✨﷽✨
✅همسفر حج و نظر امامجعفرصادق(ع)
🕋مردی که از سفر حج برگشته بود سرگذشت مسافرت خود و همراهانش را برای امام صادق(ع) تعريف می کرد، مخصوصاً یکی از همسفران خويش را بسيار میستود که چه مرد بزرگواری بود و ما به همراهی همچون مرد شريفی مفتخر بوديم. يکسره مشغول طاعت و عبادت بود. همين که در منزلی فرود می آمديم او فوراً به گوشه ای می رفت و سجاده خويش را پهن می کرد و به طاعت و عبادت خويش مشغول می شد.
✍️امام صادق (ع) پرسیدند:
پس چه کسی کارهای او را انجام می داد ؟ و چه کسی حيوان او را تيمار می کرد؟
💬آن مرد پاسخ داد:
البته افتخار اين کارها با ما بود و او فقط به کارهای مقدس و عبادت خويش مشغول بود و کاری به اين کارها نداشت.
❣️امام فرمودند:
بنابراين همه شما از او برتر بوده ايد.
📚مجموعه شهر حکایات
https://eitaa.com/eslam20
#علائم_ظهور
✍️امام باقر علیه السلام: حضرت قائم علیه السلام قيام نمی کند مگر هنگامى كه ترس سخت و شدیدی مردم را فرا گرفته است و زمين لرزه ها و فتنه و بلا دامنگير مردم شده است، و بیماری طاعونی که پيش از اينها فرا رسیده است، و شمشير برّانی که در ميان عرب است، و اختلاف سختى که میان مردم رخ داده و اوضاعشان آنچنان تغییر یافته و به جایی رسیده اند که صبح و شام آرزوی مرگ می کنند. و این آرزوی مرگ به واسطه شدّت مصیبتی و سختی است که از سگان هار میان مردم می بینند و این که بعضی از مردم بعضی دیگر را می خورند و می بلعند.
پس خروج آن حضرت هنگامى است كه مردم از اينكه فرجی را ببینند مأيوس و نااميد شده اند. اى خوشا به حال آنكه قائم ما را درك كند و از ياران او باشد، و واى و بسیار وای بر كسى كه با او ستیز کند و با دستوراتش مخالفت کند و از دشمنانش باشد.
https://eitaa.com/eslam20
📚غیبت نعمانی، ص٢۵۴
✨﷽✨
🌼از غريب ترين ايام زندگی ما ايام مباهله است.
✍️آیت الله جوادی آملی: خيلي از ما عالمانه حرف میزنيم و عوامانه فكر میكنيم، در نتیجه آن اركان ولايت را تقريباً از دست میدهيم. در حالی که آن اجزای غير ركنی را خيلی محترم میشمريم، مانند اول ذيحجه که سالروز ازدواج وجود مبارك حضرت امير با فاطمه زهرا(سلام الله عليهما) است. اينها جزء واجبات غير ركنی است.
در نماز يك واجب ركنی داريم، يك واجب غير ركنی. در خصوص امامت و ولایت نیز همين طور است؛ غدير جزء واجبات ركنی امامت است، مباهله جزء واجبات ركنی ولایت است، با سالروز ازدواج فرق میكند. در حالی که نه رسانهها از او نام میبرند و نه حوزهها خبری هست! آن وقت آن مسائل واجبات غير ركنی را خيلی دامن میزنيم. آنها هم واجب هست، اما مثل اجزای نماز است. لکن حمد و سوره كجا، ركوع و سجود كجا؟! حمد و سوره واجب غير ركنی است، اما ركوع و سجود واجب ركنی است.
وقتی مأمون(علیه من الرحمن ما یستحق)، به وجود مبارك امام رضا(سلام الله علیه) عرض ميیكند به چه دليل علی بن ابيطالب(سلام الله عليه) افضل است؟ ایشان ديگر نفرمود غدير، فرمود با آيه {انفسنا}.خدا وقتی وجود مبارك حضرت امير علیه السلام را جان پيغمبر میداند از اين بالاتر فضيلت فرض میشود؟! «من كنت مولاه فهذا علی مولاه» كه گفته ٔ خود پيغمبر است، هر چند آن هم از طرف خداست، کجا؛ و اینکه ذات اقدس اله خود فرموده علی جان پيغمبر است، کجا؟! و وجود مبارك امام رضا علیه السلام به اين استدلال كرد.
https://eitaa.com/eslam20
📚تفسیر سوره حجرات ۹۵/۷/۴
✅روز مباهله نماد استقامت خانوادگی
✍️ ۲۴ذیالحجه روز مباهله نام گرفته، در این روز رسول خدا(ص) با نصاراى نجران مباهله کرد و پیش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفت، و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین(علیهم السّلام) رو زیر عبا جا داد؛ جبرائیل نازل شد و آیه تطهیر رو در شأن ایشان فرود آورد، آنگاه رسول خدا(ص) آن چهار بزرگوار رو براى مباهله به بیرون برد، چون نگاه نصارى بر ایشان افتاد، و حقیقت آن حضرت و آثار نزول عذاب رو مشاهده کردند، جرأت بر مباهله رو از دست داده، و استدعاى مصالحه و قبول جزیه کردند.
پیامبر در روز مباهله عزیزترین انسانها را به صحنه میآورد تا بگوید برای شناخت حق از باطل همه خانواده باید مقاومت کنند.
📚آلعمران آیه ۶۱
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
🌻 مبـاهلـه 🌻
✍️در سوره ی آل عمران آیه ۶۱ صحبت خواهیم کرد راجع به مباهله: زمانی که پیامبر (ص) می آید تا با مردم سخن بگوید. ابتدا باید معجزه ای نشان بدهد تا مردم این باور را داشته باشند که او از جانب خدا آمده است. زمانی که حرف می زنیم باید منطقی باشد، که این کار در حیطه پیامبر؛ معجزه نام دارد. اما گاهی اوقات ؛ مردم حقیقت را قبول ندارند و به لجبازی می پردازند و در همین زمان است؛ که به نفرین کردن هم می پردازند ؛ در اینجا کسی که با نفرین نابود می شود باطل بوده و نفرین کننده حق بوده است، که به این می گویند ابتهال، ابتهال یعنی نفرین کردن بین دو نفر تا مشخص شود چه کسی حق است و چه کسی باطل .
در سال دهم هجری که مصادف است با سال های آخر عمر پیامبر عظیم الشان اسلام. پیامبر در 63 سالگی افرادی را به یکی از بلاد یمن به نام نَجران فرستادند. برای تبلیغ دین مبین اسلام؛ پیامبر نامه های زیادی را در زمینه ی تبلیغ می نوشتند. زمانی که پیامبر مبلغین خود را اعزام کرده بودند؛ عده ای مسیحی ها هم به آن منطقه آمدند تا ببینند جریان ازچه قراراست، در این حین آیه ای بر پیامبر نازل شد و خدا به رسولش گفت: کسانی که از حق گریزانند و به تو ایمان نمی آورند؛ بگو: زنان و بچه های خود را می آوریم ؛ شماهم زنان و کودکان خود را بیاورید، ما جان خود را اهدا می کنیم و شما نیز اهدا کنید، سپس به یکدیگر نفرین کنیم؛ نفرین هر کسی که گرفت، او حق است و نفرین شده باطل است. این ماجرا در روز 24 ذی الحجه در بیرون از مدینه و در نزدیکی مسجد النبی رخ داد. این ماجرا اولین بار بین مسیحی ها اتفاق افتاد ولی پیامبر با یهودی ها هم مباهله می کردند و مباهله منحصر به زمان خاصی نیست، برای پذیرش دین و ایمان آوردن مباهله نیست بلکه منطق و استدلال است.
پیامبر اسلام به مسیحی ها گفت: ما بچه و خانم و جانمان را می آوریم، شما هم بچه هایتان ، خانم و جانتان را بیاورید، نفرین کنیم.
مسیحی ها گفت: ای پیامبر، ما مشورت می کنیم به شما خبر می دهیم! در جریان مباهله مسیحی ها باهم مشورت کردند و رئیس مسیحی ها گفتند : اگر با تنبک و دار و دسته و... آمدند خبری نیست، ولی اگر فقط با اهل خانواده خود آمدند بترسید، وقتی مسیحی ها دیدند پیامبر فقط با حضرت علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام آمدند، ترسیدند. لذا عقب نشینی کردند.
و اما از این آیه ما می توانیم به دو نتیجه برسیم واز آن به نفع خود استفاده کنیم .
❶ اینکه در مجالس دعا بچه ها را به همراه خود ببریم تا دعا کنند. البته نباید طوری باشد که بع بچه ها فشار وارد شود.
❷ اینکه امامان و اهل بیت مستجاب الدعوة هستند؛ یعنی ما می توانیم آنها را قسم دهیم، به خدا و به همین دلیل هست که به اهل بیت علیهم السلام متوسّل میشویم و می گوییم یا علی! یاحسین و یا اباالفضل... این یا حسین! یعنی حسین جان، چون شما مستحاب الدعوة هستید، از شما میخواهیم که از خدا بخواهید دعای ما را مستجاب کند.
در این جا پیغمبر فرمود: نِسائَنا، چه کسی را آورد؟ حضرت زهرا سلام الله علیها فرمود: بچه ها، چه کسی را آورد؟ حسن و حسین علیهم السلام. فرمود: اَنفُسَنا، جانتان را بیاورید، چه کسی را آورد؟ امام علی علیهم السلام. پس معلوم می شود لی بن ابیطالب جان پیغمبر است.
https://eitaa.com/eslam20
✍️پيامبر اکرم (ص) فرمودند:
✅هرگاه خدا بر امتي غضب كند و عذاب بر آنها نفرستد، آنها را به چند بلا مبتلا مي كند:
⇦ «ارزاني را از آنها گرفته»
⇦ «و عمرهايشان را كوتاه»
⇦ «و بازارگانانشان را بي سود»
⇦ «درختهايشان را بۍثمر»
⇦ «نهرها را بي آب»
⇦ «بارانها را بي موقع»
⇦ «و انساني بداخلاق را بر آنها
حاکم مي كند.»
📚خصال صدوق، ج ۲، ص ۴۱۵
https://eitaa.com/eslam20
✅پدر و مادرت را نگاه کن. نگاه کردن به جمال مادرت خودش عبادته
✍️فرمان مادر را ببر، ببین که چه بر سر تو خواهد آمد. هرچه مادرت سخت گیر تر باشد فرمانش را ببر ... اگر مادرت تند باشد فرمان بردن از او اثرش بیشتر است. فرمان مادر ِ خوش اخلاق را که همه می برند. اگر به غریبه هم بگوید اینجا بیا، خواهد گفت خانم چه می گویید، چشم. کارش را رها می کند و بار او را بر میدارد و یا راه او را باز می کند.
اگر مادر و پدر تندی دارید تا فرمان او را بردید آن وقت می فهمید چه کرده اید. خداوند متعال نشانت خواهد داد که ببین چه کرده ای، کار بزرگان را انجام دادی، با ما رفیق و انیس و مونس شدی ...
📚حاج محمد اسماعیل دولابی
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
🌼آراستگی ظاهر و لباس مناسب زن و شوهر در خانه
✍️ابوخالد کابلی از اصحاب خاص امام سجاد علیه السلام نقل میکند که: یحیی ابن ام طویل دستم را گرفت و مرا خدمت امام سجاد علیه السلام برد. دیدم امام علیه السلام در خانهای با فرشهای مجلل نشسته و لباسهای گران قیمت به تن دارد. پس از مدتی برخاستیم. امام علیه السلام به من فرمود:
فردا هم نزد من بیایید!
وقتی بیرون رفتیم، سرزنشکنان به یحیی گفتم: (مرا نزد کسی بردی که لباسهای پر زرق و برق میپوشد.) و قصدم این بود که دیگر به نزد ایشان برنگردم؛ اما روز بعد، پیش خودم فکر کردم که رفتنم نزد او بی ضرر است؛ برای همین دوباره به خانه او رفتم. دیدم درِ خانه باز است. هیچ کس را ندیدم و تصمیم گرفتم برگردم. در این هنگام امام علیه السلام از داخل خانه، مرا به اسمم صدا زد و گفت: (ای کنکر، داخل شو) این اسمی بود که مادرم من را به آن نامیده بود و هیچکس جز خودم از آن خبر نداشت!
داخل شدم و دیدم دیوارهای خانه گلی است و امام علیه السلام بر روی حصیری از درخت خرما نشسته و لباسی از کرباس پوشیده است. یحیی هم نزد ایشان بود. امام علیه السلام فرمودند:
ای اباخالد، من در آستانه ازدواج هستم و آنچه دیروز دیدی، خواسته زنان بود و من نمیخواستم با آنها مخالفت کنم.
بحارالانوار، ج۴۶، ص۱۰۵_۱۰۶.
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
💠دنیایحرام در کلام مولا💠
✍️امیرالمومنین علی علیه السلام:برابر دنیا خویشتن دار و برابر آخرت دلباخته باشید. آن کس را که تقوا بلند مرتبت کرد خوار نشمارید، و آن را که دنیا عزیزش کرد گرامی ندارید. برق درخشنده دنیا شما را خیره نکند، و سخن ستاینده دنیا را نشنوید. به دعوت کننده دنیا پاسخ ندهید، و از تابش دنیا روشنایی نخواهید، و فریفته کالاهای گران قدر دنیا نگردید.
همانا برق دنیای حرام بی فروغ است، و سخنش دروغ، و اموالش به غارت رفتنی، و کالاهای آن تاراج شدنی است.
💥آگاه باشید! دنیای حرام چونان عشوه گر هرزه ای است که تسلیم نشود، و مرکب سرکشی است که فرمان نبرد، دروغگویی خیانتکار، ناسپاس حق نشناس، دشمنی حیله گر، پشت کننده ای سرگردان، حالاتش متزلزل، عزّتش خواری، جدّش بازی و شوخی، و بلندی آن سقوط است.
📚 نهج البلاغه، خطبه ۱۹۱
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
💠دنیایحرام در کلام مولا💠
✍️امیرالمومنین علی علیه السلام:برابر دنیا خویشتن دار و برابر آخرت دلباخته باشید. آن کس را که تقوا بلند مرتبت کرد خوار نشمارید، و آن را که دنیا عزیزش کرد گرامی ندارید. برق درخشنده دنیا شما را خیره نکند، و سخن ستاینده دنیا را نشنوید. به دعوت کننده دنیا پاسخ ندهید، و از تابش دنیا روشنایی نخواهید، و فریفته کالاهای گران قدر دنیا نگردید.
همانا برق دنیای حرام بی فروغ است، و سخنش دروغ، و اموالش به غارت رفتنی، و کالاهای آن تاراج شدنی است.
💥آگاه باشید! دنیای حرام چونان عشوه گر هرزه ای است که تسلیم نشود، و مرکب سرکشی است که فرمان نبرد، دروغگویی خیانتکار، ناسپاس حق نشناس، دشمنی حیله گر، پشت کننده ای سرگردان، حالاتش متزلزل، عزّتش خواری، جدّش بازی و شوخی، و بلندی آن سقوط است.
📚 نهج البلاغه، خطبه ۱۹۱
https://eitaa.com/eslam20
☘️ حضرت امام کاظم (علیه السلام) فرمودند :
✍️ اگر شیعیانم را زیر و رو کنم، جز ادعا چیزی دیگری ندارند و اگر آنان را آزمایش کنم، سر از ارتداد درآورند و اگر ایشان را تصفیه نمایم، از هزار نفر جز یک نفر خالص وبی غش نباشد و اگر غربال شان کنم، با من جز خواص و نزدیکانم نمانند
فراوانند افرادی که بر پشتی ها تکیه می زنند و می گویند: «ما شیعه علی علیه السلام هستیم!!»
👌 شیعه علی (علیه السلام) کسی است که کردار و رفتارش گواه ادعایش باشد.
📚 روضه کافی ، ج اول ، ص۴۷۱
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
اسلام 61.MP3
19.81M
حجت الاسلام والمسلمین علی صالح غفاری/موضوع: آیاتی درباره اسلام شناسی :مکان تبلیغ:سیستان وبلوچستان {جلسه 295}
@eslam20