💠 حکمت های نهج البلاغه
📋موضوع:نشانه ی جهل
🌸امام علی علیهالسلام:
جاهل ديده نشود مگر در افراط يا تفريط.💥🍃🌸
شرح و تفسیرافراط و تفريط نشانه جهل است:
امام در این کلام حکمت آمیز به مسئله مهمى اشاره کرده که سراسر زندگى انسان ها را در بر مى گیرد، مى فرماید: «همیشه جاهل را یا افراط گر مى بینى و یا تفریط کار»; (لاَ تَرَى الْجَاهِلَ إِلاَّ مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً).
راه صحیح به سوى مقصد راه مستقیم است که ما پیوسته در نمازها هر روز خدا را مى خوانیم تا ما را بر آن راه ثابت بدارد. در اطراف راه مستقیم خطوط انحرافى فراوانى هست که پیدا کردن راه مستقیم از میان آن خطوط نیاز به دقت و علم و دانش دارد. به همین دلیل، جاهل غالبا گرفتار خطوط انحرافى یا در جانب زیاده روى مى گردد و یا در سوى کوتاهى و کندروى. این مسئله در تمام شئون زندگى اعم از فردى و اجتماعى و سیاسى و غیر آن دیده مى شود; مثلاً حفظ ناموس و پاسدارى آن از هرگونه انحراف یک فضیلت است ولى افراد جاهل گاهى به طرف افراط کشیده مى شوند و با وسواس هر حرکتى از همسر خود را زیر نظر مى گیرند و با نگاه اتهام و گمان سوء به او نگاه مى کنند به طورى که زندگى براى آنها تبدیل به دوزخى مى شود و گاه هیچ گونه نظارتى بر وضع خانه و همسر خود ندارند که کجا رفت و آمد و با چه کسى صحبت مى کند و امثال آن.
در مسائل بهداشتى فرد جاهل گاه چنان گرفتار افراط مى شود که دست به سوى هیچ آب و غذایى نمى برد به گمان این که همه آنها آلوده است، در هیچ مهمانى شرکت نمى کند، هیچ هدیه اى را نمى پذیرد و باید تنها خودش غذاى خویش را تهیه کند و گاه در جهت مخالف قرار مى گیرد و فرقى میان آلوده و غیر آلوده، بیمار مسرى و غیر بیمار نمى گذارد.🌺✨🌱
#نهجالبلاغه🌸
#حکمت_۷۰
【 @emamzaman_12 】
♡مهدیاران♡
📌خصوصیات یاوران ظهور در ادامه شرط عمومی سوم بایستی عرض کنیم افرادی که می خواهند امام زمانی باشند با
📌خصوصیات یاوران ظهور
گفتیم برای اینکه انسان بتواند یاور امام زمان روحی و ارواحنا له الفداه باشد بایستی یکسری خصوصیات عمومی را در خودش ایجاد کند. اینطور بشود که نه در گفتار بلکه در عمل، باور کند که یاوری امام زمان، قبل از ظهور از همین جا شروع می شود.
کسی که خطاب به امام حسین علیه السلام عرض می کند "یا لیتنا کنت معک"، زبان حال امام حسین علیه السلام این است که:
می خواهی با من باشی! برو و با فرزند من باش. با او نجنگ کسی که ربا می گیرد کسی که دروغ می گوید، با حضرت نیست و منتظر امام زمان به حساب نمی آید. منتظر واقعي کسی است که این شرایط عمومی را در خود ایجاد کرده است.
خداوند متعال در هفت جای قرآن خودش را جزء منتظرین قرار داده است.
"آنی معکم من المنتظرین"
به خدا اگر انسان دنیای خودش را بدهد و در صف منتظرین قرار گیرد ارزش دارد.
#امام_زمان♥️
#قسمت_هفتم
【 @emamzaman_12 】
💠بدی های پنهان،ما را لو میدهند‼️
⚠️غالبا آشکار شدن عصبانیت و پرخاشگری ناشی از ناکامی های پنهان است.
وتوهین آشکار به دیگران ، ناشی از تکبر پنهان وآشکارا دیگران را تمسخر کردن ناشی از حسادت و حقارت پنهان✔️
🔺نباید بدیها را صرفا پنهان کرد چون در جای دیگری به صورت بدتر خود را آشکار می کنند بلکه باید بدی ها را←ریشه کَن→ کرد .
#پیام_معنوی ۸
#استاد_پناهیان🌱
【 @emamzaman_12 】
✍دلنوشته ی مهدوے...
مولایِ من! وقتی بلا و درد، درمانده و بیتابم میکند، نخستین نامی که استغاثهکنان بر زبانم جاری میشود، نام مهربان شماست.
آرامش یادت، وجود پُراضطرابم را آرام میکند و همچون مرهم بر زخمی عمیق، جانم را لبریز میکند از حسی آرام، شیرین و دلچسب که آن را با هیچچیز دیگری در این دنیا، عوض نمیکنم...
#عشقنویس🌱
#امام_زمان♥
【 @emamzaman_12 】
💠 حکمت های نهج البلاغه
📋موضوع:نشانه ی عقل
🌸امام علی علیهالسلام:
چون عقل به كمال باشد،سخن اندك گردد.🌸💥🍃
شرح و تفسیرنشانه كمال عقل:
امام(علیه السلام) در این کلام حکمت آمیز به اهمیت سکوت و کم گویى اشاره کرده مى فرماید: «هنگامى که عقل کامل گردد سخن کم مى شود»; (إِذَا تَمَّ الْعَقْلُ نَقَصَ الْکَلاَمُ).
رابطه کمال و تمام عقل با کم سخن گفتن از اینجا روشن مى شود که اولاً ریشه مفهوم عقل، منع و جلوگیرى است و زانوبند شتر را از این جهت «عقال» مى گویند که او را از حرکت باز مى دارد و از آنجا که سخنان سنجیده، کم است و سخنان نسنجیده، بسیار، عقل به انسان مى گوید: بیشتر بیندیش و کمتر بگو.
ثانیاً مطالبى که گفتن آن ضرورت دارد نسبت به فضول کلام و سخنان زیادى بسیار کمتر است، از این رو افراد عاقل غالباً خاموش اند و به موقع سخن مى گویند.
ثالثاً انسان عاقل مى داند که بیشترین و مهم ترین گناهان با زبان انجام مى شود بدین سبب براى محفوظ ماندن از عواقب زیان بار گناه سعى مى کند کمتر سخن بگوید; ولى متاسفانه افرادى را مى بینیم که دم از ایمان مى زنند و گویى سخنان خود را جزء اعمال خود به حساب نمى آورند; در مجالس از آغاز تا پایان از سخنان لغو و بیهوده یا سخنانى که آمیخته با غیبت، اهانت و تهمت باشد ابا ندارند. انسان عاقل هرگز خود را گرفتار عواقب سوء پرگویى نمى کند.
رابعاً گفتار زیاد، نیروها و انرژى هاى ذخیره انسان را بر باد مى دهد و وقت عزیز او را تلف مى کند و موجب دشمنى ها و عداوت ها مى شود، بنابراین عقل و شرع به ما فرمان مى دهد که کم بگوئید و گزیده بگوئید.🌺✨🌱
#نهجالبلاغه🌸
#حکمت_۷۱
【 @emamzaman_12 】
10.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🦋قصه بندگی از استاد رحیمیان
🍃رفتار زشت،گفتار زیبا
#نماز📿
#مخصوصنوجوانان
#قسمت_دهم
【 @emamzaman_12 】
♡مهدیاران♡
📌خصوصیات یاوران ظهور گفتیم برای اینکه انسان بتواند یاور امام زمان روحی و ارواحنا له الفداه باشد بای
📌خصوصیات یاوران ظهور
🍃در روایتی امام سجاد علیه السلام فرمودند:
مردم اهل زمان غیبت، افرادی که قائل به امامت امام زمان هستند و منتظر ظهور می باشند از مردم تمام دوره ها افضل هستند برای اینکه خداوند متعال عقل، فهم و معرفتی به آنها داده که غیبت برای آن ها با منزله مشاهده است. خداوند آن ها را در آن زمان مثل کسانى میداند که با شمشیر در پیش روى پیغمبر،علیه دشمنان دین پیکار کردهاند ، آن ها مخلصان حقیقى و شیعیان راستگوى ما هستند که مردم را به طور آشکار و نهان به دین خدا میخوانند. و هم فرمود : انتظار فرج بزرگترین فرج است(بحارالانوار،جلد52,ص122)
در این روایت امام سجاد علیه السلام افرادی را که دارای دو ویژگی هستند بر تمام ۷ میلیارد جمعیت فعلی دنیا افضل می دانند انها مثل کسانی هستند که در جنگ در کنار رسول خدا شمشیر زده اند و تعبیر ما این افراد در زمان غیبت چنان خودشان را آماده کرده اند که اگر اذن ظهور در دوران حیات آنها داده شود جزء یاوران حضرت خواهند بود.
۱) اولین ویژگی این افراد را امام اینطور بیان می فرمایند: "القائلون بالامامته" یعنی کسانی که قائل به امامت امام زمان باشند یعنی بیانگر این باشند که امام زمان امامشان هست و بر آنها امامت می کند.
ماموم در نماز جماعت اگر همه حرکاتش را مطابق امام جماعت انجام بده می گویند به او اقتدا کرده والا اگر هر کدام کار خودشان را انجام بدهند که او را ماموم نمی گویند.
کسی قائل به امامت امام هست که فکر امام، عقیده امام، خواست و نظر امام بر او امامت داشته باشد. هر کاری می خواهد انجام بدهد نگاه کند اگر امام الان اینجا باشند این عمل را این فکر و یا این عقیده را می پسندند یا نه. ما این مبحث را قبلا به عنوان شرط سوم در بخش پنجم، مطرح کردیم.
۲) بعد می فرمایند "المنتظرون لظهوره" یعنی منتظر ظهور باشند، حالت انتظار داشته باشند. یک منتظر در هر زمینه ای یک ویژگی مشخصی دارد کسی که منتظر مهمان هست، خودش را و منزلش را اماده می کند آگر مهمان بیاید ببیند هیچ چیزی آماده نیست به او منتظر نمی گویند.کسی منتظر واقعی امام هست که خودش را برای ظهور آماده کرده و واقعا سعی کرده در عمل خواست حضرت را در خودش ایجاد کند.
#امام_زمان♥
#قسمت_هشتم
【 @emamzaman_12 】