.
🔴 رسانه عبری از کمبود شدید مهمات در ارتش اسرائیل خبر داد.
ادعای منابع اسرائیلی: تاکنون ١٧ نظامی اسرائیلی در حمله پهپادی حزبالله به سالن غذاخوری نظامیان اسرائیلی کشته شدند.
یدیعوت آحرونوت: تحقیقات اولیه گویای این است که پهپاد حزبالله که پایگاه جولانی را هدف قرار داد شاهد 107 بود.
#وعده_صادق
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
دنیای جالبیه!
وقتی خود مردم اسرائیل در اعتراضات شنبه کاپلان تلآویو، نتانیاهو رو فرعون خطاب میکنند، این سس تپلی پهلوی میاد میگه نتانیاهو ناجی نجات ایران و اسرائیل است!
▪️البته خب طبیعی است! کسی که به پارنتر زنش بگه «مربی یوگای یاسمین جون» باید به فرعون بگه ناجی! نه؟
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
کاخ الیزه: مکرون از رئیس جمهور ایران درخواست کرد تا از آتشبس جامع در خاورمیانه حمایت کند.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🔴 سرگیجه امشب صهیونیست ها
به روایت کانال صهیونیستی جویش بریکینگ نیوز:
گزارش دورون کادوش - پخش شده از طریق گالی تزاهال:
جزئیات جدید از تحقیقات اولیه در خصوص حمله پهپادی حزب الله در منطقه بنیامینه:
1. نیروی هوایی در حال بررسی است که آیا پهپادی که در ساعت 18:45 در مناطق ناهاریا و عکا زنگ خطر را ایجاد کرد، همان پهپادی است که حدود نیم ساعت بعد، حدود ساعت 19:15 در نزدیکی بنیامینا منفجر شد یا خیر. تماس با پهپادی که از منطقه نهاریا و عکا عبور کرده بود از بین رفته است، بنابراین احتمال می رود که همان پهپاد بوده باشد.
2. حزب الله 2 یا 3 پهپاد را به طور همزمان در جریان این رویداد پرتاب کرد. یکی از آنها بر فراز منطقه دریایی توسط نیروی دریایی ارتش رهگیری شد.
3. برخلاف گزارشهای مختلف، پهپاد توسط سیستمهای شناسایی شناسایی نشد، هیچ هشداری ایجاد نکرد و هیچ تلاشی برای رهگیری صورت نگرفت. هشدار فعال شده در ساعت 19:00 در تلمی الازار در نزدیکی محل حمله، ارتباطی با رویداد پهپاد نداشت. این حمله با رهگیری یک موشک بالستیک که در آن زمان از لبنان پرتاب شد، آغاز شد.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
هدایت شده از حوزهٔ علمیهٔ امام صادق (ع) گرگان ✅
✨🌙بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر پرده ڪنار برود و به حقایق
واقف شویم بیش از آنڪه خدا
را برای دعـــــاهایی ڪه اجابت
ڪرده شـــــاڪر باشــــیم برای
دعاهایی ڪه #اجابت نڪرده
شـــــاڪریم!
#الحمدلله🤲
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۱۷ سوره #رعد
أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَالَتْ أَوْدِيَةٌ بِقَدَرِهَا فَاحْتَمَلَ السَّيْلُ زَبَدًا رَابِيًا وَمِمَّا يُوقِدُونَ عَلَيْهِ فِي النَّارِ ابْتِغَاءَ حِلْيَةٍ أَوْ مَتَاعٍ زَبَدٌ مِثْلُهُ كَذَلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْحَقَّ وَالْبَاطِلَ فَأَمَّا الزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفَاءً وَأَمَّا مَا يَنْفَعُ النَّاسَ فَيَمْكُثُ فِي الْأَرْضِ كَذَلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ
[همو كه] از آسمان آبى فرو فرستاد پس رودخانه هايى به اندازه گنجايش خودشان روان شدند و سيل كفى بلند روى خود برداشت و از آنچه براى به دست آوردن زينتى يا كالايى در آتش مى گدازند هم نظير آن كفى برمى آيد خداوند حق و باطل را چنين مثل مى زند اما كف بيرون افتاده از ميان مى رود ولى آنچه به مردم سود مى رساند در زمين [باقى] مى ماند خداوند مثلها را چنين مى زند
ترسيم دقيقى از منظره حق و باطل :
♦️در این آیه دو #مثال براى معرّفى #باطل ذكر شده است، یكى مثال كفى كه بر روى آب ظاهر میشود و دوم كفى كه هنگام ذوب فلزات، روى آنها را میپوشاند.
🔻(زبد) معناى كفهاى روى آب و يا هر گونه #كف مى باشد و مى دانيم آب زلال كمتر كف به روى آن آشكار مى گردد چرا كه كفها به خاطر آلوده شدن آب به اجسام خارجى مى باشد، و از اينجا روشن مى شود كه اگر حق به صفا و پاكى اصلى باقى بماند هرگز كفهاى باطل اطراف آن آشكار نميگردد، اما هنگامى كه حق بر اثر برخورد به محيطهاى آلوده رنگ محيط را به خود گرفت ، و حقيقت با خرافه ، و درستى يا نادرستى و پاكى يا ناپاكى آميخته شد، كفهاى باطل در كنار آن آشكار مى شوند.
🔻باطل همچون كف است، زیرا:
1. رفتنى است،
2. در سایه حقّ است که جلوه مى كند،
3. روى حقّ را مى پوشاند،
4. جلوه دارد، ولى ارزش ندارد. مثل سرابی که نه تشنه اى را سیراب مىكند نه گیاهى از آن میروید،
5. با آرام شدن شرایط ، محو میشود،
6. بالانشین پر سر وصدا، امّا توخالى و بى محتوى است. چنانكه در
♦️آیات دیگر نیز بر این امر تأكید شده است:
🔺«بل نقذف بالحقّ على الباطل فیدمغه»(۱۸ انبیاء)، با حقّ بر سر باطل میكوبیم.
🔺«یمح اللَّه الباطل»(۲۴ شوری)، خداوند باطل را محو میكند.
🔺«و ما یبدىء الباطل و مایعید»(۴۹ سبأ)، باطل در دنیا و آخرت محو و نابود است.
🔺«انّ الباطل كان زهوقا»(۸۱ اسراء)، همانا باطل رفتنى است.
🔺«جاء الحقّ و زهق الباطل»(۸۱ اسراء)، حقّ آمد و باطل رفت.
♦️تمثیل، مسائل عقلى را محسوس و راه رسیدن به هدف را نزدیك مینماید، مطالب را همگانى و لجوجان را خاموش میسازد، لذا قرآن از این روش بسیار استفاده نموده است.🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#رعد
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
مشخصات #اولی الالباب در آیات ۲۰ تا۲۲ سوره #رعد
1️⃣ الذين يوفون بعهد الله و لا ينقضون الميثاق
اولین مشخصه ی آنها #وفای به عهد و ترك پيمانشكنى است ، که شامل 👈🏻پيمانهائى كه خدا به مقتضاى فطرت از انسان گرفته (همانند فطرت توحيد و عشق به حق و عدالت ) و هم 👈🏻پيمانهاى عقلى (يعنى آنچه را كه انسان با نيروى تفكر و انديشه و عقل از حقايق عالم هستى و مبدء و معاد درك مى كند)، هم 👈🏻پيمانهاى شرعى (يعنى آنچه را كه پيامبر (ص ) از مؤ منان در رابطه با اطاعت فرمانهاى خداوند و ترك معصيت و گناه پيمان گرفته )و هم 👈🏻وفا به پيمانهائى كه انسان با ديگر انسانها ميبندد.
2️⃣ الذين يصلون ما امر الله به ان يوصل
دومين ماده برنامه آنها، حفظ پيوندها و پاسدارى از آنهاست ، چنانكه مى فرمايد: (آنها كسانى هستند كه پيوندهائى را كه خداوند امر به حفظ آن كرده برقرار مى دارند
#پيوندى با خدا و پيامبر و امام به عنوان رهبر و پيشوا و همچنین پيوندى با تمام جامعه انسانيت و بخصوص با آنها كه حق بيشترى بر او دارند همانند پدر و مادر و خويشاوندان و دوستان و استاد و مربى .
و از سوى دیگر پيوندى با نفس خويش دارند ..
3️⃣و يخشون ربهم
4️⃣و يخافون سوء الحساب
سومين و چهارمين برنامه طرفداران حق آنست كه (آنها از پروردگارشان ، #خشيت دارند و از بدى #حساب در دادگاه قيامت ميترسند)
5️⃣و الذين صبروا ابتغاء وجه ربهم
پنجمين برنامه آنها #استقامت است ، در برابر تمام مشكلاتى كه در مسير اطاعت و ترك گناه و جهاد با دشمن و مبارزه با ظلم و فساد وجود دارد آنهم صبر و استقامتى براى جلب #خشنودى پروردگار،
6️⃣و اقاموا الصلوة
ششمين برنامه آنها اين است كه (آنها نماز را بر پا ميدارند) و چه چيز مهمتر از اين است كه انسان هر صبح و شام رابطه و پيوند خود را با خدا تجديد كند!
7️⃣ و انفقوا مما رزقنا هم سرا و علانية
به دنبال آن (هفتمين ) برنامه حقجويان را با اين عبارت بيان مى كند (آنها كسانى هستند كه از آنچه به آنان روزى داده ايم در پنهان و آشكار #انفاق مى كنند)
جمله مما رزقناهم ، هر گونه موهبتى را اعم از 👈🏻مال ، علم ، قدرت ، موقعيت و نفوذ اجتماعى و غير آن را شامل مى شود
8️⃣ و يدرئون بالحسنة السيئة
بالاخره (هشتمين ) و آخرين برنامه آنها اين است كه 👈🏻آنها بوسيله #حسنات ، #سيئات خود را از ميان مى برند.
به اين معنى كه به هنگام ارتكاب يك گناه و لغزش ، تنها به پشيمان شدن و ندامت و استغفار قناعت نمى كنند، بلكه عملا در مقام جبران بر مى آيند، و هر اندازه گناه و لغزش آنها بزرگتر باشد به همان اندازه حسنات بيشترى انجام مى دهند، تا وجود خود و جامعه را از لوث گناه با آب حسنات بشويند.
◀️ اين احتمال نيز در تفسير آيه وجود دارد كه 👈🏻آنها بدى را با بدى تلافى نمى كنند، بلكه سعى دارند اگر از كسى نسبت به آنها بدى برسد، با انجام نيكى در حق وى ، او را شرمنده و وادار به تجديد نظر كنند.🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
"وَ الَّذِینَ یَصِلُونَ ما اَمَرَ اللهُ بِهِ اَن یُوصَلَ"
کسانی که آنچه را خداوند امر به "وصل" آن کرده است، "وصل" می کنند!(آیه ۲۱سوره #رعد)
🍃🌸در عالَم سلوک، یک "واصِل" داریم و یک "مُوصِل".
واصِل آن است که خود وصل به حق است و در جریان رُبُوبی اش قرار دارد، اما مُوصِل آن است که علاوه بر آنکه خود وصل است، توانایی وصل دیگران را هم دارد.
به عبارتی؛ هر واصِلی، مُوصِل نیست. و دقیقاً از این روست که گاه با آنکه طالبانِ طریقت، سراغ کسانی می روند که واصلند، اما خود از وصل بهره مند نمی گردند، و طرفی نمی بندند. زیرا آنان با آنکه خود وصل اند، لکن توانایی وصل دیگران را ندارند. واصِلان مُوصِل، در هر دوره ای بسیار اندک اند و جز به اذن پروردگارشان، کسی را وصل نمی نمایند.
و این آیه ی شریفه در باره ی واصلانِ مُوصِل است. همانها که طالبان حقیقت را به جریان رُبُوبی شان می خوانند و به وصل می کشانند. آنکه طالب وصل است، باید پیش از هر چیز موتش حاصل شده باشد، یعنی از قبر ذهن و ذهنیاتش خروج کرده و تسلیم محض باشد. باید تعلقات را از روح و جانش زدوده باشد و براحتی از هر چیز بگذرد، اگرچه جانش باشد. این شرط لازم و ضروری وصل است. اگر براستی طالب وصلیم، باید به دعا، مُوصِل خود را از پروردگار جهانیان بخواهیم و بر این طلب، مُصِر باشیم، چه آنکه در را مُصِرانه بکوبد، بدون شک گشوده خواهد شد.
بدان واصِلان مُوصِل، "اُولِی الاَلباب" اند و سرای آخرت از آنِ ایشان است "وَ لَهُم عُقبَی الدّارِ".🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🍃🌸یاد خدا تنها به ذكر زبانى نیست، اگر چه یكى از مصادیق روشن یاد خداست، زیرا آنچه مهم است یاد خدا بودن در تمام حالات خصوصاً در #وقت گناه است.
⚡️یاد خداوند بركات بسیار دارد، از جمله:
🌟: یاد نعمتهاى او، عامل شكر اوست.
🌟: یاد قدرت او، سبب توكّل بر اوست.
🌟: یاد الطاف او، مایه محبّت اوست.
🌟: یاد قهر و خشم او، عامل خوف از اوست.
🌟: یاد عظمت و بزرگى او، سبب خشیت در مقابل اوست.
🌟: یاد علم او به پنهان و آشكار، مایه حیا و پاكدامنى ماست.
🌟: یاد عفو و كرم او، مایه امید و توبه است.
🌟: یاد عدل او، عامل تقوا و پرهیزكارى است.
✨و چون در این آیه ، متعلق فعل يعنى (بذكر اللّه ) بر خود فعل يعنى (تطمئن ) مقدم آمده ، در نتيجه مى فهماند كه👈🏻 دلها جز به ياد خدا به چيز ديگرى اطمينان نمى يابد🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#درس_اخلاق
#رعد
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🍃🌸(الباب ) جمع (لب ) به معنى (مغز) هر چيز است ،
«اولوا الالباب» كسانى هستند كه با معرفت دینى مغز پخته اى دارند. طبق آیات قرآن مجید، در مقابل «اولوا الالباب»، لفظ «أعمى» یعنى كور قرار دارد.
بنابر این«اولوا الالباب» یعنی صاحبان عقل، اندیشه، درک و دارای بینایی جان، در مقابل جاهلان، نادانان و کوردلان در پذیرش حق.
اولوالالباب در سه ساحت انسانِ قرآنی یعنی:
در ساحت اندیشه 👈🏻با تفکر در آفاق و انفس و آزاداندیشی، پندآموزی، خداشناسی، عاقبتاندیشی و نگاهی خوشبینانه به عالم؛
در ساحت عواطف با 👈🏻داشتن شرحصدر، ایمان، تقوا، عبرتپذیری و ترس از بدحسابی در قیامت؛
در ساحت عمل و اراده با 👈🏻صبوری، عمل به عهد الهی برقراری پیوندها، ایثار و انفاق، گذشت، نیایش، استغفار در تلاش برای رسیدن به کمال هستند.
در نتیجه میتوان گفت :
آنان عالمان روشن ضمیری هستند که خواستار همراهی با ابرارند و هدفشان قرار گرفتن در زمره مقربان است.🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#رعد
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۳۳ #رعد
أَفَمَنْ هُوَ قَائِمٌ عَلَى كُلِّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ وَجَعَلُوا لِلَّهِ شُرَكَاءَ قُلْ سَمُّوهُمْ أَمْ تُنَبِّئُونَهُ بِمَا لَا يَعْلَمُ فِي الْأَرْضِ أَمْ بِظَاهِرٍ مِنَ الْقَوْلِ بَلْ زُيِّنَ لِلَّذِينَ كَفَرُوا مَكْرُهُمْ وَصُدُّوا عَنِ السَّبِيلِ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ ﴿۳۳ #رعد﴾
آيا كسى كه بر هر شخصى بدانچه كرده است مراقب است [مانند كسى است كه از همه جا بى خبر است] و براى خدا شريكانى قرار دادند بگو نامشان را ببريد آيا او را به آنچه در زمين است و او نمى داند خبر مى دهيد يا سخنى سطحى [و ميانتهى] مى گوييد [چنين نيست] بلكه براى كسانى كه كافر شده اند نيرنگشان آراسته شده و از راه [حق] بازداشته شده اند و هر كه را خدا بى راه گذارد رهبرى نخواهد داشت
🌀(القائم على شى ء) به معناى مسلط بودن بر چيزى است و (القائم بشى ء) به معناى كسى است كه به نوعى مدبّر آن باشد
🔷قائم بودن خدا، به معناى تدبیر تمام امور و كفایت، حفاظت، نظارت، و ثبت و ضبط آنهاست.
🌀«تسمیة» (مصدر سمّوا) به معنای نام نهادن و یا نام بردن است و مراد از نام بردن معبودهای پنداری ـ به قرینه بیان صفت ویژه خداوند ـ توصیف آنها و برشمردن ویژگیهای آنهاست نه مجرد نام بردن و گفتن اینکه فلان بت نامش لات یا عزّی و یا ... است.
🔷جمله «قل سمّوهم» (بگو: خدایان پنداری را توصیف کنید) در حقیقت استدلالی است برای بی اساس بودن پندار شرک ; یعنی، شما خود ویژگیهای بتها را برشمرید. همین امر کافی است که دریابید آنها شایسته الوهیت و ربوبیت نیستند و نمی توانند شریک خدا شمرده شوند.
🌀«تنبییء» (مصدر تنبّئونه) به معنای خبر دادن و اطلاع دادن است. «فی الأرض» قید برای «ما» و به عبارت دیگر حال برای ضمیر محذوفی است که به «ما» برمی گردد. بنابراین «أم تنبّئونه ...» ; یعنی، آیا خدا را خبر می دهید از چیزی در زمین که او نمی داندش. ندانستن خدا چیزی را ،کنایه از وجود نداشتن آن است.
🌀«ظاهر من القول» ; یعنی، گفتاری که واقعیت نداشته و عاری از حقیقت است. (بگو ... بلکه آیا به سخن ظاهری و بدون واقعیت آنها را شریکهای خدا می نامید).
🔷 مراد از «مکرهم» مرام و عقیده مشرکان ; یعنی ، شریک پنداشتن برای خدا و پرستش آن شریکان است ; زیرا این چیزی است که برای آنان زینت داده شده و آراسته جلوه کرده بود.
🔷 اینکه فاعل محذوف از «زیّن» چیست؟ چند احتمال وجود دارد 1ـ شیطان 2ـ سران کفر و شرک 3ـ خود کافران.
بر اساس سومین احتمال ، معنای جمله چنین می شود: «زیّن الکافرون لأنفسهم مکرَهم» و مفاد آن این است که کفرپیشگان با دلیلهایی واهی شرک را توجیه کردند و کم کم آنها را زیبا دیدند.
🔹خودفریبی مشرکان و آراسته دیدن پندار شرک ، آنان را از گرایش به توحید باز داشت.
🌀«صدّ» (مصدر صدّوا) به معنای بازگرداندن است. به نظر می رسد فاعل محذوف از «صدّوا» مکر و حیله که مایه شرک ورزی مشرکان شده است، باشد.
🔹هدایت و ضلالت آدمیان به دست خدا و در اختیار اوست.
👈🏻و من یضلل الله فما له من هاد
🔷 قرآن از یک سو حیله و مکرها را مایه گمراهی مشرکان می داند و از سویی دیگر خداوند را گمراه کننده ایشان می شمرد. این دو حقیقت اشاره به نکاتی دارد، از جمله اینکه هر چند که خداوند گمراه کننده است ; ولی آدمی خود زمینه آن را فراهم می سازد و در حقیقت گمراه سازی آنان، کیفر مرام خود آنهاست.🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#رعد
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
يَمْحُو اللَّهُ مَا يَشَاءُ وَيُثْبِتُ وَعِنْدَهُ أُمُّ الْكِتَابِ ﴿۳۹ #رعد﴾
خدا آنچه را بخواهد محو يا اثبات مى كند و اصل كتاب نزد اوست
بحثى پیرامون مقدّرات الهى
مطابق آنچه از آیات و روایات به دست مى آید #مقدرات الهى بر دو نوع است:
🌼۱- امورى كه مصلحت دائمى دارد و لذا قانونش هم دائمى است. مثل آیاتِ؛«ما یبدّل القول لدىّ»(۲۹ ق) در كلام ما تبدّل راه ندارد.یا «كلّ شىءٍ عنده بمقدار»(۱۶۲ بقره) هر چیزى در نزد پروردگار داراى حساب و كتاب دقیقى است. اینگونه مقدرات در #لوح محفوظ ثبت است «فى لوح محفوظ»(۱۶۲ بقره) و فقط مقربان الهى با اذن خداوند مى توانند بر آن آگاه شوند. «كتاب مرقوم یشهده المقرّبون»(۲۰و۲۱مطففین)
🌼۲- امورى كه غیرحتمى و مصالح آنها تابع اعمال و رفتار مردم است، مثل #توبه كردن مردم از گناه كه مصلحت #عفو را درپى دارد، و یا دادن صدقه كه مصلحت دفع بلا را به همراه مى آورد و یا ظلم و ستم كه به خاطر مفسده اش قهر الهى را به دنبال دارد، یعنى خداوند متعال در اداره ى نظام آفرینش دست بسته نیست و با #حكمت و علم بى نهایتى كه دارد، مى تواند با تغییر شرایط، تغییراتى در آفرینش و قوانین آن بدهد. بدیهى است كه این تغییرات، نشانه ى جهل خداوند متعال و یا تجدید نظر و پشیمانى او نیست، بلكه این تغییرات بر اساس حكمت و تغییر شرایط و یا پایان دوره ى آن امر است.
🔆قرآن مجید در این زمینه نمونه هاى زیادى دارد كه به چند نمونه اشاره مى كنیم:
⚡️الف: «اُدعونى 👈🏻استجب لكم»(۶۰غافر) دعا كنید تا من براى شما مستجاب كنم. انسان با تضرع ودعا مى تواند مصالح خود را بدست آورد و سرنوشت خود را تغییر دهد.
⚡️ب: «لعلّ اللَّه یحدث بعد ذلك 👈🏻امرا»(۱ طلاق) قانون الهى در همه جا ثابت نیست ، شاید خداوند با پدید آمدن شرایط لازم، برنامه جدیدى را بوجود آورد.
⚡️ج: «كلّ یوم 👈🏻هو فى شأن»(۲۹ الرحمن) خداوند، هر روز در شأن مخصوص همان روز است.
⚡️د: «فلّما زاغوا👈🏻ازاغ اللَّه»(۵ صف) چون راهانحرافى را انتخاب كردند، خدا هم منحرفشان ساخت.
⚡️ه: «و لو انّ اهل القرى آمنوا واتقوا 👈🏻لفتحنا علیهم بركات»(۶۹ اعراف) با ایمان و تقوا، مسیر قهر الهى به لطف و بركت تغییر مى یابد.
⚡️و: «ان اللَّه لایغیّر مابقوم 👈🏻حتّى یغیّروا ما بانفسهم»(۱۱ رعد) خداوند سرنوشت هیچ قومى را تغییر نمى دهد، مگر آنكه آنها خودشان را تغییر دهند.
⚡️ز: «الاّ مَن تاب و آمن و عمل عملا صالحاً فاولئك 👈🏻یبدّل اللَّه سیئاتهم حسنات»(۷۰ فرقان) كسانىكه توبه كنند، ایمان آورند و عمل نیكو انجام دهند، خداوند بدى هاى آنان را به خوبى و حسنه تبدیل مى كند.
⚡️ح: «ان عُدتم 👈🏻عُدنا»(۸ اسراء ) اگر شما برگردید، ما هم برمىگردیم.
🔆سؤال: اگر #علم خدا عین ذات اوست و قابل تغییر نیست، پس هر چه در علم او گذشته باید به مرحله عمل برسد وگرنه جهل خواهد بود.
🔅پاسخ: علم خدا بر اساس نظام علل و اسباب است، بدین صورت كه او علم دارد كه اگر از این وسیله استفاده شود، این نتیجه و اگر از وسیله اى دیگر بهره بردارى شود، سرانجام دیگرى را درپى خواهد داشت و علم او جداى از علم بر #اسباب و علل نیست.
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#رعد
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🌹امام خامنه ای: حضرت معصومه(سلام الله علیها) مقام بزرگي دارد،خيلي بايداز ايشان بهره گيريم. نسبت به ايشان قصور داشته ايم بايد به آن حضرت بيشتر توسل جوييم و بخواهيم عنايت بيشتري به ما داشته باشند.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🏴10 ربیع الثانی شهادت حضرت معصومه علیها السلام
▪️در این روز در سال 201 هـ (1) بنا بر مشهور سالروز شهادت (2) حضرت ولیة الله خاتون خلق جهان، عابده ی زاهده ی کامله ی مستوره حضرت فاطمه معصومه علیها السلام دختر امام موسی کاظم علیه السلام است.
▪️آن حضرت 17 روز پس از ورود به شهر قم، با دلی شکسته و غصّه دار از داغ پدر و فراق برادر، رحلت فرمودند. در عزای آن حضرت شهر قم را یکپارچه غم و ماتم فرا گرفت.
▪️بدن مطهّر آن حضرت را غسل داده کفن کردند، و به طرف باغ موسی بن خزرج _ مکان فعلی حرم مطهّر _ آوردند.
▪️دو سوار نقابدار از بیرون شهر آمدند و بر بدن آن حضرت نماز خواندند. آنگاه داخل سرداب شده بدن مطهّر را دفن کردند و رفتند، و کسی آنان را نشناخت.
▪️موسی بن خزرج آن باغ را وقف حضرت معصومه علیها السلام نمود، و از بوریا و حصیر سقفی بر روی قبر آن حضرت قرار داد. این بنا بود تا آنکه زینب دختر امام جواد علیه السلام بروی قبر شریف قبّه ای بنا نهاد. سپس جماعتی از دختران ائمه علیهم السلام در آن مکان دفن شدند.
▪️هنگامی که ام ّمحمّد دختر موسی بن محمّد بن علی الرضا علیه السلام فوت کرد، در کنار آن حضرت دفن شد. بعد از آن میمونه خواهر امّ محمّد از دنیا رفت، و آن بزرگوار هم در جنب امّ محمّد دفن شد.
▪️روی این دو قبر یک گنبد دیگر بنا کردند، به گونه ای که دو گنبد چسبیده به هم به روی قبر حضرت فاطمه معصومه علیها السلام و امّ محمّد و میمونه بوده است.
▪️به جز دختران حضرات معصومین علیهم السلام، دو کنیز هم دفن شده اند (3) که در هنگام مرمّت کف حرم مطهّر در زمان ناصر الدّین شاه، روزنه ای به سردابی پیدا می شود و چند زن صالحه، وارد سرداب می شوند.
▪️پیکر پاک میمونه و دو تن از کنیزان را پس از هزار سال تر و تازه مشاهده می کنند. این سرداب جنب سرداب حضرت فاطمه معصومه علیها السلام قرار دارد. (4)
📚 منابع :
1. منتخب دریای سخن : ص 34.
2. الحیاة السیاسیة للإمام الرضا علیه السلام : ص 428. و ... .
3. تاریخ قم : ص 214 ـ 213. و ... .
4. اجساد جاویدان : ص 105
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🌹شناختی كوتاه پيرامون حضرت معصومه سلام الله عليها
♦️ حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ یكی از بانوان با فضیلت و با شخصیت خاندان اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ میباشد. پدر بزرگوار او حضرت «موسی بن جعفر» امام هفتم شیعیان میباشد. مادر گرامی حضرت معصومه «نجمه» مادر بزرگوار امام رضا ـ علیه السّلام ـ میباشد. نجمه از بانوان با فضیلت و از اسوههای تقوا و شرافت و از مخدرات كم نظیر تاریخ بشریت است.
♦️ درباره زمان تولد و شهادت فاطمه معصومه ـ سلام الله علیها ـ آن چه مسلم است این است كه زمان تولد آن حضرت پیش از سال یكصد و هفتاد و نه هجری بوده است زیرا بنابر نقل شیخ كلینی در شوال 179 هارون الرشید امام موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ پدر حضرت معصومه ـ علیه السّلام ـ را از مدینه به بغداد برد و در آن جا در ماه رجب 183 از دنیا رحلت فرمود.
♦️ و بنابر مدت عمر حضرت معصومه كه از 23 سال كمتر است، نمیتواند بعد از سال 179 باشد چون در آن سالها پدرش در زندان بود. پس تاریخ ولادت آن حضرت به طور دقیق مشخص نیست ولی طبق اسناد به دست آمده ولادت آن حضرت را در مدینه در سال 173 نقل میكنند.
♦️ درباره تعداد فرزندان حضرت موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ و این كه چند تن از آنها فاطمه نام داشتهاند اختلاف است. شیخ مفید تعداد آنان را سی و هفت تن ذكر كرده است؛ نوزده پسر و هجده دختر كه دو تن از دختران، فاطمه نام داشتند. فاطمةالكبری و فاطمة الصغری.
♦️حضرت فاطمه معصومه بعد از امام رضا ـ علیه السّلام ـ از دیگر فرزندان حضرت موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ فاضلتر و دارای مقامی شامخ تر میباشد.
♦️با گذشت ایام، حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ هم دوران خردسالی را پشت سر گذاشت. و در این سالها محل رشد آن حضرت خاندانی بود كه او را با دریایی از علم و معرفت رو به رو ساخت. ولی بیش از ده بهار از عمر شریفش نگذشته بود كه پدر بزرگوارش با زهر جفا در زندان هارون به شهادت رسید و دریایی از غم و اندوه بر قلب شریفش فرو ریخت كه در این ایام غم و تنهایی، تنها مایه تسلی او، برادرش امام رضا ـ علیه السّلام ـ بود كه ناگهان «مأمون» وجود اقدس امام هشتم را از كانون خانواده جدا نمود و به اجبار به خراسان جلب كرد و به اقامت اجباری در خراسان وادار نموده. حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ دوری یك ساله فراق برادر را تحمل كرد.
📚 پی نوشت ها:
1️⃣ صدوق، عیون الاخبار، ج 1، ص 14؛ طبرسی، اعلام الوری، ص 302؛ طبری، امامی، دلائل الامامت، ص 309؛ اثباة الهداة، ج 3، ص 233؛ مناقب آل ابی طالب، ج 4، ص 396.
2️⃣ اصول كافی، محمد بن یعقوب كلینی، ج 2، كتاب الحجة.
3️⃣ مستدرك سفینه، شیخ علی نمازی، ج 8، ص 257.
4️⃣ الاِرشاد، محمد بن نعمان (مفید)، ج 2، ص 242.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🖤شهادت یا وفات حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها)
◾️قبل از آن خوب است اجمالی بر حیات حضرت معصومه (سلام الله علیها) داشته باشیم.
🌹نام شريف آن بزرگوار فاطمه پدرش حضرت موسي بن جعفر (ع) و مادرش نجمه خاتون است.
آن حضرت اوّل ذي القعده سال 173هـ . ق در مدينه منوّره به دنيا آمد. و در سنّ28 سالگي در روز دهم يا دوازدهم ربيع الثاني سال 201هـ . ق در شهر قم از دنيا رفت[1] سپس به سوي قبرستان " بابلان" تشييع شدند و همان جا مدفون گشتند.
🔲 آهنگ سفر از مدینه به خراسان
در سال 201 هـ . ق ، همراه عدّه اي از برادران خود براي ديدار برادر و تجديد عهد با امام زمان خويش راهي ديار غربت شد. در طول راه به شهر ساوه رسيدند، ولي در آنجا عده اي از مخالفين اهل بيت(علیهم السلام) با مأموران حكومتي همراهي نموده و با همراهان حضرت به نبرد و جنگ پرداختند كه عدّه اي از همراهان حضرت در اين حادثه غم انگيز به شهادت رسيدند.[2]
◾️روشن است که علل مرگ می تواند گوناگون باشد اما نزد خداوند راه شهادت بهترین وپسندیده ترین راه است.
و معلوم است که برای شهادت لازم نیست که حتما فردی با شمشیر در راه خداوند کشته شود بلکه حصول شهادت راه های گوناگون دارد که بنا به علل ذیل شهادت ظاهری این بانوی مطهره بعید نمیباشد.
🌹البته قبل از آن خوب است مستحضر باشیم که طبق حدیثی هر کس بر محبت آل محمد(ص) بمیرد شهید وار مرده است و ایشان که در ملا اعلی نشاندار این محبت راستین هستند از قرب بالائی در وادی شهادت برخوردار هستند.
🔲علل اثبات شهادت ایشان
۱. غم و حزن بسيار
◾️حضرت معصومه (س) از بچگی با برادر خودش امام رضا (ع) بسیار مانوس بود و پس از آنکه پدر بزرگوار آن بانوی گرامی به شهادت رسید، فرزند ارجمند آن امام، یعنی حضرت رضا علیه السلام عهده دار امر تعلیم و تربیت خواهراش شد و از طرفی این انس ایمانی از آن جهت بود که معرفت حضرتش به امام زمانش یک معرفت نورانی و کامل بود، لذا وقتی امام هشتم علیه السلام از مدینه به طرف خراسان بالاجبار کشانده شدند این فراق بر حضرت معصومه (س) خیلی سنگین گذشت. و هنگامی که در ساوه تمام برادران به شهادت رسیدند این داغ به اوج خود رسید و بر اثر شدّت تألمات بیمار گشت[4]
🌹حضرت در حالي كه از غم وحزن بسيار مريضه بود با احساس نا امني در شهر ساوه فرمود: مرا به شهر قم ببريد ، زيرا از پدرم شنيدم كه فرمود:" شهر قم مركز شيعيان ما مي باشد"[5]
۲. مظالم حکومت
◾️از صفحات تاریخ روشن است که خلیفه عباسی مامون دشمن سرسخت اهلبیت(علیهم السلام) بودو به بهانه گوناگون بر دوستان اهلبیت(علیهم السلام) ظلم روا می داشت و امام رضا (ع) را به شهادت رساندبر طبق این شواهد و بنا بر سیاست حاکم بر آن زمان امکان قوی هست که مامون می خواست حضرت معصومه (س) را از بین ببرد چون او از مقامات علمی و تبلیغی حضرت معصومه (س) آگاه بود و می دانست که همراهی حضرت معصومه (س) با امام رضا (ع) دولت او را نابود خواهد کرد بخاطر همین آمدن حضرت معصومه (س) با همراهانش؛ مامون را سخت در اضطراب فرو برد او نمی خواست این کاروان به امام رضا (ع) ملحق بشود به علت همین دستور داد تا در مسیر، مامورانش به کاروان حضرت حمله کنند.
نتیجه:
لذا بر مبنای این شواهد دست یافته و جریان ظلم بنی عباس که بسیاری از سادات را احاطه کرده بود و نوعا به کشتار آنها می انجامید شایسته است رفتن از دنیا را برای ایشان به شهادت تعبیر کنیم و بگوییم که ایشان شهیده شدند.
📚منابع:
[1] وسيله المعصوميّه, ص 65 به نقل از نزهه الابرار.
[2]زندگاني حضرت معصومه , مهدي منصوري , ص 14
[3] درياي سخن , سقازاده تبريزي
[4] ودیعه آل محمد صلی الله علیه و آله، ص 12
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🌹 به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله اشرفی اصفهانی
♦️روایتی از زندگی و زمانه یک امامجمعه دوستداشتنی/ به یاد پیرمرد مجاهد
🔸23 مهر 1361، نماز جمعه کرمانشاه. آن روز مراقبتها کمتر شده بود، کسی هم آن جلو نبود که مراقب باشد. یک نفر با لباس نظامی رفت سمت آقا، همه فکر کردند عرضی دارد ولی ناگهان ضامن نارنجکش را کشید و ترکشهایش نیمی از بدن پیرمرد را در خود بلعید و محراب نماز را برای چندمین بار در تاریخ انقلاب اسلامی غرق خون کرد.
🔸خطبههای او درست مسائلی را هدف میگرفت که محور مخالفت و حساسیت دشمنان و منافقان بود.
🔸تبیین اصول انقلاب اسلامی به خصوص ولایت فقیه و نمایاندن خطر منافقین، خاصه تلاش برای افشای انحراف بنیصدر و صدور اعلامیه در عزل او، شاید دلایلی بود که منافقین دست به ترورش زدند.
🔸آیتالله جهادی ما، که دیگر جوانها به زحمت پا به پایش میرفتند، قبل از همه خود به سخنان خودش عمل میکرد.
🔸جبهه های ایلام، قصر شیرین و پادگان ابوذر، گیلان غرب، نوسود، بستان، آبادان، خرمشهر و سومار چندین بار حضور او را به خود دیدند.
🔸وقتی بستان آزاد شد، در زیر بمباران شدید دشمن وارد شهر شد و بعد از دیدار با رزمندگان، عازم آبادان گشت.
📥مشروح گزارش را در snn.ir/639923 بخوانید
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆 در جدیدترین جنایت رژیم صهیونیستی بسیاری از آوارگان فلسطینی در سحرگاه امروز در آتش سوختند!
♦️حمله وحشیانه رژیمصهیونیستی به چادر آوارگان فلسطینی در بیمارستان شهدای اقصی در مرکز غزه!
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🤩الان اکران فیلم های ضد صهیونیستی تو مسجد می چسبه!
✌️پویانمایی ایلیا و سینمایی قلب رقه دو تا از آثار جدید جبههی انقلاب هستند که رنگ و بوی مبارزه با اسرائیل دارند...
🥳راستی اگر مسجد هستید، از تخفیف ویژه برخوردار میشید...
📥 جهت کسب اطلاع از شرایط و هماهنگی اکران به آیدی ذیل پیام بدید یا با شماره ۰۹۰۰۳۱۳۷۲۷۱ تماس حاصل فرمایید
@Admin_khadamat
#مسجد
#امام_جماعت
#هیات_امنا
#کار_فرهنگی
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
✅ رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما: صداوسیما ۷۲ درصد مخاطب دارد
ایسپا در نظرسنجی فروردین امسال میزان مخاطبان صداوسیما را ۶۹/۲ درصد اعلام کرده بود
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir