فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️📹 استاد رحیم پور ازغدی؛
🔹تفکّری که امام در منشور روحانیت تحت عنوان #تحجر هدف گرفت، نسبت به زمانی که منشور روحانیت نوشته شد، قویتر شده!
#بازماندگان_نهروان
#پیامبران_جهل
#رسولان_خرافه_گرایی
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
گفتمان عدالت
⭕️📹 استاد رحیم پور ازغدی؛ 🔹تفکّری که امام در منشور روحانیت تحت عنوان #تحجر هدف گرفت، نسبت به زمانی
"منافع و وابستگیهای جناحی و سیاسی، ما را مقابل حقّ قرار میدهد و اجازه اندیشیدن به ما نمیدهد"
امام خامنهای (روحی فداه) :
🔹ما وقتی میگوییم #تحجر، فورا ذهنمان میرود به تحجّر مذهبی؛ بله آن هم یک نوع تحجّر است، اما تحجّر فقط تحجّر مذهبی نیست، بلکه #خطرناکتر از آن، #تحجّر_سیاسی است؛ تحجّرهای ناشی از شکلبندی تحزّب و سازمانهای سیاسی است که اصلا #امکان_فکرکردن به کسی نمیدهند، اگر ده دلیل قانعکننده برای حقّانیت یک موضع ذکر کنیم، قبول میکند، اما در عمل #طور_دیگری نشان میدهد!
چرا؟ چون #حزب، آن تشکیلاتِ سیاسیِ بالای سر -مثل پدرخواندهی مافیا- از او اینگونه خواسته است.
🔹این را انسان متأسّفانه در برخی از گوشه کنارهاىِ حتّی محیط دانشگاهی میبیند. پس، آن مجموعهای که دچار چنین تحجّری باشد، دیگر روشنفکر نیست؛ چون روشنفکری لازمهاش #حقطلبی، چشم باز و تکیه به #منطق و استدلال است.
🗓۱۳۸۱/۹/۷
⭕️نمونههای فراوان این تحجر خطرناک، در ایام انتخابات و در مباحثات سیاسی به چشم میخورد
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
کارگروههای دولت سایه انقلابی
&
کارگروههای دولت سایه اصلاحات
🤣🤦🏻♂ 😁
پ.ن: در خبرها آمده بود: اصلاحطلبان دولتِ سایه تشکیل میدهند.
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
🔴 وقتی حوزه همچنان خواب تشریف دارد!
🔻 مناسبت های مهم مربوط به ۳ شخصیت برجسته حوزوی گذشت، دریغ از برگزاری یک جلسه بزرگداشت یا حتی یک جلسه وبینار در فضای مجازی برای آنها از طرف حوزه!!
🔹 ۹ آذر روز بزرگداشت شیخ مفید، این فقیه برجسته شیعه
🔹 ۱۰ آذر روز شهادت حجت الاسلام و المسلمین سید حسن مدرس، این عالم وارسته و نماینده انقلابی مجلس
🔹 ۱۱ آذر روز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی در سال ۱۳۰۰، این طلبه مجاهد فداکار
(امسال صدمین سالگرد شهادت شهید میرزا کوچک خان جنگلی بود!!! بدون برگزاری نشست و جلسه و همایشی توسط حوزه برای تکریم شخصیت والا و برجسته وی به مناسبت صدمین سالگرد شهادتش!)
✍ وقتی حوزه برای شخصیت های برجسته خود احترام قائل نیست و برای معرفی و تکریم آنها برنامه ای ندارد دیگر چه توقعی از دیگر نهادها داریم و دیگر چه توقعی از مردم داریم که آنها را بشناسند!
#سکولاریسم_مذهبی
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
vafi.mp3
40.01M
❌❌ بسیار مهم و حیاتی ❌❌
📣📣 این صوتو گوش کنید و تصمیم بگیرید. 📣📣
سخنرانی حجت الاسلام وافی در جمع خانواده های مکتب اسلامی
احتمالا این صوت زندگی شما رو تغییر بده، حتما وقت بگذارید و گوش کنید .
این صوت رو با اطمینان میگم اگر گوش بدین حتما شما هم مثل بنده مُصِر خواهید شد که به گوش همه برسانید .
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
🔴 برخورد محکم و قاطع از حضرت امام خمینی که کمتر شنیده اید
🔻قابل توجه نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی کشور به خصوص دادگاه ویژه روحانیت
🔸 محمد رحمانی پژوهشگر تاریخ معاصر نوشت:
🔹 نسبت به یکی از روحانیون مطرح متوجه می شوند که حاج آقا با یک یا چند خانم دیگر در ارتباط است! فلذا آن خانم یا خانم ها دستگیر می شوند بازجویی شده و گزارشی تهیه می شود.
🔹 خبر به گوش #امام_خمینی می رسد او نیز دو تن از شاخص ترین افراد امنیتی اطلاعاتی و قضایی را احضار می کنند!
🔹امام می پرسد مگر کار اطلاعات این چیزها است که در #زندگی_خصوصی مردم سرک کشد! یکی از آن حضرات می گوید بلی دیگر غیر از این نیست!
🔹 امام که عصبانی شده بود تاکید می کند شما به چه حقی این کارها را میکنید؟! می گویند اعترافات فراوانی موجود است ...
🔹 امام حرفشان را ناقص می گذارد و می گوید هر کسی نظیر این اعترافات و شنودها را حتی بخواند #ازعدالتساقطاست
🔹 این دستور امام نه تنها درخصوص آن روحانی مطرح بلکه در خصوص متهمان امنیتی نیز بود.
🔹 یعنی اگر متهمی به خاطر بمب گذاری شنود است و همزمان روابط غیر شرعی وی کشف شود دادگاه حق برخورد و حتی طرح اتهام هم ندارد!
🔹 امام حاج احمد را صدا میزند و می گوید این را باید مکتوب کنیم!
🔹 مکتوب این فرمان می شود همین فرمان هشت ماده ای که در ۲۴ آذر ۱۳۶۱ آن هم در زمانی که کشور در شرایط امنیتی قرار داشت صادر شد.
🔹 هشت ماده ای که منشوری مهم از #حقوق_شهروندی است که هنوز هم جای ترویج و توجه و تبلیغ دارد جالب آنکه فرمان فقط روی کاغذ نماند و دستگاه قضایی #شخم زده شد!
🔹 تعدادی از مطرح ترین اعضای شورای عالی قضایی برکنار شدند یا استعفا دادند از جمله(بالا غیرتا حاشیه نکنید تاریخ می گم) #آیتالله_جوادیآملی!
🔹دادستان کل کشور یعنی مرحوم ربانی املشی برکنار و جای او آقای صانعی آمد!
🔹 بسیاری از دادستان های انقلاب در تعداد زیادی از استان ها با وجود آنکه در خط مقدم با مسائل امنیتی بودن برکنار شدند لازم به ذکر است اصلا اینها هیچ ربطی با آن پرونده اولیه نداشتند !
🔹 سایر عوامل امنیتی و قضایی در نامه دست جمعی به صورت محرمانه و غیر رسانه ای به مرحوم اردبیلی اعلام کردند اگر این شرایط ادامه یابد استعفا می دهند..
🔹 خبر به امام رسید، امام کوتاه گفت اگر به قصد فشار و جلوگیری از اصلاح چنین کردند #ازمنافقینبدترهستند
🔹 این پایان ماجرا نبود هیئت های چندگانه ای شکل گرفت تا وضعیت زندانیان را بررسی کند و هیئت های دیگر موظف شدند حتی عملکرد دولت را در رعایت حقوق شهروندی بررسی کنند.
🔹 بسیاری از زندانیان تحت نظر آیت الله منتظری شامل عفو شده آن هم در زمانی که خبری از رسانه و مطبوعات چندانی نبود.
🔹 همه اینها بخاطر این بود که امام خمینی احساس کرد رویه ای خلاف اسلام و اخلاق در کشور سامان یافته است.
🔹 امام همچنین دستور میده این نظیر بازجویی ها و شنودها #امحا شوند.
🔹 اون افراد یک نسخه از قبل به آقای خامنه ای رییس جمهور وقت داده بودند که ایشان میگه خدا را شکر فرصت نکردم گزارش را باز کنم که مشمول سقوط از عدالت بشوم چون امام گفته بود هرکسی اینها را بخواند از عدالت ساقطه..
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
#نماز_جمعه
چه فرصت هایی که هر هفته در بسیاری از نمازجمعه ها به خصوص نماز جمعه تهران از دست میرود...
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
🔴 بازی رزومه و ابنالوقتهای پُر رزومه!
🔹متاسفانه وزرا و مدیران دولت آقای #رئیسی، فریب #بازی_رزومه را خوردهاند. کمی تعقل و تفکر لازم است تا بدانند طی ۲۴ سال گذشته، ۸ سال دولت خاتمی و ۸ سال دولت روحانی، با برنامه و جدیت تمام اجازه ندادند یک بچه حزباللهی مدیر یک مدرسه شود(مگر به ندرت)! چه برسد به بخشدار و فرماندار و مدیرکل!
🔸در ۸ سال دولت روحانی، نه تنها آدمهای صرفاً ناسالم، بلکه آدمهایی را آوردند فرماندار و مدیرکل و معاون استاندار کردند که ضدیتشان با مبانی انقلاب روشن است و در کارآمدی و تخصص، صفر صفرند! برای آدمهای بی تخصص و بیتعهد، صدمَن رزومه درست کردهاند!حالا کلی آدم بیلیاقتِ بارزومه هست!
🔹سوگمندانه باید گریست که سیستم مدیریتی ارشد، میانی و پایه دولت را پر از آدمهای بیتعهد و بیلیاقت و ناکارآمد کردند و نارضایتی مفرط امروز جامعه بعلت عملکرد همینهاست. حالا دولت جدید برای تغییر و تحول میخواهد روی دوش همین ابنالوقتهای بیتعهد و بیلیاقت حرکت کند. والله نمیتواند!
🔸آقایان وزرا بدانید و بفهمید و به کار ببندید و رزومه ۸ سال اخیر مدیران ارشد، میانی و پایه را به #هیچ حساب کنید و در عزل ونصب آدمها این ۸سال گذشته را با دیده بیاعتمادی بنگرید چرا که همینها ۸ سال مملکت را تا #لبه_پرتگاه پیش بردند. عمر مدیریتی ۸ سال روحانی را جزو رزومهها ندانید!
🔹برای رزومه ۸ سال گذشته، هیچ ارج و قربی قائل نشوید مگر اینکه استثنائاً افرادی باشند که کارنامه و عملکرد شفاف و به درد بخوری داشته باشند. وقت کم است و امروز انقلاب و نظام اسلامی به دوئل ماندن و رفتن کشیده شده. والله قسم مسئولید اگر کوتاهی کنید و مدیران بیتعهد و نالایق را بکارگیری کنید.
✅ #داود_مدرسی_یان
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
📌 تهدید امام جمعه اهواز: مسئولی که در خانه ۱۰ هزار متری نشستهای، تخلیه کن تا ورود نکردم
محمدنبی موسویفرد در خطبههای نماز جمعه اهواز:
🔹 برخی مدیران زندگی تجملی برای خود فراهم کردند در حالیکه در شهر و محله آنها کسانی هستند که شب گرسنه خوابیدهاند و در برخی شرکت ها کارگران ما به خاطر مشکلات معیشتی، نداشتن امنیت شغلی و تبدیل وضعیت دست به اعتراض میزنند.
🔹 در همین اهواز مسئولی می شناسیم که خانهای ١٠ هزار متری دارد خودش بهتر است این خانه را تخلیه کند قبل از اینکه مجبور شویم به این موضوع ورود کنیم.
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
گفتمان عدالت
📌 تهدید امام جمعه اهواز: مسئولی که در خانه ۱۰ هزار متری نشستهای، تخلیه کن تا ورود نکردم محمدنبی مو
📌 امروز روز مجلس است؛ قابل توجه نمایندگان مجلس انقلابی!
🔹 به شهید مدرس گفتند در خانهی راحتتر باشی، بهتر میتوانی به مردم خدمت کنی؛ مدرس جواب میدهد هر چه وضع من بهتر شود، کمتر خدمت میکنم، بیشتر خیانت میکنم!
آنچه که به من جرئت و قدرت میدهد در دهان اینها بزنم و جلوی همه بایستم این است که بین خانه ۳۰ و ۳۵ ریالی، ۳۰ ریالی را انتخاب میکنم.
🔹 فرزند شهید مدرس میگفت وقتی پدرم همه کاره تهران و مجلس بود ما تقریبا هر شب گرسنه میخوابیدیم!
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
❗️بنا به سرریز تحلیل های امنیتی به جامعه حزب اللهی این کار امام جمعه اهواز، میشود تکمیل پازل دشمن ! چون خوبی یا بدی هر موضع گیری، به واکنش مسیح علینژاد و ایران اینترنشنال و بی بی سی ربط دارد ! نه حق و باطل بودن آن موضع!
❗️بنا به تئوری شورای سیاستگذاری ائمه جمعه این، خلاف پیگیری سلسله مراتبی و از نمونه های ورود مصداقی مذموم است! خلاف شان خطبه و نماز جمعه و همان حرفها!
❗️اما بنا به دکترین امیرالمومنین(ع) از موارد همپشتی و همیاری مردم و رهبران اجتماعی برای تصحیح امور است: نِعمَ العُون المُظاهِره! خوب یاوری است، همپشتی و پشت به پشت هم دادن!(غررالحکم)
#نماز_جمعه
محسن قنبریان
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
انقلابی حرفزدن یا انقلابی عملکردن⁉️
🔴 رئیس مجلس در گفتگوی تلویزیونی اخیر خود اظهار داشت: «طرح صیانت به دنبال فیلتر نیست، قصد برخورد با پلتفرمی را که کسب و کار مردم در آن است، نداریم»
🔻در بدو تشکیل مجلس یازدهم، رهبری از شما خواستند به موضوعات کلیدی و دارای اولویت بپردازید و مدیریت کوتاه مدت فضای مجازی را در زمره موضوعات کلیدی بیان کردند. جناب رئیس! به نیمه عمر مجلس نزدیک شده اید، درباره این دستور حضرت آقا چه کردید؟!
🔻رفتار نمایندگان مجلس درباره طرح صیانت نشان میدهد بخشی از آنان تمایل دارند هم عنوان انقلابیبودن را یدک بکشند و هم کمترین هزینهای برای دفاع از انقلاب نپردازند❗️
🔻جناب آقای قالیباف! کسی دنبال #فیلترینگ نیست ولی فیلتر چماقی است بر سر پلتفرم خارجی تا وادار به احترام به قوانین کشور گردد. این راهبردی است که نه تنها کشورهای پیشرفته که نیجریه، ترکیه، امارات و... نیز طبق آن از حقوق کاربران خود صیانت میکنند.
🔻خبر دارید در همان پلتفرمی که به گفته شما بستر کسبوکار است چقدر سرقت از حساب مردم اتفاق افتاده و پلتفرم مربوطه پاسخگو نیست؟! از خانوادههای متلاشی شده و فرزندان طلاقی که همان اپلیکیشن مسبب آن بوده خبر دارید؟! از ادبیات جنسی حاکم بر کودکان و نوجوانان معصوم که ناشی از ولنگاری فضای مجازی است مطلعید؟!
🔻فرمانده لشکر نصر! حامیان دیروز صدام، مالکان امروز پلتفرم مورد حمایت شما هستند.
✅انقلابی بودن، به انقلابی حرف زدن نیست به انقلابی عمل کردن است چون آذریجهرمی هم همینقدر انقلابی حرف میزد!!
✍محمدکرباسی
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
هدایت شده از محسن قنبریان
💠 نسبت پویش وپژوهش عدالت درایران معاصر
#بخش_اول
#حجت_الاسلام_قنبریان
🔸بایسته های تعادل بین پویش و پژوهش و توصیف آن
• جانب پویش: آیه 45 سوره حدید، پویش (لیقوم الناس بالقسط) را موخر از بینات و کتاب و میزان کرده است. روایات بسیار دیگری نیز داریم که جنبش عدالتخواهانه را بی نیاز از پژوهش نمی داند.
مقام معظم رهبری: گاهی اوقات عدالت به ضد خودش تبدیل می شود اگر درست در باب عدالت محاسبه نباشد، خیلی از کارهایی را که گاهی بعضی از این گروه های تندرو، تند و افراطی توی این کشور به عنوان عدالت کرده اند که به ضدش تبدیل شده است. 1
• جانب پژوهش: اگر پژوهش ها از پویش فاصله بگیرد، انتزاعی و بی مصرف خواهند بود و می توانند به ضد خود تبدیل شوند.
مقام معظم رهبری، فقره «ما اخذ الله علی العلماء ان لا یقاروا علی کظة ظالم و سغب مظلوم» را بر نخبگان 2 و بر فرهنگیان و معلمان 3 تطبیق می دهد که فقط سوی پژوهشی نباید داشت بلکه جنبش و پویش هم باید باشد. این به طریق اولی بر علمای علوم انسانی و اسلامی تطبیق می یابد.
همچنین در بیانی دیگر فرق بین حکماء و انبیاء را در همین می شمارد که حکماء فقط بعد پژوهشی داشتند. در جنبش وال استریت یک نوبلیست اقتصاد #پیامبر_وال_استریت لقب گرفت چون در آن پویش سخنران بود! این نباید از الازهر و نجف و قم می بود؟! اما ما همان نظام اقتصادی را فربه می کنیم!
🔹توصیف وضع موجود
در نگاه بدوی ممکن است سریع یک پیج اینستگرامی که به اسم عدالت پرده دری و کارهای ضد اخلاق می کند، جلب توجه کند اما با نگاه دقیق تر درمی یابیم که در کنار آن، پژوهشگاه ها و پایان نامه های بسیاری ولو در حوزه عدالت اجتماعی و مانند آن و با استفاده از بیت المال، دفاع می شوند که هیچ کاری برای عدالت نمی کنند! بدی پایان نامه های بریده از واقعیت عدالت - که کم هم نیستند! -، با بدی آن پیج اینستگرامی یکی است. خلاصه کارهای انجام شده در مسئله های واقعی عدالت، لاغر و اندک است.
❗️رهبری در دومین اندیشه راهبردی - که موضوع آن عدالت بود -، در سال 90 خواستند که «کتاب العداله» در حوزه های قم بحث شود! یعنی مسئله های عدالت در 52 کتاب فقهی مطرح را استخراج و متناسب با زمان، تبویب جدیدی کرده و کتاب العداله نوشته شده و مورد درس و بحث واقع شود.
ابتکار آیت الله اعرافی در فقه معاصر بسیار قابل تقدیر است که اساتید تراز دوم (بعد از مراجع تقلید)، به مسائل جدید می پردازند اما مسئله های واقعی عدالت، خیلی مطرح نیستند! فقه پول و رمز ارزها و بانک و بورس و ... خوب است اما همگی کمک به جامعه بازار است و متأسفانه آن چیزهایی که باید باشد، نیست! مانند فقه حقوق و دستمزد، کارگر، خدمات عمومی، بهداشت، آموزش، امنیت.
▫️دنیای سرمایه داری به دنبال کالا کردن همه چیز از جمله بهداشت و آموزش و ... است و به موازات آن، بی عدالتی شدیدتری درست خواهد شد؛ زیرا کسی که پول ندارد، علاوه بر نداشتن ماشین خوب و ویلا، نمی تواند آموزش و بهداشت و امنیت مناسبی هم داشته باشند و از حیز انتفاع خواهد افتاد!
🔺مثال: در رابطه با حق معنوی با تمام انواعش (حق ابتکار، حق اختراع و ...) -که عملا موجب انحصار می شود و آورده جامعه بازار است-، میزان تولید مقاله ها و پایان نامه ها برای اثبات آن اعجاب آور است و در مقابل آن فقط تک نگاره ای از آیت الله سید کاظم حائری و استفتائی از مرحوم امام یا تک نگاره های محدود دیگری وجود دارد. این بدین معناست که پژوهش ها به سمت خاصی میل می کند. بالتبع فربه شدن پژوهش در این زمینه، در عالم حکمرانی نیز، نهاد آن تأسیس می شود (مشاور و معاون مالکیت معنوی در قوه قضاییه!)، رشته دانشگاهی یا بین رشته ای نیز برای آن به وجود می آید و بعد از مدتی حتی به اصول موضوعه علوم تبدیل خواهد شد که دیگر کسی درباره آن نخواهد اندیشید! همانگونه که کسی امروز درباره اصل رقابت نمی اندیشد که اول تعاون بوده است یا رقابت؟! و پژوهش ها از اینجا به بعد و به طور نامتوازنی به نفع دنیای سرمایه داری انجام می شود.
ادامه در بخش دوم
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
💠 نسبت پویش و پژوهش عدالت در ایران معاصر
#بخش_دوم
#حجت_الاسلام_قنبریان
🔸تبیین علت وضع موجود؛
با فرآیند 4 گانه زیر، فاصله گرفتن پویش های عدالتخواهانه از پژوهش ها لابد منه است و عملا جمع نشدن عدالتخواهی با عدالت پژوهی را نهادینه می کند:
🔴1)اصل اساسی نئولیبرالها که: بازار حقیقت را می گوید!
دست درازی به همه چیز و بازاری کردن؛ از فقه و حقوق و نظام ارزشی ما تا حقیقت سازی و مشروعیت سازی!
محور و مرکز دنیای سرمایه داری، بازار است. بازار، دولت مرکزی و فرهنگ و حتی دین 4 می سازد. انسان را هم در بستره بازار معنا می کنند که «موجودی است حریص، تنبل و درصورتی که کار کردن نیاز او باشد یا برای لذت برتری باشد، انجام می دهد» نه زندگی عقلائی او و نه زندگی عبادی او و نه مجرد از زمینه. به عبارت دیگر پشتوانه حقیقت در دنیای سرمایه داری، عقلانیت برآمده از بازار است و این، یک اعتبار است! درنتیجه عدالت، وضع الشیء فی موضعه نیست بلکه کارآمدی بازار همان عدالت است!
بعد از کالا کردن همه چیز حتی خدمات عمومی و ارزش ها، به حقیقت هم دست دراز می کند تا فلان چیز را مشروع و صحیح جلوه دهد مثلا متناسب با زندگی جامعه بازار، عقودی انجام می شود و چون جزء ضروریات زندگی موجود است که سرمایه داری به ما تحمیل کرده، راهی جز تصحیح آن باقی نمی ماند درحالیکه با فقه و حقوق ما نمی سازد مانند تایم شیر!
🔴2) زیاد شدن پژوهش ها و رشته های دانشگاهی در این زمینه:
اگر پژوهش ها در مسائل و عقود مختلفی که سرمایه داری تحمیل میکند، ادامه پیدا کند، کم کم تخصصی تر می شوند و رشته ها و علوم از یکدیگر جدا می شوند.
«پژوهشگران این حوزه (یعنی اقتصاد) فقط ناظر قوانین طبیعت نیستند بلکه در ساخت این قوانین سهیم اند. اگر حکومت با هدایت واعظانش ساختار مشوق های جامعه را چنان تغییر دهد که همسو با پیش فرض رفتار خودخواهانه مردم قرار داده بشود، فقط باید بنشینید و تماشا کنید که مردم هم دقیقا همین رفتارها را بروز می دهند» 5.
یعنی اقتصاد دادن به کمک سیاستمدار، ساختارهای مشوق را جابه جا می کند و مردم هم همانگونه می شوند که ساختارها می گویند و این یعنی حقیقت سازی و عینیت بخشی به چیزی که می خواهد نه کشفِ چیزی که هست! پس اینگونه نیست که همه علوم، کاشف از واقع باشند.
موید این است که در سال 2013 جایزه نوبل اقتصاد به دو نفر داده شد که عینا دو نظریه ضد هم داشتند! تا بعدا ببینیم سیاستمدارها کدام را بپسندند و ساختار جامعه را متناسب با آن بکنند.
نمونه آن در ایران، مکتب نیاوران است 6 که ابتدا عده ای اقتصاد دان، مرکزی پژوهشی ایجاد کردند و کم کم رشته ای اقتصادی در دانشکده فنی اصفهان تأسیس کردند و دانشجو پذیرفتند! یعنی همه علوم انسانی را دور زدند با این پیش فرض که اقتصاد مانند ریاضی است و همه جا ثابت است. بعدا همین ها -که تلقی جامعه بازار را قبول دارند- کارشناس دولت ها می شوند.
🔴3) استبداد شایستگی 7
وقتی همه رشته های پژوهشی در خدمت جامعه بازار قرار می گیرند، راه بالا رفتن و شایستگی منحصر در این تحصیلات عالی می شود و می دانیم که همه به آن مرحله نمی رسند. این دو اشکال اساسی دارد:
- اولا این زمین عادلانه نیست زیرا به پول گره خورده است. شاهد هم این است که دو سوم از دانشجویان هاروارد، از 5 دهک پردرآمد هستند. (ورودی های کنکور و دانشگاه های برتر در ایران هم تقریبا همین گونه است!)
- ثانیا کسانی که در این نظام بالا نمی آیند، از دو چیز محروم می مانند: دستمزدهای خوب و جایگاه اجتماعی درحالیکه نباید اینگونه باشد و در ماجرای کرونا، ارزش برخی شغل ها مشخص گردید مانند پرستاری، معلمی و ...
چون واحد اولیه کار است، جامعه مطلوب آن است که « کارها موجب بهره مندی شود و بهره مندی ها همه از کار باشد» درحالیکه در جامعه بازار، مدرک گرایی و بورس بازی و استثمار خیلی پررنگ است.
🔴4) این مشکلات زمینه ساز شورش های پوپولیستی علیه این نظام استبداد شایستگی می شود.
برخی مانند سندل و چامسکی، اقبال مردم به ترامپ را همین گونه توجیه می کنند.سندل می نویسد:" واکنش پوپولیستی ای که در سالهای اخیر شاهدیم، طغیانی است علیه استبداد شایسته سالاری."!
در ایران ما بعد از سه دهه توسعه معاون رئیس جمهور در مشکل آب خوزستان اعتراف می کند توسعه ما مورد رضایت مردم نبوده است!
پژوهش وعلم و رشته وقتی از بینات و ارتکاذ فطری مردم از عدالت فاصله بگیرد، پویش ها و جنبش ها راهی غیر پژوهش های رسمی را می رود و حتی پوپولیست و بدتر فاشیست ممکن است متولد شود!
ادامه در بخش سوم
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
💠 نسبت پویش و پژوهش عدالت در ایران معاصر
#بخش_سوم
#حجت_الاسلام_قنبریان
🔹 توصیه ها
- سندل توصیه می کند که کل نظام استبداد شایستگی را به بازنگری بگذارید
- پژوهشگران به مسئله هایی بپردازند که عمومی تر و مسئله واقعی مردم است مثل مسئله کارگر که نزدیک به نیمی از خانوار های ایرانی را درگیر می کند یا مسئله تعاونی ها یا تفاضل حقوق ها و ... .
امیرالمومنین ع به مالک اشتر فرمود : دوست داشتنی ترین امور برای تو باید 3 ویژگی داشته باشد: حقوق بیشتری را در نظر بگیرد، عدل فراگیرتری را شامل بشود، و رضایت بیشتری برای رعیت را موجب شود.
- پیوست های عدالت بر سیاست ها و برنامه ها
- بازسازی نظریه های خرد متناسب با اقتضائات و شرایط
- طراحی شاخص های عدالت متناسب با فرهنگ شیعی
_______________
پاورقی:
1. ۸۸/۸/۱۶
2. ۹۷/۷/۲۵
3. ۹۷/۲/۱۹
4. برخی مانند مارکس وبر تصریح کرده اند که پروتستان، اخلاق سرمایه داری است و مسیحیت را به گونه ای خوانش کردند که روح سرمایه داری بشود!
5. مقاله «سپیده دمان خدایان پول» چطور اقتصاد به دین تبدیل شد؟ ترجمه آن در سایت ترجمان موجود است.
https://tarjomaan.com/prtj.veofuqemtsfzu.html
6. مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره 22، شماره 2، ص 151 تا 176، مقاله «استقرار آموزشی مکتب نیاوران، تاریخچه ایجاد نهادهای دولتی آموزش مدیریت و اقتصاد بازار آزاد» از دکتر اباذری و پرنیان.
https://t.me/m_ghanbarian/2526
7. آخرین کتاب مایکل سندل. مقاله ای در اینباره در سایت ترجمان با عنوان «پوپولیسم شورشی علیه استبداد شایسته سالاری»
https://tarjomaan.com/barresi_ketab/9926/
☑️ @m_ghanbarian
📝به جای انتقاد به ساحت ولایت، به کمکاری خودمان ایراد بگیریم
🚨متن تحلیلی/ آموزنده
[پیشنهاد مطالعه کامل]
#دفتر_رهبری
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
🔴 پدرخوانده های خطرناک
♦️ عده ای از نمایندگان قدیمی مجلس ، آنقدر در ساختار قدرت ریشه دوانده اند و خطرناک شده اند که کارشان به جایی رسیده تا علنا فرماندار و بخشداران و دهیاران را تعیین کنند !
♦️ این که نماینده مردم در مجلس برای دولت فرماندار و بخشدار تعیین کند ، نشانه خوبی نیست !
#خوزستان
#حوزه_انتخابیه_اندیمشک
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
نهج البلاغه هزینه زاست برای کسانی که جور را بر عدل ترجیح میدهند .
#عدالتخواهی
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عنابستانی سیلی نزد؛ هل داد😐😐
رئیس مجلس: معتقدم دربارهٔ آقای عنابستانی هیئت نظارت باید محکمتر برخورد میکرد، اما ....
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
هدایت شده از کانال سیاسی 💥 بصیر 💥
#نظرسنجی
با توجه به درخواست رئیس جمهور برای نمره دهی مردم به دولت شما به عملکرد دولت چه نمره ای میدهید ؟
https://EitaaBot.ir/poll/fwqi
لطفا در گروهها و کانالهای خود منتشر بفرمایید تا پاسخ دقیق تری داشته باشیم .
💥 بصیر 💥
♻️ @basire_basir ♻️
📢 یک اقتصاددان خطاب به رئیسجمهور: کو آن برنامه ٧٠٠٠ صفحه ای اقتصادی که خبرش را دادید؟/ لااقل یک بار به آن استناد کنید
🗣 فرشاد مومنی، اقتصاددان:
◀️ آقای رئیسی با این مبنا بر سرکار آمدند که هفت هزار صفحه فقط برنامه اقتصادی نوشتهاند. با این وجود در عمل حتی چند سطر از این هفت هزار صفحه نه موضوعیت دارد و نه کار آیی.
◀️ از زمان روی کار آمدن دولت جدید ما حتی یک بار نیز نشنیدیم که رئیسجمهور و تیم اقتصادی ایشان کوچک ترین استنادی به برنامه هفت هزار صفحهای بکنند.
◀️ در چنین شرایطی ما شاهد تکرار بنیادی یک مسأله حیاتی به نام اجرای بدون تنازل همه سیاستهایی که دولتمردان با نقد آنها بر سرکار آمدهاند.
◀️ اگر به بحثهای حامیان در دوران رقابتهای انتخاباتی دقت کنیم متوجه میشویم که همه آنها به شوکدرمانی و سیاستهای تورمزا حمله میکردند و فروش فسادزا، مشکوک و بیضابطه داراییهای بین نسلی مردم تحت عناوینی مانند خصوصیسازی و مولدسازی حمله میکردند.
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane