🌹 شهادت مظلومانه ی حضرت اميرالمؤمنين امام علی(ع) در كوفه(۴۰ ق)
✍️ پس از ضربت خوردن امام علي(ع) در شب نوزدهم ماه مبارك رمضان توسط ابن ملجم مرادي از بازماندگان خوارج نهروان، درمانِ آن زخم تاثيري نبخشيد و خبر پيامبر(ص) به امام(ع) به اين كه "محاسنت، از خون سرت رنگین مى شود." تحقق يافت.
آنجا که پیامبر(ص) فرمود:
🌷 ...... وَ أَنْتَ تُصَلِّي لِرَبِّكَ وَ قَدِ انْبَعَثَ أَشْقَى الْأَوَّلِينَ شَقِيقُ عَاقِرِ نَاقَةِ ثَمُودَ فَضَرَبَكَ ضَرْبَةً عَلَى قَرْنِكَ فَخَضَبَ مِنْهَا لِحْيَتَكَ....؛(۱)
تو در حال نماز براى پروردگار خویشى، که نگون بختترینِ اوّلین و آخرین، همو که برادرِ پى کننده ناقه قوم ثمود است، برمى خیزد و بر فرق سرت ضربتى مى زند و محاسنت، از خون سرت رنگین مى شود.
✅ شهادت آن امام همام در شب بیست و یکم رمضان سال ۴۰ ق، و پس از سي سال امامت و چهار سال و نه ماه خلافت صورت گرفت. بدن مطهرامام علي(ع) را شبانه در نجف دفن كردند و قبر آن حضرت تا نزديك به يكصد و پنجاه سال، از عموم مخفي بود و تنها برخي از شيعيان خاص از محل دفن امام آگاهي داشتند. امام علي(ع) در طول حيات پر بركت خويش نقش مهمی در جنگهاي صدر اسلام ایفا نمود. آن حضرت پس از رحلت پيامبر اسلام(ص) به خاطر مصالح مسلمانان به مدت بيست و پنج سال خانه نشيني گزيد.
✅ با قتل عثمان، سومين خليفه، مردم امام علی(ع) را به خلافت برگزيدند و در آن دوران پرآشوب نيز سه جنگ جمل، صفين و نهروان از جانب ناكثين (پيمان شكنان) قاسطين (معاويه و مردم شام) و مارقين (خوارج و خارج شدگان از دين) بر امام علي(ع) تحميل شد.
✅ امام علي(ع) مظهر اسماء الهی است و فضایل آن حضرت فوق آن است كه بتوان در باره آن سخن گفت. ابن ابي الحديد معتزلي، شارح نهج البلاغه می گويد: فضايل علي(ع) در آن حد از عظمت است كه نويسنده و گوينده در برابر آن، خود را ضعيف و زبون و شرمسار مي بيند كه درصدد تفصيل آن برآيد.(۲)
✅ حضرت امام خمینی (ره) می فرماید: من درباره شخصیت حضرت علی(ع) چه می توانم بگویم. کسی که انسان کامل است و مظهر جمیع اسماء و صفات حق تعالی است. ابعادش به حسب اسماء حق تعالی باید هزارتا باشد و ما از عهده بیان یکی اش بر نمی آییم.(۳)
(۱) اقبال الاعمال، ج۱، ص ۲۷۰.
(۲) شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج ۱، ص۱۶ و ۱۷.
(۳) صحیفه امام، ج۲۰، ص۱۱۲.
https://eitaa.com/eslam20
💠 فضایل ماه مبارک رمضان
امام رضا علیه السلام:
🌷 حسنات وکارهای نیک دراین ماه مورد قبول درگاه حق قرار می گیرد، بدیها وگناهان مورد آمرزش قرار می گیرند. کسی که درماه رمضان یک آیه از کتاب خدا بخواند، مانند کسی است که قرآن را در ماه های دیگر ختم کرده باشد،
🌹 الْحَسَنَاتُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ مَقْبُولَةٌ وَ السَّيِّئَاتُ فِيهِ مَغْفُورَةٌ مَنْ قَرَأَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ آيَةً مِنْ كِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ كَانَ كَمَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فِي غَيْرِهِ مِنَ الشُّهُور
📚 بحار الأنوار، ج 96، ص341
https://eitaa.com/eslam20
💠 پیامدهای اسراف و تبذیر
الف. پیامدهای دنیوی:
۱۲- عدم استجابت دعا
✍ خداوند متعال دستور به خواندن دعا میدهد تا خود، دعاها را اجابت کند. اما گاه به خاطر اسبابی اجابت دعاها به تأخیر افتاده یا مستجاب نمیشود. یکی از عوامل عدم استجابت دعا، اسراف و تبذیر است.
🌷امام صادق علیهالسلام فرمودند: «اَرْبَعَةٌ لا تُسْتَجابُ لَهُمْ دَعْوَةٌ... وَ رَجُلٌ کانَ لَهُ مالٌ فَأفْسَدَهُ فَیَقُولُ اللهمَّ ارْزُقْنی فَیُقالُ لَهُ أَلَمْ آمُرْکَ بِالاقْتِصادِ، اَلَمْ آمُرْکَ بِالاِْصْلاحِ؛
چهاردسته هستند که دعایشان مستجاب نمیشود... و مردی که مالی داشته که آن را ضایع کرده و میگوید: خدایا به من روزی بده، به او گفته میشود: آیا تو را به میانه روی امر نکردم؟ آیا به تو دستور اصلاح [در مال] را ندادم؟
📚 الکافي، ج۴ ص۵۶.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
تفسيرسوره قدروشب قدر.MP3
24.52M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري زاده
موضوع:تفسيرسوره قدروشب قدر مكان تبليغ :مسجدامام رضاعليه السلام جلسه 693
https://eitaa.com/eslam20
💠 #دوستی_دنیا
🔹 امام حسن (علیه السلام):
هرکس دنیا را دوست بدارد، بیم آخرت از دل او می رود و آنکه حرصش در دنیا زیاد باشد، بهره ای جز دوری از دنیا ندارد و نیز خشم خدا بر او زیاد میشود، انسان پارسا قانع است و چیزی از روزی او کاسته نمیشود، پس برای چه شتاب در آتش کنید، شکیبایی و صبر است که سبب آسایش دراز و خوشبختی فراوانی میشود.
ارشادالقلوب/ج1/ص58
https://eitaa.com/eslam20
🔺حدیث روز:
🔹 امام على عليه السلام:
خشم را با سكوت درمان كنيد
داوُوا الغَضَبَ بِالصَّمتِ
📙 عيون الحكم والمواعظ ، ص 250
https://eitaa.com/eslam20
4_293413254921716281.mp3
4.1M
تحدیر (تندخوانی قرآن کریم)
✅ جزء بیستم و یکم قرآن کریم
۳۳ دقیقه
🔰استاد #معتز_آقایی
ثواب قرائت تقدیم به شهید ماه رمضان مولا علی علیه السلام
https://eitaa.com/eslam20
▪️مظلومیت امیرالمؤمنین علیه السلام از زبان حضرت...
عَنْ مُسَيَّبِ بْنِ نَجَبَةَ قَالَ: بَيْنَمَا عَلِيٌّ ع يَخْطُبُ وَ أَعْرَابِيٌّ يَقُولُ وَا مَظْلِمَتَاهْ فَقَالَ عَلِيٌّ ع ادْنُ فَدَنَا فَقَالَ لَقَدْ ظُلِمْتُ عَدَدَ الْمَدَرِ وَ الْوَبَرِ.
روزی مردی اعرابی در بین سخنرانی امیرالمؤمنین علیه السّلام فریاد زد: «وَا مَظْلِمَتَاهْ ؛ ای مردم به ظلم شده است» حضرت علی علیه السّلام او را به حضور طلبیدو به او فرمود: به تو یک بار ستم شده است اما به من به اندازه ریگ های بیابان و موهای حیوانات ظلم شده است.
📚مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج ٢ ص ١١٥
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
https://eitaa.com/eslam20
▪️ شدیدترین مجازات نادان!
سیره امیرالمؤمنین علیه السلام در برخورد با دشمن نادان
عن امیرالمؤمنین علیه السلام: لِقَنْبرٍ و قد رامَ أن يَشتِمَ شاتِمَهُ : مَهْلاً يا قَنبرُ ! دَعْ شاتِمَكَ مُهانا تُرْضِ الرَّحمنَ و تُسخِطِ الشَّيطانَ و تُعاقِبْ عَدُوَّكَ ، فَوَالذي فَلَقَ الحَبَّةَ و بَرَأ النَّسَمَةَ ما أرضَى المؤمنُ رَبَّهُ بِمِثلِ الحِلْمِ ، و لا أسخَطَ الشَّيطانَ بِمِثلِ الصَّمتِ ، و لا عُوقِبَ الأحمَقُ بمِثلِ السُّكوتِ عَنهُ.
امیرالمؤمنین علیه السلام خطاب به قنبر كه مى خواست به كسى كه بد و ناسزا گفته بود ، ناسزا گويد فرمود : آرام باش قنبر ! دشنامگوى خود را خوار و سرشكسته بگذار تا خداى رحمان را خشنود سازی و شيطان را به خشم آوری و دشمنت را كيفر داده باشى.
قسم به خدايى كه دانه را شكافت و خلايق را بيافريد، مؤمن پروردگار خود را با چيزى همانند بردبارى و گذشت خشنود نكرد و شيطان را با حربه اى چون خاموشى به خشم نياورد و احمق را چيزى مانند سكوت در مقابل او كيفر نداد.
📚أمالي المفيد ، ص ۱۱۸
https://eitaa.com/eslam20
▪️اینگونه نباش...!
قَالَ علی عليه السلام لِرَجُلٍ سَأَلَهُ أَنْ يَعِظَهُ:لَا تَكُنْ مِمَّنْ يَرْجُو الْآخِرَةَ بِغَيْرِ عَمَلٍ وَ يُرَجِّي التَّوْبَةَ بِطُولِ الْأَمَلِ...
مردى از امام علی علیه السلام درخواست نصیحت کرد، حضرت فرمود: از كسانى مباش كه بدون عمل به آخرت اميد دارند، و با آرزوهاى دور و دراز توبه را به تأخير مى اندازند...
📚نهج البلاغه حکمت ۴۲
https://eitaa.com/eslam20