♦️تفاوت سبک تربیتی آیت الله انصاری همدانی و علامه طباطبایی
👤حاج اقای تحریری :
🔹مرحوم آیت الله انصاری همدانی در مسائل توحیدی جذبههای قوی داشتند.
🔸سبک مرحوم علامه طباطبایی سبک تربیتی بود و شاگردان را به صورت تدریجی سیر میدادند اما سبک مرحوم آیت الله انصاری همدانی، سبک تربیتی نبود بلکه سبکِ حالی بود که وقتی شخص با ایشان برخورد میکردند آن تأثیرات حالی و معنوی را از ایشان میگرفت و اگر کسی میخواست حرکتی داشته باشد باید خودش به صورت منظم ارتباط با وظایف دینی میداشت تا آن تأثیرات حالی در وجودش بماند.
@erfanvaakhlagh
✍🏻..امام صادق علیه السلام فرمود: اگر حسن بصری [و یا شخص دیگری] شرق و غرب عالم را بپیماید و بخواهد دست به حقیقتی پیدا کند به جز از در خانهٔ ما که شهسواران میدان حقیقتیم از جای دیگری بهره مند نخواهد شد. و ما چنانچه مکرر گفته ایم عارف را کسی می دانیم که نخست معرفت به ائمهٔ اثنی عشر داشته و خود را گدای در خانهٔ آنها بداند ، سپس هرچه بگوید مستند بدانها باشد.
👤عارف ربانی حاج شیخ محمد باقر ساعدی خراسانی طاب ثراه
📖شرح مخمس از سروده های حیدر آقا تهرانی (معجزه)
برگرفته از اسرار توحید
@erfanvaakhlagh
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹اگر چهل سال است نماز میخوانی ولی درجا میزنی و در معنویات ترقی و رشد نمی کنی با خودت خلوت کن!
🎙استاد فاطمی نیا
@erfanvaakhlagh
🔹به یک التفات باطن شیخ کامل مکمل ، تصفیه ی باطن چندان حاصل آید که به ریاضات کثیره حاصل نیاید.چنانکه عارف رومی گوید:
🌿آنکه به تبریز دید یک نظرش شمس دین
🌿طعنه زند بر دهه،سخره کند بر چله
📚رساله انسیه(در آداب سیر و سلوک)،ص۱۴۴
برگرفته از جامع الاسرار
@erfanvaakhlagh
🔹مرزِ باریک ، بین گره گشایی از کار خلق الله و آلت دست دیگران شدن
🔸لزومِ داشتن برنامه برای زندگی و هوشیاری و بهره بردن از مشاوره ، قبل از انجام کارها
👤حاج آقای میرباقری :
مرحوم شیخ علی صفایی میگفت تو اگر برای خودت برنامه نداشته باشی، همه، برای تو برنامه دارند. یککسی، ساختمانش پنجره ندارد! یکی دَر ندارد! یکی فرش ندارد! و... . و تو را فرش و پنجره و دَر و دیوارِ ساختمانِ خودشان میکنند!
دقّت کنید و مشاوره بگیرید که در کجا بایستید و در چه مقیاسی عمل کنید.
@erfanvaakhlagh
🔹تهذيب نفس از دو راه عقل و محبت :
اهل عرفان و سير و سلوك (براي اصلاح اخلاق و تهذيب نفس) به جاي پويش راه عقل و استدلال، راه محبت و ارادت را پيشنهاد مي كنند. مي گويند:
كاملي را پيدا كن و رشته محبت و ارادت او را به گردن دل بياويز كه از راه عقل و استدلال، هم بي خطرتر است و هم سريعتر. در مقام مقايسه، اين دو وسيله مانند وسايل دستي قديم و وسايل ماشيني مي باشند، تأثير نيروي محبت و ارادت در زايل كردن رذائل اخلاقي از دل، از قبيل تأثير مواد شيميايي بر روي فلزات است؛ مثلاً: يك كليشه ساز با تيزاب اطراف حروف را از بين مي برد، نه با ناخن و يا سر چاقو و يا چيزي از اين قبيل اما تأثير نيروي عقل در اصلاح مفاسد اخلاقى، مانند كار كسي است كه بخواهد ذرات آهن را از خاك با دست جدا كند، چقدر رنج و زحمت دارد اگر يك آهن رباي قوي در دست داشته باشد، ممكن است با يك گردش همه آنها را جدا كند؛ نيروي ارادت و محبت مانند آهن ربا صفات رذيله را جمع مي كند و دور مي ريزد. به عقيده اهل عرفان، محبت و ارادت پاكان و كُمّلين همچون دستگاه خودكارى، خود به خود رذائل را جمع مي كند و بيرون مي ريزد. حالت مجذوبيت اگر به جا بيفتد از بهترين احوال است، و اين است كه تصفيه گر و نبوغ بخش است.
📚ﻛﺘﺎﺏ ﺗﻤﺜﻴﻼﺕ ، شهید ﻣﻂﻬﺮﻱ
@erfanvaakhlagh
🔹تشتت ، پرسه زدن و پیش همه رفتن ، از موانع اصلی رشد در مسائل معنوی
انسان در سلوك نبايد پرسهزن و هرجايي باشد، بلكه بايد یکجا سر بسپارد. در سلوكِ سالك الي الله، در هر زمان، تنها یک محور بايد وجود داشته باشد.
اگر سالك همزمان تحت تربيت چند مربّی باشد، گرچه ممکن است همگي آنها اشخاص برجسته و بزرگی باشند، امّا سالك به ثمر نمیرسد؛ زيرا هر کدام از آنها روشی خاصّ خود دارد و تداخل روشها چه بسا مشكلاتي به بار آورد.
مثل بیماری که همزمان پیش چند پزشک متخصّص ميرود. گرچه آنها همگي متخصّصاند؛ ولی هر کدام روش خاصّی برای درمان بیماران دارد. وقتی بيمار همزمان پیش چند پزشک برود و همزمان به دستورالعملهای درمانی آنها عمل کند، نه تنها بیماری او برطرف نمیشود، بلكه ممكن است مواد شيميايي كه از تركيب شدن داروهای مختلف که همزمان مصرف ميكند به وجود ميآيند، تأثیرات مخرّبی بر جسم او بگذارند. از این رو، وقتی فرد درمان را نزد یک پزشک آغاز کرد، باید تنها دستورات همان پزشك را انجام دهد؛ مگر اینکه داروهاي او را قطع کند و دیگر پیش او نرود. در اين صورت ميتواند نزد پزشک دیگری برود و دستورات آن پزشك را اجرا كند.
در سیر و سلوك نيز انسان نباید در هر زمان، بیشتر از یک محور داشته باشد. اگر هم به دیگر عارفان مراجعه میكند، بايد صرفاً در اين حد باشد که آنها انسانهایي مؤمن و دوستداشتنی و والا هستند كه ميتوان از مجالست و محضر و مواعظ آنها بهره گرفت، نه اینکه آنها محور سیر و حرکت عرفانی و معنوی او قرار گیرند.
✍️ مهندس مهدی طیب
@erfanvaakhlagh
🔹نکته ای مهم در مورد کسانی که می خواهند دیگران به جای انها راه بروند و در بیرون از خودشان دنبال راه نجات هستند...
نکته مهمی که در سلوک عرفانی باید بدان توجه داشت این است که تنها خود سالک می تواند در اصلاح و تهذیب و تعالی خویش موثر باشد، لذا در نیل به کمال ،خود باید کار خویش را انجام دهد .سالک باید مسئولیت خود را در طی طریق کمال بپذیرد و در صدد نباشد آن را به دوش دیگری بیندازد .این مسئولیتی است که خداوند بر عهده ی انسان قرار داده است و لذا نباید در پی این بود که آن را به عهده ی خدا یا انبیاء و اولیاء گذارد و از زیر آن شانه خالی کرد.همچنین نباید چشم به فلان قطب و مرشد دوخت تا او کاری برای انسان بکند.
چنانکه پیامبر اکرم ص به دختر بزرگوار و محبوب خود فاطمه ع فرمود:ای فاطمه ! خودت کار کن که من از جانب خدا مالک هیچ چیز نیستم.( مجلسی بحار الانوار ج 22 )
✍️ مهندس مهدی طیب
@erfanvaakhlagh
📸آیا فقط شرکت در جلسات اخلاقی کافی است؟
@erfanvaakhlagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹خودت طبیب خودت باش!
🎥شیخ علی فروغی :
انسان یک جوری است که خودش ، طبیب خودش است. اگر خودت در عالم اخلاق ، عالم معنویت اراده نکنی که خودت ، خودت را طبابت کنی ، از پیامبر ص هم کاری ساخته نیست! یادت باشد ، از هیچ کسی کاری ساخته نیست.
اول باید خودت اراده کنی که خودت را طبابت کنی ، اگر خودت نخواهی ، این شدنی نیست. خودت باید ان میل را برگردانی سمت خداوند متعال...
خودت را رها کردی ، خودت برای خودت طبیب نشدی ، به همین جهت زمینه ی طبابت دیگران هم برایت پیدا نمی شود...
@erfanvaakhlagh