•نظر کسی که اول فکر میکنه بعد انتخاب میکنه رو میشه تغییر داد ولی نظر کسی که اول انتخاب کرده بعد دنبال دلیل گشته رو بعیده تغییر بشه داد.
- سطح بحث های چهل سال پیش رهبری در مسائل دولت و ... از همه بحث های امروزه نامزد های محترم غنی تر و عمیق تر هست.
• اگر یک نفر یکی دوروز حرف های نامزد هارو پیگیر باشه، تقریبا بقیه صحبت ها تکراری هست. صرفا درگیری ها و حواشی ای که ایجاد میشه جذابیت برای پیگیری اخبار انتخابات بوجود میاره.
سوال مناظرات موضوع منسجمی ندارد، سوال ها طوری نیست که وقتی پاسخ داده میشود تفاوت رویکرد های جریانات مختلف با صرف پاسخ به سوال ملموس باشد و تمایز آشکار شود، برای همین نامزدها سعی میکنند با حواشی خارج از سوالات جبهه بندی خودشون رو مشخص کنند. ظرفیت کم مناظرات برای مشخص شدن جبهه بندی و تفاوت ها باعث خسته کننده و بی رمقی اون شده.
• علاوه بر اینکه موضوعات سوال ها منسجم نیست، اکثریت پاسخ نامزد ها هم مبتنی بر یک نظام فکری ثابتی نیست، نمیشود گفت فلان نامزد که دارد پاسخ ها را میدهد همه اش برگشت به این چهار اصل فکری یا راهبردی او دارد.
نظام فکری مشخصی در اکثر نامزد ها وجود ندارد، حرف ها و نسخه های پراکنده خوب زیاد گفته میشود اما وقتی اصول راهبردی ثابت نباشد در عمل به مجموع این برنامه ها تداخل و تزاحم پیش می آید، خروجی کار به چیزی شبیه نمیشود.
• معنی تمدن سازی هم این نیست که صرفا بیایم یک بخش ساحلی رو بسازیم و آباد کنیم، تا بعد به مردم بگوییم این همان مصداق تمدنی بود که وعده اش را داده بودیم. این تمدن نیست آقاجان، ساخت و ساز است...
• بعضی میگویند چرا حوزه های علمیه مسئله نامزد های محترم ریاست جمهوری نیست و نسبت به مسائل آن حرفی نمیزنند، سوالی که دارم این است که نقش حوزه های علمیه در جامعه فعلی دقیقا کجا نمایان شده که جامعه بخواهد نسبت به مسائل حوزه و آینده آن مطالبه گری داشته باشد؟ حوزه وقتی خود بی تفاوت نسبت به جامعه باشد، همراه با نیاز های زمان حرکت نکند، منزوی خواهد شد و از یاد ها کم کم خواهد رفت.
حتی طلاب محترمی که در حوزه های علمیه موجود درس میخوانند بعضا به دلیل ناکارآمدی وضعیت حوزه روبه دانشگاه می آورند، عجیب آنکه خواندن رشته هایی مانند فلسفه اسلامی که مهد آن حوزه های علمیه است نیز خواندنش در دانشگاه برای طلاب بعضا جذاب تر شده. در حالی که فلسفه اسلامی موجود در دانشگاه ها چیزی جز شوخی نیست.
• با کشور های چپ گرا در حوزه عدالت هم ارزش هستیم؟ جدی ..؟!!
#مناظره
آقا اون چیزی که ما به عنوان عدالت توی اقتصاد، فرهنگ و... دنبالش هستیم با اون چیزی که توی جریان های مارکسیستی درباره عدالت هست زمین تا آسمون فرق داره. عدالت در اسلام اولا برابری یکسان همه نیست، عدالت در چپ گرایی پدر خانواده و زن رو در آورده بود، شما وضعیت زنان در اقتصاد های چپ گرا رو نگاه کنید، وضعیت خانواده در شوری سابق رو نگاه کنید، این عدالت چه ربطی به عدالت اسلامی داره؟!
• یه امام جمعه ای بود وقتی میخواست از کارنامه فرهنگی اش صحبت کنه میگفت توی دوران من فرضا ۵۰ تا مسجد ساخته شده، نمیگفت از این پنجاه تا مسجد ده تاشم فعال نیستن. فرهنگ هم مثل تمدن ساخت و ساز نیست.