*ديگران در هم نشيني با تو، چقدر به ياد خدا مي افتند؟*
#حضرت_آیت_الله_روح_الله_قرهی (مدظله العالی) :
🍃به تعبیر روایات و اولیاء خدا، وقتی به بعضی نگاه میکنی، یاد خدا میافتی. آنهایی که به ما گفتند هر موقع دلتان از دنیا میگیرد، بروید و آنها را جلیستان قرار دهید و همنشین آنها شوید.
🍃 آنهایی که وقتی انسان در محضرشان مینشیند، او را به خدا دعوت میکنند. همانهایی که درباره ایشان بیان شده: « النَّظَرَ إِلَى وَجْهِ الْعَالِمِ عِبَادَةٌ » وقتی به وجه آنها نگاه میکنیم، عبادت است و وجهشان انسان را یاد خدا میاندازد. تا لب به سخن میگشایند، انسان خدایی میشود، حالش حال دیگری می شود، ولو شده حدّاقل در همان مجلس و یا تا ساعاتی بعد.
🍃البته این بسته به وجود خود انسان است. بعضی وقتی نگاه به آن عارف بالله کردند و کنارش نشستند، نفس قدسی آن ولیّ خدا تا مدّت مدیدی حالشان را متغیّر میکند. دیگر حالشان، حال الهی میشود و از گناه بدشان میآید. حتّی گاهی از خودشان بدشان میآید، از نفسشان بدشان میآید، میخواهند خدایی شوند. مدام میگویند: خدا! میشود ما هم اینطور شویم؟ میشود حال ما هم، حال خوب شود؟ میشود ما هم مثل اینها شویم و دائم دنبال خدایی شدن میروند.
🍃لذا این که اولیاء میگویند خدا آنجاست یعنی این که وقتی انسان محضرشان میرود، یاد خدا میافتد.
🍃کما این که گاهی نعوذ بالله، نستجیر بالله، پناه به ذات احدیّت، انسان پهلوی بعضی از افراد که مینشیند، شیطان را میبیند و یاد گناه میافتد. اصلاً ناخودآگاه نعوذ بالله، نستجیر بالله درگناه وارد میشود. چون همنشینش بد است، دیگر کأنّ با شیطان نشسته است. لذا یعنی شیطان جایی است که او هست. بیان شده: « مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ » دیگر، انسان شیطان شده. لذا وقتی با او نشست، شیطانی شد.
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*اللهُمَعَجِللوَلیکالفَرَج*
*يکي از وسوسه هاي شيطان، وسوسه لجبازي است*
#حضرت_آیت_الله_روح_الله_قرهی (مدظله العالی) :
📍وای! که انسان فریب شیطان را بخورد و فردای قیامت هم شیطان از او اعلان برائت کند و بیزاری بجوید و بگوید: «إِنِّي كَفَرْتُ بِما أَشْرَكْتُمُونِ مِنْ قَبْلُ». عرض کردیم حضرت میفرمایند: «کفرتُ» اینجا عنوان برائت و بیزاری جستن است. شیطان میگوید: من از شماها بیزاری میجویم و من خودم، به آنچه شما شریک قائل شدید، معتقد نبودم.
📍لذا این هم یک نکته قابل توجّه است که شیطان میداند امّا لجبازی میکند. پس یکی از وسوسهها، وسوسه لجبازی است. خدا نیاورد انسان لجباز باشد.
📍در روایت هم داریم، وقتی کسی میفهمد اشتباه کرده است امّا لجبازی میکند، گرفتار میشود. خوب است انسان اشتباهش بپذیرد، بگوید: خدایا! اشتباه کردم. توبه یعنی همین.
📍شیطان اشتباه کرد و فهمید امّا لجبازی کرد و مدام بر لجبازیاش اضافه کرد وإلّا خودش قبول دارد، میگوید: اصلاً من از شرک شما بیزاری میجویم و از قبل هم این را میدانستم.
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
امام على عليه السلام:
تَوَقَّوُا الْبَرْدَ فِي أَوَّلِهِ وَ تَلَقَّوْهُ فِي آخِرِهِ، فَإِنَّهُ يَفْعَلُ فِي الْأَبْدَانِ كَفِعْلِهِ فِي الْأَشْجَارِ، أَوَّلُهُ يُحْرِقُ وَ آخِرُهُ يُورِقُ
در آغاز سردی هوا خود را از سرما حفظ کنید و در پایان آن از آن استقبال کنید؛ زیرا سرما با بدن ها همان می کند که با درختان می کند؛ در آغاز[برگ درختان را] می سوزاند و در پایان می رویاند
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
*مراتب درخواست نفس*
#حضرت_آیت_الله_روح_الله_قرهی (مدظله العالی) :
📍 اولیاء خدا و عرفای عظیمالشّأن بیان کردند: تصوّر نفس، اوّل این است که هر موقع، هرچه خواست، فراهم میشود.وقتی نفس میگوید: گرسنهام، میداند هر موقع گفته گرسنه یا تشنهام، چیزی آمده. لذا نفس اوّل جزع نمیزند، میگوید: تشنهام، آب میخواهم. وقتی نمیدهی، دوباره میگوید:میخواهم. باز نمیدهی، سومین بار میگوید: میخواهم.وقتی ندادی، دیگر دفعات بعد جزع میزند؛ یعنی تشنگی همان بوده و اضافه نشده ولی درخواست نفس زیاد شده است.
📍 مثال آن طفل است. طفل را ببینید، وقتی یک وسیله بازیاش جایی افتاده، کاری با آن ندارد امّا یک موقعی که یک بچّه دیگری در خانه میآید و سراغ آن میرود، سریع آن را برمیدارد و میگوید: مال خودم است ولی اگر ببیند آن بچّه کاری با آن ندارد؛ او هم رهایش میکند. باز اگر آن بچّه سراغ وسیله دیگری هم برود، این سریع میدود و آن را برمیدارد و به سینهاش می چسباند و میگوید: مال خودم است.
📍عندالاولیا، مثل نفس دون همین است. اوّل میگوید همیشه به من میدهند امّا وقتی از او بگیری، مثل بچّهای که چیزی را از او بگیرند و بگویند: حالا به این دوستت بده که تازه آمده، جیغ میزند و فریاد میکشد. لذا میگویند وقتی میگوید: تشنهام؛ به او بخند.
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
*خدا به نماز ما نیاز ندارد، چرا آن را واجب کرد؟!*
#حضرت_آیت_الله_روح_الله_قرهی (مدظله العالی) :
🍃 پروردگار عالم نافلهها را دوست دارد برای این که نماز واجب ما تکلیف است
امّا نافله یعنی خدا! من آمادهام.
🍃در حکم فقهیاش هم تبیین میکنند که نوافل را حتّی میتوانی در حرکت هم بخوانی و دلیل بیان این مطلب این است که من و شما عادت کنیم به این که خدا! من عشقم نماز است، نه این که فقط از باب تکلیف بخوانم.
🍃 یک مطلب دیگر هم به شما بگویم که خیلی قشنگ است، آن را گوشه ذهنتان بسپارید. عرفا میگویند: صلاه واجب دلالت حبّ خدا بر بندگانش است و صلاه نوافل دلالت حبّ انسان به خداست؛ یعنی این عشق دوطرفه است.
🍃خدا گواه است تکلیفی که پروردگار عالم کرده که نماز بخوانیم برای این است که من و شما را دوست دارد ولی ما حالیمان نیست و نمیفهمیم وإلّا « إِلَهِي هَذِهِ صَلَاتِي صَلَّيْتُهَا لَا لِحَاجَةٍ مِنْكَ إِلَيْهَا وَ لَا رَغْبَةٍ مِنْكَ فِيهَا إِلَّا تَعْظِيماً وَ طَاعَةً وَ إِجَابَةً لَكَ إِلَى مَا أَمَرْتَنِي بِهِ ». وقتی خدا نیاز ندارد، این «لَكَ إِلَى مَا أَمَرْتَنِي بِهِ» دلالت بر همین حبّ است. خدا بندهاش را دوست دارد، لذا او را میآورد و میگوید: با من حرف بزن. احمق است کسی که نداند نماز، سخن با خدا و عشق خدا به انسان است. باید بفهمیم خدا عاشق ماست.
🍃آنوقت اولیاء خدا و عرفای عظیمالشّأن میگویند از این طرف هم نوافل نشانه حبّ انسان است. چون نوافل که واجب نیست، مستحب است و انسان با ادای آن میگوید:خدا! حالا ببین من هم تو را دوست دارم، عشق طرفین!
🍃 لذا ببینید چقدر عبادت خوب است. خدا گواه است حیف است انسان بندگی را رها کند، نماز را رها کند. بعضی غافلند.برای همین است امام سجاد(عليه الصّلوة و السّلام)، همه معصومین(عليهم صلوات المصلّين) و اولیاء خدا، وقت نماز که میشد اصلاً یک حال دیگری داشتند و همانطور که اوّل بحث بیان کردم، در آنها تغییر و تحوّل ایجاد میشد. منتظر بودند.
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
*آخرین توصیه شیخ مفید به فرزندش*
#حضرت_آیت_الله_روح_الله_قرهی (مدظله العالی) :
🌱یک موقع یک کسی بخواهد بگوید: ما کجا و شیخناالاعظم، حضرت مفید عزیز(روحی له الفداء و سلام اللّه علیه) کجا؟! ما کجا میتوانیم به او برسیم؟! امّا کس دیگری میگوید: خدای من! میدانم تو فضل و کرمت آنقدر زیاد است که میتوانی و قادر هستی که آن کسی را هم که به فرض صددرصد خراب باشد، آرام آرام عنایت کنی، بزرگواری کنی، محبّت کنی، لطف کنی و دستش را بگیری و بیرون بیاوری؛ بعد هم پله پله درجات او را بالا ببری و یا این که یکدفعه درجاتش بالا رود. لذا انسان باید اینطور تصور داشته باشد؛ چون خدا در ظنّ و گمان بندهاش است، «أنا فی ظنّ عبدی».
🌱چون خود حضرت شیخنا الاعظم، حضرت مفید عزیز(روحی له الفداء و سلام اللّه علیه) در آن هنگام از دنیا رفتن ظاهری آقازادهشان بیان فرمودند: میخواهی چی بشوی؟ گفت: آقاجان! میخواهم مثل شما بشوم. فرمودند: هیچ نمیشوی! چون من میخواستم امام زمان بشوم، این شدم؛ پس تو که میخواهی مثل من بشوی، هیچ نمیشوی.
🌱 البته نه این که ایشان نعوذبالله مدعی باشند که من امام زمان هستم، اشتباه نشود، مدعی نیستند که مثلاً نعوذبالله، نستجیربالله بخواهند بگویند: من مهدی موعود من هستم. بلکه میخواهند بیان کنند: من میخواستم به آن مقامات عصمت برسم که تالیتلو معصوم شوم، این شدم، لذا اگر تو میخواهی من بشوی، هیچ نمیشوی.
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
⦅💚⦆
بادلتنگتبگو
دلــــدارمیآیـدزراه
اینحقیقترامن
ازگلهاینرگـسخواندهام..
*#اللهمعجللولیڪالفرج*
ـ ـ ـ ـــــ𑁍ـــــ ـ ـ ـ
*با اين دو بال پرواز، انسان اوج ميگيرد*
#حضرت_آیت_الله_روح_الله_قرهی (مدظله العالی) :
🍀 یکی از راه های پیشرفت، ادب است. اصلاً کسی که بخواهد پرواز کند، باید بداند یک بال پرواز، ادب است...
🌟 انسان، دو بال پرواز دارد که *یک بال، ادب و یک بال، اطاعت است.* اگر انسان این دو بال پرواز یعنی ادب و اطاعت را داشت، اوج می گیرد، پرواز می کند، حالش، حال اولیاء خدا می شود، می فهمد، معنا را درک می کند و مطالب را متوجّه می شود.
🍀 گاهی انسان فکر میکند که خودش در مقابل اعاظم و بزرگان، کسی شده است که این عین جهل است. بارها عرض کردم که این کد اساسی زندگی است که هر کس، ولو به لحظه ای تصوّر کند کسی شده است همان لحظه، لحظه سقوط اوست. یعنی دیگر در همان لحظه سقوط کرده و نیاز ندارد که در آینده سقوط کند.
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
ختم سوره واقعه
🔹شروع از دوشنبه ای که اول ماه باشد
⚜روز دوشنبه اول ماه جمادی الاولی
*۱۵آذر۱۴۰۰*
برای افزایش رزق و البته برای برآوردهشدن حاجات مهم چون بعضی تصور می کنند فقط برای افزایش رزق است ✅
آیتالله بهجت رحمهالله برای افزایش روزی و برآورده شدن حاجات مهم، ختم سورۀ «واقعه» را به اطرافیان خود توصیه میکردند. دستور این ختم بدین شرح است:
چون اول ماه قمری دوشنبه باشد، شروع کند به خواندن این سورۀ مبارکه، با طهارت و رو به قبله. روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه و روز سوم سه مرتبه و همچنین تا چهاردهم، چهارده مرتبه بخواند و بعد از تلاوت سورۀ مبارکه، هر روز این دعا را بخواند :
يا مُسَبِّبَ الاَسْبابِ وَ يا مُفَتِّحَ الاَبْوابِ اِفْتَحْ لَنا الْاَبْوابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الْعِقابَ [الصِّعابَ]، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي و رِزْقُ عِیالي فِی السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيداً فَقَرِّبْهُ وَ إِنْ كَانَ قَرِيباً فَيَسِّرْهُ وَ اِنْ كانَ يَسِيراً فَكَثِّرْهُ وَ اِنْ كانَ كَثِيراً فَخَلِّدْهُ وَ اِنْ كانَ مُخَلَّداً فَطَيِّبْهُ وَ اِنْ كانَ طَيِّباً فَبارِكْ لي فيهِ وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ يا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ وَ وَحْدانِيَّتِكَ اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ وَ اِنْ كانَ عَلي اَيْدِي شِرارِ خَلْقِکَ فَانْزِعْهُ وَانْقُلْهُ اِلَيَّ حَيْثُ اَكونُ وَ لا تَنْقُلْنِي اِلَيهِ حَيْثُ يَكُونُ.
در پنجشنبههای میان این چهارده روز، این دعا خوانده میشود:
يا ماجِدُ يا واحِدُ، يا جَوادُ يا حَليمُ، يا حَنّانُ يا مَنّانُ يا كَريمُ، اَسْئَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفاتِكَ تَلُمُّ بِها شَعْثى، وَ تَقْضى بِها دَيْنى، وَ تُصْلِحُ بِها شَأْنى بِرَحْمَتِكَ يا سَيِّدى. اَللَّهُمَّ اِنْ كانَ رِزْقى فِى السَّماءِ فَاَنْزِلْهُ، وَ اِنْ كانَ فِى الاَرْضِ فَاَخْرِجْهُ، وَ اِنْ كانَ بَعيداً فَقَرِّبْهُ، وَ اِنْ كانَ قَريباً فَيَسِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ قَليلاً فَكَثِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ كَثيراً فَبارِكْ لى فيهِ، وَ اَرْسِلْهُ عَلى اَيْدى خِيارِ خَلْقِكَ، وَ لا تُحْوِجْنى اِلى شِرارِ خَلْقِكَ، وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ (بِكَيْنُونَتِكَ) وَ وَحْدانِيَّتِكَ. اَللًّهُمَّ انْقُلْهُ اِلَىَّ حَيْثُ اَكُونُ، وَ لا تَنْقُلْنى اِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَديرٌ، يا حَىُّ يا قَيُّومُ يا واحِدُ يا مَجيدُ يا بَرُّ يا كَريمُ يا رَحيمُ يا غَنِىُّ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنا نِعْمَتَكَ، وَ هَیِّنَا [هَنِّئْنا-هَيِّئْنا] كَرامَتَكَ وَ اَلْبِسْنا عافِيَتَكَ.
خیلی خیلی التماس دعا روح الله قرهی