ده سیاه چاله مدیریتی در ایران (۱/۲)
احمد قدیری
۱. روابط عمومی: اولین نقطه ضعف اساسی و عمومیِ قابل ذکر در نهادهای کشور، ضعف روابط عمومیهاست. سایتهای بهروز نشده و شماره تلفنهایی که یا وجود ندارد و یا پاسخگویی برای آن نیست از بارزترین مصادیق ضعف و اختلال روابط عمومی سازمانهاست.
همه اطلاعات یک سازمان از جمله چارت سازمانی، نشانی شعب و تلفنها، شرح وظایف افراد و واحدها، نام مدیران و کارکنان، ساعت دقیق کاری، امکان دریافت برگهها، اعلام مدارک مورد نیاز برای هر کار، تشریح کامل فرایند انجام کارها و غیره باید تماما در سایت سازمان مشخص و در دسترس باشد.
۲. مسؤل دفتر: طبیعتا کسانی به عنوان مسؤل دفتر مدیران انتخاب میشوند که بیشترین اعتماد متوجهشان است و تقریبا تنظیم تمام مسائل مهم به صورت انحصاری به آنان حواله میگردد و همین موضوع زمینه خیانت، سوء استفاده و یکهتازی مسؤلان دفاتر را فراهم میآورد؛ زیرا اولا شکایت از آنان عموما از زیر نظر خودشان میگذرد و آن را به سمع و نظر مافوق نمیرسانند و ثانیا به فرض هم که به طریقی برسد، روایت مسؤل دفتر از واقعه در غیاب طرف مقابل معتبر قلمداد میشود، و ثالثا به دلیل تراکم بالای کارها و دشواری جابجایی مسؤل دفتر، کمتر مدیری مایل یا قادر به جابجایی این افراد است؛ خصوصا که مدیران در مواجهه با انواع مسائل، اساسا خبردار نمیشوند که چه مواردی از آنان پنهان گشته است و گمان میکنند همه چیز دارد درست پیش میرود!
در اینجا به مسؤلان توصیه میگردد فردی مستقل را به عنوان «ناظر دفتر» با شرح وظیفه نظارت بر حسن انجام امور دفتری و گزارش مستقیم به شخص مدیر، تعیین نمایند.
۳. انجام نشدن دستورات: به وفور دیده میشود مدیری راجع به فرد یا موضوعی دستوری کتبی یا شفاهی میدهد که توسط زیرمجموعه انجام نمیشود و آب از آب هم تکان نمیخورد؛ زیرا به سرانجام رسیدن این دستورات یا اساسا توسط مدیر سازمان پیگیری نمیشود و یا از کانال انحصاری دفتر یا یک فرد خاص میگذرد که بعضا با کارشکنی و شیطنت آنان مواجه میگردد.
پیگیری موازی و مستمر دستورات مدیر سازمان توسط مسؤل دفتر و ناظر دفتر و همچنین نقره داغ کردن علنی فرد خاطی، راهکار مواجهه با این پدیده شایع و پرخسارت است.
۴. نبود نظارت و عدم امکان شکایت: نظارت بر یک مجموعه باید به دو صورت توأمانِ سازمانی و مردمی باشد. دلیل عدم تحقق نظارت بر سازمانها این است که مدیریت آن نهاد، نظارت را به مسیر سازمانی شکایت منحصر کرده و جریان نظارت عمومی به دلایل مذکور در موارد پیشین، و نیز نبود «شفافیت» و «ساختار و سامانه یکپارچه نظارت، رضایت سنجی و نظام تشویق و تنبیه» عملا بلااستفاده و مسدود است.
عدم امکان شکایت نیز علاوه بر موارد پیشگفته، به دلایلی چون عدم شناخت مرجع شکایت یا راه ارتباطی با آن و همچنین ناامیدی مردم از حصول نتیجه بازمیگردد.
لازم به ذکر آنکه انواع نظارت علاوه بر «سازمانی-مردمی» عبارت است از «درون سازمانی-برون سازمانی»، «پیشینی-پسینی»، «علنی-مخفی»، «فراگیر-موردی»، «آگاهانه-غافلگیرانه» و «مستمر-دورهای-اتفاقی» که استفاده توأمان از انواع این موارد، بیشترین اشراف را به مدیر میدهد.
همچنین باید توجه داشت خصوصا در تخلفاتی که کشف آن سخت، زمانبر یا دارای احتمال اندک است، باید در همان مرتبه اول، واکنش شدید و آشکار صورت گیرد تا بازدارندگی داشته باشد؛ در غیر این صورت با واکنش سبک و ساده، به دست خود قبح تخلف و بازدارندگی را زایل کردهایم.
۵. اعتماد به اخبار، بولتنها و گزارشها: نبود سواد رسانه در اکثر مسؤلان موجب شده مرعوب نام و نشان خبرگزاریها و بولتن سازمانها شوند و توجه نداشته باشند که این اخبار و بولتنها توسط اشخاصی نگاشته و منتشر میشود که در معرض انواع بیاطلاعی، بیدقتی، کپیکاری و سوءنیت هستند.
علاوهبر این، گزارشهای زیرمجموعه یک سازمان اگر مصداق دروغ و وارونه نمایی نباشد، عموما به دلیل مغالطات عمدی یا سهوی آماری، لفاظیها و استفاده از عبارات کیفی، بسیار فریبنده است؛ خصوصا اگر به صورت «پاور پوینت» ارائه گردد که در این صورت به دلیلی که نمیدانم در چشم مدیران، بسیار معتبر جلوه میکند!
راهکار این مورد، علاوه بر استفاده موازی و همزمان از چند منبع و کارشناس، راستی آزماییِ موردی برخی مطالب و بررسی کلمه به کلمه ادعاهای مطرح شده و درخواست توضیح و تشریح توسط فرد مدعی درحضور جمعی از کارشناسان با لحاظ «تعارض منافع» است.
یک راهکار سریع و دمدستی هم وجود دارد که عبارت است از جستجوی بخشهایی از متن گزارش در «گوگل» با دو هدفِ مشخص شدن بخشهای کپیکاری و نیز مقایسه و سنجش آن با اخبار آشکار و معتبر.
بخش دوم:
eitaa.com/ghadirinetwork/4937
🔴وال استریت ژورنال:مقتدی صدر در آخرین سفر خود به عراق از پذیرایی از اسماعیل قاآنی خودداری کرد
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
♟ مات
راه مات کردن سگگردانهایی که امنیت و آسایش شهروندان را سلب کرده و برخیشان به آن نیز بهمثابه جبهه جدیدی علیه جامعه دینی نگاه میکنند و البته توجیه «حمایت از حقوق حیوانات» را میآورند، آن است که جریمه مالی آنان، صرف محیط زیست، دیه جراحات سگهای ولگرد و تربیت سگهای امدادی شود.
@GhadiriNetwork
رئیسی: تا یک قدمی ساخت هواپیمای مسافربری رسیدیم
🔹دانشمندان و نخبگان ما در وزارت دفاع تا یک قدمی ساخت هواپیمای مسافربری رسیدهاند و از آنها خواستهام که این مسیر را تا حصول نتیجه با قدرت و قوت ادامه دهند.
🔹نخبگان و دانشمندان ما در صنایع دفاعی به روشی نوآورانه و صنعتی در ساخت مسکن دست پیدا کردهاند که قطعاً در طرح جهش تولید مسکن مؤثر خواهد بود./فارس
@sarbazane_g
📺اگه نوکری غرب رو بکنی ،از اونطرف رقاصه،مست و پاتیل معتاد باشی بیبیسی برات اینجوری تیتر میزنه
@sarbazane_g
🔴 وال ستریت ژورنال:
#صدر از دیدار با #قاآنى خودداری کرد!
روزنامه آمريكاى وال استریت ژورنال ادعا کرد:
🔸 اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در ابتدای ماه جاری به عراق سفر کرد و خواستار دیدار با #مقتدا_صدر شد که مقتدا صدر از ملاقات با وی خودداری کرد.
@sarbazane_g
عاملان ترور دختر متحد پوتین شناسایی شدند
🔹️سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) اعلام کرد که سرویسهای ویژه اوکراین در انفجار مرگباری که در آن "داریا دوگینا"، دختر فیلسوف سیاسی و متحد ولادیمیر پوتین، "الکساندر دوگین" کشته شد، دست داشتهاند.
@sarbazane_g
تیم ملی المپیاد نجوم و اخترفیزیک ایران قهرمان جهان شد
۱. المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک با حضور ۲۵۰ شرکت کننده از ۴۵ کشور، به میزبانی کشور گرجستان برگزار شد. در این دوره از رقابتها، تیم ایران با کسب ۹ مدال طلا و ۱ مدال نقره درخشید و بهترین عملکرد را در میان سایر کشورها داشت
@sarbazane_g
7.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 وقتی یک دانشجو آرم روی سینه سردار حاجیزاده رو به عنوان هدیه طلب میکنه
دیدار دیروز سردار حاجی زاده با جمعی از دانشجویان حواشی جالبی داشته؛ از ماچ فرستادن سردار حاجی زاده تا درخواست ساعتِ یادگار شهید مقدم و آرم روی سینه و انگشتر و تسبیح!
@sarbazane_g
سازمان ملل 77 ساله شد. تو این مدت هم تنها کاری که دبیراش کردن "ابزار نگرانی" بود.
🗣صالح امیری
🇮🇷نیمه پنهان
🇮🇷@nimeyepenhan