✅ طرح و نقد یک مقاله در موضوع «نزدیک بودن ظهور»
🔺اخیرا مطلبی با عنوان «آیا ظهور حضرت حجت(عج)، نزدیک است؟» در فضای مجازی در حال نشر است که تلاش دارد با نقد برخی اظهارنظرها و کنش های متقدمین در باره نزدیک بودن ظهور؛ اظهارنظرهای علمای معاصر را نیز به چالش کشیده؛ بر آن تشکیک وارد نماید.
ذیلا ضمن انعکاس مطلب مذکور، به نقد آن می پردازیم. 👇👇
🌓 آیا ظهور حضرت حجت(عج)، نزدیک است؟
👈 به بهانه سالروز آغاز امامت امام زمان عج
🔹یادداشت روز
۱. علیرضا پناهیان شب عاشورای ۱۳۹۱: «همه قواعد ظهور رخ داده و سال ظهور نزدیک است. یک آمار بکش و نموداری روی تخته رسم کن، قدرت دشمن و شکست او را در مقابل ما در نظر بگیر، آن گاه میتوانی سرانگشتی حساب کنی و وقت ظهور را درک کنی. خدا شاهده که ظهور، قابل پیشبینی است».
۲. مرحوم آیتالله ناصری اصفهانی هم در کلیپی از مرحوم آیتالله بهجت نقل میکند:« [ظهور نزدیک است، به طوریکه] مسنترها هم ظهور را درک میکنند». اکنون حدود پانزده سال از فوت آیتالله بهجت میگذرد و ظهور اتفاق نیفتاد.
۳. آقای شادی فقیه در کتاب« احمدینژاد و انقلاب پیشرو» مینویسد:« ظهور امام زمان بسیار نزدیک است، اصلا ظهور اتفاق افتاده و احمدینژاد، یکی از رهبران ارتش امام زمان است». وی این کتاب را در زمان ریاست جمهوری آقای احمدینژاد به زبان عربی نوشت، با نام« احمدینجاد و الثوره العالمیه المقبله». انتشارات دارالعلم، بیروت۲۰۰۶.
۴. « احمدینژاد، همان شعیببنصالح است و دهه هشتاد، دهه ظهور و قیام حضرت حجت است». این مطلب از آقای دکتر سید حسین سجادی است در کتاب« دهه هشتاد، دهه ظهور» انتشارات هاتف، مشهد.
۵. « ظهور صغری رخ داده و بهزودی، ظهور کبری رخ خواهد داد ( ابطحی، ملاقات با امام زمان،ص۱۰)
۶. « ظهور امام مهدی(بسیار نزدیک است) و در ادامه حکومت مقام معظم رهبری، امام خامنهای است».( حجتالاسلام میرحاجتی، امام جمعه موقت اهواز، مشرق نیوز، تیرماه ۱۳۸۰). ایشان در ادامه، داستانی را از یک پیشگو در همین باره نقل میکند.
۷. در دوره قاجاریه نیز این ادعا بود که ظهور سلسله قاجاریه، نشانه نزدیکی ظهور قریبالوقوع حضرت حجت است. محمد علی باب، در همین دوره ادعای امامت کرد
۸. پانصد سال پیش وقتی دولت صفویه بر سر کار آمد، برخی عالمان آن روزگار، این دولت را متصل به قیام امام مهدی میدانستند. در زمان شاه تهماسب( دومین سلطان صفوی) یکی از علما به نام طوسی، با محاسبات نجومی و تطبیق بعضی روایات، رسالهای نوشت و با قاطعیت گفت: ظهور حضرت مهدی در روزگار همین شاه تهماسب رخ میدهد.( از شیخ صفی تا شاه صفی، ص۸۰).
۹. هشتصد سال پیش، یاقوت حموی، جغرافیدان مشهور نوشت:« در شهر کاشان، مردم هر روز، سپیدهدم به بیرون شهر میروند و اسب زین کردهای را هم با خود میآورند تا حضرت در صورت ظهور بر آن سوار شود».
(معجمالبلدان،ج۴،ص۲۹۷).
۱۰. در قرن ششم هجری، برخی از سربداران سبزوار نیز ظهور را بسیار نزدیک میدانستند، لذا هر روز در هوای گرگومیش، اسب مجهزی را آماده میکردند و به تپههای اطراف شهر میرفتند تا وقتی امام ظهور کرد بر آن بنشیند.(اسمیت، خروج و عروج سربداران، ترجمه آژند،ص۹۱).
📍مطلب در این باره، فراوان است. اما معمولا منتظران معتدل، اعتقاد دارند که: حضرت ولیعصر، دوازدهمین پیشوای ما و ذخیره الهی است و دور یا نزدیک بودن ظهور ایشان را هیچکس نمیداند و اساسا دنبال کردن پندار نزدیک بودن ظهور، نتایج ناگواری دارد، چون اولا: اعتقاد مردم را به مهدویت، سست میکند. ثانیا: مسئولان کشور را به وادی پندار میبرد. ثالثا: مدعیان مرتبط با ظهور، فراوان میشوند.
✍ابوالفضل طریقهدار
🔲 نقد مقاله ««آیا ظهور حضرت حجت(عج)، نزدیک است؟»
🔹قسمت نخست
✅ «نزدیک دانستن ظهور»؛ توصیه معصومین علیهمالسلام و
«نزدیک بودن ظهور»؛ باور شیعه است
👈 در این قسمت به خاستگاه باور «نزدیک بودن ظهور» در نزد شیعیان می پردازیم.
🔺در روایات این نکته مورد تأکید قرار گرفته است که همواره باید در انتظار ظهور بود. در همین زمینه به برخی از روایات اشاره میشود:
امام صادق(ع) فرمود: این آیه در سوره حدید که میفرماید:
✨"مانند کسانى نباشید که پیش از این به آنان کتاب داده شد و روزگار طولانى بر آنان گذشت پس دلهایشان سخت شد و بسیارى از آنان از ایمان دست برداشته و خارج شدند"[۱]؛ درباره مردم زمان غیبت نازل شده است، سپس خداوند عزّ و جلّ میفرماید:
✨"همانا خدا زمین را پس از مرگ آن زنده میسازد، به تحقیق ما نشانهها را براى شما روشن کردیم، باشد که اندیشه کنید"[۲]
🔺آنحضرت فرمود: منظور از روزگار طولانى؛ تنها روزگار غیبت است».[۳]
هر چند شأن نزول این آیه شریفه درباره اهل کتاب است، اما بر اساس این روایت؛ از باب جری و تطبیق، یکی از مصادیق این آیه، زمان غیبت امام زمان(عج) میباشد؛ زیرا غیبت طولانی امام مهدی(عج) میتواند عاملى براى غفلت و قساوت انسانهایی شود که از وجود آنحضرت غافل بوده و یا انتظار ظهور آنحضرت را ندارند؛ چرا که انتظار فرج حضرت مهدی(عج)؛ محبوبترین اعمال نزد خداوند است که انسان را از غفلت و قساوت قلب نجات میدهد.[۴]
🔺همچنین امام صادق(ع) میفرماید: «نزدیکترین حالت بندگان به خداوند و رضایتبخشترین حالت خداوند نسبت به بندگان خود؛ زمانی است که آنان حجت خداوند را از دست داده و حجت پروردگار برای آنها ظاهر نشده و آنان جای او را ندانند، و با این وجود، ایمان داشته باشند که حجت و پیمان خداوند باطل نگشته است. پس در این هنگام شب و روز انتظار گشایش(ظهور) داشته باشید. همانا بزرگترین چیزی که موجب خشم خداوند بر دشمنانش میشود این است که خداوند هنگامی که حجت خود را در میان مردم پنهان داشته و آن را ظاهر نساخته؛ به حتم میداند که دوستانش گرفتار تردید نمیشوند و اگر بداند که دوستانش دچار شک میشوند به اندازه یک چشمبهمزدن حجتش را از میان آنها پنهان نمیساخت».[۵]
حتی روایتی به این مضمون موجود است که ظهور را آنقدر نزدیک بدانیم که گویی زیر پایمان قرار دارد.[۶]
🔺در ضمن، نزدیکدانستن ظهور، منافاتی با تعییننکردن وقتی خاص برای آن ندارد. منظور از نزدیکدانستن ظهور، آن است که چنان ظهور را نزدیک بدانیم که گویی امام زمان(عج) همین ساعت ظهور خواهند نمود. حکمت نزدیکدانستن ظهور هم آن است که همواره خود را در حال آمادهباش بدانیم. پس انتظار؛ نه به معنای دستکشیدن از کار، بلکه دقیقاً به معنای شب و روز، کار جانانه انجامدادن است به گونهای که زمینه را برای ظهور حضرتشان فراهم نماید. منتظر واقعی کسی است که خود را از هر جهت برای یاری امام زمان آماده ساخته باشد؛ از اینرو گاه لازمه انتظار آن است که دست به تحقیقات گسترده و عمیق بزنیم؛ چون این نکته مسلم است که امام زمان از راه طبیعی میخواهند عدالت را بر جهان حاکم نمایند. پس به یک نظام اداری مستحکم نیاز خواهد بود و چنین نظام اداری منسجم و قوی بدون برنامه و کادر نیرومند، محقق نخواهد شد.
بر این اساس، نزدیکدانستن ظهور، این فایده را دارد که در کسب آمادگیها کمتر سهلانگاری خواهیم کرد.
🔺در همین راستا بهترین معیار برای تشخیص اینکه ظهور را نزدیک میدانیم یا خیر! آن است که ببینیم در تشخیص و انجام وظایف خود تا چه اندازه موفق هستیم، اگر فرض نماییم امام مهدی(عج) همین الآن ظهور کنند آیا برای لبیک گفتن به او آماده هستیم یا خیر؟!...
ادامه دارد
____________پ.
۱. حدید/16.
۲. حدید/۱۷
۳. ابن أبی زینب (نعمانی)، محمد بن ابراهیم، الغیبة، ص 24، تهران، نشر صدوق، چاپ اول، 1397ق.
۴. ر.ک: «حدیث انتظار فرج»، سؤال 15318؛ «وظیفه ما در عصر غیبت»، سؤال 2669.
۵. ر. ک: کلینى، کافی، ج 2، ص 137، قم، دار الحدیث، اول، 1429ق.
۶. امام هادی(ع) فرمود: «زمانی که امام ظاهر از میان شما رفت پس منتظر ظهور از زیر پای خود باشید». ر. ک: کلینی، همان، ج 2، ص 162.
9.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 این صوت را گوش کن
تو را به بهشت می برد.....
✅ واقعا راست فرمود خدای عظیم که فقط با یاد خدا دل ها آرامش می گیرد...
#قرآن
#عبدالباسط
🆔@emamolasr
🔰 شرح کوتاه #حکمتهای_نهج_البلاغه 4
📜 حکمت 4⃣
1️⃣ انسانی که عاجز هست و ناتوان ، قطعا فایده ای هم برای جامعه نخواهد داشت و تبدیل میشه به یک آفت !
👈 اما نکته اصلی اینجاست که خدا هیچکس رو عاجز خلق نمیکنه !!!!
در درون ذات هر انسانی توانایی ها و استعدادهای فوق العاده ای هست که دارن با تنبلی و استفاده نکردن ، اونها رو از بین می برند ! همین !
2️⃣ در ادامه حضرت فرمود صبر ، شجاعت هست، چرا ؟
شجاعت بیشتر برای کارهای #سخت به کار میره ، واقعا صبر کردن سخت هست ، چه صبر بر مصیبت ها ، چه صبر بر معصیت و #گناه
( وقتی صحنه گناهی برای آدم پیش میاد و انسان باید بر نفس خودش غلبه کنه ، از سخت ترین لحظات هست) ، و حتی صبر بر عبادات ( مخصوصا عباداتی که نوعی سنگینی ظاهری هم دارند مثل بیدار شدن برای نماز صبح)
3️⃣ حضرت زهد را ثروت می دانند ،چرا ؟
آدم ثروتمند بی نیاز هست ، آدم زاهد هم چون میل و رغبتی به دنیا نداره و در حد خودش قانع هست گویا انسان بی نیازی هست و هیچ وقت هم حرص مال این و اون رو نمیخوره.
4️⃣ ورع و پاکدامنی را حضرت ، سپر و محافظ دانستند. ( جیم را با ضمه بخوانید،به معنای سپر هست) ، آدم هر چه قدر با تقواتر باشه و حتی از شبهات که گناه قطعی هم نیست دوری کنه ، سپر خودش رو در برابر جهنم ، قوی تر میکنه.
5️⃣ بهترین همنشین را هم رضا و راضی بودن دانستند ، همنشین خوب کسی هست که به انسان آرامش بده، در سختی ها یار انسان باشه ، و قطعا راضی بودن به قضا و قدر الهی و آنچه که برایش پیش آمده به همراه توکل بر خدا ، بهترین همنشین و آرامش بخش ترین دوست خواهد بود.
✍️ احسان عبادی
#نهج_البلاغه
🆔@emamolasr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ یادی کنیم از فراز پایانی سخنان شهید مظلوم رئیسی در جریان سفر به عراق در محل شهادت سرداران مقاومت حاج قاسم عزیز
✅امام خامنه ای:
به حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنید!!
با چشم یک مکتب،یک راه، یک مدرسه درس آموز نگاه کنید🍀
#سرداردلها 🌷
#شهیدجمهور 🌷
🆔@emamolasr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.#نماهنگ_مهدوی
من از تو دل نمی کنم
آقا مگه قابل بدونی
❣الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْبحق حضࢪٺزینبڪبرۍسلاماللهعلیها🕊❣
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_اَدْرِکنی»
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_أغِثنی»
کانال امام زمان عجل الله ↙️↙️
🆔@emamolasr
پرسمان مهدوی 6.mp3
2.71M
🎧 سلسله صوتهای #پرسمان_مهدوی 6
🎬 قسمت 6️⃣ :
اشتراکات شیعه و سنی در بحث #مهدویت چیست⁉️
🎤 پاسخگو :
#استاد_احسان_عبادی از اساتید #مهدویت کشور و پژوهشگر علوم حدیث و تاریخ
🆔@emamolasr
♨️آیا امام زمان عجل الله فرجه از تو راضی هست⁉️
🔸من و شما اگر به گناهانی که شیوع پیدا کرده است راضی باشیم، همان آثار #گناه را برای ما هم مینویسند،😱 ولو آن گناهان را انجام نداده باشيم.
🔸جشنهايی که برای عقد و عروسیها گرفته میشود، و فسادهایی در آن انجام میشود. حالا عده ای هستند اهلش هستند، آنها ضررش را میبينند و ما فعلاً با آنها کاری نداریم؛ ولی یک عدهای ظاهر الصلاح هم مینشينند و میگویند: «اگر بخواهیم بلند بشويم و از این مجلس برویم، بد میشود و صاحب مجلس ناراحت می شود».
🔸 عزیز من❗️بد میشود⁉️
برای کی بد میشود⁉️
تو که اینجا نشستی؛ خدا راضی نیست،
#امام_زمان علیه السلام راضی نیست،
ائمه علیهم السلام راضی نیستند.
قرآن از تو شکایت ميکند.
اينها همه از بودن تو اینجا ناراضیاند.
آن وقت تو میگويی اگر بلند بشوم، صاحب خانه بدش میآید❓
خدا ناراضی، پیغمبر ناراضی،
انبیا ناراضی، اولیا ناراضی، قرآن ناراضی،
اينها را تحمل میكنی تا فاميل راضی باشد⁉️
برای این که فلانی از تو خوشش بیاید❓
آن وقت تو مؤمن هم هستی❓
اسم خودت را مؤمن میگذاری⁉️
🖋آیت الله ناصری دولت آبادی رحمة الله علیه
#مهدویت
❣الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْبحق حضࢪٺزینبڪبرۍسلاماللهعلیها🕊❣
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_اَدْرِکنی»
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_أغِثنی»
کانال امام زمان عجل الله ↙️↙️
@emamolasr