ما بدين در نه پی حشمت و جاه آمدهايم
از بد حادثه اين جا به پناه آمدهايم
ره رو منزل عشقيم و ز سرحد عدم
تا به اقليم وجود اين همه راه آمدهايم
سبزه خط تو ديديم و ز بستان بهشت
به طلبکاری اين مهرگياه آمدهايم
با چنين گنج که شد خازن او روح امين
به گدايی به در خانه شاه آمدهايم
لنگر حلم تو ای کشتی توفيق کجاست
که در اين بحر کرم غرق گناه آمدهايم
آبرو میرود ای ابر خطاپوش ببار
که به ديوان عمل نامه سياه آمدهايم
حافظ اين خرقه پشمينه بينداز که ما
از پی قافله با آتش آه آمدهايم
#حافظ
#دل_نوشته
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
• تساهل دینی در حوزه معرفتی به مراتب خطرناک تر از تساهل در عمل است. چرا که تساهل معرفتی امکان زایش دو نوع عمل که بیان باشد از تحجر و اباحه گری را دارد، اما تساهل در عمل صرفا یک نقص از این دو را برخوردار است. انقلاب اسلامی در وضعیت کنونی اگر نگوییم بیشتر بلکه به همان اندازه که از تساهل در عمل رنج برده از تحجر نیز رنج برده است.
تفکر هایی از جنس مهدی جمشیدی ریشه در تساهل معرفت دینی دارد به این معنی که تحلیل های فوری و سطحی با سویه گری های دین حداقلی مارا در وضعیت فعلی به منجلاب فرهنگی میکشاند.
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
4_5893228204272915465.mp3
1.65M
• فتنه ی چشم توچندان پی بیداد گرفت
که شکیب دل من دامن فریاد گرفت
هوشنگ_ابتهاج
#سوزها_گداز_ها 🖤
عضویت در گروه #شعر و هنر ما 🍃 :
https://eitaa.com/joinchat/1530200446C77195466fb
❖ «عقل فقهی» در سیره امام حسین
📝به قلم حجت الاسلام #موالی_زاده :
• نگاه به فقه و احکام شرعی و قوانین اسلامی به ویژه تکالیف اجتماعی ، بر دو گونه می باشد : نگاه سطحی و نگاه متعالی .
• تفاوت این دو گونه نگاه در موضوع بسیار ارزشمند «تزاحم» میان تکالیف شرعی و پدید آمدن «عذرهای شرعی» ، هویدا می گردد . راهکار دانشمندان فقه در این موضوع ، عمل به اهم است که تشخیص اهم از مهم و ارزش گذاری عذر را به عقل سپرده اند . اما پرسش بنیادین در اینجا ، این است : کدام عقل ؟؟؟
• عقل ظاهر بین و منفعت طلب و عافیت طلب و محافظه کار یا عقل آرمان گرا و عاشق و جهادگر و پیشرو ؟ «عقل فقهی» کدام است ؟
• در مقام پاسخ سزاوار است به تحلیل سیره امام حسین علیه السلام در قیام کربلا بپردازیم تا بتوان پاسخ را یافت . امام در نهضت خود در عاشورا ، با تزاحم ها و عذرهای شرعی فراوانی روبرو گردید که هر یک می توانست هر انسان ظاهر بینی را از ادامه راه منصرف کند . برخی از اشخاص سرشناس هم در طول حرکت امام ، بارها نسبت به آن عذرهای به ظاهر موجه مانند همراهی نکردن مردم ، به امام تذکر می دادند و تلاش می کردند ، امام را به بیعت با یزید قانع سازند .
• در صحرای کربلا نیز عذرهای به ظاهر موجهی در برابر قیام امام حسین پدید آمد که هر یک به تنهایی ، می توانست تکلیف را بردارد . امام می توانست بگوید زن و بچه ها در این صحرای سوزان با وجود تشنگی طاقت ندارند ، لذا باید تسلیم شد ، یا در روز عاشورا پس از شهادت اصحاب که عرصه بیشتر تنگ شده بود ، به جهت عذر کمبود امکانات ، امام می توانست دست از راه خود بردارد . یا هنگامی که امام تنها ماند و می دانست پس از شهادت ، اهل بیت توسط مردان بی سر و پایی به اسارت برده می شوند (مساله ناموس مطرح بود) ، در آن موقعیت ، می توانست تکلیف را ساقط بداند و عقب نشیند . اما پای امام حسین هرگز نلرزید و بی توجه به این عذرها ، به مسیر خود ادامه داد . اما چرا ؟؟؟
• امام حسین در بُعد نظری به آرمان های مقدس در جهان بینی توحیدی توجه داشت و تکلیفی به نام حفظ اسلام و مبارزه با دستگاه ظلم و فساد در رساله عملیه اش نمایان گشت که اهم از هر واجب دیگری مانند حفظ جان و آبرو و مال بود . لذا «عقل فقهی» امام ، آرمان گرا بود نه ظاهر بین
• امام حسین در بُعد عملی نیز تنها «توحید» را می دید که از راه مبارزه با دستگاه ظلم و ایجاد عدالت بدست می آید و در این راه تسلیم هیچ عذری حتی شکست ظاهری نشد . بنابراین ، «عقل فقهی» امام عاشق توحید و جهاد گر در عرصه عدالت بود نه عافیت طلب و منفعت طلب .
- به نقل از کانال المحکمات
#پاره_فکر
#محرم
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
• انسان های زیادی هستند که از گریه بر اباعبدالله لذت میبرن اما آدم های کمی هستن که از گریه در عبادت و نماز لذت میبرن، اگر لذت گریه در روضه به لذت گریه در مناجات نرسد به راهی که رفته ایم باید تردید کرد.
❖ اگر امام حسین علم به شهادت خود داشت چرا باز خود را در معرض شهادت و مصیبت قرار داد؟
📝 #علامه_طباطبایی
- اشکال:
• اشکال کرده اند که_ اگر علم به غيب مىداشتند بايد بگوييم عالما و عامدا خود را به مهلكه می افكندند، مثلا حسين (ع) عمدا خود را گرفتار مهلكه كربلا ساخت، و ساير ائمه (ع) عمدا غذاى سمى را خوردند. و معلوم است كه القاء در تهلكه يعنى خويشتن را به دست خود به هلاكت افكندن عملى است حرام، و نامشروع.
• و اين اشكال يك مغالطه بيش نيست، براى اينكه در اين اشكال بين علوم عادى و علوم غير عادى خلط شده، و علم به غيب علمى است غير عادى كه كمترين اثرى در مجراى حوادث خارجى ندارد.
- جواب:
• توضيح اينكه: افعال اختيارى ما همان طور كه مربوط به اراده ما است، همچنين به علل و شرائط ديگر مادى و زمانى و مكانى نيز بستگى دارد كه اگر آن علل و شرائط هم با خواست ما جمع بشود، و با آن مساعدت و هماهنگى بكند، آن وقت علت پيدايش و صدور آن عمل از ما علتى تامه مىشود كه صدور معلول به دنبالش واجب و ضرورى است، براى اينكه تخلف معلول از علت تامهاش محال است.
• پس نسبت فعل كه گفتيم معلول است، به علت تامهاش، نسبت وجوب و ضرورت است، مانند نسبتى كه هر حادثه ديگر به علت تامهاش دارد. و اما نسبتش به اراده ما كه جزء علت است، نه تمام علت، نسبت جواز و امكان است، نه ضرورت وجوب تا بگويى تخلفش محال است.
• پس روشن گرديد كه تمامى حوادث خارجى كه يكى از آنها افعال اختيارى ما است، وقتى در خارج حادث مىشود كه حدوثش به خاطر تماميت علت، واجب شده باشد، و اين منافات ندارد با اين كه در عين حال صدور افعال ما نسبت به خود ما به تنهايى ممكن باشد، نه واجب.
• حال كه معلوم شد هر حادثى از حوادث، و از آن ميان هر فعلى از افعال اختيارى ما در عين اختيارى بودن، معلولى است كه علت تامهاى دارد، و اگر نمی داشت محال بود كه حادث شود، هم چنان كه با فرض نبودن آن علت، محال بود حادث گردد، پس تمامى حوادث
• عالم، سلسله نظام يافتهاى است، كه همگى و مجموعهاش متصف به وجوب است، يعنى محال است يكى از آن حوادث كه به منزله يك حلقه از اين زنجير است از جاى خودش حذف شود، و جاى خود را به چيز ديگر و حادثهاى ديگر بدهد.
• و نيز معلوم شد كه پس اين سلسله و زنجير از همان روز اول واجب بوده- چه گذشته هايش و چه حوادث آيندهاش- حال اگر فرض كنيم كه شخصى به اين سلسله يعنى به سراپاى حوادث عالم آن طور كه هست و خواهد بود علم داشته باشد، اين علم نسبت هيچ يك از آن حوادث را هر چند اختيارى هم باشد تغيير نمی دهد و تاثيرى در نسبت آن نمىكند، يعنى با فرض اينكه نسبت وجوب دارد، ممكنش نمی سازد، بلكه هم چنان واجب است.
ترجمه تفسير الميزان، ج۱۸، ص: ۲۹۴
.
.
.
#محرم
#اصلاح_دینی
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
❖ اگر امام حسین علم به شهادت خود داشت چرا باز خود را در معرض شهادت و مصیبت قرار داد؟ 📝 #علامه_طباطب
❖ هدف قیام امام حسین صرفا شهادت نبود بلکه منتهی به شهادت میشد.
📝 #علامه_طباطبایی
...مراد از اينكه مىگوييم مقصد امام عليه السلام از قيام خود شهادت بود و خدا شهادت او را خواسته بود اين نيست كه خدا از وى خواسته بود كه از بيعت يزيد خوددارى نمايد، آنگاه دست روى دست گذاشته، به كسان يزيد اطلاع دهد كه بياييد مرا بكشيد و بدينطريق خندهدار وظيفه خود را انجام دهد و نام قيام روى آن بگذارد، بلكه وظيفه امام عليه السلام اين بود كه عليه خلافت شوم يزيد قيام كرده، از بيعت با او امتناع ورزد و امتناع خود را كه به شهادت منتهى خواهد شد، از هر راه ممكن به پايان رساند...
.
.
.
#عکس_نوشته
#محرم #اصلاح_دینی
.
.
.
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
❖ در طول ده سال امامت سیدالشهدا در دوران معاویه یک حدیث از حضرت کسی نقل نکرده است این یعنی اقبال مردم به اهل بیت در زمان حضرت صفر بود.
📝 #علامه_طباطبایی
_ ... امامت سيدالشهدا عليه السلام تقريباً ده سال طول كشيد كه در همه اين مدت (جز چند ماه اخير) معاصر معاويه بود. در طول اين مدت از آن حضرت كه امام وقت و مبيّن معارف و احكام دين بود در تمام فقه اسلامى حتى يك حديث نقل نشده است (منظور روايتى است كه مردم از آن حضرت كرده باشند كه شاهد مراجعه و اقبال مردم است نه روايتى كه از داخل خاندان آن حضرت مانند ائمه بعدى رسيده باشد). و از اينجا معلوم مىشود كه آن روز، در خانه اهلبيت عليهما السلام به كلى بسته شده و اقبال مردم به حد صفر رسيده بوده است...
.
.
#عکس_نوشته
#محرم #اصلاح_دینی
.
.
.
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
❖ در طول ده سال امامت سیدالشهدا در دوران معاویه یک حدیث از حضرت کسی نقل نکرده است این یعنی اقبال مرد
❖ حضرت سیدالشهدا در حکومت معاویه امکان قیام نداشت و معاویه اهل بیت را از هرگونه خاصیت انداخته بود.
📝 #علامه_طباطبایی
....همان سيدالشهدا عليه السلام كه پس از درگذشت معاويه بىدرنگ عليه يزيد قيام كرد و خود و كسان خود، حتى بچه شيرخواره خود را در اين راه فدا كرد، در همه مدت امامت خود كه معاصر معاويه بود به اين فداكارى نيز قادر نشد، زيرا در برابر نيرنگهاى صورتاً حق به جانب معاويه و بيعتى كه از وى گرفته شده بود، قيام و شهادت او كمترين اثرى نداشت. اين بود خلاصه وضع ناگوارى كه معاويه در محيط اسلامى به وجود آورد و در خانه پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله را به كلى بسته، اهلبيت را از هرگونه اثر و خاصيت انداخت...
.
.
.
#عکس_نوشته
#محرم #اصلاح_دینی
.
.
.
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
یا حسین بن علی
خون گرم تو هنوز
از زمین می جوشد
هر کجا باغ گل سرخی هست
آب از این چشمه خون می نوشد.
کربلایی است دلم...
" سایه "