بررسی ها نشان می دهد طی 16 سال اخیر در سه سال منتهی به سال 94 میزان افزایش حقوق کارگران بیش از نرخ تورم بوده است. تجارت نیوز: بررسی ها نشان می دهد طی 16 سال اخیر در سه سال منتهی به سال 94 میزان افزایش حقوق کارگران بیش از نرخ تورم بوده است.
اخبار اقتصادی
کد مطلب:
۱۱:۲۲
دوشنبه
۲۴ اسفند ۱۳۹۴
@eslahtalaban_fergheh
بررسی وضعیت میزان افزایش دستمزد و نرخ تورم از سال ۸۴ تا کنون نشان میدهد، فاصله تورم از دستمزد طی سالهای ۸۹ تا ۹۲ افزایش پیدا کرده است؛ به عبارتی با تشدید فاصله تورم تا دستمزد طی این بازه زمانی، قدرت خرید کارگران به نسبت سالهای قبل از آن کاهش بیشتری داشته است.
@eslahtalaban_fergheh
بایگانی اقدامات، عقاید و اظهارات غیراسلامی احزاب و گروه های غرب گرا
بررسی وضعیت میزان افزایش دستمزد و نرخ تورم از سال ۸۴ تا کنون نشان میدهد، فاصله تورم از دستمزد طی سا
بانک مرکزی، مرکز آمار ایران
بر اساس این گزارش، از سال ۸۴ تا ۸۶ میزان درصد افزایش دستمزد کارگران، بیش از نرخ تورم بوده است؛ به این ترتیب که در سال ۸۴ نرخ تورم ۱۰.۴ درصد بوده؛ اما میزان افزایش دستمزد حدود ۱۵ درصد به ثبت رسیده است.
همچنین در سال ۸۵ حداقل دستمزد در حالی ۲۲.۴ درصد افزایش یافت که نرخ تورم در آن زمان، ۱۱.۹ درصد بود. در سال ۸۶ نیز در حالی که نرخ تورم ۱۸.۴ درصد بوده، حداقل دستمزد ۲۲ درصد افزایش یافته است و این آمار نشان میدهد که در آن زمان، همواره بر افزایش میزان دستمزد بیش از نرخ تورم، تاکید شده است تا قدرت خرید کا رگران، حداقل حفظ شود.
بررسی آمارها نشان میدهد که در سال ۸۷ این روند معکوس شده و تورم از میزان افزایش دستمزد، پیشی گرفته و مجدد در سالهای ۸۸ و ۸۹، میزان افزایش دستمزد از تورم بالاتر رفته است؛ اما طی بازه زمانی سه ساله ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ در عین حال که مجدد نرخ تورم از میزان افزایش دستمزد پیشی گرفت، این فاصله قابل توجه بوده است؛ البته بررسیها نشان میدهد که علت این شکاف، اجرای قانون هدفمندی یارانهها در سال ۸۹ و نمایان شدن آثار آن از سال ۹۰ در شاخصهای اقتصادی کشور و از جمله تورم بوده است.
بر این اساس، با شکاف قابل توجه تورم تا دستمزد، قدرت خرید کارگران در سالهای ۹۰ تا ۹۲ به شدت کاهش یافته و جبران این فاصله طی سالهای آتی، سخت شده است.
البته در سالهای ۹۲ و ۹۳ با افزایش ۲۵ درصدی دستمزد، تلاش شده تا بخشی از قدرت خرید از دست رفته جامعه کارگری جبران شود که تا سال ۹۶ با تلاش نمایندگان کارگری در شورای عالی کار، تقریباً درآمد و تورم به یک نقطه تعادل رسیدند، اما مجدد با توجه به مشکلات ایجاد شده در اقتصاد، از اوایل سال ۹۷ این فاصله دوباره افزایش یافت.
با این حال میتوان با قاطعیت گفت اگر مدیریت تورم و متغیرهای کلان اقتصادی، صورت میگرفت، امروز قدرت خرید کارگران در بدبینانه ترین حالت، همگام با تورم بود و چه بسا میزان حداقل دستمزد بیش از نرخ تورم به ثبت میرسید.
منبع: مهر
mshrgh.ir/954211
کد خبر 879426
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۱
۴۰ نظر چاپ
اقتصاد
مشرق گزارش میدهد؛
تورم واقعی چند درصد است؟/ کالاهایی که تا ۳۰۰ درصد گران شدند + نمودار
فیلم/ چرا آمار تورم با واقعیت تطابق ندارد؟
بانک مرکزی و مرکز آمار در حالی نرخ تورم را بین ۸٫۷ و ۱۰٫۲ درصد اعلام کردهاند که هزینههای مصرفی عمومی مردم نسبت به سال گذشته حداقل ۳۰ درصد بیشتر شده است.
سرویس اقتصاد مشرق - در سال جاری با وجود افزایش سه برابری قیمت دلار نسبت به سال قبل، نرخ تورم همچنان در سطح پایینی اعلام میشود.
نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر قیمتها در بازار کشور دارد و طبیعی است وقتی قیمت دلار ۳ برابر شده، کالاهای وارداتی به همان نسبت گران شوند.
بیشتر بخوانید
رشد هزینه جاری دولت ۲ برابر نرخ تورم+ نمودار
این گرانی بر کالاهای تولید داخل نیز تاثیر غیرمستقیم میگذارد و موجب گرانی آنها میشود، درست شبیه شرایطی که در سال ۱۳۹۱ در دولت احمدینژاد رخ داد که افزایش قیمت دلار از ۱۲۰۰ تومان به ۳۰۰۰ تومان موجب تحمیل تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر اقتصاد کشور شد.
اما برخلاف سال ۱۳۹۱ که دولت وقت، آمار تورم ۴۰-۳۰ درصدی را اعلام میکرد، در سال جاری با وجود تحمیل گرانی بر مردم، آمار تورم بسیار نازل اعلام میشود.
هرچند بانک مرکزی و مرکز آمار اعلام میکنند که آمارشان درباره تورم، درست است اما یک بررسی ساده درباره مقایسه قیمتها با سال قبل نشان میدهد قطعا تورمی که مردم تحمل میکنند، بیش از ۳۰ درصد است.
مقایسه قیمت مواد خوراکی، خودرو، دلار و سکه در روزهای اخیر نسبت به قیمت آنها در مدت مشابه سال قبل، مشخص است که گرانی
بایگانی اقدامات، عقاید و اظهارات غیراسلامی احزاب و گروه های غرب گرا
کد خبر 879426 تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۱ ۴۰ نظر چاپ اقتصاد مشرق گزارش میدهد؛
مقایسه قیمت مواد خوراکی، خودرو، دلار و سکه در روزهای اخیر نسبت به قیمت آنها در مدت مشابه سال قبل، مشخص است که گرانیها بین ۱۰ تا ۳۰۰ درصد بوده است.
محصول
درصد افزایش نسبت به مرداد ۱۳۹۶
لبنیات
۲۰
تخم مرغ
۴۰
برنج وارداتی
۴۷
میوههای تازه
۷۱
سبزیهای تازه
۱۵
گوشت قرمز
۲۵
مرغ تازه
۲۰
چای
۲۰
روغن
۱۰
قیمت مسکن
۵۴
قیمت خودروهای داخلی
۵۰
قیمت خودروهای خارجی
۱۰۰
قیمت سکه
۳۰۰
نرخ ارز
۲۰۰