الاسلام تقی زاده
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
کانال رسمی حوزه علمیه امام حسن مجتبی( ع) زرگرشهر
https://eitaa.com/joinchat/646512650C8c58ae1a36
🛑 السَّلَامُ عَلَیْكِ یَا زَوْجَةَ رَسُولِ الله
🏴فرا رسیدن سالروز رحلت بانوی بزرگ جهان اسلام حضرت خدیجه کبری (س) تسلیت باد
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
کانال رسمی حوزه علمیه امام حسن مجتبی( ع) زرگرشهر
https://eitaa.com/joinchat/646512650C8c58ae1a36
هدایت شده از تباری
🍂پیام رمضان10
🔸۱۰- ایمان، ایثار،مقاومت:
❣روز دهم ماه مبارک رمضان مصادف با سالروز وفات بزرگ بانوی اسلام ام المومنین حضرت خدیجه کبری(س)
می باشدبانوئی که نقشی اساسی درشکوفائی، تقویت وگسترش دین مبین اسلام داشته است.
❣زنی که ازبزرگان وشرافتمندان قریش بود اما دارای قلبی روشن والهی که به همه خواهشها وخواسته های دنیائی دیگران و خودش دست رد زده ودرکنار فردی قرار گرفته که کمتر مورد توجه مادیگرایان آن روزبوده...
❤️آری همسری فردی چون محمد(ص) که نه دارای مقام وموقعیت ونه ثروتی بودونه آینده درخشانی که برای اورقم خواهد خورد چندان اطلاع دقیقی دردست عامه مردم بود ،درچنین شرایطی خدیجه راه خودراانتخاب کرده
وبابزرگ ترین مخلوق هستی یعنی همان شخصیتی که خداوند متعال درحدیث قدسی خطاب به حضرتش فرمود:
"لولاک لما خلقت الا فلا ک "
🔸اگر تو نبودی من این هستی را خلق نمی کردم "ازدواج نمود.
❤️(ایمان به خدای محمد(ص)داشته وشاید بتوان گفت ازقبل به پیامبری او نیز ایمان آورده) اگرچه اول زنی است که بعد از مبعوث شدن پیغمبر(ص) به اوایمان آورده است .
❤️ بعد از ازدواج هم تمام هستی وتوان خود وحتی تمام سرمایه مادی سنگین وفراوانش را درنهایت ایثار وفداکاری،دراختیارپیامبر اکرم(ص) قرارداد تادرراه تقویت وگسترش اسلام هزینه نمایدوشخصاباتمام همت وقدرت ودرتمامی شرایط عاشقانه و مخلصانه درکنار پیامبر تا پای جان مقاومت نمودولحظه ای ازهمراهی باپیامبر(ص) درراه اجرا ونشر رسالتش کوتا هی ننمود وبه بالاترین درجه ی فوزو رستگاری و سعادتمندی رسید.
آری چه سعادتی ازاین بالاتر که مولود الهی وملکوتی چون فاطمه زهرا(س) که کوثرهستی است از دامن پاک او تولد یافته وچشم به عرصه گیتی بنهد وبالاتر آنکه خداوند بزرگ توسط فرشته اعظم (جبرئیل) به وسیله ی پیامبر عزیزش سلا م مخصوص به این بانوی عظیم الشان ابلاغ نماید...
دردعای امروز ( ۱۰ رمضان) در بخش دوم آن می خوا نیم:
"...واجعلنی فیه من الفا ئزین لدیک--خدا وندا در این ودر این ماه مارااز سعادتمندان درگاهت قرارده.
🔹آری حضرت خدیجه(سلام الله علیها) باتوکل برخداوندوباایثارومقاومت،ازیک انسان عادی به جایگاه بانوی بزرگ اسلام وهم نشین بابزرگترین مخلوق هستی رسیده وبه مقام والای فائزین را یافته واین یعنی هرانسان مخلصی می تواند به بالاترین جایگاه معنوی دست یابد...
✨باشدکه مانیزباالگوگیری ازام المومنین حضرت خدیجه کبری(س) وباایثارومقاومت هرچه بیشتربرای نشروگسترش ارزشهای متعالی اسلام ناب محمدی دراین عصروزمان تلاش کنیم.
🎇یاعلی مدد.🎇
🌿🔹التماس دعا🎋🌈
📚 انجام مُفطِر (باطل کننده روزه) هنگام اذان صبح
💠 اگر در سحر ماه رمضان بدون اینکه تحقیق کند صبح شده یا نه، کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد و سپس معلوم شود که آن هنگام صبح بوده است، باید قضای آن روز را بگیرد ولی اگر با تحقیق و علم به اینکه صبح نشده، انجام داده باشد و بعد معلوم شود که صبح بوده است، قضای آن روز بر او واجب نیست.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
🆔 @leader_ahkam
📚 مکروهات روزه
💠 برخی از مکروهات روزه عبارت است از:
١. هر كارى كه سبب ضعف شود؛ (مانند خون دادن و حمام رفتن)
٢. بوييدن گياه خوشبو؛ (عطر زدن مكروه نيست)
٣. خيس كردن لباسى كه بر تن است؛
٤. مسواك كردن با چوب تر؛
٥. كشيدن دندان و هر كارى كه به سبب آن از دهان خون بيايد؛
٦. چشيدن غذا و مانند آن؛
٧. ریختن دارو در بینی در صورتی که به حلق نرسد؛
٨. ريختن دارو در چشم و سرمه كشيدن در صورتى كه بو يا مزۀ آن به حلق برسد؛
٩. نشستن زن در آب؛
١٠. هر كارى كه موجب برانگيخته شدن شهوت شود؛
١١. مضمضه زیاد.
رساله نماز و روزه مسئله ٨٧٨
#احکام_روزه #مکروهات_روزه
🆔 @leader_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 | اولین شهید محراب جمهوری اسلامی
سید محمد علی قاضی طباطبایی اولین شهید محراب جمهوری اسلامی در سال ۱۲۹۳ در تبریز به دنیا آمد ود درسال ۱۳۵۸ در همان شهر نیز به شهادت رسید.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🌺پیام رمضان۱۱🌸
🌸۱۱-احسان و عصیان:
هر انسان عاقلی بخواهد کاری را شروع کند به نتیجه آن فکر می کند در صورتی که برای او سود ومنفعت داشته باشد آن را انجام می دهد و گر نه ترکش می کند حتی اگر خودش ازآگاهی لازم وکافی برخوردار نباشد از افراد مطلع و صاحب دانش و تجربه کمک می گیرد تا در راه دستیابی به نتیجه مطلوب او را کمک و راهنمایی کنند.
🌸از طرفی خداوند متعال برای هدایت و راهنمایی مردم وبرای رسیدن به رستگاری و سعادتمندی از ابتدای خلقت انسان، افرادی را از میان خودشان برگزیده و این مسئولیت و رسالت را به آنها عطا فرمود تا آنجایی که تعداد این
راهنمایان را به ۱۲۴۰۰۰ پیغمبر ذکر کردند و بعد از آخرین پیغمبر این مسئولیت به دست خلفای صالح و به حقش ائمه اطهار علیهم الاسلام سپرده شده که در این عصر و زمان به عهده منجی عالم بشریت حضرت حجة ابن الحسن العسکری (عج) می باشد و در غیبت حضرتش جانشینان صالحش عالمان وارسته به انجام این وظیفه مشغولند.
🌸در دعای امروز(۱۱ رمضان) می خوانیم :
"اللهم حبب الیَ فیه الاحسان و کرَه الیَ فیه الفسوق و العصیان"
خدایا در این روز و در این ماه احسان و نیکی را در نظرم محبوب گردانیده و فسق و معصیت را در نظرم ناپسند قرار بده.
🌸اما آنچه مهم است انجام اعمال نیک و ترک اعمال ناپسند است که در کنار آنها دعا و خواستن هم تاثیر گذار خواهد بود و گر نه صرف دعا و خواستن از خداوند نه تنها هیچگونه تاثیر مثبتی نداشته بلکه نتیجه معکوس خواهد داشت و ماه رمضان که ماه خدا و مهمانی او است بهترین فرصت برای این امر می باشد.
🌸باشد که به همراه دعا در انجام اعمال خیر و ترک امور شر تلاش نماییم تا اولی در نظر ما محبوب و دومی درپیش ما نا پسند آید.ان شاءالله.
🌳☘🍀التماس دعا. 🍀☘🌳
🌺پیام رمضان ۱۲🌸
🔹🍃۱۲-راه سعادت:
🔸 انسان عاقل درتمام دوران زندگی ومسیر حیات خود می خواهد خوشبخت و سعید زندگی کند و با خوشبختی و سعادت از این جهان به جهان دیگر برود منتها از آنجایی که طبقات بشر مختلف اند افکار وعقاید آنان نیز با هم اختلاف دارد از این رو هر دسته ای راهی را در پیش گرفته وانتخاب مخصوص خود را دارند.عده ای از افراد بشر خوشبختی را در بدست آوردن ثروت و مال می دانند حالا از هر طریقی حلال باشد یا حرام برایشان فرقی نمی کند.
🔸دسته ای دیگر راه رسیدن به سعادت را مقام و منصب دانسته و در راه آن از هرگونه تلاش و کوششی فروگذار نمی کنند. و گروهی دیگر راه رسیدن به سعادت را علم و دانش می دانند،اگر چه علم و دانش از ارزش بسی فراوان برخوردار است ودر لسان پیامبر و ائمه (علیهم السّلام) بیانات ارزش مندی واردشده است لکن این هم دارای ملزوماتی است که چه بسا هر کس نتواند به آن دست بیابد...
🔸ولی دین مقدس اسلام راه سعادت را به خوبی مشخص نموده و خیلی ساده و کم زحمت در اختیارپیروان خود قرار داده است و آن در دو کلمه خلاصه می شود "یکی ایمان ودیگری عمل صالح".
🔹اگر چه اعمال صالحه فراوان است ولیکن تمام آن ها در سه عمل جمع است که در دعای امروز(۱۲رمضان) از خداوند مسئلت مینمایم:
🌳اول عفاف که درفقره اول به آن اشاره شده است "اللهم زینی فیه بالستر والعفاف" خداوندا مرا در دراین روز ودراین ماه به زیور سترو عزت نفس بیارای ،که هرکه عفت دارد خودرا به کناه آلوده نمی کند.
🌳دوم: قناعت که درفقره دوم آمده است"واسترنی فیه بلباس القنوع والعفاف" خدایا مرا دراین روز ودراین ماه به جامه قناعت وکفاف بپوشان ،زیرا آدم قانع به آنچه که باتلا شش بدست آورده قناعت می کند وعزتش را نگه می داردودستش رابه سوی هر کسی دراز نمی کند.
🌳سوم عدل وانصاف که در بخش سوم این دعا این گونه است"واحملنی فیه علی العدل والانصاف"
🌳خداوندا مرادراین روز ودراین ماه بر عدل وانصاف وادار،که هرکه دارای عدل وانصاف باشد هرگز ظلم وستم روا نمی دارد وجامعه ای که درآن ظلم وستم نباشد مردم باآرامش و خوشی زندگی می کنند.
✨امیدکه خدانداین سعادتمندی را نصیب مان فرماید.
🎇 التماس دعا🎇
🌺پیام رمضان۱۳🌸
۱۳-نتیجه اعمال:
📖در میان مخلوقات،خداوند انسان ها را برگزیده و نام اشرف مخلوقات براو نهاد و بنابه فرموده قرآن همه آسمان و زمین و دریا و هر چه در آن است را برای وی آفرید و در تسخیر او در آورد.
و به قول سعدی:
"ابر و باد مه و خورشید و فلک در کارند/تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری"
از طرفی هر انسانی در گرو عمل خودش است عملش هر چه باشد نتیجه اش را خواهد دید همان گونه که امام علی (ع) می فرمایند:"الناس مجزیون باعمالهم ان خیرا فخیرا و ان شرا فشرا"(جزای مردم به عمل آنها است اگر خیر باشد خیر و اگر شر باشد شر است) بنابر این اگر انسان در پی اعمال نیک باشد همانگونه که در احسن تقویم خلق شده به اعلی درجه علیین خواهد رسید و مسجود ملائکة الله خواهد شد و اگر گرد اعمال بد برود به وضعیت "اولئک کالانعام بل هم اضل"(مانند چهارپایان یا بدتر از آن) می رسد که همان جایگاه اسفل السافین است .
انسانی که سید مخلوقات است وبه پائین ترین درجه سقوط میکند علت آن چیزی جز مخالفت با پیام آسمانی و متابعت از هوا های نفسانی و فرو رفتن در آلودگی و کثافات گناهان نخواهد بود و رهایی از آن جز با استعانت از خداوند و اولیای گرامیش میسر نخواهد شد.
📖 که در قسمت اول دعای امروز ۱۳ رمضان می خوانیم "اللهم طهَرنی فیه من الدنس والاقذار " (خدایا مرا در این روز و در این ماه از پلیدی های باطنی و کثافات ظاهری گناهان پاک گردان.)
🏝ان شاءالله. 🏝
🌺🌸التماس دعا 🌺🌸🌈💐
🌺پیام رمضان۱4🌸
۱۴-توبه:
✨خداوند انسانهارا در این دنیا خلق کرده وباید دراین دنیا زندگی کنند وذات وجودیش نیز به گونه ای است که نیازمندامور مختلف معنوی ومادی است وازطرفی راههای برطرف کردن وارضاء نمودن نیازهارابیان ونتیجه پرداختن به هر یک ازآن دورا به وی فهمانده است...
🌼ولی انسانهائی بدون توجه به آنچه که وظیفه شان است راه افراط وتفریط را در پیش گرفته وهمه چیز را فقط درهمین دنیا دانسته ودست به اعمال ورفتاری می زنند که ازآنها نهی شده وبه تعبیر دیگر اطاعت ازخدا ودستورات انبیاء عظام وائمه هدی (ع)را رها نموده وگرد گناه می گردند وگویا فراموش کرده اند که بنا به فرمایش معصوم (ع):
"الدنیا مزرعه الا خره"/ ( دنیا زراعتگاه آخرت است ).
🍃البته بعضی ها به حدی افراط کرده ودنیا طلب شده اند که راه برگشت را نمی پذیرند ولی جمعی دیگر که قصد برگشتن دارند خداوند راه توبه را برای آنها قرارداده که درهمه زمانها می توانند ازاین مسیروارد شده ودوباره خودرا احیاء نمایند وبه انجام وظایف خویش بپردازند ولی در ماه رمضان که طبق فرموده پیامپر(ص) در خطبه شعبا نیه ماه انابه وتوبه است راحت تر می توان این مسیر راطی کرد.
دردعای امروز(۱۴ رمضان) درفقره ی دوم می خوانیم :
"واقلنی فیه من الخطا یا والهفوات "خداوندادراین روز ودر این ماه عذر خطاها ولغزشهایم رابپذیر.ان شاالله.
🌸امید که مشمول این دعاقرابگیریم
🌺🍀التماس دعا ☘🌸
ولادت امام حسن مجتبی(ع)
اشاره:
در نیمه رمضان سال دوم یا سوم ) (1) ( هجری ستارهای دیگر در آسمان امامت و ولایت بدرخشید و با نور خود جهان را منور ساخت. پس از تولد، حضرت فاطمه(س) او را برای نامگذاری خدمت امیرالمؤمنین(ع) آورد، آن حضرت فرمود: «من در نامگذاری او بر رسول خدا پیشی نمیگیرم.» پس او را به نزد رسول الله(ص) آوردند، ایشان فرمودند: «من در نام گذاری او بر خداوند عزوجل پیشی نمیگیرم.» در این هنگام خداوند به جبرئیل فرمود: «محمد(ص) صاحب فرزندی شده، فرود آی و به او سلام برسان و تبریک بگو و بگو که علی(ع) نسبت به تو به منزله هارون نسبت به موسی(ع) است، پس نام فرزند هارون را بر او بگذار.» جبرئیل فرود آمد و پس از ابلاغ سلام و تبریک، عرض کرد: «خداوند به تو امر کرده که نام فرزند هارون را بر او بگذاری.» حضرت(ص) فرمود: «نام او چه بوده است؟» عرض کرد: «شبّر» حضرت فرمود: «زبان ما عربی است.» جبرئیل عرض کرد: «پس نام او را «حسن» بگذار.» و پیامبر(ص) نیز چنین کرد. ) (2) (
کنیه ایشان «ابومحمد» است و برخی از القابشان عبارتند از: «سید»، «مجتبی»، «سبط»، «الامین»، «الحجة»، «البر»، «التقی»، «الزکی» و «الزاهد». ) (3) (
1-. اصول كافي، كليني، دارالاضواء، بیروت، ج1، ص461؛ بحارالانوار، مجلسي، دار احياء التراث العربي، بیروت، ج44، ص134.
2-. الامالي، شيخ صدوق، موسسة الاعلمي، ص116 ؛ بحارالانوار، ج43، ص238.
3-. مناقب ابن شهر آشوب، طبع حيدريه، ج3، ص172؛ بحارالانوار، ج44، ص135.
ایشان هفت سال و اندی از دوران کودکی خویش را در دامان شریف رسول خدا(ص) سپری کردند و پس از آن ٣٠ سال یاوری صدیق برای پدر گرامی خویش بودند و پس از شهادت امیرمؤمنان(ع) ١٠ سال عهده دار امامت شیعیان گردیدند.
سرانجام معاویة - لعنة الله علیه - با فریفتن «جعدۀ»، همسر آن حضرت و اعطای صدهزار درهم و وعده ازدواج با فرزند خود یزید، امام(ع) را مسموم ساخت و ایشان پس از ٤٠ روز بیماری در آخر صفر سال ٥٠ هجری مظلومانه به شهادت رسیدند. ) (1) (
دوران امامت آن حضرت با دوران خلافت یکی از پلیدترین و در عین حال زیرکترین خلفای بنیامیه مقارن بود. معاویة بن ابیسفیان که با زور و نیرنگ حاکمیت خود را تثبیت کرده بود، برای توسعه و بسط حکومت خود از هیچ اقدامی فروگذاری نمیکرد، و از آنجا که خاندان اهلبیت(ع) و شیعیان آنان را مانع اصلی بر سر راه خود میدید، به روشهای گوناگون به خشونت و ظلم و جنایت نسبت به آنان اقدام میکرد.
«ابن ابیالحدید» از علمای اهل سنت مینویسد: «شیعیان در هرجا که بودند به قتل میرسیدند، بنیامیه دستها و پاهای اشخاص را به احتمال اینکه از شیعیان هستند میبریدند و هرکس که معروف به دوستداری و دلبستگی به خاندان پیامبر(ص) بود زندانی میشد و اموالش به غارت میرفت و خانهاش ویران میشد.» ) (2) (
1-. مصنفات مفيدقدس سره، الارشاد، ج11، ص5؛ مناقب ابن شهر آشوب، همان، ج3، ص202؛ بحارالانوار، ج44، ص135.
2-. شرح نهج البلاغة، ابن ابي الحديد، داراحياءالكتب العربية، قاهره، ج1، ص43. 45.
کرامات امام حسن مجتبى(ع).
۳) وسعت علم در کودکی:
«حذیفة بن یمان» نقل میکند: «روزی بر بلندای کوهی، درمجاورت پیامبر بودیم و امام حسن(ع) که کودکی خردسال بود، با وقار و طمانینه در حال راه رفتن بود. پیامبر(ص) فرمودند: إِنَّ جَبْرَئِیلَ یَهْدِیهِ وَ مِیکَائِیلُ یُسَدِّدُهُ وَ هُوَ وَلَدِی وَ الطَّاهِرُ مِنْ نَفْسِی وَ ضِلْعٌ مِنْ أَضْلَاعِی هَذَا سِبْطِی وَ قُرَّةُ عَیْنِی بِأَبِی هُوَ؛ همانا جبرئیل او را همراهی میکند و میکائیل از او محافظت مینماید و او فرزند من و انسان پاکی از نفس من و عضوی از اعضاء من و فرزند دختر و نور چشم من است. پدرم فدای او باد.
پیامبر(ص) ایستاد و ما هم ایستادیم، ایشان به امام حسن(ع) فرمود: أَنْتَ تُفَّاحَتِی وَ أَنْتَ حَبِیبِی وَ مُهْجَۀُ قَلبِی؛ تو ثمره من و محبوب من و روح و روان منی.
در این هنگام یک مرد اعرابی به سوی ما میآمد، حضرت(ص) فرمود: مردی به سوی شما میآید که با کلامی تند با شما سخن میگوید و شما از او بیمناک میشوید. او سؤالهایی خواهد پرسید و در کلامش درشتی و تندی است.
اعرابی نزدیک شد و بدون اینکه سلام کند گفت: کدام یک از شما محمد(ص) است؟ گفتیم: چه میخواهی؟ پیامبر(ص) به او فرمودند: مهلا؛ آهسته [ای اعرابی]. او که از این برخورد، پیامبر(ص) را شناخت گفت: یَا مُحَمَّد! لَقَدْ کُنْتُ أُبْغِضُکَ وَ لَمْ أَرَکَ وَ الْآنَ فَقَدِ ازْدَدْتُ لَکَ بُغْضاً؛ ای محمد! درگذشته کینه تو را به دل داشتم ولی تو را ندیده بودم و الآن بغضم نسبت به تو بیشتر شد.
پیامبر(ص) تبسم کردند، ما خواستیم به اعرابی حمله کنیم که آن حضرت با اشاره ما را منع فرمودند. اعرابی گفت: تو گمان میکنی پیامبری؟ نشانه و دلیل نبوت تو چیست؟ رسول خدا(ص) فرمودند: إِنْ أَحْبَبْتَ أَخْبَرَکَ عُضْوٌ مِنْ أَعْضَائِی فَیَکُونُ ذَلِکَ أَوْکَدَ لِبُرْهَانِی؛ اگر دوست داشته باشی عضوی از اعضاء من به تو خبر دهد تا برهانم کاملتر شود.
اعرابی پرسید: مگر عضو میتواند سخن بگوید؟» پیامبر(ص) فرمود: «نعم، یا حسن قم؛ آری ای حسن! برخیز. آن مرد امام حسن(ع) را به خاطر کودکیش، کوچک شمرد و گفت: «پیامبر فرزند کوچکی را میآورد و بلند میکند تا با من تکلم کند.» پیامبر(ص) فرمودند: «إِنَّکَ سَتَجِدُهُ عَالِماً بِمَا تُرِیدُ؛ تو او را به آنچه اراده کردهای دانا خواهی یافت.» امام حسن(ع) شروع به تکلم کرد و فرمود: «مَهْلًا یَا أَعْرَابِیُ!
ما غبیا سالت وابن غبی
بل فقیها اذن و انت الجهول
فان تک قد جهلت فان عندی
شفاء الجهل ما سال السؤول
و بحرا لاتقسمه الدوالی
تراثا کان اورثه الرسول؛
آرام باش ای اعرابی! تو از انسان کند ذهن و فرزند شخص کند ذهن سؤال نکردی، بلکه از یک فقیه و دانشمند سؤال کردهای؛ ولی تو جاهل و نادانی.
پس اگر تو نادانی، همانا شفای جهل تو نزد من است؛ زمانی که سؤال کنندهای سؤال کند. دریای علمی نزد من است که آن را با هیچ ظرفی نمیتوان تقسیم کرد و این ارثی است که پیامبر(ص) از خود به جای گذاشته است.
سپس فرمودند: لَقَدْ بَسَطْتَ لِسَانَکَ وَ عَدَوْتَ طَوْرَکَ وَ خَادَعْتَ نَفْسَکَ غَیْرَ أَنَّکَ لَا تَبْرَحُ حَتَّى تُؤْمِنَ إِنْ شَاءَ اللَّهُ؛ هر آینه زبانت را باز کردی و از حد خود فراتر رفتی و خود را فریفتی، ولی از اینجا نمیروی مگر اینکه ایمان میآوری، اگر خدا بخواهد.
بعد از آن، امام(ع) جزء به جزء وقایعی را که برای او اتفاق افتاده بود، بیان کرد و فرمود: شما در میان قومتان اجتماع کردید و گمان کردید که پیامبر(ص) فرزندی ندارد و عرب هم از او بیزار است، لذا خون خواهی ندارد و تو خواستی او را بکشی و نیزهات را برداشتی، ولی راه بر تو سخت شد، در عین حال از تصمیم خود منصرف نشدی و در حال ترس و واهمه به سوی ما آمدی. من به تو از سفرت خبر میدهم که در شبی صاف و بدون ابر خارج شدی، ناگهان باد شدیدی وزیدن گرفت و تاریکی شب بیشتر شد و باران شروع به باریدن کرد و تو با دلتنگی تمام باقی ماندی و ستارهای در آسمان نمیدیدی تا بهواسطۀ آن راه را پیدا کنی.
مرد عرب با تعجب گفت: «مِنْ أَیْنَ قُلْتَ یَا غُلَامُ هَذَا کَأَنَّکَ کَشَفْتَ عَنْ سُوَیْدِ قَلْبِی وَ لَقَدْ کُنْتَ کَأَنَّکَ شَاهَدْتَنِی وَ مَا خَفِیَ عَلَیْکَ شَیْءٌ مِنْ أَمْرِی وَ کَأَنَّهُ عِلْمُ الْغَیْبِ؛ ای کودک! این خبرها را از کجا گفتی؟ تو از تاریکی و سیاهی قلب من پرده برداشتی، گویا تو مرا نظاره کرده بودی و از حالات من چیزی بر تو مخفی نیست؛ چنان که گویی این علم غیب است.
سپس آن مرد به دست امام حسن(ع) مسلمان شد و رسول گرامی اسلام(ص) مقداری قرآن به او آموخت و او از پیامبر(ص) اجازه گرفت و به سوی قوم و قبیله خود بازگشت و عدهای را به دین اسلام وارد کرد.
بعد از آن، هر موقع که امام حسن(ع) را میدیدند، خطاب به ایشان میگفتند: «لَقَدْ أُعْطِیَ مَا لَمْ یُعْطَ أَحَدٌ مِنَ النَّاس؛ همانا به امام حسن(ع) نعمتی عطا شده که به احدی داده نشده است.» ) (1) (
1-. بحارالانوار، ج43، ص333. 335.
کرامات امام حسن مجتبى(ع)
میوه دادن درخت خشکیده:
روزی امام حسن(ع) برای عمره به سوی مکه عظیمت کردند. در این سفر، فرزند «زبیر» ایشان را همراهی میکرد. در طول مسیر، در مکانی؛ زیر یک درخت خرمای خشکیده به استراحت پرداختند. «ابن زبیر» به امام(ع) عرض کرد: «لَوْ کَانَ فِی هَذَا النَّخْلِ رُطَبٌ لَأَکَلْنَاهُ؛ ای کاش این درخت، خرمای تازه داشت و از آن میخوردیم.» امام(ع) فرمودند: «او انت تشتهی الرطب؛ آیا تو به خرمای تازه اشتهایی داری؟» او گفت: «آری.» امام حسن(ع) سر را به سوی آسمان بلند نمودند و دعایی خواندند. در این هنگام درخت، سبز شد و پر از برگ گردید و دارای خرمای فراوانی شد و یاران ایشان از آن درخت بالا رفتند و خرمای زیادی چیدند. ) (1) (
1-. مدينة المعاجز، چاپ قديم، ص207؛ مناقب ابن شهر آشوب، ج3، ص173.
کرامات امام حسن مجتبى(ع)
آگاهی از غیب:
از معجزات و کراماتی که تمام ائمه(ع) از آن بهرهمند بودند، علم غیب و آگاهی از اموری است که بر دیگران مخفی است، و در تاریخ موارد متعددی از ائمه معصومین(ع) در این باره مطالبی نقل شده است. در مورد امام حسن(ع) نیز مواردی نقل شده که از غیب حوادثی را خبر میدادند. ازباب نمونه به یکی از آن موارد اشاره میکنیم.
در سفری امام حسن(ع) با پای پیاده به سوی مکه حرکت میکرد. در میانه راه پای مبارک آن حضرت ورم نمود و شخصی به ایشان عرض کرد: «لَوْ رَکِبْتَ لِیَسْکُنَ عَنْکَ هَذَا الْوَرَمُ؛ ای کاش سوار مرکب میشدید تا این ورم [پای] شما تسکین پیدا کند.» امام(ع) فرمودند: «کَلَّا وَ لَکِنَّا إِذَا أَتَیْنَا الْمَنْزِلَ فَإِنَّهُ یَسْتَقْبِلُنَا أَسْوَدُ مَعَهُ دُهْنٌ یَصْلُحُ لِهَذَا الْوَرَمِ فَاشْتَرُوا مِنْهُ وَ لَا تُمَاکِسُوهُ؛ هرگز! [سوار بر مرکب نمیشوم] و لکن وقتی به منزلگاه [بعدی] رسیدیم، شخص سیاه پوستی نزد ما میآید که روغنی دارد و برای [درمان] این ورم خوب است، روغن را از او بخرید و نسبت به او بخل نورزید.»
یکی از غلامان به ایشان عرض کرد: بعد از این منزل منزلی که شخص سیاهپوستی در آن باشد وجود ندارد تا برای شما روغن بخریم.
امام فرمودند: «آری چنین کسی را خواهیم یافت.» پس از آنکه مقداری راه پیمودند، شخص سیاه پوستی جلوی آنها آمد، امام(ع) فرمود: «آن سیاه پوست نزد شماست، روغن را از او بخرید.»
آن شخص سؤال کرد: «این روغن را برای چه کسی میخواهید؟» شخصی گفت: «برای حسن بن علی(ع).»
آن سیاه پوست گفت: «مرا نزد او ببرید.» پس از آنکه او به نزد امام(ع) آمد، عرض کرد: «یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنِّی مَوْلَاکَ لَا آخُذُ لَهُ ثَمَناً وَ لَکِنِ ادْعُ اللَّهَ أَنْ یَرْزُقَنِی وَلَداً سَوِیّاً ذَکَراً یُحِبُّکُمْ أَهْلَ الْبَیْتِ؛ ای فرزند رسول خدا! من غلام تو هستم و پول این روغن را نمیگیرم. لکن از خدا بخواه که فرزند سالم پسری به من عطا کند که دوستدار شما اهلبیت باشد.» بعد از آن به برکت دعای امام(ع) آن شخص دارای چنین فرزندی شد. ) (1) (
1-. مناقب ابن شهر آشوب، ج3، ص174؛ مدينة المعاجز، چاپ قديم، ص206؛ بحارالانوار، ج43، ص324.
🎤https://eitaa.com/tv_manbar 🎧
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
🌹 سرود زیبا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
🎤 حاج محمود کریمی
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #ماه_ضیافت_الهی
📎 #ماه_رمضان
📎 #ولادت_امام_حسن
🔸https://btid.org/fa/video/205404
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
هدایت شده از تباری
🌺پیام رمضان ۱۵🌸
🌹میلاد مسعود کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع) مبارک باد.
۱۵-حسن خلق:
🍃 انسان موجودی است اجتماعی وباید درجامعه زندگی کند وامکان زندگی فردی مخصوصا در این عصروزمان نا ممکن است.از طرفی یک جامعه نیاز به قوانین خاص خودش راداردحال دسته ای به آن قوانین عمل می کنند ودسته ای دیگر نه ...
🍃ولی هرفردی به سهم خودباید به پیشرفت امور جامعه کمک کند واین میسر نیست مگر آنکه انسانها خودرا با قوانین آن جامعه تطبیق دهند واین نیز محقق نخواهد شد مگر در صورتی که آدمی خواهشها وهوا های نفسانی را ازخوددور داشته وبا اصلاح رفتار خود عضوی تا ثیر گذار درجامعه باشد.
🍃یکی ازاین رفتارها حسن خلق در
روابط اجتما عی است که حضرت امام حسن مجتبی (ع) در این رابطه می فرمایند:
🔸"ان احسن الحسن الخلق الحسن " - همانا بهترین نیکی ها وخیر رفتار نیکو است.
🔸دردعای امروز (۱۵ رمضان) درفقره دوم آن می خوانیم :"واشرح فیه صدری بانابه المخبتین"
🔸(پر ورد گارا سینه ام را به توبه دلدا دگان گشا ده ساز)
🔸 طبیعتا کسانی از شرح صدر وگشا دگی سینه بر خور دارند که در مقابل ناملا یمات وطعنه هاصبور بوده وتحمل شان بیشتر از دیگرا ن باشد همانها که مشمول آیه کریمه :
" واذا خا طبهم الجا هلون قالو ا سلاما" می باشند.
🔸وبا گشاده روئی وحسن خلق با دیگران بر خورد خوا هندنمود چون امام شان حضرت مجتبی (ع).
🔸باشد که چنین باشیم.ان شاءالله
💐🌻🌸التماس دعا 🌺🌻💐