هدایت شده از امام رئوف (استاد زهره بروجردی)
#دعای_صبحگاهی
🔆 *دعای صبحگاهی روز پنج شنبه* را میتوانید در لینک زیر قرائت نمایید:
🌐 http://emamraoof.com/?p=12141
#حدیث_روز
📜 قرن چهارم هجری، قرن گسترش علوم و تمدن اسلامی بود. قرنی که متکلمان به مکتبهای خود شکل داده بودند. پایه های مذاهب فقهی ریخته شده و مردم در پیروی از فقیهان دستهبندی شده بودند. در مراکز علمی شیعه، قدما به تفکر عقلانی و کاربرد عقل در کلام و فقه معتقد بودند و آراء خود را تبیین و تشریح کرده بودند، ولی .تفکر حاکم در کلام و فقه، با اهل حدیث بود.* در میان اهل تسنّن نیز، مکتب معتزله و اشاعره میداندار بودند.
⬜️◻️ *در اواخر همین قرن، عالم فرزانه، متکلم برجسته و فقیه توانمند، شیخ مفید، با گرایشهای عقلی، ظهور کرد*
آثار وی که در برگیرنده پاسخ به اشکالات و مسائل نوپیدا در حوزۀ تشیّع است و همچنین مناظرات او با نحلههای فرقههای گوناگون و ردّ نظرگاههای عالمان شیعی در برخی از مسائل، نمایانگر وجه علمی اوست.
◻️ معاصران وی، از فرقههای مختلف، با نظرگاههای متفاوت، بر مرتبت علمی وی اتفاق دارند.
✍🏼 از گفتار رجالشناسان، معاصرین و غیر معاصرین، شاگردان و غیر شاگردان، شیعه و غیر شیعه، به دست میآید که «مفید»، در عصر خویش، سرآمد همگان در کلام و فقه و دیگر علوم بوده است.
◻️ *بیانی گیرا، درکی نافذ و خلقی پیامبرگونه داشته است.* در احتجاج و مناظره با خصم، بیمانند بوده و با هر کس به مناظره میپرداخته او را مغلوب میکرده است.
ویژگیها و برجستگیهای بسیاری را برای او برشمردهاند.
📚 «حوزه.نت»
🌐 emamraoof.com
#عزت_نفس ۳۰
💠 *«شکایت نکردن از دردهای خویش؛ عامل عزت نفس»*
🔆 *«كَانَ لِي فِيمَا مَضَى أَخٌ فِي اللَّهِ... وَ کَانَ لَا یَشْکُو وَجَعاً إِلَّا عِنْدَ بُرْئِهِ»*
🔆 «مرا در گذشته برادرى خدايى بود، از بیماری که بر او عارض میشد، شِکوه نمیکرد و آن را پس از بهبودی، بهعنوان خبر برای دیگران نقل میکرد.»
📗 نهج البلاغه، حکمت ۲۸۹
💢 وقتی از بیماری خود شکایت می کنیم و آن را برای همگان بیان می کنیم، باعث زحمت آنان میشویم؛ زیرا آنها خود را مکلف می کنند تا به عیادت از ما بیایند و این امر از عزت نفس ما میکاهد.
افرادی که همیشه از دردهایشان شکایت میکنند؛ هنوز اسیر درد باقی ماندهاند.
💢 حتی از بدبختیها و ناکامیهای زندگیمان هم نباید نزد دیگران سخنی به میان بیاوریم.
✅ *دردهای جسمانی و گرفتاریهایمان را پس از رفع و برطرف شدنشان مطرح کنیم تا هم دیگران درس عبرت بگیرند و هم مشکل ما تمام شده باشد که از این طریق عزت نفس ما نیز حفظ شده است.*
◀️ *شکایت نکردن از بیماری و گرفتاریها نشانۀ تسلیم بودن در برابر مقدرات الهی است.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#پرواز_شمع
🌹 *«شهید جواد عبدالملکی»*
🌷 *مهربان جوادم* خیلی دلش هوای زیارت امام رضا علیهالسلام رو کرده بود؛ اما از اول سال ۹۴ به خاطر درس بچهها مشکلات و مسائل شغلی و بعد از آن ماه مبارک رمضان، سفر مشهد برامون مقدور نبود.
🌷 *از قضا شهادتش مصادف شد با دهۀ کرامت و در روز تشییع، بیرق متبرک امام رضا علیهالسلام رو آورده بودند *شهرمون و پیکر مطهر نازنین همسرم بوسیلۀ بیرق مبارک آقا متبرک و به خاک سپرده شد.
🍃 اول خیلی ناراحت بودم از اینکه زیارت مشهد قسمتش نشد. غافل از اینکه خدا زیارت و دیدن آقا امام رضا علیهالسلام رو برای بدرقه کردنش به دیار باقی گذاشته بود. و این دل ناآرام من و رو تسلی میداد.
◻️سال بعد هم بیرق متبرک رو به منزل آوردند.
در مراسم تشییع جواد عزیزم یکی از خادمان آقا خیلی گریه میکرد و میگفت:
🍃 *«۵۰ ساله خادم امام رضا هستم و این دومین باره که حضور آقا رو کاملاً احساس میکنم. یکی برای مراسم تشییع مهربان جوادم و بار دیگر برای تشییع شهیدی از لبنان که آرزوی زیارت آقا رو داشت؛ اما قسمتش نشده بود.»*
📚 «راوی: همسر شهید»
🌐 emamraoof.com
#ادبستان_کربلا ۶۱
🔸همراهی با امام
❇️ با نگاه عرفانی کسانی که با حسینبنعلی بودند رنجی نمیکشیدند همۀ رنجهای ظاهری را زیبایی و لطف خدا میدیدند. گرچه مردم از دور که نگاه میکردند و میکنند تصور رنج دارند.
◀️ *وقتی امیر کاروان ما وجود مقدس حضرت اباعبدلله الحسین است، وقتی ما با یک بزرگتر خوب همراه باشیم، اجازه نمیدهد به ما سخت بگذرد.*
✳️ کلامش، نوای کاروان و نگاهش جذبهای دارد که ما را به سوی خود میکشاند و همۀ سختیها را برای ما هموار می سازد؛ به همین جهت فرمود:
🔆 *«علیکم بالقرآن اِنَّهُ شافعٌ»*
🔆 *«بر شما باد به قرآن که شفیع است.»*
📘 اصول كافی، كتاب فضل القرآن، باب ۱ حديث ۳
❇️ اگر قرآن ناطق وجود مقدس حضرت اباعبدلله الحسین است، خودش را به ما نزدیک میکند و فاصلهها را مرتفع میسازد.
🔶🔸اساساً دو گزینه داریم:
🔸۱. میتوانیم چشم را به روی اباعبدالله ببندیم و زندگی روزمره داشته باشیم و سند بدبختی خود را امضا کنیم؛
🔸۲. میتوانیم امام را جلودار خود قرار دهیم و در شمار خوشبختان عالم باشیم.
✅ *این قرآن راهنماست. ما را به بهترین راه دلالت میکند؛ چه قرآن ناطق چه قرآن صامت.*
✳️ با وجود حسین علیهالسلام متحیر نمیمانیم. بسیاری از صحنههای تحیر زندگی ما بهدلیل دوری از اباعبدالله است. امام، راه را به ما نشان میدهد و ما را از سرگردانی نجات میدهد.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#دعای_صبحگاهی
🔆 *دعای صبحگاهی روز جمعه* را میتوانید در لینک زیر قرائت فرمایید:
🌐 http://emamraoof.com?p=12147
#حدیث_روز
🟩 *از جنبههای حائز اهمیت در اندیشۀ سیاسی آیتالله مدرس، نگاه او به پدیدۀ سیاست و دیانت و رابطۀ این دو با یکدیگر است.*
🔷 ایشان در مقابل کسانی که نظریۀ جدایی دین از سیاست را داشتند، رابطه و عینیت دین و سیاست را مطرح میکند و میفرماید: *«سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست.»*
🍃 *شهید مدرس،* همواره بر تعامل دین و سیاست، حفظ استقلال کشور، تأکید بر داشتن قانونی بومی، حفظ تمامیت ارضی و... تاکید دارد.
🔷 *یکی از واژگانی که در ادبیات سیاسی شهید مدرس، کاربردی قابل توجه دارد، اصطلاح جامعیت یا عصبیت است که در معنای اتحاد، انسجام و یگانگی به کار رفته است. *
🍃 به رغم آنکه شهید مدرس در کسوت روحانیت و یکی از مجتهدان عصر خویش است و برای پیاده شدن احکام اسلامی تلاش میکند؛ اما در گفتار، نوشتار و اعمال او، نشانههایی فراوان از علاقهای وافر به ایران و مردم آن، قابل وارسی است.
🔷 بنابراین وقتی از سوی مراجع وقت به ایشان پیشنهاد مرجعیت و رهبری شیعیان هندوستان داده میشود، میگوید: *«اگر من بتوانم خدمتی بکنم، باید به ایران بروم و به مردم ایران خدمت کنم.»*
✍🏼 علاوه بر این در یکی از دست.نوشتههای وی آمده است: *«همه جای این جهان، سرزمین من است و من از میان این سرزمینها، سرزمینهای اسلامی را بیشتر دوست دارم و از میان سرزمینهای اسلامی، نسبت به ایران، علاقۀ خاصی دارم.»*
📚 «حوزه.نت»
🌐 emamraoof.com