#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 29 تیر 1403 شمسی
🌙 13 محرم 1446 قمری
❄️ 19 ژولای 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ آغاز عمليات والفجر 2 (1362ش)
➕ درگذشت پروفسور محمدحسن گنجی پدر جغرافیای ایران (1391ش)
🌙 #قمری
➕ اسراى اهل بیت (ع) در مجلس ابن زیاد
➕ شهادت "عبداللَّه بن عفيف" به دست "عبيداللَّه بنزياد" (61 ق)
➕ وفات محقق شهير "شيخ محمدصالح مازندراني" داماد علامه ي مجلسي (1080 ق)
❄️ #میلادی
➕ شكست چين در جريان جنگ با انگلستان موسوم به جنگ ترياك (1842م)
—----------
🇮🇷 كانال
https://eitaa.com/eslam20
💠وقایع روز سیزدهم محرم سال 61 ق؛💠
♻️ الف) ایراد خطبه ها در کوفه؛
✍ هنگام ورود کاروان اسرا به کوفه حضرت زینب(س) و فاطمه صغری دختر امام حسین(ع) و ام کلثوم دختر امام علی(ع) و امام سجاد(ع) هر کدام با خطبه های پر هیمنه، دست به افشاگری علیه بنی امیه زدند.
✅مجموع این خطبه های آتشین که مشتمل بر بیان یک سلسله حقایق تاریخی است، لرزه بر اندام جنايتكاران بنى اميّه افكند و پايه هاى كاخ حكومت غاصبانه آنها را متزلزل ساخت و بذرهاى انقلاب را بر ضد اين حكومت جبار و جائر در قلوب مردم كوفه و شام پاشيد.(1)
♻️ ب) اسرا اهل بیت (علیهم السلام) در مجلس ابن زیاد؛
✍ پس از آنکه اسرا و سرهای مقدس را در کوفه گردانیدند، ابن زياد سرمست از غرور پيروزى و براى قدرت نمايى، در كاخ خود نشست و اجازه ورود همگانى داد. سپس دستور داد، سر امام حسين (ع) را آورده و در برابرش قرار دهند و آنگاه فرمان داد كه زنان حريم حسينى و كودكانش را وارد كنند. در اینجا ابن زیاد به سر مقدس آن حضرت جسارت نمود که با پاسخ کوبنده حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) مواجه شد(2)
1⃣ پاسخ کوبندۀ شیرزن کربلا حضرت زینب کبری (س) به ابن زیاد:
🌺 حضرت زينب(س) در مجلس ابن زياد در پاسخ به آن مرد سفّاك بى رحم و خطرناك، با يك دنيا شجاعت فرمود: «ما رَأَيْتُ إِلّا جَميلًا؛ جز خوبى (و شجاعت و عظمت) در كربلا نديدم». «هؤُلاءِ قَوْمٌ كَتَبَ اللَّهُ عَلَيْهِمُ الْقَتْلَ، فَبَرزُوا إلى مَضَاجِعِهِمْ ...؛ آنها گروهى بودند كه شهادت در سرنوشت شان رقم زده شده بود و به آرامگاه ابدى خود شتافتند و به زودى در دادگاه عدل الهى در برابر آنها ظاهر خواهى شد».(3)
عبيداللَّه بن زياد با شنيدن اين سخنان خشمگين شد و درماندگى خود را احساس كرد(4)
2⃣ جواب دندان شکن امام سجاد(ع)به ابن زیاد:
🌷 امام سجّاد(س) وقتى وارد مجلس ابن زياد شد، بين امام(ع) و او گفتگوى شديدى رخ داد به طورى كه ابن زياد دستور داد گردن امام (ع) را بزنند. زينب (س) شجاعانه جلوى آنها را گرفت، بعد امام (ع) خطاب به ابن زياد فرمود: آيا مرا به مرگ تهديد مى كنى؟«اما عَلِمْتَ أَنَّ القَتْلَ لَنا عادَةٌ وَكَرامَتنا مِنَ اللَّهِ الشَّهادةُ؛ آيا ندانسته اى كه كشته شدن يك كار عادى و معمولى براى ماست، و كرامت و افتخار ما از جانب خدا، شهادت است».(5)
👹ابن زياد كه پس از این گفت و گوها، كاملًا شكست خورده بود، دستور داد اهل بیت (علیهم السلام) را با غل و زنجیر وارد زندان کوفه کردند.(6)
----------------------------
پی نوشت:
(1) زهرا برترین بانوی جهان، ص142
(2) عاشورا ريشه ها، انگيزه ها، رويدادها، پيامدها، ص576
(3) همان، ص 577
(4) بحارالانوار؛ ج45، ص116
(5 و 6) گفتار معصومين(علیهم السلام) ؛ ج 2 ؛ ص176و 579
https://eitaa.com/eslam20
💠 ترجمه خطبه حضرت زینب (سلام الله علیها ) در کوفه:
🌺 ستایش از آنِ خداست و درود بر پدرم محمد و خاندان پاک و نیکوکارش.
اما بعد: ای مردم کوفه،ای مردمان حیله گر و خیانت کار! گریه میکنید؟ اشک چشمانتان خشک نشود و ناله هایتان آرام نگیرد. همانا که کار شما مانند آن زنی است که رشتۀ خود را پس از محکم یافتن، یکی یکی از هم میگسست، شما نیز سوگندهای خود را در میان خویش، وسیلۀ فریب و تقلب ساخته اید.
❓آیا در میان شما جز وقاحت و رسوایی، سینههای آکنده از کینه، دو رویی و تملق، همچون زبان پردازی کنیزکان و ذلت و حقارت در برابر دشمنان چیز دیگری نیز یافت میشود؟ یا همچون سبزههایی هستید که ریشه در فضولات حیوانی داشته یا همچون جنازۀ دفن شدهای که روی قبرش را با نقره تزیین نموده باشند؟ چه بد توشهای برای آخرت فرستاده اید؛ توشهای که همان خشم و سخط خدا است و در عذاب جاویدان خواهید بود. گریه میکنید؟ زار میزنید؟ آری به خدا سوگند که باید گریه کنید، پس بسیار بگریید و کمتر بخندید. چرا که دامان خود را به ننگ و عار جنایتی آلوده اید که ننگ و پلیدی آن را از دامان خود تا ابد نتوانید شست.
❓و چگونه میتوانید ننگ حاصل از کشتن فرزند رسول خدا(ص)، خاتم پیامبران، معدن رسالت، و سرور جوانان اهل بهشت را از دامان خود بزدایید؟ کسی که پناه مومنان شما، فریادرس در بلایای شما، مشعل فروزان استدلال شما بر حق و حقیقت و یاور شما در هنگام قحطی و خشکسالی بود. چه بار سنگین و بدی بر دوش خود نهادید، پس رحمت خدایی از شما دور و دورتر باد. که تلاشتان بیهوده، دستانتان بریده، معامله تان قرین زیان گردیده است، خود را به خشم خدا گرفتار نموده و بدین ترتیب خواری و درماندگی بر شما لازم آمده است.
🌷 وای بر شما ای مردم کوفه! آیا میدانید چه جگری از رسول خدا دریدهاید؟ چه زنان و دختران با عفت و وقاری را از خاندان او به کوچه و بازار کشاندهاید؟! چه خونی از آن حضرت بر زمین ریختهاید؟! و چه حرمتی از او شکستهاید؟! شما این جنایت فجیع را بیپرده و آشکار به انجام رسانید؛ جنایتی که سر آغاز جنایات دیگری در تاریخ گشته، سیاه، تاریک و جبران ناپذیر بوده، تمام سطح زمین و وسعت آسمان را پر کرده است.
❓ آیا از اینکه آسمان خون باریده تعجب میکنید؟ در حالی که عذاب آخرت در مقایسه با این امر، بسیار شدیدتر و خوار کنندهتر است و در آن روز کسی به یاری شما نخواهد آمد. پس مهلتهایی که خدای متعال به شما میدهد موجب خوشی شما نگردد، چرا که خدا در عذاب کردن بندگان خود شتاب نمیکند، چون ترسی از پایمال شدن خون و ازدست رفتن زمان انتقام ندارد و همانا که خدای شما همیشه در کمین است.
-------------------------------
📚 منبع:
۱. بحارالأنوار، ج ۴۵، ص ۱۰۸.
۲. اللهوف، سید بن طاووس، ص۱۴۶.
https://eitaa.com/eslam20
❓ قبل از فرا رسیدن مرگ چگونه خود را مهیا کنیم؟ (۱)
✍ در كتاب: «اثنی عشریة فی المواعظ العددیة» صفحه ۳۲۵ روایتی است که در آن برای تهذیب نفس و جمع کردن زاد و توشه یک برنامه ریزی خوب و منظمی وجود دارد و از همه مهمتر می توان با آن دستور العمل اعمال خود را در طول زندگی قبل از این که مرگ به سراغ ما آید آسیب شناسی کنیم. بنابراین هرگز از خداوند، مرگ را نخواهیم مگر این که چهل عمل را که در این روایت آمده است، انجام داده باشیم. از این رو یکی از حاجات مهم و دائمی ما این باشد که نَمیریم مگر پس از انجام آن چهل عمل.
🔹 شخصی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رسید و عرض کرد: آیا اذن میدهید که تمنای مرگ کنم؟ حضرت فرمود: مرگ چیزی است که از آن چارهای نیست و سفری بسیار طولانی است، سزاوار است کسی که اراده مرگ دارد، ده هدیه آماده کند (و با خود ببرد).
🌷«جاءَ رَجُلٌ اِلی النَّبِیِ صَلّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ فِقالَ أتَاذَنُ لِی اَن اَتَمَنّی اَلمَوتَ، فَقالَ صَلّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ: الْمَوْتُ شَیْءٌ لَا بُدَّ مِنْهُ وَ سَفَرٌ طَوِیلٌ یَنْبَغِی لِمَنْ أَرَادَهُ أَنْ یَرْفَعَ عَشْرَ هَدَایَا: فَقالَ وَ ماهِیَ؟».
عرض کرد: آن ده هدیه چیست؟ حضرت فرمود:
۱- هدیهی عزرائیل
۲- و هدیهی قبر
۳- و هدیهی منکر و نکیر
۴- و هدیهی میزان
۵- و هدیهی پل صراط
۶- و هدیهی مالک خزینه دار جهنم
۷- و هدیهی رضوان خزینه دار بهشت
۸- و هدیهی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله
۹- و هدیهی جبرائیل
۱۰- و هدیه خداوند تعالی.
قال: هَدیَةُ عِزْرائیل وَ هَدیَةُ الْقَبر وَ هَدیَةُ مُنْكَر وَ نَكِیر وَ هَدیَةُ الْمِیزان وَ هَدِیَةُ الْصِراط وَ هدیة مالك وهدیة رضوان وهدیة النبی وهدیة جبرئیل وهدیة الله تعالى.
📗اثنی عشریة فی المواعظ العددیة» صفحه ۳۲۵.
https://eitaa.com/eslam20
💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
۱۰- مقام جهاد (حَرب)
🌷وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ،
و با هر کسی که با شما نبرد کند میجنگم.
✍ یکی از آموزههای پرمعنای زیارت عاشورا، عبارتی است که در آن دو مسئله مهم یعنی دشمنستیزی از یک سو و وحدت و همدلی بین اهل حق از سوی دیگر، منعکس شده است. این نکته مهم در فراز معروف «اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ» آمده است. این آموزه، مطابق با آیه ۲۹ سوره مبارکه فتح است:
☀️ «وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» یعنی مؤمنان و پیروان پیامبر (ص) کسانی هستند که در مواجهه با کفار و اهل باطل با شدت برخورد میکنند. رفتارشان محکم و آهنین است. با این حال بین خودشان با مؤدت، محبت و انصاف رفتار می کنند (رحماء بینهم).
🔹بر پایه این آیه از قرآن کریم، ما تکالیفی داریم که با دشمنان خدا و اهل بیت علیهم السلام باید به شدت مبارزه کنیم، در مقابل آنان محکم بایستیم، امّا بین خودمان باید رحم داشته باشیم.
🔸این مقام، یعنی مقام دشمنی با دشمنان اهلبیت، برای مبارزه با موانع رشد بشر و یکی از ضروریات در مسیر سلوک الی الله است.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از الحمدالله کما هو اهله
431_22786788906946.mp3
13.88M
هدایت شده از الحمدالله کما هو اهله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة»
🌹روبه شش گوشه ترین قبله ی عالم هر صبح
🌹بردن نام حسین بن علی میچسبد
🌹اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ
🌹وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ
🌹وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ
🌹وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🕊#اللهم_عجل_لولیک_الفرج 🌴🌴🌴
❣#لطیفه_همراه_با_احکام_شرعی❣
#لطیفه😁
دزدی به خانه روضه خوانی رفت و اثاثیه را جمع کرد.
✔و همه را در پارچه ی بزرگی ریخت و بلند کرد و گفت 👈 یاعلی
✔ناگهان صاحب خانه از خواب بیدار شدو گفت:
✔من یک عمری، با یاحسین یاحسین اینها را جمع کردم تو با یک یاعلی میخواهی همه را ببری
😄😄
🌹🌷🌹🌷🌹
#احکام_شرعی
#احکام_نذر
انسان می تواند در مالی که تحت اختیار اوست نذر کند ،
و اگر در مالی که برای او نیست نذر کند نذرش باطل است ،
مگر اینکه بعدا صاحب مال اجازه دهد.
مثلا اگر زنی از مال شوهرش نذر کند آش🍲 بپزد ولی شوهر اجازه ندهد نذر باطل است واگر اجازه داد صحیح است .
┄┅═☘••❀🌸❀••☘═┅┄
چند نکته در باره خبر بازداشت یک فرماندار؛
۱. اخلاقیتر این بود که از زندانی شدن افراد و گرفتار شدن دیگران،لذت نبریم!
چون
در اکثر گروهها دیدم بعضی از افراد منتسب به یک تفکر خاص، از نماینده مجلس تا نماینده منزل بهشدت مشعوف و گل به هم تقدیم میکنند!
چرا!
چون یک فردی برای خودش یا دیگران برای او مشکل ایجاد کردهاند و اون فرد به جای اینکه در کنار خانواده باشد، برایش گرفتار پیش آمد و الآن دارد آب خنک زندان را مینوشد.
در عرف ایلیاتی این دیار، وقتی فردی دچار گرفتاری و مشکل میشود، غالب مردم میگویند «آخی!!» و اظهار همدردی و ابراز شفقت میکنند.
در فرهنگ دینی هم معمولاً متدینین، آرزوی رفع گرفتاری برای گرفتاران میکنند.
حالا به نظر میرسد اینکه در اردوگاه یک تفکر سیاسی از زندان رفتن یک انسان، سر از پا نمیشناسند و بشکن! میزنند، این رویکرد حکایت از آن دارد که؛
«سپهر سیاست اردوگاه آن تفکر سیاسی، از کمبود مهر و اخلاق رنج میبرد»
که باید فکری کرد.
#حدیث_روز
✍ از #امام_حسين (ع) روایت شده:
💠 مـا زمان رسـول خدا (ص)، #منافقين را فقط با #دشمنى با على (ع) و فرزندان او مى شناختيم.
📖 «ما كُنّا نَعْرِفُ الْمُنافِقِينَ عَلى عَهْدِ رَسُولِ اللّه ِ(ص) اِلاّ بِبُغْضِهِمْ عـَليـّاً وَ وُلْـدَهُ (ع)».
📚 عيون اخبارالرضا، ج 2، ص 72؛ بحارالانوار، ج 39، ص 302.
#محرم
#نفاق
#معیار_نفاق
#بغض_علی (ع)
#بغض_اولاد_علی (ع)
#شناخت_منافقین
🏴 ما را در #نشر_حدیث اهل بیت (ع) یاری کنید!👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
🏴 علت گریه طولانی امام سجاد (علیه السلام)
🔻امام جعفر صادق علیه السلام:
أَمَّا عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ فَبَكَى عَلَى الْحُسَيْنِ (ع) عِشْرِينَ سَنَةً أَوْ أَرْبَعِينَ وَ مَا وُضِعَ طَعَامٌ بَيْنَ يَدَيْهِ إِلَّا بَكَى حَتَّى قَالَ مَوْلًى لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكَ أَنْ تَكُونَ مِنَ الْهَالِكِينَ قَالَ إِنَّما أَشْكُوا بَثِّي وَ حُزْنِي إِلَى اللَّهِ وَ أَعْلَمُ مِنَ اللَّهِ ما لا تَعْلَمُونَ إِنِّي لَمْ أَذْكُرْ مَصْرَعَ بَنِي فَاطِمَةَ إِلَّا خَنَقَتْنِي الْعَبْرَة.
❇️ علی بن حسین بیست یا ۴۰ سال سال بر حسین گریست و هرگاه غذایی پیش روی حضرت میگذاشتند گریه میکرد تا اینکه یکی از خدمتکاران حضرت به او عرض کرد:
ای پسر رسول خدا من بیم آن دارم از گریه هلاک شوی.
حضرت فرمود: من غم و اندوه خود را به خدا شکایت میکنم و چیزی در دل دارم که شما از آن بیخبرید. من هرگاه صحنه کشته شدن فرزندان فاطمه را به یاد میآورم بغض گلویم را میفشارد.
📚 مکارم الاخلاق، شیخ طبرسی، ص۳۱۶
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20