هدایت شده از اندیشکده حکمرانی منیب
📝 #یادداشت_هفته | الگویی برای رئیس قوه مجریه
🔍 نگاهی به خصوصیّات مثبت رئیسجمهور شهید، «آیتالله سیّدابراهیم رئیسی»، بر اساس بیانات حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای
🔹️حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای رهبرمعظم انقلاب اسلامی، در آخرین دیدار اعضای دولت سیزدهم، برخی از خصوصیّات شهید رئیسی را بیان کردند و فرمودند: «من این موارد را گفتم برای اینکه اینها ثبت بشود به عنوان یک الگو؛ معلوم بشود کسی که رئیس قوّهی مجریهی یک کشور است، میتواند مجموعهی این خصوصیّات عملی و فکری و قلبی و مانند اینها را با همدیگر داشته باشد و دنبال کند ــ میشود، میتواند ــ که ایشان بحمداللّه داشت.» ۱۴۰۳/۴/۱۷
🔹️مردمی بودن
🔹️«یکی از مهمترین خصوصیّات آقای رئیسی مردمی بودن بود. برای همهی ماها، برای دولتها و رؤسای دولتها، برای اعضای دولتها، این باید الگو باشد. ایشان به مردم اعتنا میکرد، برای مردم احترام قائل بود، در بین مردم حضور پیدا میکرد، لمس میکرد حقایق را با حضور در میان مردم، حرفهای آنها را میشنید و نیازهای آنها را محور برنامهریزیهای خودش قرار میداد. ... محور برنامهریزیها و اقدامها و کارها و شاخصهایی که مورد نظر ایشان بود، حلّ مشکلات مردم بود.» ۱۴۰۳/۴/۱۷
🔹️البتّه «مردمی بودن مقولهی گستردهای است و جلوههایی دارد. یک جلوه ... رفتن میان مردم و شنیدن بیواسطه از مردم است؛ این حرکت بسیار خوب و مستحسنی که ... جناب آقای رئیسی انجام دادند که رفتند خوزستان در میان مردم، با مردم، از آنها شنیدند، با آنها حرف زدند.» ۱۴۰۰/۰۶/۰۶
🔹️همچنین یکی از توفیقات ایشان سفرهای استانی بود: «این خیلی حادثهی درخشانی است، حادثهی مهمّی است. اینکه ۳۱ سفر در ۱۱ ماه انجام بگیرد به سرتاسر کشور، نقاط محروم، دورافتاده، صحنههای کمنظیری اتّفاق بیفتد و دیده بشود از همدلی صادقانهی با مردم و نظارت میدانی به مسائل گوناگون مردم، خیلی چیز مهمّی است.» ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
🔹️رعایت تعامل و عزّتمندی در سیاست خارجی
🔹️یک نکتهی برجستهی دیگر ایشان این است که «در سیاست خارجی دو خصوصیّت را ایشان با هم و در کنار هم رعایت میکرد: یکی تعامل، یکی عزّتمداری و عزّتمندی. ایشان اهل تعامل بود. ... به اصل ارتباط، ایشان عقیده داشت. ... اولویّتها را در این زمینه رعایت میکرد؛ مثلاً یکی از اولویّتها همسایگی بود که ایشان به مسئلهی همسایگی اهمّیّت میداد.» ۱۴۰۳/۴/۱۷
🔹️علاوهبراین، ایشان «در مسائل خارجی، از فرصتها به بهترین وجهی استفاده کرد. اینهمه تحرّک خارجی و سفر خارجی آثار ارزشمند و بابرکتی برای کشور داشت، هم برای امروز کشور، هم برای فردای کشور. ایران را در چشم رجال سیاسی دنیا بزرگتر و برجستهتر کرد. انقلاب اسلامی را، ملّت ایران را، در بیانات خود و در اظهارات خارجی خود، درست تعریف کرد و شناساند.» ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
🔹️معتقد به تواناییهای داخلی و دارای اهتمام به طرحهای بزرگ
🔹️خصوصیّت دیگر این بود که «ایشان به تواناییهای داخلی واقعاً اعتقاد داشت. ... یعنی قبول داشت که ما خیلی از مشکلات کشور را یا اکثر مشکلات کشور را یا به یک صورت همهی مشکلات کشور را میتوانیم با تکیهی به ظرفیّتهای داخلی حل کنیم؛ و لذا دنبال این کارها هم بود.» ۱۴۰۳/۴/۱۷ بر همین اساس بود که دولت ایشان «جامعه را از حالت چشمانتظاری و نگاه به بیرون خارج کرد؛ از این حالت که همیشه منتظر باشیم ببینیم دیگران دربارهی ما چه میگویند، چه تصمیم میگیرند، چه کار میخواهند بکنند.» ۱۴۰۱/۰۶/۰۸ یک ویژگی دیگر ایشان «اهتمام به طرحهای بزرگ بود. به طرحهای سنگین اهتمام داشت؛ مثلاً فرض کنید مثل همین انتقال آب از دریا به چند نقطه یا مثلاً در همین مسئلهی آب، انتقال آب از راههای دور به شهرهایی که مدّتها بود در انتظار آب بودند؛ ایشان مسئلهی شُرب اینها و کشاورزی اینها را حل کرد. طرحهای گوناگونی از این قبیل داشت.» ۱۴۰۳/۴/۱۷
🔹️زنده کردن امید و اعتماد در مردم و اهتمام به طرحهای بزرگ
🔹️ویژگی دیگر ایشان «زنده کردن امید و اعتماد در مردم» ۱۴۰۱/۰۶/۰۸ بود. «مجموع عملکرد دولت ــ چه شخص رئیسجمهور محترم، چه مسئولین در بخشهای مختلف ــ به مردم این احساس را داد که دولت وسط میدان است، مشغول کار است، دارد تلاش میکند و برای آنها خدمت میکند، میخواهد خدمترسانی بکند؛ این [کار]، امید مردم را و اعتماد مردم را تا حدود زیادی احیا کرد.» ۱۴۰۱/۰۶/۰۸ ویژگی بعدی شهید رئیسی اهتمام به طرحهای بزرگ بود؛ «که آقای مخبر هم بحق اشاره کردند ــ اهتمام به طرحهای بزرگ بود. به طرحهای سنگین اهتمام داشت.» ۱۴۰۳/۴/۱۷
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی منیب
⭕️جهاد جلیلی و جهش در فرهنگ سیاسی حزب الله
- تاملی در منطق عمل سیاسی سعید جلیلی(بخش دوم)
✍️ دکتر سعید خورشیدی
🔸در واقع جلیلی در انتخابات ۴۰۳، عامل به توصیههای گذشته خودش بوده است. او در مقابل جنگ نرم طولانی مدت چند ساله دشمن مبنی بر کاشت تصویر «ایران در قعر دره»، تلاش کرد استعاره رهبری از موقف کنونی جمهوری اسلامی مبنی بر «در آستانه قله بودن» را در راهبرد تبلیغاتی خود عینی نماید.
🔸جلیلی ضمن بیاعتنایی به توصیه برخی کارشناسان رسانهای که معتقد بودند (فارغ از اینکه واقعیت چیست) گفتمان تبلیغات ریاست جمهوری باید بر نفی و نقد گذشته استوار باشد تا مورد اقبال مردمی قرار گیرد، معتقد بود که گفتمان انتخاباتی باید ریشه در واقعیت و ناظر به حل مسائل امروز باشد. او برای پیروزی در انتخابات، بیش از چهل سال مجاهدت صورت پذیرفته در جمهوری اسلامی (رزمندگان دفاع مقدس، جهاد سازندگی، نهضت سوادآموزی، جهاد دانشگاهی، مدافعان حرم، مدافعان سلامت، ...) و نتایج و برکات پدید آمده ناشی از آنها را نادیده نگرفت، بلکه همگان را به شکر جمعی و عملی این نعمات از طریق بهره گیری از فرصتهای حاصل شده از آنان فراخواند. او با جامعه، از تصویر ایران در آستانه جهش و تعالی سخن گفت و با این ایده خود توانست بیش از سیزده میلیون رای کسب کند.
🔹پرهیز جلیلی از ورود به مشاجرات سخیف شخصی با سایر کاندیداها، صرفا یک وسواس اخلاقی یا پسند شخصی نبود. او نشان داد که مایل است که مردم در انتخابات، جدال اندیشهها و مسلکهای مختلف را مشاهده کنند و از مسیر مقایسه و ارزیابی این افکار، اولا رشد یابند و ثانیا انتخاب درستی داشته باشند.
🔹نگرش تربیتی به سیاست ورزی و انتخابات، باعث می شود که افق عمل سیاسی کاندیدای جبهه انقلاب، کوتاه مدت نباشد، اهل دوپینگ سیاسی نباشد و متوجه این نکته باشد که دوپینگ، بدنه را ضعیف و از درون تهی میکند. او به هوادارانش و بسیجشدگان ذیل خودش به چشم «عدد رای» نگاه نمیکند که توهم کند عنان آنها به دست اوست و او میتواند با هر سنخ ائتلاف و اجماعی، آنان را به سبد رای دیگری «کوچ اجباری» دهد، بلکه او میبایست برای آنها به مثابه عاملیتهای انسانی، اصالت قائل شود.
🔹جلیلی در انتخابات اخیر به درستی چنین کرد. او از یک سو فهمید که تحلیل های ریاضیوار از کنش انسانی رایدهندگان نادرست است و انصراف او به نفع دیگران حتی نتیجه کوتاه مدت حسابگرایانه هم در پی نخواهد داشت.
🔹اما مهمتر از آن، روشن بود انجام چنین ریسک و قماری، عوارض و لطمات بلندمدت به بدنه اجتماعی جبهه انقلاب اسلامی خواهد زد. این انصراف به هسته مقاوم جبهه انقلاب، پیام ناممکن بودن کنشگری مستقل از جناحهای سیاسی خواهد داد و به آنان این حس را منتقل خواهد کرد که انقلابیون پیادهنظام جناح اصولگرایند و انتخاب و فعالیت ما، اثری ندارد و این حسابگریهای پشت پرده است که سرنوشت کاندیداها را مشخص میکند. تسری چنین نگاهی به فعالان سیاسی جبهه انقلاب، دعوت از آنان به کنشگری در بزنگاههای سیاسی آتی را مختل میکرد و عملا باعث ریزش جدی در کنشگری این بدنه اجتماعی میشد.
🔹چنین تحلیل و نگرش مبنایی، سعید جلیلی را برآن داشت که در مقابل فشار سهمگین و بی ضابطه سیاسیون اصولگرا مقاومت کند و آینده سیاسی حزب الله را تضمین نماید.
🔹امروز بخشی از انرژی تخریب جلیلی، حاصل هراس جریانهای سیاسی از جان گرفتن و تداوم این سنخ سیاستورزی مستقل و مردمی در جامعه ایران است. آنان از جوانان مومن انقلابیای می هراسند که در کارگاه بزرگ تربیت سیاسی انتخابات ۴۰۳، از یک سو شیرینی عاملیت سیاسی مستقل از لابیهای سیاسی را چشیده و از سوی دیگر فعالیتهای تبیینیاش در گفتگو با تودههای مردم نه تنها موجبات همراهی بیش از سیزده میلیون نفر از جامعه را فراهم ساخته، که تقدیر و لبخند رضایت رهبر انقلاب اسلامی را نیز در پی داشته است.
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی منیب
📰«روزنامههای اموی»
و اگر حقیقت را بخواهی، هنوز
ظهر عاشورا به شب نرسیده است...
🔻 مطالبه گری آگاهانه
@hamian_mardomi_dr_said_jalili
9.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ صحبتهای یکی از مدیران ستاد آقای پزشکیان:
🔹آقای پزشکیان مبادا در حلقه فسیل های همیشه مدیر گرفتار بشید.
🔹 آقای پزشکیان حرفی که تا دیروز مخالفین شما می زدند؛ الان ما میزنیم: نکنه دولت سوم روحانی را تشکیل بدی!
🔹 آقای رئیس جمهور نکنه تو هم به بلای همون دولت های قبلی که بهشون دل بسته بودیم گرفتار بشید!
✍دکتر پزشکیان باید قدر این دوستان دلسوز که علیرغم اختلافات سلیقه ای با دوستان جریان انقلابی، اما دلسوز نظام و انقلاب هستن رو بیشتر بدونه!
خوشبختانه این طیف از حامیان پزشکیان خیلی زود متوجه شکل گیری جریان انحرافی در اطراف پزشکیان شدند و با تذکر مشفقانه سعی در هدایت صحیح دارند.
این تذکرات بسیار ارزشمند هست و امیدواریم ادامه داشته باشه.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
⚫️ پاسخی به شبهه باقی گذاشتن بدهی توسط دولت سیزدهم
◾️ دولت سیزدهم اوراق کمتری منتشر کرد و بدهیهای بیشتری را پرداخت کرد…
◾️همانطور که توضیح داده شده اگر بخواهیم نسبت اوراق منتشر شده در دولت سیزدهم به تولید ناخالص داخلی را بررسی کنیم، کاملاً مشخص است که این عدد برای سال ۱۳۹۹، ۵% بوده و در سال های ۱۴۰۰ به بعد دوباره به محدود ۲۵% برگشته است.
◾️ این یعنی کاهش واقعی اوراق مالی چاپ شده در دولت سیزدهم. همچنین یکی از راههای بررسی مقدار واقعی اوراق مالی چاپ شده، بررسی سهم آن در درآمدهای بودجه است.
◾️ همانطور که در نمودار پایینی مشخص است، نسبت اوراق مالی منتشر شده به کل منابع بودجه عمومی کشور در سال ۱۳۹۹ به ۳۲% جهش پیدا کرده و از سال ۱۴۰۰ به بعد مجدداً کاهشی شده و به کانال ۱۰% برگشته است.
✔️ بنابراین اینکه دولت سیزدهم اوراق بیشتری چاپ کرده و بدهی بالاتری برجای گذاشته یک دروغ مُزَوِّرانه است!
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
⚫️تشدید فشارها بر بایدن، اوباما معجزه می کند؟
◾️کمپین انتخاب مجدد جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ ژوئیه (۲۰ تیر ۱۴۰۳) با چالشهای جدیدی روبرو شد، در شرایطی که چهرههای بانفوذ حزب دموکرات نسبت به توانایی او برای پیروزی در برابر ترامپ، رئیسجمهور سابق ابراز نگرانی کردند.
◾️این مسئله بویژه در جریان نشست سران ناتو در واشنگتن تشدید شد، زمانی که اشتباهات و لغزشهای ذهنی و کلامی بایدن تردیدها نسبت به توانایی وی برای شرکت در رقابتی سخت و دشوار با رقیب جمهوری خواه را افزایش داد.
◾️روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که کمپین بایدن در حال ارزیابی رویارویی احتمالی هریس و ترامپ در یک نظرسنجی برای رأیدهندگان است.
◾️همزمان سایت آمریکایی آکسیوس نیز خبر داد که دموکراتهای ارشد دولتهای اوباما و کلینتون در حال برگزاری نظرسنجیهای علنی برای تحت فشار قرار دادن جو بایدن هستند و شبانهروز برای کنارهگیری بایدن از رقابتهای انتخاباتی برنامهریزی میکنند.
◾️دموکراتها به شدت از درگیریهای درون حزبی مایوس شدهاند و به دنبال پایان آن هستند تا بتوانند دوباره تمرکز خود را بر شکست ترامپ بگذارند. آنها از باراک اوباما و نانسی پلوسی خواستهاند تا برای رسیدن به این هدف پا به میدان گذاشته و بایدن را متقاعد به کناره گیری کنند.
◾️تشدید این درخواست ها، اما در شرایطی است که تصمیم اوباما برای عدم اظهار نظر طی دو هفته گذشته یعنی از زمان مناظره بایدن و ترامپ، باعث شده که تعدادی از چهرههای شاخص دموکرات احساس کنند که وی بنا دارد رویکرد همیشگی پس از دوران ریاست جمهوری خود را که عمدتا بر شنیدن و نه موضعگیری صریح استوار است، ادامه دهد.
✔️مشکل تنها بی میلی اوباما نیست، بلکه عزم بایدن برای ماندن و مهمتر از آن طرح ادعای شکست دادن ترامپ است. بویژه که خانواده و اطرافیان او توصیه کرده اند که به هیچ وجه کناره گیری نکند.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️افشاگری دردناک دکتر مهدی غضنفری (وزیر اسبق صمت)
◾️سال ۹۲ به دیدار روحانی رفتم و گزارشی از موجودی انبار کالاهای اساسی دادم که اوضاع خوبه و به تعداد کافی جنس هست. حسن روحانی هم تشکر کرد. اما چند ماه بعد در یک سخنرانی گفت انبارهای خالی تحویل گرفته تا به جامعه بگه به مذاکره نیاز داریم!"
✔️عمدا ناله و کم کاری میکردند تا به مردم اینطور القا شود که فقط با مذاکره مشکلات حل میشود !!
❌ پ.ن: هشیار باشیم برای تکرار این سناریو در دولت چهاردهم.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️انتقال زغال سنگ روسیه به هند در کمتر از ۵ روز در مسیر ایران نشان داد که فرق می کند چه کسی رئیس جمهور باشد
👤 #میعاد_صالحی، مدیرعامل راه آهن
◾️ برای اولین بار در تاریخ ایران ۷۹ واگن در خرداد و ۶۰ واگن در تیر ماه زغال سنگ روسیه را ترانزیت کردیم.
✔️انتقال زغال سنگ روسیه به هند ۵۰ روز طول می کشید ولی از مسیر ایران کمتر از ۵ روز شد.
🔻رصد اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی
@entekhabe_agahane