🍀 وسع ما، همین عمر ماست؛ باید مدام جلو برویم
آيت الله قرهی (مدظله العالی) :
🌱علی أیّ حال، اگر کسی بتواند تقوا پیشه کند، به عصمت میرسد و دیگر همه چیز دارد، علم دارد، مطالب را درک میکند و ... .
پروردگارا! به اولیاء و انبیایت! ما را بالجد محبّ اهلبیت قرار بده.
🌱چون آن حبّ حقیقی، اطاعت و معرفت حقیقی را هم می آورد و دیگر مطیع آنها می شویم و دیگر عملمان مثل عمل آنها می شود. البته هیچگاه عملمان عین آن حضرات نمی تواند بشود و این طبیعی است. امیرالمؤمنین کجا و ما کجا؟! این یک حرف نشدنی است، امّا ولی دارد. ولی آن چیست؟
🌱ولی ما حداقل دلمان خواسته مثل آنها باشیم و حدّاقل گام هایمان را برداشتیم مثل آنها باشیم. قبلاً هم بیان کردم و این هم از آن کدهای مهمی است که باید همیشه در ذهنتان باشد، استدعا دارم این را هم به ذهن بسپارید و آن، این که «لا یکلف اللّه نفساً إلّا وسعها»، این نیست که من یک قدم برداشتم و دیگر بیشتر از این وسعم نیست.
🌱بلکه یعنی آنقدر جلو بروم که دیگر راستی راستی توان نداشته باشم. آن وقت وسع من، این است. آنوقت دیگر میفهمم که واقعاً وسعم این است و دیگر بیشتر از این نمیتوانم. نه این که دو قدم بردارم و بعد بگویم: من که دیگر وسعم نیست و ...، خیر، از کجا وسع خودت را محک زدی؟! وسع من و تو این است که جلو برویم، جلو برویم تا آن جا که دیگر نشود.
🌱پرده را بالا بزنم و تعبیر بعضی از بزرگان و اولیاء خدا را بگویم. آنها میفرمایند: وسع ما همینقدر است که عمر میکنیم؛ یعنی بیشتر از بیست و چهار ساعت در روز نیست، ای کاش ساعت بیشتر بود.
🌱 الآن این وسع ما آن بیست و چهار ساعت است. وسع ما آنقدری است که خدا عمر داده، به یکی پنجاه سال، یکی شصت سال، یکی هفتاد سال و ... .
برای همین است که سیّدالسّاجدین، زینالعابدین، آقا علیّبنالحسین(صلوات اللّه و سلامه عليه) میفرمایند: خدا! اگر عمرم بناست برای طاعت و عبادت تو باشد و برای این که مطیع اوامر تو باشم، آن را طولانی کن؛ امّا اگر - این را امام معصوم میگوید که اصلاً چنین چیزی برای آن حضرات محال است ولی این در حقیقت دارد به ما تبیین میشود - عمرم بناست چراگاه شیطان باشد، خدا این عمر را بگیر.
🌱لذا امثال آیتالله العظمی اراکی صد سال عبادت، آیتالله مولوی قندهاری صد و سه سال عبادت، آیتالله العظمی ادیب(اعلي اللّه مقامهم اجمعين)، بیش از صد و ده سال عبادت میکنند، ولی میگویند: حدّ وسع ما همین بود. لذا این «لا یکلف اللّه نفساً إلّا وسعها» یعنی این، نه این که بگوییم: من اینقدر جلو رفتم و دیگر نمیتوانم. بلکه انسان باید دائم جلو برود و کار انجام دهد.
🌱بیان کردم: هدف از مجالس ولادات و عزاهای حضرات معصومین، چه مجالس حسینی و چه مجالس فاطمی و چه مجالس دیگر این است که ما باب معرفتیمان بالا رود. ببینیم آن حضرات که بودند، چه کردند، چه خواستند، چه فرمایش فرمودند، چه عملی را انجام دادند، چه چیزی را از ما خواستند و ... و إلّا هدف فقط این نیست که بنشینیم گریهای کنیم که اگر به خوبی فهمیدیم جدّی گریهمان، گریه میشود. وقتی شعور پیدا کردیم، تا گفتند: «السّلام علیک یا أبا عبداللّه(عليه الصّلوة و السّلام)»، دلمان میلرزد
*⚠️نشر با حفظ منبع⚠️*
کانال یاوران امام مهدی (عج)
📍* واتساپ*
ا https://chat.whatsapp.com/GxMHxcda9l4KaAbIqHCo2E
📍 *سروش*
ا https://what.sapp.ir/emammahdy81
📍 *ایتا*
ا https://eitaa.com/emammahdy81
💠راهي جهت حركت صحيح و سريع به سمت خدا
#آیت_الله_قرهی_مدظله_العالی:
✨شناخت قواي دروني انسان، عامل حركت صحيح است. چون اگر كسي قواي خود را شناخت و قصد داشت آنچه پروردگار عالم به عنوان خالق، بيان فرموده است انجام دهد، به اين مطلب ادراك پيدا مي كند كه هر چه حضرت حقّ، تبيین كند، چه امرش و چه نهي اش، همه ي اين ها براي رشد انسان است.
✨يعني وقتي بيان مي كنيم: انسان بايد قواي دروني خودش را به خوبي بشناسد و از باب ديگر هم معرفت پيدا كند كه هر آنچه پروردگار عالم - من الاوامر و النواهي - بيان فرموده است، عامل رشد اوست، در اين صورت حركت او، حركت صحيحي مي شود .
✨چون بعضي ها مي خواهند حركت درستي انجام دهند، اما چون شناخت به قوا ندارند، گاه به بيراهه مي روند. به تعبيري يا به افراط مي افتند و يا تفريط. اما وقتي به اين قوا، شناخت پيدا كردند، ديگر نه افراطي برايشان هست و نه تفريطي.
#شناخت_قوا
#افراط
#تفریط
*⚠️نشر با حفظ منبع⚠️*
کانال یاوران امام مهدی (عج)
*واتساپ*
ا https://chat.whatsapp.com/GxMHxcda9l4KaAbIqHCo2E
📍 *سروش*
ا https://what.sapp.ir/emammahdy81
📍 *ایتا*
ا https://eitaa.com/emammahdy81
دستورالعمل انسان ساز را «القرآن مأدبه الله» را در متن زندگیتون پیاده کنید وگرنه حسرتی در پیش دارید، آهی از نهادتون بر می آید که جهنم از روی آن «آه» انفعال دارد و خجالت می کشد.
https://eitaa.com/emammahdy81
*قلــ❤ــب الهی 25*
راه رسیدن به مقام رضا
❤لذا باید مواظب باشیم که قلبمان از حرکت نایستد و حرکتمان به سوی خدا متوقّف نشود و همیشه به پیش برویم.
با چه چیزی پیش میرویم؟ با ذکر خدا.
با چه چیزی بالا میرویم؟ با رضای خدا.
❤برای همین است که خدا میفرماید: «يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَـئِنَّةُ، ارْجِعِي إِلي رَبِّكِ رَاضِيَةً مَّرْضِيَّةً، فَادْخُلِي فِي عِبادِي، وَادْخُلِي جَنَّتِي» نفس مطمئنّه، راضی به رضای خدا میشود.
❤این همه خصایص برای انسانهای متّقی وجود دارد، امّا خداوند وقتی میخواهد آنها را توصیف کند، میفرماید: «رَاضِيَةً مَّرْضِيَّةً» هم او از خدا راضی است و هم خدا از او راضی است. این، همان مقام رضاست!
❤مقام رضا این است که اگر تا امروز، عزیز بودی و به صورت ظاهر ذلیلت کرد، بگویی: راضیم به رضای خدا.
زینب کبری، همان راضیه است به رضای خدا. آن ملعون و خبیث به یک طاهرهی مطهّره، به یک عالمهی غیر معلّمه، به یک محدّثهی عظیمالشّأن، به حضرت زینب کبری گفت: چه دیدی؟ دیدی خوار شدی؟ دیدی شما را کشتیم؟ امّا ایشان فرمودند: «ما رَأیتُ إلّا جَمیلاً»، رضای خدا یعنی این.
❤«یَومٌ علی صَدرِ المُصطَفی وَ یَومٌ علی وَجهِ الثَّری» یک روزی أبیعبدالله روی سینهی پیامبر باشد، یک روزی در گودال قتلگاه که خبیثترین افراد، پایش را، آن هم به صورت اهانتآمیز، روی سینهی مبارک أبیعبدالله بگذارد.
❤خود ملعونش میگوید: دیدم لبهایش تکان خورد، جلو رفتم، شنیدم که میگوید: «إلهِى رِضاً بِقَضائِکَ تَسلِیمًا لأمْرِکَ». فرمودند: آیهی «يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَـئِنَّةُ» هم مربوط به أبیعبدالله است.
❤لذا اگر انسان میخواهد بالا برود، باید راضی به رضای خدا باشد که قلب الهی، اینگونه است و همیشه میگوید: پسندم آنچه را جانان پسندد! پس باید مواظب باشیم قلبمان نایستد، توقّف نکند و راضی به رضای خدا باشد.
*برگرفته از کتاب قلب الهی صفحه 120_ آیت الله قرهی (مدظله العالی)*
*⚠️نشر با حفظ منبع⚠️*
کانال یاوران امام مهدی (عج)
*واتساپ*
ا https://chat.whatsapp.com/GxMHxcda9l4KaAbIqHCo2E
📍 *سروش*
ا https://what.sapp.ir/emammahdy81
📍 *ایتا*
ا https://eitaa.com/emammahdy81
آقا جان
قرار جمعه هامان
تا بہ ڪے چشم انتظارے است
خوشا روزے ڪہ آید لحظہ وصال
@emammahdy81
AUD-20210122-WA0002..mp3
729K
آیت الله قرهی(مدّ ظلّه العالی)
🔷🔶لقمه مون رو مواظبت کنیم، ما بقی آن را به دست آقا جان بسپاریم ...
@emammahdy81
*#نسخه*
برترین عمل در روز جمعه
امام صادق عليه السلام:
در روز #جمعه عملى برتر از #صلوات بر محمّد و خاندان او عليهم السلام نيست
📗الخصال.ص394
🌹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَد و عَجّل فَرَجَهُم
@emammahdy81
*#نسخه*
💠 معین حقیقی در اصلاح نفس 💠
#آیت_الله_روح_الله_قرهی (مد ظله العالی ) :
💎 می دانید نفس انسان اگر به خواستن ها افتاد، دیگر سیری ناپذیر است. کمک کننده ترین عامل، آن معین حقیقی که می تواند به ما برای صلاح نفس و خودسازی و برای این که به این نفس مسلّط شویم کمک کند، *💠 قناعت💠* است.
*⚠️نشر با حفظ منبع⚠️*
کانال یاوران امام مهدی (عج)
*واتساپ*
ا https://chat.whatsapp.com/GxMHxcda9l4KaAbIqHCo2E
📍 *سروش*
ا https://what.sapp.ir/emammahdy81
📍 *ایتا*
ا https://eitaa.com/emammahdy81
|جآنمۍدَهَمآخَراَزحَسرٺدیدارٺو🦋🖤|
(اللهم عجل لولیک الفرج )
https://eitaa.com/emammahdy81
*🌺 با اين دو بال پرواز، انسان اوج ميگيرد*
#آیت_الله_روح_الله_قرهی (مدظله العالی ) :
🍀 یکی از راه های پیشرفت، ادب است. اصلاً کسی که بخواهد پرواز کند، باید بداند یک بال پرواز، ادب است...
🌟 انسان، دو بال پرواز دارد که یک بال، ادب و یک بال، اطاعت است. اگر انسان این دو بال پرواز یعنی ادب و اطاعت را داشت، اوج می گیرد، پرواز می کند، حالش، حال اولیاء خدا می شود، می فهمد، معنا را درک می کند و مطالب را متوجّه می شود.
🍀 ... گاهی انسان فکر میکند که خودش در مقابل اعاظم و بزرگان، کسی شده است که این عین جهل است. بارها عرض کردم که این کد اساسی زندگی است که هر کس، ولو به لحظه ای تصوّر کند کسی شده است همان لحظه، لحظه سقوط اوست. یعنی دیگر در همان لحظه سقوط کرده و نیاز ندارد که در آینده سقوط کند.
📚 برگرفته از #درس_اخلاق #آیت_الله_قرهی (مد ظله العالی )
#انسان #نفس #ادب #عمل #جهل #عقل #هستی #بصیرت #اولیاء_خدا #اطاعت
*⚠️نشر با حفظ منبع⚠️*
کانال یاوران امام مهدی (عج)
*واتساپ*
ا https://chat.whatsapp.com/GxMHxcda9l4KaAbIqHCo2E
📍 *سروش*
ا https://what.sapp.ir/emammahdy81
📍 *ایتا*
ا https://eitaa.com/emammahdy81
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله قرهی(مدظله العالی)
✨چه کنیم گناهانمان سریع پاک شود؟
https://eitaa.com/emammahdy81
*📌قویترین و زورمندترین فرد کیست؟*
*_ آیت الله قرهی(مد ظله العالی)*
روایتی بیان کنم که تمام این مطالب در آن، وجود دارد. وجود مقدّس حضرت زینالعابدین، امامالعارفین، آقا علیبنالحسین در معانی الاخبار، جلد یکم میفرمایند: «مَرَّ رَسُولُ اللَّهِ ص بِقَوْمٍ يُرَبِّعُونَ حَجَراً » پیغمبر اکرم، محمّد مصطفی(صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) داشتند از جایی رد میشدند، دیدند گروهی دارند سنگی را بلند میکنند، فرمودند: «فَقَالَ مَا هَذَا»، گفتند: « قَالُوا نَعْرِفُ بِذَلِكَ أَشَدَّنَا وَ أَقْوَانَا»، ما داریم با این کار نشان میدهیم که کدام یک از ما قوّت بیشتری دارد و مقاوم هست. « فَقَالَ ص أَ لَا أُخْبِرُكُمْ بِأَشَدِّكُمْ وَ أَقْوَاكُمْ»، میخواهید شما را خبر بدهم که کدامیک از شما قویترین و شدیدترین قوا را دارید؟ « قَالُوا بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ»، گفتند: بله ای رسول خدا. حضرت فرمودند: « قَالَ أَشَدُّكُمْ وَ أَقْوَاكُمُ الَّذِي إِذَا رَضِيَ لَمْ يُدْخِلْهُ رِضَاهُ فِي إِثْمٍ وَ لَا بَاطِلٍ وَ إِذَا سَخِطَ لَمْ يُخْرِجْهُ سَخَطُهُ مِنْ قَوْلِ الْحَقِّ وَ إِذَا قَدَرَ لَمْ يَتَعَاطَ مَا لَيْسَ لَهُ بِحَقٍّ»، قویترین شما، کسی است که خشنودی او برای خدا باشد و کاری کند که او را به گناه نیاندازد.
یعنی اگر یک موقع خوشحال و پولدار است، مجلس گناه نگیرد. بعضی تا به دوزار پول میرسند، ویلایی میگیرند، در شب جمعه که شب مناجات، توبه و انابه است و وقتی غروب شب جمعه میشود تا غروب جمعه، تمام ابواب رحمت الهی باز میشود؛ به جای این که این شب را به عبادت و استغفار بپردازند، شب جمعه، نعوذبالله شب گناه میشود، میروند که بساط گناه را راه بیاندازند.
فرمودند: قویترین فرد آن است که اگر راضی و خشنود بود، به گناه نیفتد. هر موقع هم خشنود نیست، این ناخشنودی، او را از راه حقّ جدا نکند. دیگر حرفهای بیهوده نزند و به اشتباه نیافتد.
لذا چنین کسی، شجاعترین و قویترین انسانهاست که مراقب کند در خشنودی، گناه نکند و اگر هم اوضاع بر او تنگ شد، مطالبی را به زبان جاری نکند که شیطان، همان را میخواهد.
شیطان، دو حال برای انسانها به وجود میآورد:
1. انسان آنقدر از دنیا راضی شود که گناه کند.
2. انسان آنقدر ناراحت شود که در این حال هم گناه کند، آن هم بدین صورت که حرفهای ناروایی بزند.
فرمودند: «وَ إِذَا سَخِطَ لَمْ يُخْرِجْهُ سَخَطُهُ مِنْ قَوْلِ الْحَقِّ وَ إِذَا قَدَرَ لَمْ يَتَعَاطَ مَا لَيْسَ لَهُ بِحَقٍّ»، مشخّصهی دیگر قویترین فرد این است که هر موقعی هم که قدرت پیدا کرد، گناه نکند. خصوصیّت اسلام همین است که اگر کسی قدرت پیدا کرد، باید مراقب ضعفا باشد و حقّ کسی را نخورد. چنین کسی شجاع است.
*⚠️نشر با حفظ منبع⚠️*
کانال یاوران امام مهدی (عج)
*واتساپ*
ا https://chat.whatsapp.com/GxMHxcda9l4KaAbIqHCo2E
📍 *سروش*
ا https://what.sapp.ir/emammahdy81
📍 *ایتا*
ا https://eitaa.com/emammahdy81