کمتر از نیم درصد واردات سه کشور کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه مربوط به ایران است!
✓ در حوزه کالاهای غیرنفتی روابط کشورمان با این سه کشور حجم پایینی داشته است، بهطوریکه طی سال گذشته ایران به کوبا و نیکاراگوئه هیچ صادراتی نداشته و فقط ونزوئلا مقصد کالاهای غیرنفتی کشورمان بوده است.
✓ طبق آمارهای گمرکی، طی سال ۲۰۲۲ درحالی حجم واردات سه کشور مذکور بیش از ۲۹ میلیارد دلار بوده که حجم صادرات ایران به ونزوئلا ۱۱۸ میلیون دلار و به دو کشور دیگر صفر بوده است. به عبارتی، از واردات ۲۹ میلیارد دلاری این سه کشور، سهم ایران ۴/. درصد (کمتر از نیم درصد) بوده است.
✓ حجم مبادلات تجاری میان دو کشور از ۳ میلیارد دلار (دوجانبۀ نفتی) در حال حاضر به ۱۰ میلیارد و سپس در نهایت به ۲۰ میلیارد دلار در سال قابل افزایش است.
✓ دولت برای احیای همین ظرفیتها به آمریکای لاتین سفر کرده است.
@eqtesad_ir
6.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنان جالب دکتر متوسلی، استاد تمام دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه تهران، درمورد تلاشهای مکتب نیاوران و راه مقابله با آن.
@eqtesad_ir
با پیگیری وزارت اقتصاد برای شفافیت صورتهای مالی شرکتهای دولتی، در نهایت این موضوع تبدیل به حکمی قانونی شد. (در جزء یک بند «م» تبصرۀ ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور)
✓ برای اولین بار صورتهای مالی بیش از ۳۰۰ شرکت دولتی برای دسترسی عموم، بر روی سامانۀ کدال قرار گرفت.
✓احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نوشت: در تصمیمی کمسابقه، صورت مالی ۱۳۹۹ یک شرکت دولتی در مجمع سالانه مردود اعلام شد تا مدیران شرکتهای دولتی بدانند در اجرای قوانین مالی، بدون تعارف و ملاحظات سیاسی و ارتباطی، اقدام خواهیم کرد.
@eqtesad_ir
هو الحق
آقای سعید لیلاز گفتهاند که اگر نقدینگی امروز ایران را از وسط نصف کنیم، نصف آن از پایان دورۀ ناصرالدین شاه تا پایان دولت روحانی ایجاد شده و نیمۀ دیگر در زمان دولت رئیسی!
عبدالناصر همتی هم مشابه همین سخن را ماها پیش گفته بود.
اما مغلطۀ این سخن کجاست؟
✓ میزان (حجم) نقدینگی با نرخ رشد آن ارتباط مستقیم دارد. اگر نرخ رشد نقدینگی سالانه ۲۵ درصد باشد، بعد از سه سال حجم نقدینگی کشور تقریباً دوبرابر (۱.۹۵۳) میشود.
✓ به صورت میانگین نرخ رشد در دولت های مختلف بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بوده است. این رقم در پایان دولت روحانی به بالای ۴۰ درصد هم رسید! (در ۸ سال دولت روحانی اندازۀ نقدینگی ۷.۶ برابر شد و در ۸ سال پایانی حکومت پهلوی ۹.۴ برابر!)
✓ در دولت رئیسی این نرخ رشد کاهش یافته و به ۳۰ درصد نزدیک میشود.
این مغالطه از دو اقتصاددان را به حساب جهل بگذاریم؟!
@eqtesad_ir
125674.pdf
5.58M
این گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه است.
صفحۀ ۲۴۸ و ۲۴۹ (درج شده زیر صفحه ۲۲۰ و ۲۲۱) و کلاً «فصل دو - بخش هفتم» را بخوانید!
@eqtesad_ir
در آمریکای لاتین چه اتفاقی افتاد؟
✓ وزیر بهداشت در این سفر همراه رییسجمهور بود و در نیکاراگوئه قرار شد واکسن و دارو در مقیاس انبوه به آنجا صادر شود. (منبع)
✓ در ونزوئلا توافق شد که طی ۵ سال ۲۰۰ هزار خودروی سواری ساخته شود و قرار شد بعد از ۹ سال کارخانۀ خودروسازی ونیراتو با مدیریت طرف ایرانی برای ساخت ۳۰هزار دستگاه در سه شیفت احیا شود. (سال ۸۵ تأسیس شده بود و از ۹۴ غیرفعال بود) (منبع)
✓ وزیر نفت هم کمی قبل از سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین سفر کرده بود. حجم مبادلات در این زمینه به ۴ میلیارد دلار در طول ۲۰ ماه گذشته رسیده است.(منبع) بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه برای احیا پالایشگاهها به ونزوئلا صادر کردهایم. (منبع)
✓ در ونزوئلا یک نمایشگاه بزرگ از دستاوردهای دانش بنیان برگزار کردیم. بیش از شصت شرکت دانش بنیان در این نمایشگاه حضور داشتند. حدود ۹۰ میلیون دلار قرارداد بستیم. (منبع)
✓ صادرات ایران به ونزوئلا از صفر به بیش از ۳.۵ میلیارد دلار رسید. (منبع)
@eqtesad_ir
هدایت شده از | رسانه هنری نفحات |
1.jpg
4.67M
⭕️ بهار پیشرفت و معنویت و حرکت و قدرت
مهمترین اتفاقات خوب فصل بهار سال ۱۴۰۲
✅ فایل قابل چاپ
@nafahat_graphic
رویترز (۱۶ ژانویه ۲۰۲۳): صادرات نفتی ایران علیرغم اینکه در زمینۀ هستهای توافقی صورت نگرفته است، به بیشترین حد خود رسیده است و با وجود تحریمهای ایالات متحده، سال ۲۰۲۳ را با قدرت شروع میکند.
رویترز (۱۶ ژوئن ۲۰۲۳): صادرات نفت خام و تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳، با وجود تحریمهای آمریکا به بالاترین حد خود رسیده است و زمانی که تولیدکنندگان دیگر تولید را محدود میکنند، به عرضۀ جهانی میافزاید!
@eqtesad_ir
36.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند دقیقه صحبتهای علینقی مشایخی درمورد روند شکلگیری دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه شریف در سال ۱۳۹۶ در یک کنفرانس خارجی.
تکملۀ خیلی خوبی برای اون مقاله است که قبلاً اینجا گذاشتم. (جستوجو کنید «نیاوران»)
@eqtesad_ir
مطالب مختصر و مفید اقتصادی
با پیگیری وزارت اقتصاد برای شفافیت صورتهای مالی شرکتهای دولتی، در نهایت این موضوع تبدیل به حکمی قا
قبلاً از پیگیری وزارت اقتصاد و آقای خاندوزی برای شفافیت، مخصوصاً شفافیت شرکتهای دولتی گفته بودم.
حالا این رو هم ببینید. 👇