voice.ogg
378.2K
خبرنگار شبکه خبر: یک شی در محوطه پارک ملت منفجر شده است و هیچ تلفات و خسارتی به همراه نداشته است.
🔹پس از شنیدن صدای انفجار عوامل امدادی و انتظامی در محل حاضر شدند ولی این انفجار خوشبختانه هیچ خسارت یا مجروحی نداشته است.
🔹فیلم های منتشر شده در فضای مجازی ارتباطی با محل حادثه ندارد.
@sarbazane_g
14.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شبکه خبر تصاویری که خودش از محل انفجار به نقل از شبکههای اجتماعی پخش کرده بود را تکذیب کرد!!
@sarbazane_g
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شکستن شیشه یک مغازه با موج انفجار پارک ملت!
@sarbazane_g
افغانستان امارت اسلامی آمریکا (یادداشت روز)
سقوط تعداد قابل توجهی از شهرهای افغانستان به دست «طالبان» مباحث زیادی را در سطح منطقهای و بینالمللی و از جمله در ایران پدید آورده است. سؤال اصلی این است که با این تحولات که عمدتاً صبغه نظامی- امنیتی دارد، سرنوشت افغانستان چه میشود؟ و آیا در پس این روند، شکلگیری یک «حکومت مقتدر مذهبی» است یا آغاز جدیدی
بر آنارشی امنیتی و از هم گسیختن هرچه بیشتر پایههای نظام اجتماعی افغانستان؟ برای پاسخ بر این سؤال توجه به مطالب زیر اهمیت دارد:
1- کشور «جمهوری اسلامی افغانستان» 652840 کیلومترمربع مساحت و حدود 40 میلیون نفر جمعیت دارد. 77 درصد از مردم این کشور به زبان فارسی و بقیه به دو زبان پشتو و ازبکی تکلم مینمایند.
99 درصد مردم آن مسلمانند و در بیش از ده گروه قومی شامل پشتونها، تاجیکها، هزارهها، ازبکها، ایماقها، ترکمنها، بلوچها، پشهایها و سادات قرار دارند. در این بین پشتونها با حدود 16 میلیون نفر، 39/5 درصد، بزرگترین گروه قومی افغانستان به حساب میآیند که از پیروان دو مذهب اهل سنت (اکثریت) و تشیع (اقلیت) شکل گرفته است. گروه دوم تاجیکها هستند که 32/5 درصد یعنی حدود 13 میلیون نفر جمعیت دارند و عمدتاً سنی مذهب میباشند و بیشتر در شهرهای هرات، مزارشریف، کابل و غزنی زندگی مینماید. گروه قومی سوم، هزارهها هستند که 20 درصد یعنی حدود 8 میلیون نفر جمعیت دارند که در ولایات مختلف افغانستان توزیع شدهاند. گروه قومی چهارم، ترکتبارها- ازبکها- هستند که 10 درصد یعنی جمعیت آنان حدود 4 میلیون نفر میباشد.
جمعیت شیعه که حدود 7 میلیون نفر میباشد، در میان تاجیکها، پشتونها، قزلباشها، سادات، هزارهها و بقیه توزیع شده است. شیعیان عمدتاً در ولایات بامیان، مالستان، بلخاب، سرپل، ناوور، کابل، مزار شریف، هرات، دایکندی، غزنی، شیخ علی، لعل، سرجنگل و جاغوری زندگی میکنند و شهر محوری و تاریخی آنان بامیان به حساب میآید.
بنابراین کاملاً واضح است که هیچ قومی در افغانستان وجود ندارد که بتواند ادعا کند اکثریت مطلق جمعیت را داشته و در نتیجه حق دارد حکومت و کشور و سازمانهای آن را در قبضه خود قرار دهد.
البته از نظر مذهبی، با توجه به اینکه بین 75 تا 80 درصد مردم، تابع مذهب حنفی هستند، طبعاً حکومت از نظر قوانین و حقوق اساسی، از اصول این مذهب پیروی میکند. کما اینکه الان هم اینگونه است اما در عین حال این نکته را باید در نظر داشت که تقسیمبندیهای داخلی افغانستان مانند عراق، لبنان و... نه بر مبنای مذهب بلکه بر مبنای قومیت قرار دارد و از این منطق تبعیت مینماید.
2- گروه طالبان که از حدود 1370 و در جریان جنگهای داخلی افغانستان سربرآورده و در فاصله سالهای 1375 تا 1380 حکومت را در این کشور به دست گرفته است و گفته میشود مثلث آمریکا، پاکستان و سعودی در شکلگیری اولیه و رشد آن نقش اساسی داشتهاند، حداکثر 30 درصد جامعه متنوع افغانستان را نمایندگی میکند. چه اینکه طالبان با توجه به صبغه مذهبی و دستور کاری که- تحت عنوان امارت اسلامی- برای خود تعریف نموده است، نمیتواند اقوام غیرپشتون را مخاطب خود داشته باشد. در میان پشتونها هم سه جریان وجود دارد؛ یک جریان مذهبی سنی که از نظر تعلیمی از مدارس حقانی و... پاکستان تغذیه میشود، یک جریان مذهبی شیعه پشتون و یک جریان غیرمذهبی سنی پشتون که از ایدههای غیرمذهبی جانبداری مینماید. جریان مذهبی اول یعنی طالبان اگر سه چهارم کل پشتونها را هم جذب نماید، 30 درصد یعنی حدود 12 میلیون نفر از مردم افغانستان را نمایندگی مینماید.
آنچه الان از سوی گروه طالبان دنبال میشود سیطره مطلق بر افغانستان و کنار زدن عملی سهم و حق بقیه اقوام و طوایف است و این یعنی سیطره یک اقلیت 30 درصدی بر کل افغانستان. این در حالی است که تاجیکها با داشتن حدود 13 میلیون نفر جمعیت، اقلیتی بزرگتر را شکل میدهند. در اینجا دو نکته وجود دارد یک نکته این است که میان بیان و قول طالبان، از یک سو باسابقه و از سوی دیگر با عمل فاصله اساسی وجود دارد.
«طالبان امروز» اصرار دارد ما قبول کنیم با طالبان گذشته و حکومت مطلوب فعلی آنان با حکومت امارات گذشته، تفاوت بنیادی دارد. ولی روشی که طالبان برای سیطره بر افغانستان در پیش گرفته است، وادارکردن بقیه طوایف و مذاهب به تمکین در برابر سیطره مطلق خود است و این در واقع نوعی جدید از «تمامیتخواهی» این گروه میباشد که اگر بر افغانستان مسلط گردد، قطعاً برای ساکت کردن دیگران دست به سلاح میبرد و به قول و قرارهای فعلی خود پشت میکند.
طالبان الان بر شکلگیری امارت اسلامی تأکید دارد و از آن کوتاه نمیآید و حال آنکه حدود 70 درصد از مردم و اکثریت قاطع اقوام، مخالف این ایده هستند. طالبان «قانون اساسی» که به تصویب اکثریت مردم رسیده را رد کرده و حتی به اصلاح آن بسنده نمیکند. طالبان دقیقاً به دلیل اینکه نمیتواند بیش از 30 درصد مردم را نمایندگی کند، با برگزاری انتخابات پارلمانی یا ریاستجمهوری موافق نیست و به یک «لویه جرگه» میاندیشد که اعضای آن بر مبنای اکثریت پشتون و اقلیت دیگران منصوب شده باشند و این به معنای آن است که تا سالهای بعد هم مردم حق و سهم واقعی در تشکیلات دولتی نخواهند داشت.
طالبان با حمله به مناطق شمالی در حال جنگ با اقوام تاجیک، هزاره، ازبک و... میباشد و هر روز تعدادی از طرفین در این جنگ کشته میشوند این به معنای وقوع دوباره یک جنگ قومی در افغانستان است طالبان، اصرار دارد بگوید ما با مسالمت شهرهای شمالی را تسخیر کرده و بنای جنگ نداریم ولی این واقعیت ندارد و صدها کشته و هزاران آواره مناطق شمالی، بطلان این ادعا را آشکار میکند. طالبان اصرار دارد بگوید ما با شیعیان کار نداریم و مرزهای جمهوری اسلامی ایران را هم محترم میشماریم ولی روش طالبان که توسل به زور برای سیطره بر افغانستان است، آینده شیعیان و مرزهای کشور ما را با ابهام مواجه کرده است. البته شیعیان قادر به دفاع جدی از خود هستند و جمهوری اسلامی ایران اجازه کمترین تعرض به مرزهای خود را نمیدهد، اما سخن بر سر این است که این همه با هزینههایی از سوی شیعیان و جمهوری اسلامی مواجه خواهد بود و نمیتواند نگرانکننده نباشد.
3- نکته دیگر این است که به دلیل آنچه در بخش قبلی گفته شد، استقرار حکومت مطلقه طالب به این سادگی هم که آنان و آمریکا تصور کردهاند، میسر نیست. ما شاهد بودهایم که طالبان در فاصله سالهای 1375 تا 1380 نتوانست سیطره مطلق پیدا کند و لذا در طول این دوره، جنگ در مناطق شمالی این کشور استمرار پیدا کرد. الان هم طالبان نمیتواند 100 درصد خاک را به تصرف درآورده و امارات خود را بدون توافق با دیگران و بدون ارائه یک چشمانداز روشن از حکومتی فراگیر، مردمی و دربردارنده حقوق همه اقوام مستقر نماید. همین الان که رسانههای طالبان تصویر پیروزی مطلق این گروهها را به نمایش گذاشتهاند، بیش از 50 درصد یعنی 183 شهرستان
از 369 شهرستان افغانستان را در سیطره خود ندارد و جنگ و درگیری سخت
در 136 شهرستان ادامه دارد و این در حالی است که طالب مدعی است بر حدود 90 درصد افغانستان سیطره یافته است. حکومت مورد نظر طالب یک حکومت نیست، صحنهای از آشوب دائمی میان اقوام است و این چیزی نیست که با تغییر ادبیات طالبان- در حالی که بر اصلیترین عناصر فکری سابق خود تأکید میکند- دگرگون گردد.
4- در این میان سهم آمریکا خیلی مهم است. آمریکا براساس وظیفه خود باید در طول 20 سال گذشته که در دو بخش سیاسی و امنیتی- نظامی این کشور تسلط داشته است، ارتش افغانستان را برای به دست گرفتن مسئولیتهای نظامی- امنیتی آموزش میداد و تجهیز میکرد. نه اینکه 20 سال پس از آنکه با ادعای مقابله با طالبان این کشور را اشغال کرده،- به دلیل ناتوان شدن- طرحی که مشخصات کامل یک توطئه دارد را به اجرا بگذارد که نتیجه آن درگیری نظامی در بیش از 136 شهرستان- 37 درصد خاک این کشور- باشد. الان سؤال اساسی این است که درگیریهای قومی که امروز در نتیجه مذاکرات دوحه بر افغانستان سایه افکنده است، چه لایههای پنهانی دارد؟ آیا آمریکا نمیدانست که طالب نمیتواند به تنهایی بر افغانستان مسلط شود؟ پس چرا برای ایجاد موازنه قدرت بین طالبان و دولت پشتون اشرف غنی کاری نکرده و با عدم تجهیز ارتش و جلوگیری از تجهیز آن توسط دیگران، عملاً افغانستان را به صحنه درگیری تبدیل کرده است؟ آیا از این پس طالبان در نقش گروه نیابتی آمریکا برای مهار مخالفان آمریکا در افغانستان و منطقه عمل خواهد کرد؟
سعدالله زارعی
6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سرخط خبرها:
وصعیت مترو نیویورک بعد از یک بارندگی!
🇮🇷🚥اخبار صریح و دقیق🔽
@SarihNews
✅عضویت مستقیم:🔵💎
http://eitaa.com/joinchat/1112211456C1932d2effb
کوهن رییس سابق موساد رییس صندوق سرمایه گذاری سافت بانک در فلسطین اشغالی میشود
سافت بانک در حال حاضر برجسته ترین صندوق سرمایه گذاری با فناوری پیشرفته در جهان محسوب می شود که سرمایه گذاری عظیمی در شرکت هایی مانند اوبر ، علی بابا ، تیکتوک ، دیدی و کلارنا دارد.
👤 آنتی صهیون: یکی از کسانی که نامش در لیست انتقام خون #حاج_قاسم وجود داره!
@madare0120
shabnameh558.mp3
14.38M
همه چیز درباره مسئله افغانستان و نگاه ها به طالبان
شبنامه / خیلی مهم / نشرحداکثری / حقیقتی که غربگرایان نمی خواهند شما درباره نگاه آنها به طالبان بدانید / آنهایی که در فضای رسانه ای ، انقلابی ها و حامیان ایران را به حمایت از طالبان متهم میکنند در آرزوی به قدرت رسیدن طالبان هستند .../ حقیقتی که سعید لیلاز (محرمِ رازِ جواد ظریف) بر ملا کرد / سعید لیلاز : طالبان 25 سال در مقابل آمریکا ایستاده و بدنه مردمی دارد / لیلاز : ما به فرهنگشان چه کار داریم؟ مگر ما با فرهنگ همه کشور هایی که با آنها رابطه داریم کار داریم ؟ / غربگرایان بر خلاف آنچه در رسانه وانمود می کنند ، برای به قدرت رسیدن طالبان لحظه شماری می کنند / نگاه عقلا در ایران به مسئله طالبان چگونه است ؟ / تاکید عقلایِ تمامِ جناح ها به خودداری ایران به ورود به خاک افغانستان / دقیقا چه چیزی در خصوص مسئله افغانستان باید برای ما ایده آل باشد؟ قسمت 558
#شبنامه
#ایران
#عین_الاسد
#عراق
#آمریکا
#پهپاد
#راکت
#بالستیک
#اربیل
#افول_آمریکا
#آقای_تحلیلگر
#شبکه_اطلاع_رسانی_ایرانیان
@mrtahlilgar1
35.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همه چیز درباره مسئله افغانستان و نگاه ها به طالبان
شبنامه / خیلی مهم / نشرحداکثری / حقیقتی که غربگرایان نمی خواهند شما درباره نگاه آنها به طالبان بدانید / آنهایی که در فضای رسانه ای ، انقلابی ها و حامیان ایران را به حمایت از طالبان متهم میکنند در آرزوی به قدرت رسیدن طالبان هستند .../ حقیقتی که سعید لیلاز (محرمِ رازِ جواد ظریف) بر ملا کرد / سعید لیلاز : طالبان 25 سال در مقابل آمریکا ایستاده و بدنه مردمی دارد / لیلاز : ما به فرهنگشان چه کار داریم؟ مگر ما با فرهنگ همه کشور هایی که با آنها رابطه داریم کار داریم ؟ / غربگرایان بر خلاف آنچه در رسانه وانمود می کنند ، برای به قدرت رسیدن طالبان لحظه شماری می کنند / نگاه عقلا در ایران به مسئله طالبان چگونه است ؟ / تاکید عقلایِ تمامِ جناح ها به خودداری ایران به ورود به خاک افغانستان / دقیقا چه چیزی در خصوص مسئله افغانستان باید برای ما ایده آل باشد؟ قسمت 558
#شبنامه
#ایران
#عین_الاسد
#عراق
#آمریکا
#پهپاد
#راکت
#بالستیک
#اربیل
#افول_آمریکا
#آقای_تحلیلگر
#شبکه_اطلاع_رسانی_ایرانیان
@mrtahlilgar
مصاحبه لیلاز با اعتماد ، حقیقتِ نگاه غربگرایان به طالبان را برملا میکند.
لیلاز و امثال او در آرزوی طالبان هستند، باور ندارید؟ مصاحبه لیلاز و اعتماد رابخوانید...
آنهایی که "حامیان ایران" را در تولیدات رسانه ای خود در کنار طالبان معرفی میکنند، در آرزوی گفت وگوی اصلاح طلبان با طالبان هستند...
#آقای_تحلیلگر
@mrtahlilgar1
15.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دست سردار را گرفت وارد آلونک کپری کرد و بچه مریضش را جلوی سردار گذاشت. بغض سردار ترکید دیگر از هق هق گریه شانههایش تکان میخورد و مدام میگفت من نوکر شما هستم...
🎥ویدئویی از حضور سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه در سفر به سیستان و بلوچستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️مهراب قاسمخانی با اننتشار عکس گربهی باردار اعلام کرد که پدر بزرگ شده
❌جماعتی که در منجلاب فساد و بی هویتی دست و پا میزنند چطور به خود اجازه میدهند درمورد مسائل جامعه و مردم اظهار وجود کنند!؟
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi