الهام علیف ۲۲ اسفند طی سفر به آلمان با «فرانک والتر اشتاین مایر» دیدار کرد و موضوع قفقاز یکی از موارد مذاکرات رئیسان جمهور آذربایجان و آلمان بود.
علیف در این دیدار با بیان راهبرد خود افزوده است: موضع رسمی آذربایجان درباره بحران بر دو اصل امضای توافقنامه صلح با ارمنستان و سپس گفتگو با ارامنه ساکن قره باغ استوار شده است.
وی درباره بحران کنونی قره باغ نیز به طرف آلمانی گفته است: نمایندگان دولت آذربایجان و ارامنه قره باغ کوهستانی با یکدیگر مذاکره کرده اند و برای ادامه تماس ها و ارتباطات مرتبط با مسئله ادغام مجدد و سپس انجام پروژه های عمرانی نمایندگان ارمنی به باکو دعوت شده اند.
🔹تعریف و انتقاد از صلحبانان روسیه
این گفته ها به مذاق نخست وزیر ارمنستان خوش نیامده است و این مقام ارمنی روز بعد در جلسه هیئت دولت ارمنستان گفته است: نمی توان نقش محوری نیروهای صلحبانی روسیه را نادیده گرفت. بحران انسانی در قره باغ کوهستانی که به دلیل انسداد گذرگاه لاچن ایجاد شده با نقش صلحبانان روسیه به فاجعه مبدل نشد.
وی در بخش دیگری با انتقاد از نقش روسیه در اجرای توافقنامه نوامبر ۲۰۲۰ مسکو گفته است: فدراسیون روسیه در توافقنامه آتش بس نوامبر ۲۰۲۰ تضمین کننده امنیت جمعیت و زیرساختهای عمرانی قره باغ کوهستانی را برعهده گرفته است و امیدوارم که این نقش را انجام دهد. چنانچه فدراسیون روسیه نتواند وظایف خود را انجام دهد بابت خطرات پیرامون جمعیت این منطقه باید به شورای امنیت سازمان ملل مراجعه کنیم.
وی با اشاره به تجمع نیروهای آذربایجان در چندین نقطه پیرامونی قره باغ کوهستانی افزوده است: جمهوری آذربایجان به تازگی گامهایی برای ایجاد تنش نظامی در خطوط تماس قره باغ کوهستانی انجام میدهد. آنها با راه اندازی پروپاگاندای رسانه ای تلاش میکنند به قره باغ کوهستانی حمله نظامی کند. این درحالی است که ارتش ارمنستان قره باغ کوهستانی را تخلیه کرده است.
نیکول پاشینیان همچنین از ابتکار عمل دولت ارمنستان برای استفاده از تلاشهای بین المللی خبر داده و در این مورد تصریح کرده است: ارمنستان در حال راه اندازی یک راهکار بین المللی است تا از کشتار و نسل کشی ارامنه قره باغ کوهستنی جلوگیری کند. من به وزارت خارجه ارمنستان ماموریت داده ام تا از طریق سازمان ملل این کار را انجام دهد.
پاشینیان در نشست خبری دیگری ضمن مخالفت با خواسته های علیف و پنج پیش شرط قرارداد صلح گفته است: پیام باکو به ایروان توافق با تحمیل خواسته های سرزمینی به ارمنستان است که خط قرمز ایروان محسوب میشود.
وی در پاسخ به پرسش ها درباره موضع دولت نسبت به انسداد کریدور لاچن و موضوع ادغام ارامنه در ترکیب آذربایجان تاکید کرده است: آذربایجان تلاش میکند تا قره باغ کوهستانی را پاکسازی قومی کند که این کار از نظر ارمنستان غیر قابل قبول است. اولویت ارمنستان ایجاد مکانیزم گفتگو بین ارامنه قره باغ با دولت باکو و اعزام کمیته حقیقت یاب به این منطقه است.
نخست وزیر ارمنستان با رد هرگونه اقدام نظامی ارمنستان برعلیه آذربایجان گفته است: باید بپذیریم که ارمنستان در جنگ گذشته شکست خورده و خسارت دیده است. عامل شکست نظامی در جنگ ۴۴ روزه حضور عوامل نفوذی در ارتش بود.
🔹زور آخر علیف
الهام علیف نیز ۲۷ اسفند آخرین موضع رسمی خود را با برپایی آتش نوروز در قره باغ اعلام کرده است: هرگونه توافق صلح مشروط به پذیرش شرایط آذربایجان از سوی ارمنستان است و در غیر اینصورت صلحی در کار نیست. ارمنستان هنوز بخشی از سرزمین ما را در اشغال خود دارد!
🔹واکنش وزارت خارجه ارمنستان
وزارت خارجه ارمنستان بخش پایانی گفته های علیف را با موضوع کریدور زنگه زور مرتبط میداند و می گوید: آذربایجان برخلاف توافقنامه های مسکو و سوچی تمامیت ارضی ارمنستان را نمی پذیرد و در تدارک حمله نظامی به استان سیونیک در جنوب ارمنستان ( همر مرز با ایران) است.
🔹پوتین کدخدای قفقاز
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه با الهام علیف تلفنی صحبت کرده است. پوتین در این تماس از علیف خواسته است تا براساس توافقنامه های گذشته و قوانین بین المللی برای کاهش تنش در قفقاز و گشایش در ارتباطات و حمل و نقل همکاری کند. گفته میشود این تماس آب سردی بر تلاش برای جنگ افروزی در نوروز از سوی علیف است. هرچند که سیاست مداوم تنش آفرینی جمهوری آذربایجان در خطوط تماس مرزی و عملیاتهای محدود همچنان دنبال خواهد شد.
لینک:
✅ https://iswnews.com/90550
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
🔰 #یادداشت: ایران به طور فزایندهای نسبت به تهدیدات در مرز مشترک با ارمنستان نگران است
قبل از جنگ دوم قره باغ، تهران نگرانی خاصی نسبت به مرز خود با ارمنستان نداشت. اما پس از جنگ دوم قره باغ و امیدواری جمهوری آذربایجان برای تحقق کریدور زنگزور با قوه قهریه، به گونهای که مرز ۴۰ کیلومتری ایران و ارمنستان را به خطر بیاندازد و یا مسدود کند، به نگرانی اصلی ایران مبدل شده است. در حقیقت، ایران هیچ مخالفتی با اجرای بند نهم توافق آتشبس ۲۰۲۰ قره باغ که شامل دسترسی آذربایجان به نخجوان میشود، ندارد، اما به شدت با تغییر مرزهای بین المللی در قفقاز، مسدود شدن مرز ایران و ارمنستان و احتمال تجدید درگیری بین ارمنستان و آذربایجان مخالف است و این موضوع را در راستای منافع ترکیه، اسرائیل، آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) میداند.
نویسنده: ولی کالجی، دکتری مطالعات منطقهای از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و پژوهشگر ارشد مسائل آسیای مرکزی و قفقاز
👈 از اینجا بخوانید:
✅ https://iswnews.com/80776
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#آذربایجان #ارمنستان
🔰 درگیری در مرز ارمنستان و نخجوان؛ یک نظامی ارمنی کشته شد
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” یکی از نیروهای ارتش ارمنستان در مرز جمهوری خودمختار نخجوان به ضرب گلوله نیروهای جمهوری آذربایجان جان خود را از دست داد.
وزارت دفاع ارمنستان از نقض آتش بس در مرز نخجوان و مرگ یک نظامی خود خبر داده است. بنابر اعلامیه وزارت دفاع ارمنستان، عصر دوم فروردین، نیروهای جمهوری آذربایجان در مرز جمهوری خودمختار نخجوان به سوی مواضع ارتش ارمنستان در نزدیکی شهرک یراسخ تیراندازی کردهاند.
آرشاک سرکیسیان سرباز یگان نهم ارتش ارمنستان حدود ساعت ۱۶:۲۰ دقیقه به وقت محلی بر اثر برخورد گلوله زخمی شد و در نهایت به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی این درگیری منتشر نشده است.
صبح امروز نیز در قره باغ کوهستانی، نیروهای جمهوری آذربایجان به سمت تعدادی از کارگران در منطقه خوجاوند شلیک کرده بودند.
همچنین تصاویری از خودروی نیروهای صلحبان روسیه منتشر شده است که هدف چند گلوله قرار گرفته اند. در شامگاه ۲۱ مارس، دو سرباز روسی با جراحات جزئی به مرکز پزشکی گوریس در منطقه سیونیک ارمنستان مراجعه کردند. به سربازان کمک های اولیه داده شد و بلافاصله مرکز درمانی را ترک کردند.
طی روزهای اخیر، تحرکات مشکوک و درگیرهای پراکنده در منطقه قفقاز افزایش یافته است. به نظر میرسد این افزایش تنش ها و درگیریها برای آماده سازی قفقاز جهت ورود به یک نزاع فراگیر باشد.
🔗 لینک:
✅ https://iswnews.com/90589
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#یمن
#اینفوگرافیک: گزارش نیروهای مسلح یمن از ۸ سال نبرد با ائتلاف سعودی
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در یک کنفرانس خبری آمار تلفات و خسارات ائتلاف سعودی در جریان هشت سال جنگ یمن را تشریح کرد.
👈 مشاهده جزئیات آمار:
✅ https://iswnews.com/66488
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#آذربایجان #ارمنستان #آرتساخ
🔰 تنشهای فزاینده در قره باغ کوهستانی
تنشهای قفقاز جنوبی بر سر بسته صلح اجباری الهام علیف برای نیکول پاشینیان و ادغام قره باغ کوهستانی در ترکیب آذربایجان دوباره بالا گرفته است. آنچه در ۲۹ اسفند، یکم و صبح دوم فروردین روی داد یک جنگ روانی تمام عیار بود که متاسفانه کانال های مختلف ضمن بازنشر آن به بازار شایعه دامن زدهاند.
👈 بررسی آخرین اخبار و شایعات در مورد تنشها و درگیریهای دولت باکو و ارمنستان و قره باغ کوهستانی:
✅ https://iswnews.com/90637
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#آذربایجان #ارمنستان #آرتساخ
🔰 تنشهای فزاینده در قره باغ کوهستانی
بررسی آخرین اخبار و شایعات در مورد تنشها و درگیریهای دولت باکو و ارمنستان و قره باغ کوهستانی
تنشهای قفقاز جنوبی بر سر بسته صلح اجباری الهام علیف برای نیکول پاشینیان و ادغام قره باغ کوهستانی در ترکیب آذربایجان دوباره بالا گرفته است. آنچه در ۲۹ اسفند، یکم و صبح دوم فروردین روی داد یک جنگ روانی تمام عیار بود که متاسفانه کانال های مختلف ضمن بازنشر آن به بازار شایعه دامن زدهاند.
وزارت امور خارجه ارمنستان اقدام آذربایجان را تهدید تمامیت ارضی ارمنستان قلمداد میکند و دولت غربگرای نیکول پاشینیان، در یک چرخش موضع عجیب به سوی فدراسیون روسیه، ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران متمایل شده است!
وزیر امور خارجه ارمنستان روز ۲۹ اسفند به فدراسیون روسیه سفر کرده است. آرارات میرزویان به سرگئی لاورف (وزیر خارجه ارمنی تبار فدراسیون روسیه) گفته است: آذربایجان تمامی مفاد توافقنامه آتش بس مسکو و سوچی را نقض میکند. کریدور لاچین را مسدود کرده، به تهدید ارامنه قره باغ ادامه میدهد و نیروهای نظامی را در طول مرزهای ارمنستان مستقر کرده و تمامیت ارضی ما را تهدید میکند.
در همان روز، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان با آنتونی بلینکن وزیر اموز خارجه آمریکا گفتگوی تلفنی داشته و طرف آمریکایی به مقام ارمنستانی اطمینان داده است که با آذربایجان برای جلوگیری از جنگ و درگیری نظامی گفتگو میکند. بلینکن پس از درخواست پاشینیان با الهام علیف رئیس جمهور آذربایجان گفتگوی تلفنی انجام داده است و در بسته پیشنهادی خود از دو طرف خواسته است تا گفتکوی دو جانبه را جایگزین درگیری نظامی کنند.
علی باقری کنی معاون وزیر امور خارجه جمهری اسلامی ایران نیز روز سه شنبه یک فروردین بنا به دعوت میرزویان برای سفر دو روزه کاری به ایروان سفر کرده و در حال دیدار با مقامهای این کشور است.
🔹خبری از جنگ نیست
آذربایجان و ارمنستان هیچ کدام آرایش جنگی نگرفته اند و تاکنون وضعیت فوق العاده جنگی در این دو کشور اعلام نشده است. طبق وضعیت فوق العاده مرزها به روی ورود و خروج شهروندان خارجی بسته میشوند و شهروندان نیز اجازه خروج از کشور را ندارند و بسیج عمومی شهروندان انجام میشود. هنوز هیچ کدام از این موارد دیده نمیشود و بعید است که دو کشور با ارتشهای خود بتوانند در گستره وسیعی از مرزها بدون بسیج عمومی نیروها بجنگند.
ارتش آذربایجان با تجمع بخشی از نیروهای در حال خدمت وظیفه، قراردادی و نیروهای ثابت در بخشهای معینی از مرز با ارمنستان در رایونهای کلبجر، لاچن (لاچین)، قبادلی و زنگیلان آرایش جنگی گرفته است.
همچنین گروهی از گردشگران ایرانی که از راه زمینی برای نوروز به ارمنستان سفر کرده اند تصاویری از کاروانهای ارتش ارمنستان در جاده ها را گزارش کرده اند اما خبری از درگیری و جنگ نیست.
🔹جنگ روانی فیک نیوزها
فیک نیوزها پس از تحرکات دیپلماتیک ارمنستان دست به کار شدند و جنگ روانی را آغاز کردند.
رسانه های ناشناس از تشدید تنش در مرزها خبر میدهند. آرام توروسیان سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان، گزارش روز دوشنبه ۲۹ اسفند رسانه های ارمنستان درباره گلوله باران جرموک را رد کرده است. وی اعلام کرده هرگونه نقض آتش بس توسط وزارت دفاع گزارش میشود.
لازم به ذکر است، ارتفاع مشرف بر جرموک استان (مارز) وایوتسجور در عملیات سپتامبر ۲۰۲۲ به تصرف ارتش آذربایجان در آمده بود و سپهبد ذاکر حسن اف وزیر دفاع آذربایجان ۲۰ اسفند از مواضع تصرف شده در خطوط تماس بازدید کرده بود.
همین کانالهای ناشناس تازه تاسیس، یکم فروردین از تبادل آتش میان یک گروه گشتی ارمنستان به سوی نیروهای آذربایجان خبر دادند که طرف ارمنی مقصر بوده و دو نظامی ارمنی زخمی شدند. هنوز وزارت دفاع آذربایجان خبری را در این زمینه منتشر نکرده است.
وزارت دفاع ارمنستان روز سه شنبه یک فروردین گزارش کرد که یک نظامی ارمنستان سوار بر خودرو نظامی در ساعت ۱۲ و ۲۰ دقیقه بر اثر هوای مه آلود نزدیک مرز دو کشور در استان سیونیک گم شده است. مقامهای وزارت دفاع و رسانه های ارمنستان از مکان دقیق این رویداد چیزی نمیگفتند. وزارت دفاع آذربایجان خبر اسارت نظامی ارمنستانی را تکذیب کردند.
👈 بررسی آخرین اخبار و شایعات در مورد تنشها و درگیریهای دولت باکو و ارمنستان و قره باغ کوهستانی:
✅ https://iswnews.com/90637
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
/1
فیک نیوزها با خبرسازی اعلام کردند که این نظامی اشتباهی وارد خاک آذربایجان نشده است. برخی دیگر نیز نوشتند که ارتش آذربایجان این نظامی را ربوده است و یک بحران سازی توسط کانال ها شکل گرفت. کانال تلگرامی «توگ آرما» با بیان این خبر مدعی شده است که نظامی ارمنی توسط آذربایجان ربوده شده است. نیروهای صلحبانی روسیه با ارتش آذربایجان تماس گرفته اند و آنها گفته اند که نظامی اسیر ارمنستان را در خاک خود به نیروهای روسی تحویل میدهند. هنگامی که نیروهای روسی به محل معین شده از سوی آذربایجان رسیدند با یک کمین مواجه شدند.
دو تن از نظامیان روسیه براثر تیراندازی از ناحیه سر زخمی شده و یک دستگاه خودرو آنها منهدم شده است. روسها توانسته اند با کمک نیروهای ارمنستانی از این منطقه کمین خارج شوند اما روسها این خبر را تکذیب میکنند.
وزارت دفاع ارمنستان صبح روز چهارشنبه دوم فروردین اعلام کرده است که نظامی مفقود شده پس از جستجو پیدا شده و خبر اسارت وی را تکذیب کردند. کانال پنج تلویزیون ارمنستان درباره خبر اسارت نظامی گزارش کرده است که وی در اطراف روستای خندزورسک استان سیونیک و نزدیک نقطه اتصال جاده لاچن به خانکندی گم شده بود که پس از عملیات جستجو سالم پیدا شده و گمانهزنی ها مربوط به اسارت وی غلط است.
کانال توگ آرما با تکرار خبر کمین علیه نیروهای روسی اعلام کرد که حال نظامیان کمین خورده روسی خوب است و یک نظامی از ناحیه گوش تیر خورده است. کسی در کمین روز سه شنبه کشته نشده است مگر آنکه حمله دیگری انجام شده باشد که ما از آن بی خبریم. این کانال همچنین مدعی شده است که در تنشهای مرزی سپتامبر ۲۰۲۲ نیز به سوی نیروهای روسیه تیراندزای شده بود اما فرماندهی این نیروها خبری در این مورد منتشر نمیکنند.
🔹آمادگی حمله هوایی به آذربایجان
العربیه با انتشار تصاویری از هواپیماهای جت جنگی اف-۵ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مدعی شده بود که پایگاه دوم شکاری تبریز آماده حمله به نیروهای ارتش آذربایجان است. همین خبر در فیک نیوزها با سرعت منتشر شد در حالی که هواپیمای اف-۵ ارتش ایران مسلح نبوده و این تصاویر متعلق به پرواز نمایشی برای کاروانهای راهیان نور در پایگاه شهید وحدتی دزفول در استان خوزستان بود.
خبرهای دیگری نیز منتشر شدند که پهپادهای ایرانی از ارمنستان اجازه پرواز در خاک ارمنستان دریافت کرده اند.
وزارت دفاع ارمنستان با تایید خبر آمادگی رزمی پایگاه شکاری تبریز اعلام کرده است که پروازهای شناسایی طرف ایرانی در نزدیکی مرزهای دو کشور ایران و آذربایجان انجام میشود. همچنین سطح آمادگی یگانهای پدافند هوایی و موشکی ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزایش یافته است.
طبق یکی دیگر از خبرها منابع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زمان حمله قریب الوقوع آذربایجان به ارمنستان را صبح روز چهارشنبه دوم فروردین اعلام کرده اند. خبر دیگر نیز میگفت که رسانه های ارمنستان زمان حمله را روز دوم فروردین و ۲۲ مارس بیان کرده اند در حالی که رسانه های آذربایجان میگویند که حمله در ماه آوریل یعنی ۱۰ روز بعد انجام میشود. هیچ کدام از این خبرها توسط رسانه های رسمی آذربایجان و ارمنستان منتشر نشده اند.
تصاویر دیگری هم منتشر شده که یک نظامی نیروی زمینی آذربایجان با تصویر شطرنجی شده و صدای مبهم به زبان تالشی می گوید که آنها قصد جنگ با ایران را ندارند. این تصویر نیز حالت جنگی را نشان نمیدهد و چند نظامی دیگر بدون اسلحه در حالت ایستاده روی کانال دیده میشوند.
وزارت دفاع ارمنستان در اطلاعیه ای اعلام کرده است که اخیرا تعداد زیادی کانال و صفحه در پیام رسانها و شبکه های اجتماعی به زبان ارمنی راه اندازی شده اند که به احتمال زیاد توسط مرکز عملیات روانی دشمن کنترل میشوند و حمله اطلاعاتی و روانی علیه ارمنستان انجام میدهند. مشابه این اطلاعیه توسط ستاد اطلاع رسانی آرتساخ متعلق به دولت دفاکتو (به رسمیت شناخته نشده) قره باغ کوهستانی منتشر شده است.
🔹دولت پاشینیان به مجلس فرا خوانده شد
بنابر گزارش یراوان تودی، مجلس ارمنستان اعضای دولت را برای برگزاری جلسه اضطراری در روز دوم فروردین فرا خوانده است. یک روز پیش از این، طرح اپوزیسیون برای تصویب یک روند اجرایی بر علیه اقدامات آذربایجان با رای منفی نمایندگان حزب حاکم ناکام مانده بود!
👈 بررسی آخرین اخبار و شایعات در مورد تنشها و درگیریهای دولت باکو و ارمنستان و قره باغ کوهستانی:
✅ https://iswnews.com/90637
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
/2
🔹روسها متهم به قاچاق سلاح
وزارت دفاع آذربایجان از یک هفته پیش، نیروهای صلحبان روسیه مستقر در قره باغ را متهم به همکاری برای انتقال غیرقانونی تجهیزات، سلاح و … از ارمنستان به قره باغ کوهستانی کرده است.
طبق اعلام طرف آذربایجانی، نیروی نظامی مزدور، اسلحه، مهمات جنگی، مین، غذا، آب، سوخت و سایر اقلام در طول جاده لاچن به خانکندی پیش از آنکه به پست بازرسی شوشا و محل تجمع فعالان محیط زیستی علیف برسند از طریق جاده های خاکی محور خانکندی (استپاناکرت)- خلفلی – تورش سو(نزدیک به شوشا) به قره باغ کوهستانی منتقل میشوند و نیروهای صلحبان نیز با آنها همکاری میکنند.
تکیه آذربایجان به تصاویر پهپادها و دوربینهایی است که از راه دور ترددها را ثبت کرده اند. هنوز نیروهای آذربایجانی در این محور، محموله اسلحه و یا مهماتی کشف و ضبط نکرده اند.
حدود یک هفته پیش یک خودرو پلیس قره باغ کوهستانی در جاده خاکی خانکندی- خلفلی- تورش سو مورد حمله قرار گفت که سه افسر پلیس محلی کشته شدند. وزارت دفاع آذربایجان جدایی طلبان ارمنی این منطقه را متهم به آمادگی برای جنگ کرده است. این محدوده در کنترل نیروهای صلحبان قرار دارد و هنوز نیروهای آذربایجان اجازه ورود به آن را ندارند. همچنین قرار است تا روسها بر اساس تعهدات خود برای ایجاد زیرساختهای ارتباطی در منطقه، در ادامهی کریدور لاچین به خانکندی، یک جاده بسازند که تاکنون به تعهد خود عمل نکرده اند. چنانچه این جاده ساخته شود تلاشهای آذربایجان برای انسداد این مسیر در شمال شوشا بی اثر میشود.
🔹اعمال فشار بیشتر به ارامنه قره باغ
بخش ارمنی و آذری رادیو آزادی از تیراندازی نیروهای آذربایجان به تراکتورهای کشاورزان ارمنی در شرق و جنوب شرقی قره باغ کوهستانی خبر میدهند. همچنین خط لوله گاز ارمنستان به قره باغ کوهستانی در روز یکم فروردین و مصادف با یکصدومین روز انسداد جاده لاچن به قره باغ قطع شده است. طی صد روز گذشته منطقه قره باغ در روزهای سرد این منطقه ۳۵ روز بدون گاز بوده است.
روبن واردانیان وزیر کشور برکنار شده، آرتور توماسیان رئیس مجلس و آرتاک بیگلریان وزیر خارجه سابق و وزیر مشاور کنونی به همین مناسبت بیانیه های جداگانه در محکومیت اقدامات دولت آذربایجان صادر کرده اند.
سال گذشته در ۲۱ مارس ۲۰۲۲ میلادی نیز گاز منطقه قره باغ کوهستانی برای نخستین بار از سوی دولت آذربایجان قطع شده بود.
توماسیان با انتقاد از سیاست کشورهای اروپایی در مقابل موضوع محاصره قره باغ کوهستانی تاکید کرده است: “علیف با بی توجهی به هشدار سازمانهای بین المللی و رای دیوان کیفری بین المللی همچنان به انسداد جاده لاچن ادامه میدهد اما اراده مردم آرتساخ تزلزل ناپذیر است. ارزشهای دموکراتیک در یک سو و نفت و گاز در سوی دیگر قرار میگیرند. اگر ارزشهای دموکراتیک برای قدرتهای بزرگ مهمتر بود، محاصره، مدتها پیش از میان میرفت. بزرگترین کاری که ما از نوزاد تازه متولد شده تا افراد مسن انجام میدهیم حفظ آبروی مردم ارمنستان است.”
👈 بررسی آخرین اخبار و شایعات در مورد تنشها و درگیریهای دولت باکو و ارمنستان و قره باغ کوهستانی:
✅ https://iswnews.com/90637
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
/3
15.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#یمن
🔰 رزمايش نیروهای مسلح یمن در الجوف (ویدیو)
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" نیروهای مسلح یمن در آستانه ورود به نهمین سال مقاومت علیه تجاوز ائتلاف سعودی به یمن، رزمایش بزرگی را با مشارکت یگانهای زرهی، مهندسی، پدافندی، پهپادی و موشکی در استان الجوف برگزار کرد.
نیروهای مسلح یمن در روز چهارشنبه ۲ فروردین ماه، تصاویری از یک رزمایش بزرگ تحت عنوان «ایستادگی در برابر متجاوزان» منتشر کردند. این رزمایش در منطقهای به وسعت ۶۰ کیلومتر مربع و با مشارکت یگانهای زرهی، مهندسی، پدافندی، پهپادی و موشکی ارتش یمن در چند جهت اصلی و فرعی علیه اهداف شبیه سازی شده در مناطق بیابانی و کوهستانی در استان الجوف انجام شد.
یکی از صحنه های جالب این رزمایش هدف قرار دادن پرچم آمریکا و رژیم صهیونیستی با پهپاد رجوم بود که نمادی از نقش آفرینی و شکست پروژهی آنها در جنگ یمن است.
نیروهای مسلح یمن در این رزمایش از بالگرد میل ۸ (Mi-8)، هگزاکوپتر رجوم، راکتهای زلزال و تانک T55 و سایر خودروهای زرهی استفاده کردند.
این رزمایش اولین مانور و تمرین گسترده نیروهای مسلح یمن در طول سالهای گذشته است. نیروهای مسلح یمن پس از برقراری طرح آتش بس با میانجیگری سازمان ملل متحد، رژه های نظامی مختلفی را در استانهای صنعا، صعده، الحدیده و... برگزار کردند که گستردگی آن موجب ناامیدی ائتلاف سعودی برای تدارک حملات جدید در جبهات یمن و تثبیت آتش بس شد.
🔗 لینک:
✅ https://iswnews.com/90638
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9