⭕️ یورو نیوز
مصاحبه با محمد ندیمی، قسمت اول:
محمد ندیمی کارشناس ژئوپلتیک و امور راهبردی در تهران معتقد است: « اگر ترکیه در قالب سیاست دو دولت-یک ملت با جمهوری آذربایجان بخواهد با ایران وارد رویارویی نظامی شود چنین رویارویی هیچگاه شکل جنگ کلاسیک و متعارف نخواهد داشت بلکه از جنس جنگ نیابتی خواهد بود. یعنی همان کاری که ایران در سوریه با ترکیه انجام داد.»
ندیمی میگوید: «ایران و ترکیه حدود ۲ قرن است که با هم نجنگیدهاند و پیش از آن هم حدود ۲ قرن جنگ مهمی نداشتند. بنابراین اولین نکته این است که این امر نشان میدهد دو طرف تمایلی به جنگ ندارند اما ویژگی ۲ جنگ مهم ایران-ترکیه، چه جنگهای ۱۶۲۳-۱۶۳۹ در دوره شاه عباس و شاه صفی و چه جنگ ۲ ساله عباسمیرزا که به توافق ارضروم منتهی میشود با شرایط حال حاضر ایران-ترکیه شباهت زیادی دارد. در ۱۶۲۳ شاه عباس بغداد را تصرف میکند و سپس موصل و کربلا و نجف و بصره را میگیرد. در ۱۶۲۹ غازی اکرم به ایران حمله میکند اما دچار زمستان سخت میشود و مجبور میشود از همدان و کرمانشاه عقبنشینی کند و بغداد را محاصره میکند که آن هم میشکند اما میبینیم که در همین سالهایی که ایران و عثمانی در عراق درگیرند حاکم گرجستان در قفقاز با تحریک عثمانی شورش میکند و یا وقتی سلطان مراد چهارم برای فتح بغداد با سپاهی به سوی شرق میآید اول به سمت قفقاز میرود و ایروان را اشغال میکند و سپس دایره جنگ وسیعتر میشود و به جنگ بغداد میرسد. همینطور وقتی عباسمیرزا در کنار دریاچه وان عثمانی را شکست میدهد جنگ به سرعت به بغداد میکشد که نهایتا به توافق ارضروم منتهی میشود.
@madare0120
⭕️ یورو نیوز
مصاحبه با محمد ندیمی قسمت دوم:
این یعنی اینکه هرگونه درگیری بین ایران و ترکیه محدود و محلی نمیماند و به سرعت دایره وسیعی از مناطق از مدیترانه تا قفقاز و دریای سیاه را شعلهور خواهد ساخت.»
ندیمی میافزاید: « در چنین جنگ احتمالی بر سر قفقاز بین ایران و ترکیه که قطعا آخرین انتخاب دو طرف است، ترکیه آسیبپذیرتر خواهد بود چرا که اولا ترکیه باید در حوزه وسیعتری درگیر باشد که از مدیترانه و سوریه شروع میشود و تا عراق و سپس قفقاز ادامه میابد. همینطور بالادست ترکیه در دریای سیاه هم مرز دریایی ترکیه با روسیه و اوکراین هست که آنجا هم پیشاپیش بحرانی است و درگیر جنگ. پس شما اینجا با ترکیهای مواجه خواهید بود که باید در یک زمین بسیار وسیع بجنگد. دوم اینکه ترکیه کشوری است حاملهای انرژی ندارد و این همان ضعفی است که در جنگ دوم هم موجب شکست ژاپن از امریکا شد و هم آلمان را در مقابل متفقین زمینگیر کرد. هرگونه درگیری در این سطح باعث میشود که ترکیه به شدت در این حوزه نیز آسیبپذیر باشد.»
این کارشناس امور دفاعی و راهبردی تاکید میکند: «البته مهمترین نقطه ضعف ترکیه این است که روسیه اجازه نداده و نخواهد داد ناوگان نیروی دریایی ترکیه از روستف و کانال ولگا-دُن عبور کند و وارد دریای کاسپین شود. آذربایجان هم در خزر ناوگانی ندارد. این در حالیست که ایران در این دریا حداقل ۴ شناور کلاس سینا دارد و ناوچه دماوندش نیز آماده است که به آب انداخته شود و همچنین ایران در کمتر از ۴۸ ساعت میتواند هزاران قایق تندروی خود را وارد دریای کاسپین کند.»
@madare0120
⭕️ یورو نیوز
مصاحبه با محمد ندیمی قسمت سوم:
ندیمی آخرین نقطه ضعف ترکیه را کسری طراز تجاری ۱۳۰-۱۲۰ میلیارد دلاری ترکیه و صندوق ذخیره ارزی منفی ۶۴ میلیارد دلاری این کشور میداند و میگوید: «اقتصاد ترکیه به شدت وابسته به توریسم است. ترکیه امسال چهارمین کشور در جذب توریست بوده و این یعنی آنکه اگر این کشور یک تنش مستقیم نظامی با هر کشور دیگری داشته باشد این امر به معنای نابودی صنعت توریسم خواهد بود.»
لازم به ذکر است:
اقتصاد ترکیه به شدت وابسته به توریسم است. ترکیه امسال چهارمین کشور در جذب توریست بوده و این یعنی آنکه اگر این کشور یک تنش مستقیم نظامی با هر کشور دیگری داشته باشد این امر به معنای نابودی صنعت توریسم خواهد بود.
https://parsi.euronews.com/2023/09/27/honeymoon-in-nakhchivan-how-does-the-tension-in-yerevan-and-tehran-look
@madare0120
28.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سوریه #آمریکا
🔰 #ویدیو: اشغالگران آمریکایی پایگاه التنف را گسترش میدهند!
بررسی تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که فعالیتهای ساخت و ساز در پایگاه آمریکایی التنف واقع در منطقه مثلث مرزی میان سوریه، عراق و اردن نسبت به گذشته افزایش داشته است. افزایش استحکامات در پایگاه التنف با تحرکات اخیر آمریکا در عراق و سوریه بیارتباط نیست و این اقدامات نشان میدهد که آمریکا بر خلاف قوانین بینالمللی همچنان به اشغالگری بخشهایی از خاک سوریه ادامه میدهد...
🔗 لینک: https://iswnews.com/104127
🔰 #دانش_نظامی: تانک ذوالفقار
تانک ذوالفقار اولین “تانک اصلی میدان نبرد” ایرانی است که بر اساس تجربه هشت سال دفاع مقدس و بر اساس نیازهای نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نزاجا) از سال ۱۳۷۳ طراحی و توسعه یافته است. تاکنون این تانک در سه نسخه توسط جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش طراحی، توسعه و ساخته شده است.
👈 بررسی جزئیات تانک ذوالفقار، تصاویر و پوسترهای با کیفیت در: https://iswnews.com/103553
#آفریقا #کنگو
🔰 تحرکات تابستانی داعش در شرق کنگو
🔸عناصر داعش در دوره تابستان ۱۸ عملیات را در مناطق شرق کنگو شامل ۱۱ عملیات در منطقه بینی در استان کیفوی شمالی و ۷ عملیات در استان ایتوری در شرق کنگو به انجام رسانده و تعداد ۱۳۱ نفر را کشته و زخمی کردند. این در حالی است که در دو ماهه آخر بهار عناصر تروریست داعش با انجام ۳۴ عملیات توانسته بودند دستکم ۲۳۱ تن را کشته و زخمی کنند.
🔗 جزئیات حملات تابستانه داعش در شرق کنگو: https://iswnews.com/104216
20.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اعتراف تاریخی بعد از 3 سال: با هک پمپ بنزین ها خواستیم ایران را به حد انفجار برسانیم
📣 #ایران_تیوی
@irantv1400
47.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗 اردوغان عقب کشید یا توطئه جديد اردوغان: اصلا به زنگزور نیاز نیست، مسیر ایران کافی است
🎥 تحولات قفقاز / علیف: بخشی از ارمنستان مال ما بوده، شوروی از ما گرفته است / اردوغان : ما این زنگزور را نمیخواهیم، اگر ارمنستان نخواست از خاک ایران میرویم / اردوغان عقب نشینی کرده یا هدف ایجاد اختلاف و تنش بین ایران و ارمنستان است؟ عجز علیف و اردوغان برابر اراده ایران
✅ لینک تمام صفحات ما در شبکه های اجتماعی
http://zil.ink/mr.tahlilgar
@mrtahlilgar1