هدایت شده از اندیشکده حکمرانی منیب
🔻همین دیروز اتفاق افتاد
🔸یک نفر ۳٠ هزار میلیارد وام گرفته پس نداده، شکایت شده، متهم شده، ولی قوه قضاییه از او اسم نمیبَرد و میگوید "ابر بدهکار"
🔹از یک نفر دیگر هم فقط شکایت شده، حتی دادگاه هم تشکیل نشده و معلوم نیست محکوم شود یا نه، اما قوه قضاییه اسمش را که میگوید هیچ، حتی عکسش را هم میگذارد که ما خوانندگان بدبخت بیچاره اشتباه نکنیم.
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی منیب
❣ چرا بایدن را مجبور به انصراف کردند؟
ترامپ ۶۳ درصد
خانم هریس ۲۳ درصد
بایدن نفر چهارم و ۴ درصد!
پ.ن: البته اگر در ایران بود، یه عده توقع داشتند که هریس به نفع بایدن انصراف بده!!!😂
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی منیب
33.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➖ سخنرانی دکتر سعید جلیلی درباره حزببازی
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️🚨 موساد در پروفایل ایرانیها!
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴افراد را به صرف فعالیت در ستادها در دولت قرار ندهید/ سرمایههای کشور را به شکل غنایم در اختیار حزب برنده قرار ندهید
👤 #مهدی_غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی
🔹افرادی را در کابینه چهاردهم قرار دهید که آسانسوری بالا نیامده باشند.
✅چسبیدن به احزاب کمکی به کارآمدی افراد نمیکند.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
🔴بایدن کنار رفت، ترامپ به پیروزی نزدیک میشود؟
🔹 پس از کش و قوسهای فراوان، جو بایدن از رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انصراف داد.
🔸اقدامی که با توجه به فشار هم حزبیها، افکار عمومی، رسانهها و تامین کنندگان مالی از سه هفته گذشته بویژه پس از مناظره فاجعه بار مقابل دونالد ترامپ محتمل به نظر میرسید.
✅بایدن ۸۱ ساله در بیانیهای درباره کنارهگیری نوشت: معتقدم که به نفع حزب و کشورم است که از رقابت ها کناره گیری کنم و تنها بر انجام وظایف خود به عنوان رئیس جمهور برای باقی مانده دوره خود تمرکز کنم.
🔹او پیشتر گفته بود تنها در صورت ابتلا به بیماری و یا تشخیص پزشکان از رقابت کنار خواهد رفت. کمتر از چند روز پس از این سخنان، او به کرونا مبتلا شد و سه روز بعد هم از رقابت انصراف داد.
🔸با انصراف بایدن، اکنون همه نگاهها متوجه جانشین اوست، بایدن در بیانیه کنارهگیری از خانم کامالا هریس معاون خود رونمایی کرد. گزینهای که برخی آن را به هندوانه در بسته یا سهل ممتنع تشبیه کردهاند.
✅با این حال هریس راه دشواری دارد و تنها گزینه هم نیست و گیون نیوسام فرماندار کالیفرنیا طرفداران پرشوری دارد.
🔹بر اساس نظرسنجیها احتمال پیروزی هریس در انتخابات نوامبر حدود ۳۶ درصد در مقابل ترامپ ۶۲ درصدی است.
🔸ترامپ در واکنش به این اقدام بایدن گفت: شکست دادن هریس آسانتر است.
✅هریس مخالفان عمدهای هم در حزب دموکرات دارد. نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا یکی از این مخالفان است.
🔸پلوسی معتقد است اگر کاملا هریس توسط حلقه ای از سیاستمداران به رای دهندگان تحمیل شود و در کنوانسیون ملی دموکرات ها رقابت درونی جدی شکل نگیرد، نامزد نهایی دموکرات ها شانس زیادی برای برنده شدن نخواهد داشت.
🔹برخی معتقدند درصورتیکه حزب بخواهد از هریس هم عبور کند، کار برای جلب رضایت رنگین پوستان، حامیان جدید و جلب حمایت اتحادیه ها بسیار سخت خواهد شد.
✅استدلال این گروه این است که حزب باید ترکیبی کاملا جدیدی را در برابر ترامپ ایجاد کند که بتواند تمام داشتههای تیم بایدن و هریس را احیا کند. کاری که در مدت کوتاه پیش رو بسیار دشوار است.
💢فرید زکریا تحلیلگر و مجری شبکه سی.ان.ان اما در توئیتی متفاوت از روزهای خبرساز دموکرات ها خبر داد و نوشت: تاریخ ساخته می شود، چند هفته آینده می تواند تغییری را آغاز کند که حزب دموکرات را برای چندین دهه برای آمریکایی های بیشتری جذاب تر کند.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
23.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴جنگ منطقه ای با اسرائیل چگونه خواهد بود ؟
👤 #علیرضا_تقوی_نیا
🔹پیوستگی زمینی اضلاع محور مقاومت نشان می دهد در صورت وقوع جنگ بزرگ ، میلیون ها داوطلب می توانند به مرزهای فلسطین اعزام شوند
🔸️حزب الله و سوریه غافلگیری های پدافندی برای جنگ آینده با اسرائیل آماده کرده اند
💢نتانیاهو منتظر نتایج انتخابات آمریکاست و تمایل دارد در دوران ترامپ جنگ بزرگ صورت گیرد.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
🔴بخشی از رکوردشکنیها و عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم:
🔹 سهم اوراق و استقراض از درآمدهای بودجهای در ۱۳۹۹، ۳۲٪ بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۵٪ کاهش یافت و در ۱۴۰۳ به ۱۰٪ خواهد رسید. بدین ترتیب ایجاد بدهی برای دولتهای آینده کم و کمتر شده.
🔸تعداد مالیات دهندگان قبل از دولت سیزدهم ۵.۵ میلیون نفر بود که بعد از ۳ سال روی کار آمدن دولت سیزدهم به ۱۲.۵ میلیون نفر رسید. (نه با فشار به مردم عادی بلکه با پیدا کردن فراریان مالیاتی)
✅در دو سال پیاپی کاهش نرخ مالیات بر شرکتهای تولیدی اتفاق افتاد و نرخ مالیات از ۲۵٪ به ۱۸٪ رسید.
🔹 افزایش میزان وصولی و سهم مالیات در تأمین هزینههای جاری دولت از ۴۰٪ به ۵۶٪ صورت گرفت. بدین ترتیب وابستگی به نفت در بودجه کاهش یافت.
🔸 وصول ۳۵٪ درآمدهای مالیاتی از طریق تمرکز بر تنها ۷۰۰ شرکت بزرگ
✅ وصول نیمی از مالیات مشاغل و اصناف کشور با تمرکز تنها بر ۱٪ از مالیاتدهندگان با درآمد بالا
💢 رشد ۱۳ برابری سرمایه گذاریهای خارجی معتبر! نسبت دولت گذشته و شکستن رکورد ۱۶ ساله سرمایهگذاری خارجی
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
🔴جنتی: حضور طیب نیا و ظریف در دولت پزشکیان قطعی است/ اکثریت اعضای کابینه اصلاحطلب یا اعتدالگرا هستند/ در انتخابات برخی جناحها برخلاف نظر رهبری از اموال دولتی استفاده کردند
👤 #علی_جنتی، عضو حزب اعتدال و توسعه گفت
🔹 از ابتدا مشخص بود که از آقای دکتر طیبنیا دعوت به همکاری به عمل آمد و ایشان هم به شرط آنکه در دولت فرماندهی اقتصادی دولت را به عهده داشته باشد پذیرفت و این امر ظاهرا مورد پذیرش رئیس جمهوری قرار گرفته است بر این اساس وزرای اقتصادی بایستی با ایشان هماهنگی داشته باشند لذا حضور دکتر طیبنیا در کابینه قطعی به نظر میرسد.
✅قاعدتاً دکتر ظریف هم درکابینه جایگاه ویژه ای خواهد داشت. آنچه راجع به سایر افراد گفته می شود همگی گمانه زنی است.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
🔴 نگران ایده طیبنیا برای تک نرخی کردن ارز هستم/ همتی چیز جدیدی برای ارائه به اقتصاد ایران ندارد و یک فرد امتحان پس داده است
👤 #مرتضی_افقه، استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز
🔹 اولین نگرانی من در خصوص شخص آقای طیبنیاست که در رابطه با تک نرخی کردن ارز صحبت کرده و سیاستهای شوک درمانی را در پیش گرفته که در شرایط فعلی بسیار خطرناک است.
🔸اقتصاد ایران ظرفیت شوک جدیدی را ندارد و از طرف دیگر مدیریت آقای طیبنیا در وزارت اقتصاد طی سالهای فعالیت دولت یازدهم چندان برجسته نبود. بهبود شاخصهای اقتصادی به دلیل برجام و تحولات سیاست خارجی بود و ربطی به شخص ایشان نداشت.
✅درباره انتخاب آقای همتی برای وزارت امور اقتصادی و دارایی هم نگرانم چون وزارتخانههای اقتصادی جای افراد با گرایشهای سیاسی نیست. آقای همتی از سال ۱۴۰۰ که وارد رقابتهای انتخاباتی شدند در شبکههای اجتماعی مشغول اظهار نظرهای سیاسی هستند و وجهه سیاسی پررنگی پیدا کردهاند.
💢بهتر است آقای پزشکیان دست از انتخاب افراد امتحان پس داده بردارد و کسانی را انتخاب کند که جوان بوده و ایدههای جدید داشته باشند. امثال همتی هرچه در چنته داشتند قبلا رو کردهاند و چیز جدیدی برای گفتن ندارند. به نظرم همتی به هیچ وجه فرد مناسبی برای وزارت اقتصاد نیست.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
♨️ شارلاتان ها علیه شهید جمهور
🔹وقتی شارلاتانیزم رسانه ای جریان اصلاحات بصورت واحد و هماهنگ شروع به تخریب دولت شهید جمهور میکنند، نشان میدهد این جماعت میخواهند مشکلات آینده مدیریتی خود را گردن دولت قبل بیندازند.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
🔴 پزشکیان: بنزین را حدوداً ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم، بعد ۱۵۰۰ تومان میفروشیم!
رئیس جمهور منتخب:
🔹ما در کشور ناترازی انرژی داریم و در حال حاضر برای خرید بنزین، ۸ میلیارد دلار پول میدهیم؛ یعنی بنزین را مثلاً حدوداً ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم، بعد ۱۵۰۰ تومان میفروشیم! خب تا کجا میتوانیم این کار را بکنیم؟ مثال دیگر مصرف برق است. ما به اندازهی کلّ اروپا مصرف انرژی، برق و امثال آن را داریم؛ این از نظر علمی کار درستی نیست.
🔹من به دوستان خودمان میگویم چرا همهی چراغهای اینجا را روشن میکنید یا چرا کولرها را طوری تنظیم میکنید که محیط را خیلی خنک کنید. از آن طرف نمیتوانیم به کارخانههایمان برق بدهیم و از این طرف هر طوری که دلمان میخواهد، از برق، گاز و سایر منابع انرژی استفاده میکنیم.
🔹پس باید اوّل رفتار خودمان را در رابطه با این ناترازیهایی که در کشور ایجاد شده اصلاح کنیم. این با همدلی و هماهنگی امکانپذیر است. باید بپذیریم اگر برق، گاز، نفت، سوخت و سایر منابع انرژی را همینطور بدون حسابوکتاب هدر بدهیم، به ضرر همهی ما است.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی منیب
🔻گره گشودهنشدۀ جمهوری اسلامی:
دوگانگی فرساینده
🖊مهدی جمشیدی
۱. در اسفند سال پنجاهونه، شهید بهشتی که از جریانهای لیبرال در قدرت رسمی، از جمله بنیصدر و نهضت آزادی به تنگ آمده بود، نامهای به امام خمینی نوشت و وضع سیاسی را اینگونه شرح داد:
دوگانگی میان مدیران کشور، به «اختلاف دو بینش» مربوط میشود. یک بینش، معتقد و ملتزم به فقاهت و اجتهاد است که در عین پویا بودن، باید ملتزم به تعهد در برابر کتاب و سنّت باشد؛ اما بینش دیگر، در پی «برداشتهای بینابین» است، که نه بهکلّی از وحی بریده است و نه آنچنان که باید و شاید در برابر آن متعهد و پایبند است. بینش اوّل در برابر بیگانگان و هجوم به نظام، به «تکیه بر توان اسلامی» و پرهیز از گرفتار شدن در دام داوریها یا دلسوزیهای بیگانگان، معتقد و ملتزم است؛ اما بینش دیگر، هرچند زبانش همین را میگوید، اما در عمل، لرزان و لغزان است. بینش اوّل به شیوهای برای زندگی امّت معتقد است که در عین گشودن راه بهسوی پیشرفت، مانع «حلشدن مسلمانها در دستاوردهای شرق یا غرب» باشد و آنان را بر «فرهنگ اصیل و مستقل اسلام»، استوار دارد؛ اما بینش دیگر با حفظ نام اسلام و بخشی از ارزشهای آن، جامعه را به راهی میکشاند که درها را به روی ارزشهای بیگانه از اسلام و بلکه ضداسلام میگشاید. بینش اوّل بر روی شرایطی در گزینش مسئولان تکیه میکند که جامعه را بهسوی «امامت متقین» راه میبرد؛ اما بینش دیگر، روی شرایطی تکیه میکند که راه را برای «نفوذ کممبالاتها در سطوح مدیریّت امّت اسلامی» هموار میسازد. بسیاری از کسانیکه در طول سالهای اخیر در راه حاکمشدن اسلام اصیل کوشیده و رنجها بردهاند و در طول این سالها بهمقتضای طبیعت نظام شاهی، در همۀ سازمانها «در اقلّیّت» و «زیر فشار اکثریّت غربگرا» بهسر بردهاند، هماکنون در جمهوری اسلامی هم، دوباره تحت فشار همان اکثریّت قرار گرفتهاند. این «اقلّیّت مؤمن» - که اگر حمایتش کنند، میرود که اکثریّت شود - امروز ذلّت و خذلان مؤمنان را در جمهوری اسلامی لمس میکند؛ چنانکه با چماق «ارتجاع» میکوبندشان و با «کارشکنی»، سد راه حرکت اسلامی آنها میشوند. اگر این دو بینش در ادارۀ امور جمهوری اسلامی ادامه یابد، نه مشکلات مردم با سرعت و قاطعیّت حل میشود و نه میتوان برای آینده، طرحهای اصیل اسلامی ریخت. نظر ما این است که رشد دارندگان بینش اوّل (اسلام فقاهتی و خط اصیل امام)، امروز به آن درجه رسیده است که نهادها بهوسیلۀ صاحبان این نوع بینش اداره شود و ادارۀ جمهوری اسلامی بر پایۀ «یک بینش» استوار گردد. با همۀ این احوال، اگر ادارۀ جمهوری اسلامی بهوسیلۀ صاحبان بینش دوّم را در این مقطع، اصلح میدانید، ما به همان کارهای طلبگی خویش بپردازیم و بیش از این، شاهد تلفشدن نیروها در جریان این «دوگانگی فرساینده» نباشیم.
۲. باور و برداشت من این است که بیشوکم، در بر همان پاشنه میگردد و جمهوری اسلامی، همچنان گرفتار «دوگانگی فرساینده» در عرصۀ قدرت سیاسی است و حاکمیّت در طول دهههای گذشته، میان همان «دو بینش متضاد»، دستبهدست شده است؛ هرچند باید گفت جریان تجدّدی، بسیار بیشتر قدرت را در اختیار داشته است. ما همچنان در تلۀ همان «پرسشهای آغازین» و «مسألههای مقدّماتی»ای گرفتاریم که شهید بهشتی در سال پنجاهونه مطرح کرد؛ آن هم در بالاترین سطوح سیاسی و حاکمیّتی. حتی انتخابات نیز به دستاویزی برای یارگیری اجتماعیِ نیروهای تجدّدی بر اساس بینش دوّم تبدیل شده و اینان توانستهاند بخشهایی از جامعه را به چنگ آورند و آنها را به ابزار چانهزنی و فشار سیاسی تبدیل کنند. ما در مرداب تکرار و بازتولید مستمرِ «تضادهای بنیادین» و «اصطکاکهای ابتداییِ» انقلاب افتادهایم و هر دهه، دستوپا میزنیم و ناله سر میدهیم، اما گرهی گشوده نمیشود و دوباره و چندباره، نیروهای تجدّدی به قدرت راه مییابند و دوگانگی فرساینده میآفرینند. گذشتِ بیش از چهار دهه، زمان کمی برای گذار از این چرخشهای مخرّب و تلاطمهای متوقفکننده نبوده است و باید تأمّل کرد که چرا به جای حرکت سیاسیِ تثبیتی و تکاملی، هنوز هم درگیر نوسانها و رفتوبرگشتها در لایۀ ساختارِ بینشی هستیم. تاکنون این «چرخۀ باطل» ادامه یافته و ازاینجهت، شاهد تراکم و انباشت دشواریها هستیم. به تعبیر رهبر انقلاب، ما دچار «بیماریهای مزمن» شدهایم و سخت، محتاج «تحوّل» – به معنی دگرگونیهای عمیق و اساسی – هستیم؛ اما چرخشها و تذبذبها و تلاطمهای سیاسی در لایۀ قدرت رسمی، امکانها را اقلّی و موقتی کرده است. حتی باید گفت اینک، برخی از بدیهیّات و بیّنات انقلاب نیز به چالش کشیده میشوند و تردیدافکنی، به ستونفقرات تفکّر انقلابی راه یافته است.
https://eitaa.com/mahdi_jamshidi60
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی منیب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆نماز جمعهای که نماز جمعهٔ اسلامی نبود
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
33.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 انتشار برای نخستین بار/ روایت معاون اول دولت روحانی و برخی وزرای وقت از شرایط بحرانی کشور در زمان تحویل به شهید رئیسی
👤 جهانگیری در جلسه ۱۳مرداد۱۴۰۰:
🔺منابع کشور ته کشیده است. شرایط کشور کمسابقه است، با وجودی که ما جنگ تحمیلی را هم داشتهایم.
🔹آقای رئیسی در چنین شرایطی مسئولیت کشور را برعهده گرفته است.
🔹وزرای کار، صنعت و کشاورزی دولت قبل درمورد وخامت اوضاع در روزهای پایان دولت نامه نوشتند.
🔹نامه وزیر کشاورزی دولت قبل درباره کشتار دامهای مولد که باعث افزایش قیمت گوشت قرمز پس از پایان دولت روحانی شد.
🔹نامه وزیر صمت وقت درباره کاهش خرید و موجودی گندم و روغن و وضعیت بحرانی ذخایر کالای اساسی.
🔹نامه وزیر کار وقت درباره ماهها عقبافتادگی حقوق کارگران نفت و پتروشیمی و اعتراضات گسترده کارگران.
🔹اظهارات معاون اقتصادی وقت درباره کمبرآوردی نزدیک به ۸میلیارددلاری ارز ترجیحی.
🔹اظهارات وزیر صمت وقت درباره قطع گسترده برق صنایع.
🔹شهید رئیسی کشور را از لبه پرتگاه خطرناکی که دولت قبل برای او به ارث گذاشت، نجات داد.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️دیروز یه بحثی رو در در خصوص اظهارات پزشکیان که گویا زمینه سازی برای گران کردن بنزین بود در کانال شروع کردیم در میانه بحث دکتر #جبراییلی مطلب مهمی تحت عنوان:
"بنزین؛ اولین سوژه عملیات فریب کارشناسان روی ذهن دکترپزشکیان"
نوشتن و در کانال خبر فوری سراسری بازنشر کردیم که حقیقتا توضیحی بهتر از این نمیشد داد!
خیلیها هم دقیق متوجه نشده بودن و علاقمند بودن مفصلتر توضیح داده بشه.
الان متوجه شدیم بچه های انقلابی خوش ذوق دیگه هم، بیکار ننشستن و مفصل به این بحث پرداختن که کار خوبی از آب دراومده!
توصیه میکنم گوش کنید.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از تشکیلات بالاتر نیاز داریم...
♨️ ما هنوز باور نکردیم وسط جنگیم!!!
⁉️ چگونه طرحهای یک خیریه تبدیل به لایحه در مجلس میشوند؟!
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
بسم الله الرحمن الرحیم حکمرانی ولزوم تغییر: 🕰دین مبین اسلام وشارع مقدس تعریفی متفاوت از"حکمرانی"داردبدین صورت که حکومت برجامعه ی اسلامی به خودی خودفاقدارزش است مگرآن که حقی احیاگردد. 🕰براساس تعالیم مکتب شیعی تلاش امامان معصوم ع ازتشکیل حکومت اقامه عدل بوده واصولاآن رامطاعی مادی نمی پنداشتند. 🕰برهمین اساس مقام معظم رهبری دردیداراخیرنمایندگان مجلس پیرامون نظارت دستگاه تقنین فرمودند:افزون بربعدنظارتی مجلس،قوه ی مذکوربایدپاسخ گونیزباشدونه تنهادربرابرمردم بلکه درپیشگاه خداوند(باید)پاسخ دهند! 🕰درتکمیل سخن درعلم حقوق مسئول کسی است که بایدپاسخ گوی اعمال خودباشدوبه نوعی همه ی آحادمردم بایدبرای عملکردخودجواب پس دهند. 🕰اماحکمرانی درجامعه ی مابایددچاریک تغییرزیربنایی ودگرگونی ساختاری گرددتا"مقامات"درحاشیه ی امن قرارنگیرندبلکه این فرهنگ نظارت وپاسخ گویی عمومیت یافته تانظارت اجتماعی یااصل امربه معروف ونهی ازمنکرودرتعبیررییسی عزیز"گشت ارشادمدیران"دربطن مدیریتی کشورنهادینه گردد. 🕰به عبارت ساده تر،فردی مانندعباس آخوندی هشت سال وزیرراه وشهرسازی کشوربودافتخارش این بودکه یک واحدمسکونی نساخت،برای حادثه ی تلخ قطارمشهدتهران عذرخواهی نکردوتنهاگفت بیمه "دیّه ها"راپرداخت می کندیامیکروفن خبرنگار خانم راباقلدری دورانداخت وادبیات سخیف چاله میدون راواردعرصه مدیریت کرد،این فردپاسخ هیچ کدام ازاقدامات خودرانداده زیرارویکردحکمرانی مادچارنقص وکمبوداست!!! 🕰به همین دلایل نگرش مدیران کشوربایددریک بازه زمانی وقانونمندبه سمت پاسخ گویی هدایت شودتانگاه ازبالابه پایین ازفرهنگ مدیریتی کشوررخت بربندد. ✍️۱۴۰۳/۵/۶
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
کدام پزشکیان
این روزها با دو روایت متفاوت یا متضاد از دولت چهاردهم روبرو هستیم، حال باید دید که در عمل یعنی در انتخاب کابینه و نیز اتخاذ سیاستها و تصمیمات راهبردی، کدامیک به واقعیت تبدیل خواهد شد؟
پزشکیان اخیرا (و نه در دوران تبلیغات) نکاتی را درباره #عدالتورزی طرح کرد که بسیاری از سیاستمداران به اصطلاح اصولگرا یا انقلابی هم با این صراحت آنها را مطرح نمیکنند و حتی در ایام تبلیغات هم چنین تصریحی از آنها مشاهده نشد!
اینها مضمون سخنان اخیر رئیس دولت چهاردهم است:
توسعه به این قیمت که عدهای از مردم زیر چرخهای آن له شوند را قبول نداریم
رشد اقتصادی که مردم از آن بهرهای نداشته باشند را نمیخواهیم!
دعوا بر سر نسبت بین #عدالت و #توسعه یک دعوای قدیمی است که از زمان دولت مرحوم هاشمی، کشور درگیر آن بوده است و نگاه اطرافیان دکتر پزشکیان (که با دیدگاه او تعارض دارد) در اغلب دورهها بر کشور حاکم بوده است.
نکتهی مهمی که به شدت مورد غفلت در دهههای اخیر بوده، سهم مردم از رشد اقتصادی بوده است، یعنی حتی در سالهایی که کیکِ اقتصاد، بزرگ شده، تنها سهم سرمایهداران از آن افزایش یافته و سهم عموم مردم رو به کاهش بوده است.
پزشکیان درباره حاکم شدن نظام طبقاتی در حوزه سلامت و آموزش نیز بارها اعلام مخالفت کرده است یعنی او این وضعیت که فقط یک طبقهی ابرسرمایهدار، خدمات ویژه دریافت کنند و فرصتها در اختیار آنها باشد را مخالف آرمانهای انقلاب و عدالت میداند.
اینها رویکردهای بسیار مهمی است که سالها گمشدهی عرصه حکمرانی ما بودهاست (البته نه در سخن بلکه در عمل) هرچند روایت #اطرافیان_پزشکیان با این رویکردها، تطابق چندانی ندارد یعنی بسیاری از اعضای شورای راهبردی و کمیتههای تخصصی، اساسا دیگاههای متضادی با رئیسجمهور منتخب دارند و باید دید که در عمل، #کدام_پزشکیان بر دولت چهاردهم حاکم میشود؟
این نگرانی زمانی پررنگ میشود که پزشکیان در موارد بسیاری، موضوع را به نظر کارشناسان ارجاع داده است، از اختلاف نظر میان کارشناسان که بگذریم، سئوال اینجاست که اختلاف میان نظر اطرافیان و مشاوران دولتِ جدید با رویکردهای رئیسجمهور، به کجا خواهد انجامید؟
در مسائل منطقهای نیز پزشکیان ورود خوبی را در ارتباط با جبهه مقاومت داشت، بویژه پاسخ او به سيدحسن نصرالله (آنهم در شرایط ملتهبی که لبنان در معرض حمله نظامی قرار گرفته) بسیار تعیینکننده بود.
صورتِ ظاهری این تضاد، در رفتن دکتر پزشکیان به هیأتهای مذهبی، خود را نشان داد. بویژه اینکه او به هیأتهایی سرزد که از نگاه برخی نزدیکانش، امثال آنها مصداق #طالبان هستند!
این را هم بگویم، واقعیتِ پزشکیان همین تصویری است که از او میبینیم، اهل نمایش و شوآف بازی نیست، در مجلس نیز همین روحیه را داشت، او در میان طیف سیاسی همراهش، وجوه تمایز قابل توجهی دارد که اگر این وجوه، بر دولت او نیز حاکم شود راهگشا خواهد بود و در غیر اینصورت، دولت چهاردهم، دچار تضاد و چالش خواهد شد.
پزشکیان همچنان بر ایجاد اجماع و #وفاق بر سر مسائل اصلی کشور تأکید دارد بویژه که میداند با این میزان رأی و اختلاف اندک آراء، درصورت تداوم کشمکشهای داخلی، فرصت اخذ تصمیمات بزرگ از دولت گرفته میشود.
او به فکر ترمیم شکافها و دلخوریهای سیاسی است اما برخی اطرافیان، همچنان بر طبل تفرقه میکوبند و بر فعالسازی گسلهای اختلاف برانگیز اصرار میکنند.
کشور به شدت، تشنه عدالت و مردمیسازی واقعی حکمرانی است، تشنهی کم شدن فاصلهها و شکافهای بی اعتمادی است، تشنهی مقابله با الگوهای سرمایهداری است که با توسعهی فقر و محرومیت، تمدنی به ظاهر زیبا را برای ابرسرمایهداران به ارمغان میآورد...
پزشکیان آیا در عرصه انتخاب کابینه و اتخاذ سیاستها، امکان تحقق سخنان خود را خواهد یافت؟ یا نگاه دیگری بر دولت چهاردهم حاکم خواهد شد؟ و یا دولت چهاردهم به آفت اختلافات داخلی (میان این رویکردهای متضاد) مبتلا میشود؟
بروز اختلاف رویکرد درون دولت و به تبع آن درون حاکمیت، میتواند کشور را آبستن التهابات سخت، تلخ و پرهزینهای کند، چالش از درون، زمینه را برای درگیریهای منطقهای فراهم کرده و مسیر حرکتِ دولت را مسدود میکند، همانطور که حاکم شدن دیدگاههای عدالتطلبانه رئیسجمهور منتخب، میتواند راهگشا باشد.
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
⭕️نظر چند فعال سیاسی خصوص معرفی عارف به عنوان معاون اول دولت پزشکیان
رهبر انقلاب امروز اولویتهای سیاست خارجه دولت چهاردهم را تبیین فرمودند و در هیچکدام حتی به آمریکا و غرب اشاره نشده است اما جریان تحریف حتی به کلام فصیح رهبری نیز رحم نمیکنند و سعی دارند مذاکره با غرب را در پاچه ملت کنند.
اما سوال اینجاست که جماعت همیشه طلبکار غربگدا چرا حتی یکبار هم حاضر نیست نتیجه مذاکرات خود به گردن بگیرد؟!
رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane