#یادداشت
🔖 جنگ روایتها
📌 پیگیری رهبر انقلاب برای تولید دورهی جدید روایت فتح، در سالهای پس از پایان جنگ، منجر به ارسال طرحی از طرف شهید آوینی برای تولید مجدد برنامه روایت فتح شد.
♻️ آوینیهای زمانه بدانند که دستور جهاد تبیین از طرف رهبری صادر شدهاست. فرمایش رهبری این است که شما روایت کنید حقایق جنگ و جامعهی خودتان و انقلابتان را، که اگر روایت نکنید دشمن روایت میکند، البته هر جور که دلش میخواهد.
💠 امروزه در دنیا، یک جنگ عظیم برپاست که این جنگ دیگر جنگ توپ و تانک نیست، بلکه جنگ عزم و ارادهها و سیاست است.
💠 از آنجایی که ایران در تمام عرصهها و جنگهای نظامی، سیاسی و امنیتی پیروز شد، جنگ را به صحنهی دیگری کشاندند و آن جنگ رسانهای و جنگ تبلیغات است، و هدف آنها در این جنگ، تحریف حقایق و تضعیف امید و اراده است.
💠 در این مسیر، با تصویرسازی غلط از واقعیت و وارونه نشان دادن حقایق، سبب ناامیدی مردم ایران خصوصا نسل جوان میشوند.
💠 در حال حاضر، با صادر شدن دستور «جهاد تبیین» از طرف رهبری، نیاز به آوینیهای زمان است که با بازنمایی واقعیتهای امیدبخش، مردم را در صحنه نگاهداشته، چرا که عامل پیروزی،
در صحنه بودن مردم و امیدوار بودن به پیروزی است.
📌 در این جهاد باید با تمام توان وارد شد و با پاسخگویی به شبهات، ذهن مردم مخصوصاً جوانان را آرام کرد و طبق فرمایش رهبری، هرکدام از ما مثل یکچراغی پیرامون خود را روشن کنیم و بدانیم که در این میدان، کسی غالب و پیروز است که ارادهاش غالب باشد و ضامن پیروزی در این میدان ارادهی مستحکم است.
✍ آلادین
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
🔖 مکتب حاج قاسم، مکتب تمدنسازی
💠 آنچه سردار حاج قاسم سلیمانی را از سایر انسانهای همعصرش متمایز ساخته بود، بروز و ظهور توحید، در زندگی فردی و اجتماعی وی بود. بزرگترین آرمان حاج قاسم که برای رسیدن به آن عمری را در جهاد جبهه حق علیه باطل گذراند، تحقق توحید به معنای واقعی کلمه نهتنها در منطقه، بلکه در جهان و رهانیدن انسانها از سلطه طاغوت بود.
💠 سردار سلیمانی و همرزمانش، در حقیقت با تحریف توحید توسط جبهه غربی، عبری، عربی مقابله میکردند، و برای گسترش توحیدی که رهآورد آن فلاح و رستگاری، عدالت و آزادی برای ملتهای جهان بود، مجاهدت کردند.
💠 توحید جزو موضوعاتی است که برای آن، از ازل میان جبهه حق و باطل، تقابل بودهاست. جبهه طاغوت همواره سعی کرد، مفاهیم والای توحیدی به نفع اهدافش تحریم کند، آن توحیدی را تبلیغ و ترویج کند که صرفا به عبادات فردی خلاصه میشود. در صورتیکه اسلام، بهدنبال تحقق توحید، در تمام ابعاد زندگی بشر و در جهتگیریهای اجتماعی است.
📌 این نگاه و این تفکر توحیدی حاج قاسم، نشات گرفته از آموزههای قرآنی است.
📖 قرآن به ما میگوید:
توحید یعنی آزادگی انسانها از قید اسارت و عبودیت غیرخداست، فقط خداست که میتواند خطمشی انسانها را تعیین کند.
توحید قالبیست برای اجتماع و شیوهای برای زندگیست.
📌 لازمه تحقق توحید در ابعاد جهانی، ایجاد تمدن نوین اسلامی است. سردارسلیمانی در پی زمینهسازی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی بهجهت تحقق توحید بود. به جرأت میتوان گفت مکتب حاج قاسم، مکتب تمدنسازی است.
بیعلت نیست که دشمنان از نام و عکس او هراس دارند، چون میدانند با زنده نگهداشتن یاد مالکاشتر علی، چه عاقبتی در انتظارشان هست.
✍ صالح
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
بسم الله الرحمن الرحیم
✨ن و الْقَلَم و ما یَسْطُرُون✨
#غیرت_دینی
یادداشتهای بچه انقلابیها پیرامون #غیرت_دینی را از اینجا بخوانید🔻
https://eitaa.com/enqelabi_nevesht
#یادداشت
📝 طوفانِ «غیرت دینی» درهمشکنندهی دین سکولار
♻️اهل فکر و قلم، در خط مقدم نقشهی ولی امر مسلمین، با «غیرتی برخاسته از عمق دیانت و عقلانیت» قلم خواهند زد و نقشههای دشمن، در میدان جنگ نرم را یکی پس از دیگری، نقش برآب خواهند کرد. یکی از مهمترین نقشههای دشمن، هدف گرفتن «غیرت دینی» ملت غیور ایران است. دشمن، در جنگ نرم وسیع و متنوع خود، سعی میکند از افراد «بیارزش»، «کممایه» و «پرمدعا» که بیّنات دین خود را به سخره گرفتهاند، استفاده کند و از حساسیت مردم، نسبت به «غیرت دینی» و کارکردهای ارزشمند آن بکاهد.
🔻غیرت، یکی از حالات نفس انسانی است که همچون پلیس مخفی، هوشیار و بیدار مراقب مرزها و خطقرمزها است و انسان را به نظارت قاطع، در این راستا وامیدارد تا نسبت به هرگونه تعرض دیگران(اغیار) به حریم نوامیس خود، به شدت واکنش نشان دهد.
✔️مهمترین ناموس انسان، دین و ارزشهای دینی است و مهمترین نوع غیرت نیز، «غیرت دینی» میباشد.
🔻غیرت، به منزلهی سیستم دفاعی بدن، برای دین است. هرگاه به عللی از بین برود و «دیاثت» و «بیغیرتی» حاکم شود، دین و دیانت، با همهی ارزشهایش آسیب جدی خواهد دید، زیرا جرأت و جسارت افراد پست به حریم دین و بینات آن، بیشتر خواهد شد.
📛امروزه نیز میبینیم این افراد بیارزش و کممایه، در لباس روحانیت و غیر آن، به حریم دین سیاسی و عالم دینی و سیاستشناس و حاکمیت دین و ارزشها در جامعه، حمله کردهاند و برای به دست آوردن دل اربابان مستکبر و روباهصفت خود، خوشرقصی میکنند.
✳️یکی از صفات خدای متعال که انسان باید خود را همانند او کند، «غیرتمندی» است. امام علی(علیهالسلام) فرمود:
«ان الله یغار للمؤمنین و المؤمنات فلیغرالمومن إنه من لایغار فإنه «منکوسالقلب»(طبرسی ۱۳۸۵ه: ۲۳۶)
همانا خداوند نسبت به مومن، غیرت میورزد، پس مومن هم باید غیرتمند باشد. کسی که غیرت ندارد، قلبش دچار وارونگی شده است!!! امام صادق(علیهالسلام) نیز فرمود: «ان الله تبارک و تعالی غیور و یحب کل غیور لغیرته حرمالفواحش ظاهرها و باطنها» خدا غیرتمند است و غیرتمندان را دوست دارد و به دلیل غیرتمندیاش گناهان آشکار و پنهان را حرام کردهاست.
📃رهبر معظم انقلاب، در دیدار مردم قم در سال ۹۸، ذیل آیهی ۴۹ سوره بقره: « ....کم من فئة قلیلة غلبت فئة کثیرة....» عامل غلبهی عدهای قلیل بر عدهای کثیر را ایمان و غیرت دینی برشمردند و فرمودند:
«ابزار نظامی، آن وقتی فایده میبخشد که متکی باشد به ایمان و غیرت دینی».
♨️بیغیرتی، نوعی بیماری روحی و روانی است که حتما باید علاج شود وگرنه جامعه را به آشوب خواهد کشید.
🔍شاید این سؤال در ذهن ایرانیان غیور، مطرح شده باشد که چرا «اجتماع اصحاب باطل» در حمله به علمای دینی سیاستشناس، اینچنین همدست و متفقالقول شدهاند تا جایگاه آن غیورمردان را تنزل دهند و با خشونت بیمنطق نامیدن غیرت دینی، از حساسیت مردم نسبت به این ارزش والای دینی و ملی بکاهند؟ در پاسخ باید گفت چون استکبار، خوب فهمیده که سختترین ضربات را از همین ناحیه خوردهاست و دیر بجنبد زیر ضربات خوردکنندهی این طوفان سهمناک، هلاک خواهد شد.
✍ حاجیحسنی
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشته های انقلابی
#یادداشت
🔖 دینداری واقعی همراهِ غیرت دینی
💠 غیرت دینی لفظی که آیتالله خامنهای در بیاناتشان از آن استفاده میکنند، سبقهای در میان آیات و احادیث و نظر علمای اسلام داشتهاست.
🔰 روزگاری غیرت نزد عامهی مردم، نشانهای از《مردانگی/ رشادت/ شجاعت/ حمیّت/ تعصّب/ مروت/ آبرو/ محافظت از عصمت و ناموسپرستی》 بود. ولی متاسفانه این اصطلاح مقدس مورد هجمهی دشمنان اسلام قرار گرفتهاست. بطوریکه تعاریف جدیدی از غیرت در رسانههای معاند دیده میشود،《خشونت/ خشکاندیشی/ حسادت》 تعابیری است که بکار میبرند. تا اهمیت این واژه کمرنگ یا مفهوم آن دگرگون شود.
✅ غیرت دینی، از نظر علمای دینی و ائمهی معصومین اینگونه تعریف میشود؛
«غیرت»: یكی از كمالات انسانی است كه دست پرتوان آفرینش، اسباب آن را در وجود آدمی تعبیه كرده است.
💢 غیرتورزی در حد عالی آن، لازمه انسانیت آدمیان مخصوصاً مؤمنان
پرهیزکار است.
امیرمؤمنان ( علیه السلام ) فرمود:
«اِنَّ اللهَ یَغارُ لِلْمؤمِنِ فَلْیَغَرْ، مَنْ لا یَغارُ فَاِنَّهُ مَنْكُوسُ الْقَلْبِ»
خداوند برای مؤمن، غیرت میورزد، پس او نیز باید غیرت آورد. هر كس غیرت نورزد، دلش وارونه است. بر همین اساس، خدا به هر غیرتمندی نظر لطف و مرحمت دارد. امام صادق ( علیه السلام ) فرمود:
«اِنَّ اللهَ غَیوُرٌ یُحِبُّ كُلَّ غَیورٍ»
♨️ شاید مراد از وارونگی دل این باشد كه شخص بیغیرت از حالت طبیعی انسان خارج شده و به ورطه پوچی و تباهی سقوط كردهاست.
طبق احادیث و تعاریف عامه از غیرت و اینکه خودِ خدا غیورترین است، جایگاه این واژه مشخص است.
سوال اینکه:
✔️ علت حساسیتزدایی این واژه چیست؟
✔️ مگر این غیرتی که دین تعریف کرده چه بار مثبتی برای ملتها دارد؟
🔹ایتالله خامنهای در مورد خَلطِ این واژه با حرکات عصبی و بیرویّه میگویند:
《من شما عزیزان را در زمینهی مسائل سیاسی، به دو چیز که گاهی با هم اشتباه میشود، دعوت میکنم. یکی این است که همچنان که بزرگان گفتند و میگویند و توصیه میکنند، غیرت دینی، لازم است.
❌ نباید بگذارید غیرت دینی از مجموعهی حوزهی علمیه و آحاد آن سلب شود. دوم اینکه از لحاظ سیاسی عصبی نشوید. اینها با همدیگر نبایستی اشتباه بشود. بعضی کسان دوست میدارند حوزهی علمیه را عصبی و آشفته و دچار کارهای بیرویّهی سیاسی مشاهده کنند. توصیهی من این است که نگذارید. حضور سیاسی، سخن سیاسی، موضع سیاسی، بسیار خوب و لازم است و در مواردی مقتضای غیرت دینی هم هست؛ اما حرکات بیرویّه، حرکات عصبی، حرکاتی که اگر پای صحبت به میان بیاید، نمیتوانید از آن دفاع کنید؛ این نه. این دو را با هم تفاوت بگذارید. مرز بین این دو را همیشه در نظر داشته باشید.》۱۳۷۹/۰۷/۱۴
🔹غیرت دینی قابلیت انجام وقایع مهمی در تاریخ داشتهاست؛ ازجمله: قیام ۱۹ دی مردم قم، تشییع تاریخی حاج قاسم، ۹ دی ۸۸ و....
☑️وظیفهی همهی ماست که با جهاد تبیینی، هم اصطلاح و هم مصادیق گذشته و حال《غیرت دینی》را دوباره احیا کنیم.
✍جعفری نژاد
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشته های انقلابی
#یادداشت
🔖 غیرت دینی
🔰 واژه «غیرت»، به طور عموم و مطلق به معنای رشک و حسد نسبت به ناموس و حفظ و حراست او از نامحرم است. ترکیبهای «غیرت دینی، غیرت ملی، غیرت سیاسی» و مانند آن که در زبان فارسی کاربرد دارد، به مفهوم حفاظت از دین، ملت و سیاست، از گزند دشمنان است.
✅ واژههای «مروت، جوانمردی و حمیّت» معنایی نزدیک به غیرت سیاسی دارند، چنانکه غیرت به معنای حمیّت و تعصب در دین نیز بکار رفتهاست، گرچه حمیّت و تعصب اگر به خاطر دین نباشد، ناپسند و محکوم است.
🔻 امام سجاد (علیهالسلام) فرمود:
«هر حمیّت و تعصبی در دوزخ است، جز تعصب حمزه که به خاطر پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) بود».
💠 قرآن مجید برای به جوش آوردن غیرت مسلمانان، گرفتاری و درماندگی مسلمانان مقیم مکه را به رخ مهاجران و انصار میکشد، تا درصدد طراحی نقشه آزادسازی آنان از چنگالهای ستم قریش برآیند. (نساء/۷۵)
(و یاد و خاطره شهیدی را جاودانه ساخته، که در برابر مظلومیت و حقانیت موسی (علیهالسلام) و ستمگری فرعونیان ساکت ننشست و خود را به صحنه رویارویی کفر و ایمان رساند و با تمام وجود از حق دفاع کرد و سرانجام به دست اهل باطل به شهادت رسید؛ او «مومن آل فرعون» است، که با داشتن مقام و موقعیت در دستگاه فرعونی، به آیین موسی علیهالسلام ایمان آورد، ولی آن را کتمان کرد، تا این که غیرت دینیاش به جوش آمد و به حمایت مراد خویش همت گماشت.) ( مومن/۳۸-۴۵)
🔶 پیامبر اسلام حتی مسلمانان را موظف کرد، که غیرت انسانی خویش را به آن سوی مرزهای اسلام نیز گسترش دهند و مستضعفان جهان را تحت پوشش بگیرند، از این رو فرمود:
«... من سمع رجلا ینادی یا للمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم» (اصول کافی، ج۲)
«هرکس صدای دادخواهی مردی را بشنود _که مسلمانان را به یاری می طلبد_ و به او پاسخ مثبت ندهد، مسلمان نیست».
✳️ به هر حال، منظور از غیرت دینی این است که مسلمانان و دولتمردان با الگوگیری از معصومین (علیهمالسلام) و عالمان ربانی، نسبت به مسائل جهان اسلام آگاهی و حساسیت داشته باشند و با درایت و تدبیر و غیرت و شجاعت از کیان اسلام و مسلمانان دفاع کنند و اجازه ندهند که قدرتهای شیطانی، روحیه سلحشوری و حماسی آنان را به خمودی کشانند و بر ویرانههای بیتفاوتی آنان، کاخهای قدرت و آرزو بنا کنند که هرگز چنین مباد!
✍ کامران
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
🔖 غیرتِ دینی، ناظر بر رسانههای جمعی
[1] رسانههای جمعی در ابعاد مختلف آن؛ اعم از فضای مجازی بیگانه، سینما، نشریات مکتوب و برخط، تاثیر مستقیم بر حساسیتزدایی از اصول انقلاب دارند. فضایِ مجازیِ بیگانه، «زمین» دشمن با «قواعد بازیِ» او است و در جاییکه حتی ذرهای امکان تاثیرپذیری ببیند، در حذفِ موثر لحظهای درنگ نمیکند؛ اما مسئولین فضای مجازی، مردم را «بیپناه» در فضای مجازی «رها» کردند (رهبر انقلاب در جلسه هیئت دولت، ۱۳۹۹/۰۶/۰۲).
در این امر، حتی نهیبِ اخیرِ رهبرِ انقلاب به مسئولین که «فضای مجازیِ موجود دنیا، زیر کلید مستکبران است»، افاقه نمیکند و با نهایت روزمرگی و تندادن به عادتها و با بیاعتنایی از کنار این جمله میگذرند؛ ببینید «در فضای مجازی با اسم او (سردار سلیمانی) چه برخوردی دارند، میکنند؛ این هم یک تنبیهِ دیگری است، تنبّهِ بیشتری است، برای ما و مسئولین فضای مجازی کشور، که بفهمند چه کار باید بکنند تا دشمن نتواند هر جور دلش میخواهد، با هر جایی که دلش میخواهد رفتار کند.» (بیانات رهبر انقلاب در دیدارِ خانواده شهید سلیمانی، ۱۴۰۰/۱۰/۱۱)
[2] در «سینما» نیز برخی حساسیتها خاموش شدهاست؛ تاجایی که گاها با چنگدن به ریسمانِ «دهه فجر» برضد مبانی/ اصولِ انقلابی، تولیداتی ساخته میشود که به لحاظ محتوایی ۱۸۰ درجه با اسلام و سیرهِ امامینِ انقلاب زاویهدار است و حتی، در مخالفت با آن قد عَلَم میکند و جز «اشاعه بیفرهنگی» و نمایشی از فقر/ ناامیدی/ سیاهنمایی/ امیدکشی چیزی در چنته، برای عرضه ندارد. جای سوال است که نسبت فیلمهای ساخته شده، با اهداف تاسیسِ این جشنواره چیست؟ چرا از جشنوارهی فیلمِ فجر، تنها پوستهای نحیف، از مبانی/ارزشها/ اصول انقلاب باقی است و نشانههای «استحاله فرهنگی» در آن هویدا؟
[3] در برخی «نشریات مکتوب» هم، همین روال جاری است؛ بهطوری که برخی یا حقیقت را به مُحاق میبرند یا در تحریف، گوی سبقت را از هم میربایند؛ حتی برای تحریف بیانات رهبر انقلاب، لَختی درنگ نمیکنند و سریعا اینگونه واکنش میدهند که گویی «غیرتِ دینی» اغلب از «عقلانیت» تهی است و تنها «تعصبِ فاقدِ آیندهگری» است.
[4] اینکه با این موارد چگونه «برخورد» شود، مربوط به دستگاه زیربط است که باید «بیرودربایستی» انجام شود؛ چرا که اولا، «رهاسازی فرهنگ» جایز نیست و ثانیا، تهیه «خوراکِ فرهنگی» سالم و جلوگیری از خوراک فرهنگی ناسالم و مضر، اساسِ کار است. «هر کشوری یک اصولی دارد که از این اصول باید مراقبت بشود و دستگاههای حاکمیّتی باید این اصول را رعایت کنند، رودربایستی ندارد. اگرچنانچه میبینید فلان تئاتر، فلان فیلم، فلان کتاب، فلان نشریّه با مبانی انقلاب و مبانی اسلام مخالف است، جلویش را بگیرید و با آن برخورد بکنید. حالا چگونه برخورد بکنید، آن یک بحث دیگر است.»(رهبر انقلاب در دیدارِ هیأت دولت، ۱۳۹۴/۰۶/۰۴).
برخورد با این موارد، لزوما دعوت به برخورد «قهری/ سلبی» نیست؛ خوشبختانه، نمونههای متعددی از نوعِ «برخوردِ صحیحِ» کشورها با تهاجمِ فرهنگِ ناسالم در بخشِ بیرونی و درونی موجود است؛ از جمله، برخورد مسئولانِ «روسیه» با تلگرام یا پذیرش فعالیت توییتر و اینستاگرام در ذیل قوانین «ترکیه»؛ پس، با دیپلماسیِ فعال میتوان به فعلیتِ درست رسید.
[5] اما در پایان، مردم همچنان بر آرمانها/ ارزشها/ اصول انقلاب با غیرتِ دینی، محکم ایستادهاند؛ نمونهی آن را میتوان در برخوردِ «خودجوش» با نرمافزار اینستاگرام یا استقبال اخیر از مطالبهی مواجهه با عادیسازی رقص و آواز در سینما دید و این «غیرتِ دینی» میطلبد که ضمنِ هوشیاری نسبت به «حسّاسیّتزدایی نسبت به اصول/ بیّنات/ مبانی انقلاب» و مقابله با برجستهسازی افکار/ حرفهای افراد کممایه/ کمارزش/ پُرمدّعا؛ همزمان، یک حرکتِ عمومیِ معقول/منضبط/ صحیح/ منتظم/ به دور از غوغاسالاری و بلبشو شکل بگیرد.
[6] برای رسیدن به این مطلوب، نیاز است؛ ۱. شناختی از صحنه وجود داشته باشد.
۲. جهتگیری آن، منطقی/ قابل قبول به سمت جامعه اسلامی/ تمدن اسلامی باشد.
۳. اهلِ فکر/ اهلِ قلم/ اهلِ بیان/ اهلِ فعّالیّتهای گوناگون اجتماعی/ اهلِ فعّالیّت در فضای مجازی، «ذهنِ فعّال و زبانِ گویا» خود را واردِ میدانِ تبیین کنند تا بتوان در جنگِ شناختیِ کنونی، مواجههی کارآمد، با غالب و تئوریزه کردن اسلامِ آمریکایی و اسلامِ سکولار داشت و از ارتجاع در ارزشها جلوگیری کرد.
✍ خلیلی
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشته های انقلابی
#یادداشت
🔖هدایت فرهنگی، عالم سیاسی، غیرت دینی، تقویت روحیه هویت ملی و انقلابی
[1] اولین کارکرد اسلام ناب این است که از انسانها، آدمهای مسئول میسازد و انسانهای «تحولخواه» / «تحولآفرین» تربیت میکند. اسلام، "فرهنگآفرینِ" و دارای شعائر و ارزشها است، بهجهت تأمین نیازهای انسان ضرورت دارد که «ظرفی»/ «فضائی» باشد تا این شعائر و ارزشها در آنجا، بروز و ظهور پیدا کند، «منشها» و «کنشها» در تبادل باشند. پس محال است دین اسلام برای سرازیری این ارزشها در جامعه، ظرفی ایجاد نکرده باشد، و از این مسأله، بیتفاوت بگذرد.
[2] دنیای امروز، یک دنیای غرقهی در فساد است. دنیایی که در آن، «سیاست» در خدمت دوشیدن و داغ کردن انسانها است. دنیایی که در آن، سیاست و روابط بینالمللی و حتی روابط بین دولتها و مردم، بر مبنای دروغ و ریاکاری استوار است؛ این، «انحطاط» دنیاست. در چنین دنیایی، یک کشور و یک ملت، بعد از چند قرن قربانیِ سیاستهای مداخلهگر و سودجو شدن، حالا به خود آمده، «احساس شخصیت» و «قدرت» کرده، حرفی داشته، ایمانش را در «یک چارچوب قابلِ ارائه در دنیا» ارائه کرده، انقلابی بوجود آورده و نظام وابستهی فاسد بدبختی را بیرون کرده و خودش نظامی ایجاد نموده و با معارضهطلبیها و شاخ و شانهکشیدنهای قدرتهای دنیا هم، دارد مقابله میکند. خب، چنین نظامی حرفی دارد.
[3] طبق بیانات رهبری معظم انقلاب:
هدایت فرهنگی/تقویت روحیه و احساس هویت ملی و انقلابی/ ترویج سبک زندگی اسلامی-ایرانی/ افزایش همبستگی ملی، در شمار اولویتهایی است که باید با ارتقاء سرمایهی انسانی/ رشد کیفی برنامهها/ بهرهگیری از ابتکار و با تلاش شبانهروزی به آن دست یابید. ان شاءالله.
۱۴۰۰/۷/۷
لذا باید توجه داشت که هدف انقلاب اسلامی فقط «تغییر حاکمیت» نبود، انقلاب اسلامی برای تحقق اهداف خویش، یک «فرآیند تمدنسازی» دارای «ایدئولوژی» تعریف کرده که تمام ابزارهای تمدنی آن، گرایشهای اصولی نظام را دربردارد. گرایشهایی از قبیل؛ متدین ساختن مردم/ ضدیّت با سلطهی استکباری در برنامهها/ توجه به تکریم شأن انسان- ارزش دادن به انسان و رشد دادن انسان و انسان را در کار شایستهی خود بهکارگرفتن و نیروهای او را در خدمتِ اهداف متعالی جوشاندن-/ طرفداری سیاسی از دولت/ سینه سپرکردن در مقابل تبلیغات دشمن نسبت به انقلاب/ تولید نکردن و عدم نشتِ نشای فرهنگیِ خنثای بیاثرِ بیمحتوایی بدون پیام/ مراقبت از تولید در تمام مراحل آن/ نشان دادن نقاط زیبای نظام و عالیترین و زیباترین مفاهیم انقلاب به شکل هنرمندانه و جذاب است. بهعبارت دیگر وظیفه حاکمیت و نظام اسلامی، وظیفه «هدایتگری مردم» است تا از تمام ابزارِ و ظرفیت نیروی انسانی برای «کنشگری» و «حرکتبخشی مردم» استفاده کند و قشرهای مختلف را در راستای تربیت نیروی کارآمد، برای تحقق اهداف این نظام و انقلاب معلوم کند. یعنی زن انقلابی و مسلمان، جوان انقلابی و مسلمان، روستایی و شهری، باسواد و کمسواد، متخصص و معمولی، هرکدام پای «محتوا»/ «درددلِ انقلاب و اسلام» مینشینند، در پیامهایی که به اینها داده میشود، تکلیف خودشان را بفهمند که باید چه کار بکنند، راهشان روشن شود و حرکت نمایند.
[4] حضرت آیتالله خامنهای در رابطه با هدایت فرهنگی رسانه جمعی در نظام . اسلامی تصریح میکنند:
" اسلام دارای زیباترین، پرمعناترین و پرفایدهترین پیامها، برای انسان است. حالا در این شرایط و موقعیت که اسلامی آمده، حکومتی تشکیل داده، نظام و انقلابی را با این عظمت راه انداخته و همهی گرگهای دنیا، در مقابلِ این نظام دندان تیز کردهاند، ما بیاییم بحث کنیم که آیا حتما رادیو و تلویزیون بایستی مفاهیمِ پذیرفته شدهی دولت یا نظام را بهعنوان نظرات اصلی مطرح کند؛ یا نه. آن هم یک نظر مثل نظرات دیگر است! این، اصلا قابل بحث و قابل طرح نیست."
[5] با توجه به سخنان آیتالله خامنهای و نقشه تمدنسازی، باید متذکر شد که؛
«هیچ ملتی که «داعیهی تمدنسازی» دارد، بدون «ایدئولوژی» نمیتواند حرکت کند و تا امروز حرکت نکردهاست. هیچ ملتی بدون دارا بودن یک فکر و یک ایدئولوژی و یک مکتب نمیتواند تمدنسازی کند. بدون داشتن یک فکر و یک ایمان، و بدون تلاش برای آن و پرداختن هزینههای آن، تمدنسازی امکان ندارد.»
[6] تمدن نوین اسلامی دارای دو بخش سختافزاری یا «ابزاری» و بخش نرمافزاری یا «سبک زندگی اسلامی» است. ابزار، یک بخش از تمدنسازی است که بر روی بخش اصلی و مهمِ و "روح تمدن" یعنی «سبک زندگی اسلامی»، تاثیر مستقیم و یا غیرمستقیم دارد. اگر این ابزار در دست دشمن باشد، ابزار خطرناکی است. ما در فرهنگ، نفس میکشیم و پیوسته با «جنگ نرم» رودررو هستیم، بنابرین نباید از این مطلب مهم اغماض کنیم که، «ابزار فرهنگی» شبیه به «سلاحهای شیمیایی» در جنگ نظامی است. سلاح شیمیایی را وقتی میزنند، تانک و تجهیزات از بین نمیرود، انسانها از بین میروند و از «قدرت استفاده از ابزار» میافتند. ابزار تمدنسازی هم، اینجور است. کسانی که مسئولیت بخش فرهنگی را دارند، باید درست توجه نمایند که ابزار فرهنگی ابزاری نشوند برای اینکه دشمن، راحت، سلاح شیمیاییِ خود را علیه این مردم بهکار ببرد.
[7] در کشوری که دارای فرهنگِ «غنی» و تمدنیِ «ریشهدار» است، بخش ابزاری و نرمافزاریِ تمدن، باید در جهتی باشد که به رشد همه جانبه، «رفاه مادی و معنوی» انسانها منجر شود.
بنابراین؛ به جا و ضروری است که نظام اسلامی، در تمام برنامههای حکومتی، «هدفگذاری» داشته باشد. با سازندگی مردم، جامعهی هدف را به شکلی که اسلام و انقلاب میخواهند، به سمت "حیات طیبه" جهت دهد.
کهن خرقهی خویش پیراستن/ بهْ از جامهی عاریت خواستن.
✍ پاکنفس
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
🔖 غیرت دینی و وعده الهی
* وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ * آیه٥٥، سوره نور
♻️از بهترین و ارزشمندترین صفات الهی و انسانی، غیرت است که طبق آنچه در احادیث وارد شده؛ وجود مقدس خداوند اولین وجودی است که این صفت را در عالم دارد و دوست دارد آن را در بندگان خود هم ببیند. به همین دلیل، اگر عابدی بیغیرت باشد، مبغوض اوست و اگر قرار است عذابی واقع شود او را هم در برمیگیرد.
♻️غیرت در عرصههای گوناگون دینی، ناموسی، مالی و حساسیت نسبت به فرزندان تعمیم داده شدهاست. گرچه این واژه غالباً درباره غیرت ناموسی بهکار رفتهاست، ولی مفهوم آن وسیع و گسترده بوده، و هر گونه دفاع از ارزشها را شامل میشود. از جمله؛
تلاش بیوقفه و خستگیناپذیر در راه نشر معارف دین/ حاکمیت ارزشها/ خشم مقدّس در برابر متجاوزان به مرزهای دین/ داشتن روحیهی دفاع از دین و آمادگی برای فداکردن همه هستی خود در راه آن.
♻️نمونههای بسیاری در تاریخ ما وجود دارد که به تأسی از پیامبر و امامان خود، در این راه گام برداشتند. غیرت دینی که ناشی از عقلانیت بوده، و نشاندهندهی بصیرت بالای اشخاص عملکننده به آن است.
♻️امام بزرگوار در طول زندگانی و مبارزات انقلابی خود، غیرت دینی را به خوبی نمایان کردند. نمودِ غیرت دینی امام، در مبارزه با طاغوت و رژیم پهلوی و اربابان آنها و سنت غلط جاهلی بود که میرفت جامعه را به سقوط بکشاند.
♻️علمای صالح و دست به قلم و مبارز و شهدای انقلاب و جنگ هشت ساله دفاع مقدس، شهدای حرم و وطن از نمونههای بارز شاگردی این مکتب هستند.
♻️شهید حاج قاسم سلیمانی با ولایتمداری خود، این غیرت دینی را در خارج از مرزهای ایران گسترش داد و دیگر ملتها را نیز به این امر فرا خواند.
♻️بنابراین میتوان گفت از شاخصههای یک فرد انقلابی، همین داشتن غیرت دینی است که در هیچ حالی اجازه نمیدهد هیچ حقی از حدود الهی ضایع شود.
♻️از تفکر/ تذکر به خود غافل نشدن/ تهذیب نفس کردن/ جهاد اکبری در درون خود به راه انداختن است تا بتوان به راحتی راه هجرت را در پیش گرفت. با جهاد کبیر و مبارزه با طاغوتهای درونی و بیرونی، با مسیر را هموار ساختن و به سعادت و حیات طیبه که خداوند وعده آن را داده است رسیدن.
♻️ملت ایران، این غیرت دینی را در خود دارند و فقط منتظر تلنگری هستند تا آن را به خروش درآورند و متصلکنندهی این انقلاب، به دست صاحب اصلی آن باشند.
این است وعدهی تخلفناپذیر خداوند.
✍ حقشناس
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
🔖 غیرت دینی با چاشنی تبیین
📌غیرت دینی به معنی «خشونت نامعقول» نیست، بلکه در فرهنگ ملی و دینی ما، یک امر خوب و پسندیده است. دشمن، طبق «ذائقهی دشمنی»اش، برچسبهایی از قبیل خشونت/ جمود/ خودسری/ تعصب به آن میزند و آن را خشونت نامعقول معرفی میکند تا «غیرتِ این کلیدواژه»، رنگ ببازد. در حالیکه این واژه، خشونت معقول بوده، و چنین خشونتی، براساس «ذائقه» و «چاشنی انسانیتِ انسان»، ضروری و شیرین است.
📌انسان زمانی که ارزشهای دینی خود را در خطر لگدمال شدن میبیند، حتما باید حساسیت و حمیّت به خرج دهد و مقابل آن خطر بایستد و غیرت دینی خود را بروز دهد و بیتفاوت و خنثی نباشد. همانند زمانی که جان و مال و ناموس خود، و یا دیگران را در خطر میبیند، به جوش و خروش میآید، دفاع میکند و غیرت به خرج میدهد. با تمام این اوصاف، چنین «حسِ غیرتی کنشگرانه»ای را در مواقعی که کشور و ارزشهای انقلابی و اسلامی در معرض آسیب باشد، با تمام توان، دفاع معقولانه و منطقی نموده و با «غیرت دینی» کشور خود را نجات میدهد. چرا که در «بزنگاههای تاریخ/ مواقع خطر/ سرنوشتساز، عامل نجات یک کشور و ملت، غیرت دینی است.
📌این ارزش در وجود علمای دینی، سیاسی، مخلص و شجاع بیشتر از دیگران بروز و ظهور میکند، زیرا وجود مبارک این عزیزان، بیش از دیگران «احساس مسئولیت» و «دلسوزی و دلنگرانی برای جامعه اسلامی» و حتی جامعه بشریت را در پی دارد.
📌با نگاه به تاریخ ۱۵۰ ساله کشور، میبینیم که وجود علمای شجاع و نترس و استکبارستیز و سیاسی و با غیرت دینی همچون میرزای شیرازی، آیتالله کاشانی، شهید مدرس، امام خمینی (رضوان الهی بر او باد) و در حال حاضر حضرت امام خامنهای(روحی فداه) بعنوان پرچمدارِ دفاع از مملکت و ارزشهای دینی و ناموس حرکت کرده و مردم پشت سر آنها، لبیکگویان در هر صحنهای، حاضر به فداکردن جان و مال خود بوده، و غیرت دینی خود را نشان دادهاند.
📌شهید سلیمانی و علامه مصباح یزدی، نمونههای بارز غیرت دینی و عقلانی به شمار میروند که دشمن هر کاری کرد که بتواند نام و نشان آنها را کمرنگ کند نتوانست، بلکه قضیه برعکس شد.
" و چرخ گردون را خدا میگرداند."
این مردان باغیرت برای همیشهی تاریخ، ماندگار و جهانی شدند.
📌 با فهمِ عمیق از غیرت دینی با افتخار و غیرت دینی میتوان گفت که؛ در این برهه از زمان و با توجه به ضرورت جهاد تبیین و جهاد امیدآفرین، استاد باغیرت و شجاع و آگاه و انقلابی حجتالاسلام والمسلمین فخریان با فرماندهی مجموعه تبیین، لشکری عظیم از غیرت دینی و سیاسی را به منصه ظهور میرسانند.
✍ ع. مومنی
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
🔖 استنباط با غیرت دینی
✉️ امام خامنهای:
« بعد از صلح امام حسن علیه السلام، کار به شکلی زیرکانه و هوشمندانهای تنظیم شد که اسلام و جریان اسلامی وارد کانال آلودهای سفیانی که به نام خلافت به وجود آمده بود نشود... تا در مجرای دیگری، جریان پیدا کند، منتها نه به شکل حکومت _چون ممکن نبود_ لااقل به شکل نهضت جریان پیدا کند. اسلام دوباره نهضت شد. اسلام ناب، اصیل، سازش ناپذیر...» ۱۳۶۹/۰۱/۲۲
💠 آیتالله حائری یزدی به میرزای شیرازی نوشته بودند🔻
«من اوضاع ایران را در تباهی میبینم و راه حلی برای آن نمیبینم، مگر اینکه حوزهای در اینجا تاسیس شود و این حوزه موفق باشد که جلوی این تباهی را بگیرد...»
💠 آیتالله حائری یزدی(رحمتاللهعلیه)، وقتی دید پهلوی اول که با هدف هدمِ تشیّع و مراسم مذهبی محرم و عاشورا و هرگونه همبستگی ملی، و با حمایت دشمنان اسلام قدرت را بهدست گرفته، توانست با غیرت دینی و درک زمان و اعتقاد به راهش و با مقبولیت اجتماعی که در بین مردم داشت، در برابر رضاخان قلدر ایستاده و از حوزهی علمیهی نوپا حفاظت نموده و ایران را بر مدار دین نگه دارد. لذا از این جهت بود که فرمودند: « من حفظ حوزه علمیه را اهم میدانم» و این غیرت دینی سبب شد که اسلام همانند زمان امام حسن(علیهالسلام) بهصورت نهضت، ادامه پیدا کند.
⚠️ جناب محقق داماد، با طرح این پرسش که «این تباهی چیست؟»
میگوید: « این استنباط خودم است... حاج شیخ به این نتیجه میرسد که اگر حوزهای تاسیس شود که سواد و عقل و اخلاق در آن باشد و کاملا از سیاست جدا باشد، روحانیت، دوباره در قلب مردم وارد میشود.»... و این، استنباطِ آقای محقق داماد است از کلمهی تباهی!
✅ مرجع جامعالشرایطِ غیرتمندی که اوضاع زمانه را درک میکند و زمانی که میبیند دشمن، درصدد براندازی دین است مانند امامش سعی در حفظ دین و ساختن نیرو کرده تا در آینده در مبارزه با طاغوت بتواند اهداف و احکام دین را در جامعه محقق کند، میتواند نسبت به سیاستهای خاندان پهلوی بیتفاوت باشد؟
این مشی آیتالله حائری یزدی، اگر سیاست نیست، پس چه میتواند باشد؟
سرانجام این هدف را یکی از شاگردانش به نام سید روحالله خمینی پی گرفت و نهضت اسلامی توسط حضرت امام خمینی با اقیانوسی از غیرت دینی که در وجودش موج میزد، از سال ۴۱ با تبیین و روشنگری به جریان افتاد و در سال ۵۷ با انقلاب اسلامی به ثمر نشست.
♻️ آیا این حساسیت نسبت به دین و ارزشهای دینی و ایجاد زمینه برای پیاده کردن دین در جامعه، نامش سیاست نیست؟ جناب محقق داماد، با این نیتخوانی ناصواب، زحمات بسیار مهم یکی از استوانههای فقاهت و حوزه را چنان در نازلترین سطح استنباط کردند که جفا به آن فقیه عالیقدر شد. متاسفانه حوزه علمیه هم برای دفاع از شیخ بزرگوار، موضعگیری خاصی نکرد.
⚠️ استنباط جناب محقق داماد هم مانند استنباطِ آقای حسن روحانی است که از عاشورا، درس مذاکره با شیطان بزرگ را گرفت. باید تفکر کرد که این استنباط است یا تحریف؟ اگر استنباطهای عالمان دینی با "غیرتِ توام با عقلانیت" باشد، جایی برای تحریف باقی نمیماند.
♻️ راستی اگر دین قرار باشد از سیاست
جدا باشد، چگونه آقای محقق داماد قبول زحمت کردند و از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۳ بر مسند ریاست سازمان بازرسی کلِ جمهوری اسلامی ایران نشستند؟
📌 خودِ مسئولیت گرفتنها در یک جامعه، نشان از سیاست و تدبیر اداره یک کشور است.
✍ خالقی
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
🔖 اندر احوالات کنشگریِ قیام ۱۹ دیماه و مکتب حاج قاسم
✅ وقتی حرکت و کار برای خدا باشد، قطعا خداوند به این حرکت و کار و اراده برکت میدهد. این چیزی است که کار کسی نیست و این قدرت، فقط به دست خداست و وقتی دشمن، این عمق روحیهی اعتقاد دینی مردم رو نمیفهمد و یا درک نمیکند، پس دچار محاسبات اشتباه شده و همیشه در اوج قدرتش هم، شکست میخورد. در طول تاریخ اسلام، همیشه این چنین محاسبات غلط بوده و است. مثل قضیه عاشورا که دشمن فکر میکرد با کشتن امام حسین (علیه السلام)، مکتب اسلام از بین میرود، ولی اشتباه کرد و بعد از سیدالشهدا(علیه السلام)، تازه اسلام به جوشش آمد و حسینها تکثیر شدند. شهادت حاج قاسم هم از این جوششها بود.
✅ شهادت حاج قاسم هم همینطور. دشمن فکر کرد با کشتن حاج قاسم، میتواند پیشروی کند ولی هر روز که از شهادت حاج قاسم میگذرد، این روحیهی شهادتطلبی در بین مردم بیدارتر میشود. تاثیر شهید حاج قاسم از حاج قاسم سلیمانی بیشتر است. این انسانِ باغیرت دینی، الگوی نسلهای آینده شدهاست و حادثه ۱۹دی ماه سال ۵۶ هم از این دست اتفاقهاست که زنجیرهی پیروزیهای انقلاب اسلامی در دوران معاصر است.
✅ باتوجه و عبرت از این حوادث تاریخی اسلام و انقلاب اسلامی و اقتضائات زمان، باید وظیفه خود را بشناسیم و در این مسیر برای تعالی اسلام ناب تلاش کنیم که به حیات طیبه که باعث رشد و تعالی انسانی است برسیم انشاءالله.
آینده از آن من و توست، اگر تلاش کنیم.
✍م. محمدی
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
🔖 غیرت دینی و دسیسههای دشمن در غیرتزدایی
[1] در رابطه با غیرت دینی که دشمن آن را عملی بیمنطق و خشونتبار و گاهی هم آن را تعصبات نابجا مینامد، باید بگوییم که یکی از بهترین و ارزشمندترین صفات الهی و انسانی، غیرت است. اولین وجودی که این صفت را در عالم دارد، وجود مقدس خداوند است.
امام صادق در روایتی فرمودند:
«خداوند غیور است و هر غیرتمندی را دوست دارد. غیرت دینی یعنی انسان در برابر تخلفاتی که از مسیر حق و عدالت و احکام الهی میشود، خاموش ننشیند و بیتفاوت از کنار آنها نگذرد؛ بلکه تخلف هرچی شدیدتر باشد، جوش و خروش او بیشتر گردد.»
وجود غیرت دینی در جامعه اسلامی تا آنجا ضروری و حیاتی است که شارع مقدس، در تشریح احکام نیز به آن عنایت داشتهاست.
[2] با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی با فضل الهی و هدایتهای پیامبرگونه حضرت امام(رضوان الله) به پیروزی رسید، باید خاطر نشان کرد که از همان ابتدای پیروزی انقلاب، دشمن دائماً به دنبال ضربهزدن به انقلاب اسلامی، از راههای مختلف بوده و است. دشمنان این انقلاب، بعد از امتحان جنگ سخت و نیمهسخت، به جنگ نرم و هوشمند روی آوردند و در این مسیر، تفکرات و اعتقادات ما را هدف قرار دادند و تمام تلاش خود را در غیرتزدایی دینی بهکار بسته و در این مسیر، از هیچ کوششی دریغ نکرده و با جدیت، بهکار خود ادامه میدهد.
[3] یکی از دسیسههای دشمن، بحث غیرتزدایی در مردم، علیالخصوص جوانان است. او که در جنگ سخت، مرعوبِ غیورمردان ملتِ ایران شد و شکست خورد، دست از تحرکات خود برنداشت و با نتیجهندادن جنگ سخت، برنامهریزیهای وسیعی برای نابود کردن مردم ایران بوسیله جنگ نرم را شروع کرد. به تعبیر آیتالله خامنهای، تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی را در کشور راه انداخت. دشمن از طریق اینترنت و ماهواره، قصد غیرتزدایی/ بیعفتی/ بیهویتی جوانان و بیتوجهی آنها به ارزشهای دینی را دارد. نظام سلطه میکوشد با استفاده از ابزارهای رسانهای نوپدید، فرهنگ جامعه ما را زیر سلطه خود در بیاورد. ما با یک حمله همهجانبه فرهنگی که به دنبال تغییر ذهنها و تحریک هوسها است، روبروییم.
[4] طبق بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار بسیجیان ۳ آذر ۱۳۹۵ که فرمودند: «در جنگ سخت، جسمها به خاک و خون کشیده میشود؛ ولی روحها پرواز میکنند و به بهشت میروند. اما در جنگ نرم، اگر خدای ناکرده دشمن غلبه یابد، جسمها پروار میشوند و سالم میماند و نیروها به قعر جهنم سقوط میکنند. یکی از بخشهای اساسی تهاجم فرهنگی، کشاندن جوانان به طرف ابتذال و فساد اخلاقی است. دشمن از راه اشاعه فساد و فحشا (اندلسی کردن ایران) سعی میکند، غیرت را از جوانهای ایرانی بگیرد. او ریاکارانه درصدد نابودی ارزشهای اسلام و انقلاب است. متاسفانه، گرایش بعضی از جوانان به فرهنگ غرب، باعث دینگریزی آنها شدهاست.
[5] در دین الهی، هیچ عنصرِ گریزانندهای وجود ندارد. اگر انسانها به دریافت معارف دینی و درک صحیح از دین حق نائل آیند، هرگز از دین نمیگریزند. بخش عمده دینگریزی این جوانان، بهخاطر تبلیغات کاذب و دروغین درباره دین و القاء شبهه در بین آنهاست. باید این شبهات را برطرف کرد. اما با وجود همه این شبهات و تبلیغات، همواره و در همه حال، رقهای از دین و غیرت و حمیت دینی، در روح و روان جوانان موج میزند.
📝ادامه دارد...
✍ چمنخواه
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
#یادداشت 🔖 غیرت دینی و دسیسههای دشمن در غیرتزدایی [1] در رابطه با غیرت دینی که دشمن آن را عمل
📝 در ادامه...
[6] برای خنثی کردن دسیسههای دشمن، باید روحیه ایثارگری و شهادتطلبی و همچنین ارزشهای دینی را در کشور ترویج کنیم. آنچه که میتواند در مقابل جنگ نرم دشمن بایستد، حاکمشدن واجب فراموش شده امر به معروف و نهی از منکر و توجه به فرهنگ عاشورا و انجام فرائض دینی به ویژه نماز است.
یکی دیگر از کارهای اصلی و مهم در مقابل این دسیسهها، دشمنشناسی و داشتن بصیرت است. رمز استقامت ملت ما، بصیرت و حضورِ آگاهانه در صحنه بوده و است. قیام مردم قم در ۱۹ دی ۱۳۵۶، یک ترکیب درخشانی از غیرت و عقلانیت بود.
[7] حضرت امام خامنهای با اشاره به اشتباهات محاسباتی آمریکا در دوران مختلف، فرمودند: «آنها فکر میکردند با از بین بردن شهید سلیمانی، نهضت و حرکت عظیمی که او نماینده و نمودار و نمادش بود، این خاموش خواهد شد، ولی میبینند که بیشتر شدهاست.» ایشان ادامه دادند: «غیرت دینی را حفظ کنید. عامل نجات کشور در بزنگاههای مختلف، غیرت دینی ملت ایران بودهاست. غیرت دینی که از مکتب اسلام نشأت گرفتهاست، همراه با عقلانیت و بصیرت تاثیر خود را خواهد گذاشت.»
[8] رمز استقامت ملت ما بصیرت و حضور آگاهانه در صحنه است. حضور مردم در ۹ دی ۱۳۸۸ و همچنین در تشییع جنازه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و در صحنههای دیگر، نشاندهندهی غیرت دینی مردم بود. این حضور، تاریخ ایران و منطقه و جهان را تغییر دادهاست. مردم غیور ایران، با همه هجمه دشمن در جنگ نرم، پای ارزشهای انقلاب اسلامی ایستاده و از آن دفاع میکنند.
✍ چمنخواه
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
🔖 این یک برداشت آزاد و تحلیل شخصی از «غیرت دینی» است.
📌 غیرت؛ حمیت، دیگران را غریبه دانستن. «غیرت دینی» یعنی روی موضوعی که در اینجا «دین» باشد، دیگران را غریبه دانستن و تنها «من» در قبال آن مسئولیت داشتن و این، منافاتی با غیرت داشتن دیگران ندارد. غیرت دینی یعنی در یک جامعه، اگر ببینیم که امری از امور دین مغفول مانده و یا زیر پا گذاشته میشود، بیخیال نبودن و واکنش فردی و جمعی نشان دادن.
📌 حالا، باید دید اوضاع این «غیرت دینی»، در جامعه ما چگونه است؟
شاکله اصلی جامعه ما، مردمان متدین و معتقد هستند، اما در یک جنگ نابرابر رسانهای و تبلیغی، همواره در مرکز بمبارانهای فکری و عقیدتی قرار گرفتند، بهطوری که در این فضا، تغییراتی در موضوع غیرت دینی آحاد جامعه بهوجود آمدهاست.
☑️ غیرت دینی «ساده زیستی و ساده زندگی کردن» تبدیل شده به «مسابقه اشرافیت و تجمل»؛ غیرت دینی «حجاب و حیا و عفاف» تبدیل شده به «بیحیایی و بیحجابی و تبرج»؛ غیرت دینی «سبک زندگی اسلامی» تبدیل شده به «پز روشنفکری و سبک زندگی غربی»؛
غیرت دینی «کمک به نیازمندان و محرومان» تبدیل شده به «نمایش ثروت و رفاه در فضای حقیقی و مجازی»؛ غیرت دینی «امر به معروف و نهی از منکر» تبدیل شده به «بیخیالی و بیتفاوتی و عدم توجه به دیگران» و موارد قابل مثال فراوان از این دست. از اینروست که امام جامعه، در سخنان خود، به این موضوع اشاره میکند و اهمیت آن را تا حدی که تضمینکننده بقای جمهوری اسلامی است، بالا میبرد.
❇️ البته لازم به ذکر است که در همین جامعه هنوز هم، غیرتمندان پرابهت و باشکوهی هستند که در صحنه تاریخ، آنچنان غیرت دینی از خودشان نشان دادند که ثبت و ماندگار شدهاست؛ تمامی شهیدان که با خون خود، پای غیرت دینی ایستادهاند، نیروهای مردمی در بحرانها و شرایط خاص سیل و زلزله و بیماری، با از خودگذشتگی، مظهر غیرت دینی شدند. نوجوان تراز جمهوری اسلامی که با شجاعت، جان دو نفر را نجات داده و خود را فدا میکند. نیروهای مخلص و پرتلاش عرصه امنیت که هرگز دیده نمیشوند چون محصول تلاششان یعنی امنیت نیز از نعماتی است که با نبودنش دیده میشود. بسیاری از افراد جامعه اسلامی ما با «غیرت دینی» باعث حفظ و بقای جمهوری اسلامی شدند و همینهاست که دستگاه محاسباتی دشمنان ما را دچار اختلال و اشتباه کردهاست.
✅ «غیرت دینی» یک «باید» است که نتیجه آن زمینهسازی سریعتر تمدن اسلامی خواهد بود.
✍نیککار
@enqelabi_nevesht
📌 کانال نوشتههای انقلابی