✡️ محوریت جادوگر در ارباب حلقهها
1️⃣ #جی_آر_آر_تالکین با تخصّص در ادبیات غربی، فولکلورهای اروپایی و شناخت کافی از مسیحیت، اثری را خلق کرده که میتواند موضوع پایاننامههای متعددی باشد.
2️⃣ اگر بپذیریم نیّت تالکین از نگارش کتاب، ترویج الگوهای صلیبی بوده است، باید گفت علیرغم زحمات زیاد، به خبطی بسیار مهم دچار شده و مؤلفههای زیادی از اساطیر مشرکانهٔ اروپایی در کتاب و به تبع، در فیلم دیده میشود.
3️⃣ نتیجهٔ کتابهای تالکین، ارائهٔ شخصیت و فضائل اخلاقی #منجی_مسیحی، در یک جهان غربی با قهرمانان چشمرنگی، در قامت عدهای غیرمسیحی است!
4️⃣ جذابترین قهرمان تالکین یک #جادوگر است؛ جادوگری که شبیه به #اودین، خدای خدایان نورس بوده و با عصای خود کارهای خارقالعاده انجام میدهد.
5️⃣ #گندالف دیالوگهایی اخلاقی دارد، امیدبخشی وی نسبت به جهانهای پس از مرگ ارزشمند است و مبعوثشدن وی از طرف یک قدرت ماورائی و بازگشت وی به سرزمین میانه، مؤلفههای دینگرا و توحیدی است.
6️⃣ اما باید دقت کرد که یک جادوگر تمام این سخنان را گفته و هدایتها را بهعهده دارد. علیرغم ممانعت شدید مسیحیت نسبت به #جادوگری، جای تعجب است که چرا تالکین چنین شخصیتی را به یک جادوگر داده است.
7️⃣ در مجموع، نتیجهٔ #ارباب_حلقهها، نه ساختن یک جهان مسیحی، بلکه ساختن جهانی مخلوط از عناصر مسیحی و اسطورهای در اثری مسیحی-نئوپاگان است.
8️⃣ جهانی که موجودات عجیب و غریب اسطورهای با انسانها علیه شیاطین متحد شده، هدف رسیدن به پادشاهی دنیوی است و جادوگر، مهمترین نقشِ #هدایت را بر عهده دارد.
9️⃣ #ارباب_حلقهها نگاهی التقاطی داشته و بهجای آنکه مبلّغ مسیحیت باشد، مبلّغ فرقههای کفرکیش جدید شده است. به همین علت است که محققین #نئوپاگانیسم بهدنبال مصادره و استفاده از اثر تالکین به نفع گسترش گفتمان خود هستند.
@erfanhay_nozohor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در مثبت اندیشی تمرکز بر تصورات ذهنی است نه برنامه ریزی و فعالیت بیرونی
یعنی فقط فرکانسی که به کائنات ارسال میشه مهم است
فعالیت و تلاش بیرونی نقشی بر موفقیت شما ندارد
@erfanhay_nozohor
12.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ یک #ملاقات_شگفت_انگیز !!
ویژه ماه مبارک رمضان...
| جلسه ۴
▫️بزرگ شدن در دنیا به بزرگ شدن روح و حقیقت ماست!
▫️روح ما مثل یک طفل است و باید حساب شده آن را پرورش دهیم
▫️ممکن است سن بالارفته باشد اما روح رشد نکرده باشد.
▫️بزرگ شدن روح به نحوه تفکر، نوع رفتار و زندگی و بهره گیری از تجربه هاست
▫️از فرمول هایی استفاده کنیم که مردهای بزرگ به ما آموختند
▫️اگر فقط به دنبال منفعت مادی هستیم بدانیم هنوز بزرگ نشدیم
🎙 حجت الاسلام میثم قاسمی
💠 شب های ماه مبارک رمضان
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
@erfanhay_nozohor
16.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کی_پاپها
علاوه بر ترویج #خودکشی، تجاوز، #همجنسگرایی و ..
باعث ایجاد
🔹 #سندروم عمل جراحی پلاستیک
🔹 #سندروم_پرستش_سلبریتی ( نوعی اعتیاد است که فرد به جزئیات زندگی افراد مشهور بیش از حد توجه میکند.)
و...
میشوند.
@erfanhay_nozohor
💎 امیرالمومنین (ع): «اَلجَلسةُ فیالجامعِ خَیرٌلی مِنَ الجَلسةِ فیالجَنّةِ، لأَنَّ الجنَّةَ فیها رِضی نَفسی وَ الجامِعُ فیهِ رِضی ربّی»
«جلوس من در مسجد از سکونت در بهشت برایم بهتر است، زیرا اقامت من در بهشت موجب خوشنودی من است، اما بودن من در مسجد موجب رضا و خوشنودی خداست»
📚 وسائلالشيعه، ج٣، ص۴٨٢
📚 @erfanhay_nozohor
🔺مبانی آئین هندوئیسم
♦️ دربارهی هندوئیسم شاید پیدا کردن یک مبنای اصلی که بتوان انواع گرایشهای فرعی این آئین را در آن تحلیل کرد دشوار باشد.
🔷 اما از نگاه پژوهشگرانی که در زمینهی دین و عرفان هندویی تحقیق نسبتاً خوبی نمودهاند میتوان این مبانی را چنین توصیف کرد. مثلاً میشل مالرب مینویسد: «نزدیک شدن به دین هندویی بسیار گمراه کننده است».
🔶 در نخستین ورود، خدایان فراوان میبینیم با شکلهای عجیب و غریب که روشن نیست به چه کار میآیند و در اسطورههای بیپایان در هم میآمیزند...».
🔷 آنگاه مالرب در زمینه مبانی نظری هندوئیسم مینویسد: «مانند بیشتر دینها، افکار دین هندو از جهان هستی به پیروی از تراز فرهیختگی پیروان آن گونهگون است... در دین هندو آنچه بنیادی است چیز دیگری است.
🔶 تنها این را بگوییم که بنابر متون کهن مرکز کیهان یک کوه است، کوه مرو و سه جهان وجود دارد: زمین، آسمان و یک فضای میانگین بین زمین و آسمان.
🔷 نکتهی مهمتر این است که هندویسم کیهان را به آن معنا که مسیحیت و اسلام باور دارند، آفریده نمیشناسد. به واجبالوجودی باور دارد که چون یک ذات مطلق که در زمان و مکان نمیگنجد، از دایرهی احساس بیرون است و نام او «برهما» است. کیهان برآمده از اوست همچو هوا که از دم برآوردن در فضا میپراکند.
🔶 با این همه براهما که در زمان و مکان نمیگنجد و از دایرهی احساس بیرون است دو، تن در ایزد دیگر در میآید که مردم به آنها دسترسی دارند.
🔷 یکی از این دو «شیوا» نام دارد که خدایی است پر جنبوجوش که چون زندگی ما پیدرپی میسازد و ویران میکند.
🔶 نام ایزد دوم «ویشنو» است. او بر خلاف ایزد نخست ایستا است. از جا نمیجنبد و سامان جهان را نگهدارنده است».[1]
🔷 در کتاب هندوئیسم آمده است: «در اساطیر بعدی هندو سه خدا: براهما، ویشنو و شیوا با هم نشاندهندهی سه جلوهی برتریناند. براهما آفریننده و ویشنو نگهدارنده و شیوا ویران کنندهی جهاناند.
🔶 ما این سه فعالیت را در دور و بر خود میبینیم و تصور میشود که این سه خدا نشان دهندهی «برترین» در این نقشهای متفاوت باشند. از این سه خدا، شاید پرستش برهما کهنتر باشد».[2]
🔷 همچنین در کتاب ادیان جهان باستان آمده است، نخست باید از مفهوم «برهمن» یا مطلق متافیزیک نام برد. همه چیز از برهمن سرچشمه میگیرد و همهچیز به او باز میگردد.
🔶 برهمن فینفسه ناشناخته و ناشناختنی است. اما انسان میتواند او را در شکل chit ,sat , anahda تجربه کند یعنی به صورت منشاء و تجسم واقعیت و سعادت.
🔷 دومین مورد مفهوم «آتمان» روح یا نفس است. معنای این مفهوم در اعتقاد هندوها در این حقیقت نهفته است که نفس واقعی همه آدمیان با برهمن یکی است و هنگامی که این تطابق و وحدت تحقق یابد جستجو برای رستگاری به پایان میرسد. اما روح فردی که هنوز وحدت خود را با برهمن درنیافته است، تحت عنوان «جیوآتمان» مورد بحث قرار میگیرد.
🔶 مرحله حیاتی در فرآیند کسب آگاهی از وحدت، «موکشا» نامیده میشود که به معنای رهایی و نجات است.
🔷 مفهوم اصلی این فرآیند آزاد ساختن نفس از بند خواهشهایی است که نفس را به نیازهای تن مقید میسازد و این خود راه تحقق وحدت با برهمن است .
🔶 اما آدمی در طی زندگی خویش تنها در موارد معدودی موفق به تزکیهی کامل نفس میشود و در نتیجه فقط شماری ناچیز از آدمیان میتوانند به حصول موکشا بیش از مرگ جسمی که خانه روح آنان است امیدوار باشند.
🔷 اما روح باقی است و به هستی خود در اشکال جدید ادامه میدهد و این حرکت تا زمان رسیدن به تزکیه کامل قطع نمیگردد.
🔶 در واقع روح پیش از این در اشکال بیشماری تولد و مرگ را تجربه کرده است.
🔷 این نتایج پیوسته یا این اقیانوس تولد و مرگ تا زمانی که نشانی از خواهشهای نفسانی کور باقی مانده است ادامه خواهد یافت.
♦️ هندویان این سیر پیوسته تولد و مرگ را «سامسارا» مینامند.[3]
🔻 پینوشت:
[1] . میشل مالرب، انسان و ادیان، ترجمه مهران توکلی، تهران: نشر نی، ۱۳۹۰، ص ۱۵۰، ۱۴۹.
[2] . ک.م.سن، هندوئیسم، ترجمه: ع. پاشایی، تهران:نشر فکر روز، ۱۳۷۵، ص ۷۵.
[3] . اسماعیل منصوری لاریجانی، عرفان اسلامی، تهران: نشر بینالملل، ۱۳۸۸، ص ۲۷۹.
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
@erfanhay_nozohor
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مردم همچنان دنبال معنویت هستند و یک عده از همین حس درونی سوء استفاده میکنند و با چنبن همایش هایی دنبال کاسبی هستند.
🔺انسانها دنبال آرامشند ولی نمیدانند تنها راه رسیدن به آرامش حقیقی ، خودشناسی از طریق معارف اسلامی است نه چنین روش هایی.
📌این تلنگری به حوزه های علمیه و روحانیون است تا بدانیم مردم آمادگی دارند ولی ما باید در روش های خودمان تجدید نظر کنیم تا بتوانیم با انسان معاصر که ویژگی هایش با انسان گذشته متفاوت است، ارتباط بگیریم.
🔘روش های قدیمی در دنیای مدرن محکوم به شکست است و اگر ما بیدار نشویم ، این افراد کار خودشان را میکنند و به مردم، معنویت تقلبی ارائه میکنند و آسیب این معنویت تقلبی از بی دینی بدتر است.
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
@erfanhay_nozohor
6.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆👆👆👆
کلیپی از رسوایی اخلاقی #محمدبابایی
سرکرده فرقه ابرآگاهی و فرقه وناکی
@erfanhay_nozohor