🌷موضوع: شناخت دقیق جامعه اسرائیل و نقش جامعه موزاییکی اسراییل در شکست های مکرر
ساده و روان و کمی طولانی
اسرائیل متشکل از مهاجران اسکان یافته ای از کشورهای مختلف با فرهنگ هایی متفاوت هست که شکاف ها و اختلافات اجتماعی، سیاسی و ساختاری بزرگی بینشون وجود داره!
افرادی با ارزش ها و عقیده های مختلف، در یک سرزمین دور هم جمع شدن که هیچ حس هم وطن بودن نسبت به هم ندارن!
مثال میزنم: شما وقتی در کشور بیگانه یک ایرانی می بینید یک حس نزدیکی، اعتماد، هم وطن بودن ، برادری، بهتون دست میده. اما هرگز این حس رو نسبت به یک نفر غیر ایرانی ندارید.
مردم اسرائیل هم همیشه احساسشون نسبت به هم ، مثل یک غیر هم وطن و کاملا بیگانه از هم هست.
نه خاطرات مشترک ، نه شرایط مشترک ، نه فرهنگ مشترک و نه تاریخی مشترکی!
در اسرائیل میان یهودیان متدین و یهودیان سکولار هم ، باز شکاف عمیقی وجود داره که اولی ها فقط جمعیت دارند و دومی ها صرفا قدرت سیاسی!
اختلاف میان این دو دسته به حدی بالاست، که سکولارها، مذهبی ها رو به الفاظی با اسم حشرات، و حیوانات خطاب می کنن.
شکاف بین یهودیان اشکنازی ها و سفاردی ها هم ، خودش داستان دیگه ایه!
اشکنازی ها یهودیان اهل اروپا و آمریکا و اصطلاحا یهودیان غربی هستن که خودشون رو موسس اسرائیل میدونن و سفاردی ها هم یهودیان اهل آسیا و آفریقا بویژه کشورهای عربی که اصطلاحا یهودیان شرقی گفته میشن که بعد از تشکیل اسرائیل به اونجا مهاجرت کردن که شهروندان درجه دو محسوب میشن!
اشکنازی ها عملا فرهنگ خودشون رو بر یهودیان شرقی تحمیل میکنن و اساساً امکاناتی که در اختیار این دو دسته هست قابل مقایسه نیست.
درآمد و امتیازات اعطایی به اشکنازی ها همیشه بمراتب بالاتر از سفاردی ها بوده! از کیفیت زمین هایی که به اونها اختصاص داده شده گرفته، تا کیفیت تحصیل بچه هاشون!
مثلا جوانان اشکنازی، امکان دستیابی به مدرک تحصیلی دانشگاهی شون تقریبا 3.5 برابر جوانان سفاردی ها اعلام شده. این مسائل بشدت جامعه اسرائیل رو به سمت اعتراضات اجتماعی و مدنی گسترده پیش می بره.
باز مسئله به همینجا هم ختم نمیشه چون این اختلافها حتی در بین گروه های مختلف اشکنازی ها هم وجود داره. مثلا خصومت های منطقه ای که از قبل بین مجارستانی ها و لهستانی ها وجود داشته به اینجا هم سرایت کرده. یا خصومت های بین چک ها و اسلواکی ها یا بین پاکستانی ها و هندی هایی که به اسرائیل منتقل شدن.
خلاصه اون یکدستی و انسجام ، فرهنگ مشترک، دلسوزی و هویت مشترکی که ما و شما در کشور خودمون نسبت به هم داریم، در کشور اسرائیل دیده نمیشه!
ما با یه پرچم امام حسین اشک تو چشمامون جمع میشه و حاضریم براش جونمون رو هم فدا کنیم.
تاریخ و فرهنگ مشترک و یه احساس هم خونی با هم داریم، ولی در اسرائیل سفاردی ها که می بینن در کشورشون بطور رسمی ناعادلانه باهاشون برخورد میشه چه انگیزه ای برای جانفشانی برای باصطلاح ، کشورشون در اونها وجود داره؟!
همه این اختلافات و شکاف ها ، کاری با اسرائیل کرده که مردم با فرهنگ و کشورهای مشترک ، جامعه ای اختصاصی و گروهی ، و جدا از هم ، برای خودشون ایجاد کنن که اصطلاحا به همچین پدیده ی اجتماعی، جامعه موزاییکی گفته میشه!
یعنی جامعه ای که به دلیل نداشتن اشتراکات فرهنگی و اعتقادی یکدست نیست اما با یک شکاف محسوس در کنار هم قرار دارن.
واضحه که همچین جامعه ای میتونه کاملا شکننده باشه و با کوچیکترین اتفاقی از هم بپاشه!
در واقع ما عملا در اسرائیل جامعه ای یکپارچه با هویت ملی مشترک رو پیدا نمی کنیم بلکه بر عکس!
طبیعیه در همچین جامعه ای وقتی جنگی رخ بده، واژه ای به نام ایثار و فدا کردن جان برای سایرین ، معنا پیدا نمیکنه و باعث میشه حتی سربازها برای رفتن به خط مقدم و حتی انتخاب مکان خط مقدم ، از طرف فرماندهان، معترض باشن!
از طرفی در نقطه مقابل این نوع تفکر ، جامعه ای وجود داره مثل جامعه اعراب فلسطین مسلمان ، که افراد حول یک هدف واحد یعنی پس گرفتن سرزمینشون، و اعتقاد واحد یعنی آزادی بیت المقدس، و نگرش والای معنوی واحد یعنی دستیابی به شهادت، با یک فرهنگ و جمعیت واحد یعنی فلسطینی ، قرار داره که اعضای اون حاضرهستن هر نوع ایثار و از خود گذشتگی رو برای دستیابی به آرمان مشترکشون، انجام بدن و نتیجه این میشه که اسراییل تا دندان مسلح ، در مقابل فلسطینی های محروم ، در نبرد رودر رو دچار شکست های مفتضحانه و پی در پی بشه و عملا کاری از پیش نتونه ببره و مجبور بشه برای سرپوش گذاشتن بر شکستها، دست به حمله ناجوانمردانه از طریق بمباران خانه ها و زنها و بچه ها برای نمایش یک پیروزی احمقانه و مردود بزنه که اتفاقا چیزی غیر از ایجاد انزجار جهانی برای مشروعیت بخشیدن به مطالبه جهانی برای نابودی هرچه سریعتر این رژیم ، به ارمغان نداره.
#طوفان_الاقصی
@ersaly2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این روش جابجا کردن نیروهای نظامی از طریق آمبولانس و کامیون یخچالدار کار حرومزاده های صهیونیست بوده!
دو روز قبل اسرائیل از طریق گذرگاه رفح و با همکاری کشور خائن مصر کماندوها رو به این روش وارد اردوگاه الدحيشة کردند برایقتلعام مردم بیدفاع #غزه
اینم از کمکهای بشر دوستانه!
🗣 حمید خراسانی |Hamid Khorasani 🇮🇷
@twtenghelabi
هدایت شده از نخسا(نیروهای خودجوش سرزمین های اسلامی)
🔺حداد عادل: «مجلس ششم حاضر به صدور بیانیه علیه رژیم صهیونسیتی نشد.»
🔻کسی از مجلس ششم انتظاری جز این ندارد. تکلیف مجلس ششم و همسویی با اسراییل و آمریکا روشن است، چون هرکسی تابع ولی و کدخدای خود است.
🔺این اصلا عجیب نیست.
🔻عجیب مجلس یازدهم برآمده از فهرست شما است که مدعی تبعیت از ولیفقیه است، اما حاضر به اطاعت از امر رهبری نشد! و علیرغم نهی رهبری، در انتصابات دخالت و بابت این نهی هم از رهبری گلایه کرد!
🔺درست است که نزدیک انتخابات است و نیاز به جلو زدن از رقیبتان دارید، اما مراقب باشید صحبتی نکنید که علیه خودتان استفاده شود.
#مجلس
#انتخابات
@nekhsa_ir
هدایت شده از نهضت جهانی مقاومت
🔴رهبر کره شمالی: در صورت بروز جنگ جهانی سوم، ما تمام تسلیحات اتمی خود را بر سر ایالات متحده خواهیم ریخت.
🌎نهضت جهانی مقاومت🌍
http://eitaa.com/joinchat/1357578243Cf32533097a
🆕آخرین اخبارمنطقه،جهان،جبهه مقاومت
#نهضت_جهانی_مقاومت
هدایت شده از اخبار مقاومت اسلامی
🔴نماینده روسیه در سازمان ملل: اسرائیل یک کشور اشغالگر است و حق دفاع از خود را ندارد.
✍عزم برای حذف نام اسرائیل
#اخبار_مقاومت_اسلامی
@akh_moq_is
🔴مالزی اعلام کرد در حال انجام فعالیتهایی برای شناسایی مزدوران محلی موساد است که تلاش دارند اعضای مقاومت حاضر در این کشور را ترور کنند.
🌎نهضت جهانی مقاومت🌍
http://eitaa.com/joinchat/1357578243Cf32533097a
🆕آخرین اخبارمنطقه،جهان،جبهه مقاومت
#نهضت_جهانی_مقاومت
هدایت شده از 🌴با ولایت تا شهادت 🇮🇷
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✊ الله اکبر✊ الله اکبر✊ الله اکبر
هدایت شده از 🌴با ولایت تا شهادت 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✊ الله اکبر
✊ الله اکبر
✊ الله اکبر
با عرض سلام و ادب؛
شالچیان هستم؛
ما در صدد هستیم، محصولات با کیفیت و قیمت مناسب، و در صورت امکان ارگانیک و طبیعی رو که میشناسیم، معرفی و عرضه کنیم.
از شما دعوت میکنم عضو کانالهای ما بشید؛
کانال پوشاک الیاف طبیعی مهدییار
http://eitaa.com/alyaftabiei
کانال پارچه چادر مشکی مهدییار
http://eitaa.com/chadorirani1
کانال عطر درمانی تمشک | طیبستان
http://eitaa.com/atretameshk
خوشحال میشم همراه ما باشید 🙂
♦️نشانههای دوران گذار نظم جهانی در جنگ غزه
🔸علیرضا حجتی، روزنامهنگار:
🔹آنچه که این روزها در غزه در جنگ مقاومت فلسطینی با ارتش اسرائیل جریان دارد اصلا شبیه به یک درگیری و چالش محلی نیست.
🔹چه کسی تصور میکرد عملیات «طوفان الاقصی» توسط رزمندگان حماس به عنوان یک گروه نظامی غیردولتی، پتانسیل و کشش این را داشته باشد که به سرعت به یک بحران نظامی در سطح منطقهای و فرامنطقهای تبدیل شود و دامنه جنگ را گسترش داده و به ابعادی فراتر منتقل کند؟ در جهان آشوبناک کنونی اما این اتفاق امکان پذیر است.
🔹اگر جنگ روسیه و اوکراین نشانه جدی و نقطه شروعِ پایان نظم جهانی «پساجنگ سرد» ارزیابی شد، «طوفان الاقصی» توانست این روند یعنی از قواره افتادن نظم فعلی جهانی را تثبیت کند و شکاف میان قدرت های جهانی را صورتبندیتر شده نمایش دهد.
🔹اینجا جایی است که همه بازیگران تجدیدنظرطلب نظم جهانی کنار هم قرار میگیرند. در کنار ایران که یک کنشگر سرنوشت ساز در جنگ غزه است، روسیه و چین قطعنامه ای که حماس را تروریست می خواند را وتو می کنند. کنش مسکو و پکن در جنگ غزه از دریچه رقابت با واشنگتن و منطق «حاصل جمع صفر» است.
🔹همچنین بیش از دو سوم جهان، صهیونیست ها را محکوم کردهاند، حتی در اروپا، اسپانیا، پرتغال، ایرلند و نروژ در اقدامی کمسابقه به قطعنامه ضد اسرائیلی در مجمع سازمان ملل رای داده اند، حتی دبیرکل سازمان ملل ریشه بحران و نقطه شروع مشکل را اشغالگری اسرائیل می داند نه ۷ اکتبر و عملیات نظامی حماس.
🔹ساختارهای نظم فعلی که باید مقوم و حافظ این نظام جهانی باشند این روزها در جنگ غزه به ضد خودش تبدیل شدهاند. حتی مفاهیم برخاسته از هنجارهای نظم جهانی کنونی هم دیگر ارزش خود را از دست داده و رنگ باخته اند؛ تولید هنجار و هدایت افکار و ساخت روایت دیگر در اختیار «مین استریم» آمریکایی نیست و ساختار آگاهی در جایی دیگر شکل گرفته عینیت می یابد.
🔹به همین خاطر است که رفتار متناقض غرب در قبال کشتار غیرنظامیان در اوکراین و غزه یا عبارتی مثل «حق اسرائیل در دفاع از خود» که تا سه دهه قبل یکی از هنجارهای مقدس جهانی محسوب میشد و امروز فاقد هرگونه ارزشی است، اینگونه به نظام معنایی و مفهومی نظم جهانی کارکرد خود را از دست داده است.
🔹ایالات متحده که روزگاری نه چندان دور با دستور کار «جنگ علیه ترور» با کاربرد زور در روابط بین الملل دنیا را تهدید می کرد که در جنگ با «القاعده» و «صدام حسین» یا با ما هستید یا علیه ما، امروز از اینکه درباره تروریست نامیدن حماس اجماع درست کند عاجز است!
🔹مبارزان حماس توانستهاند به ما خیلی شفاف نشان دهند که در دوران «پسا پسا جنگ سرد» یا Post Post Cold War زندگی می کنیم.
🔹طوفان الاقصی، جنگ اوکراین و تحولات نیجر در آفریقا، سومین ضربه به آمریکا در کمتر از ۲ سال است. در روزهایی که جایگاه ایالات متحده از «تک قطب جهان» به «قدرت جهانی» تنزل پیدا کرده این اتفاقات نمایه هایی از عدم مطلوبیت نظم فعلی جهان هستند. آمریکا برای سورپرایزهای بعدی آماده است؟ شاید برنامه هسته ای ایران یا تایوان.
⬅️گروه رهروان ولایت و شهدا👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3634233544C2ab4c87507