خودسازی(شیفتگی به دنیا)
پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله:
کسى که شیفته دنیاست، من سه چیز را براى وى تخلف ناپذیر به شمار مى آورم: فقرى که هیچ گاه به بى نیازى نینجامد، دلْ مشغولى اى که هرگز از آن رها نگردد و غم و اندوهى که پایان نپذیرد. بحارالأنوار/ج73/ص81/ح43
بعضی ها آنقدر برای داشتن برنامه ریزی می کنند که یادشان می رود، مسافرند.
https://eitaa.com/eslam20
خودسازی
امام سجاد(ع):
احمق اگر به کارى دست بزند، آن را خراب مى کند،اگر رازى به وى سپرده شود افشا می نماید،نه دانش خودش او را بى نیاز می کند و نه از دانش دیگران بهره مند می گردد،اندرزگوى خود را اطاعت نمى کند و رفیق خود را راحت نمی گذارد. مادرش مرگ او را دوست دارد تا در عزایش گریه کند و زنش آرزوى جدایى وى را در سر مى پرورد.امالی شیخ طوسی/ج2/ص226
https://eitaa.com/eslam20
خودسازی(مبعث پیامبر)
امام علی(ع):
خداوند رسول گرامى را به پیامبرى مبعوث فرمود هنگامى که مردم گمراه و سرگردان بودند و در بیراه هاى فتنه و فساد سیر مى کردند. هواى نفس اسیرشان ساخته و تکبر و خودپرستى به اشتباهشان سوق داده بود و بر اثر جهل و نادانى، کوته فکر و سبکسر گشته و در کارها حیرت زده و نگران بودند. نهج البلاغه/خطبه94
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
🔰 ذکر روز چهارشنبه؛ یا حی یا قیوم
💠 امروز ؛ ۲۱ شهریور، ۱۱ سپتامبر، ۷ ربیع الاول
🔻 امام علی(ع): تَکَلَّمُوا فِی الْعِلْمِ تَبَیَّنَ اَقْدارُکُمْ
عالمانه سخن گویید تا قدر شما روشن گردد.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 21 شهریور 1403 شمسی
🌙 07 ربیع الاول 1446 قمری
❄️ 11 سپتامبر 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت روحاني مبارز و مجاهد مشروطه خواه "شيخ محمد خياباني" (1299ش)
➕ رحلت استاد اخلاق آيت اللَّه "علي احمدي ميانِجي" نماينده مجلس خبرگان رهبري (1379 ش)
➕ شهادت سردار احمد غلامی از مؤسسان لشکر ۱۰ سیدالشهدا(ع) (1395 ش)
➕ روز سينما
🌙 #قمری
➕ درگذشت علي بن محمد تنوخی اديب و شاعر (342 ق)
❄️ #میلادی
➕حملات تروریستی القاعده به برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک(2001م)
➕ آغاز به كار نخستين تلفن همراه (موبايل) (1946م)
➕ ابداع ورزش "جودو" توسط يك معلم ورزش ژاپني (1882م)
—----------
🇮🇷 كانال
https://eitaa.com/eslam20
🌷شهادت روحاني آگاه و مبارز انقلابي "شيخ محمد خياباني" در تبريز(1338 ق)
✍ شيخ محمد خياباني در سال 1297ق در خامنه از توابع شبستر به دنيا آمد. گرايش روحي به فراگيري علم، او را به سلك روحانيت در آورد. او در محاصره ي تبريز، از اركان فكري و رهبري مردم بود و با لباس روحانيت و تفنگ بر دوش در سنگرها به دفاع از شهر و نوامیس و حيثيت مردم مسلمان در مقابل سپاه متجاوز عين الدوله صدراعظم قاجار پرداخت.
✅ پس از خلع محمدعلي شاه از حكومت، از طرف مردم تبريز به مجلس شوراي ملي راه يافت، و در كنار افرادي همچون شهيد مدرس به دفاع از حقوق مردم پرداخت. اعتراض شجاعانه و كارساز او عليه اولتيماتوم استعماري دولت تزاري روس از جمله کارهای وی در این دوره بود.
✅ اوضاع نابسامان ايران و اخراج نمايندگان آذربايجان از مجلس شوراي ملي، وی را به تشكيل مجلس محلي و قيام مردمي فرا خواند. در اين قيام تبريز از لوث وجود خائنان و بيگانگان مزدور پاك شد و زمام امور به دست خياباني و يارانش افتاد. اين قيام پيروزمندانه، پنج ماه ادامه داشت.
✅ سرانجام او با خيانت مخبرالسلطنه و برخي از مزدوران، در 29 ذي الحجه ي سال 1338 ق (22 شهريور 1299 ش) به شهادت رسيد.
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت استاد اخلاق آيت اللَّه "علي احمدي ميانِجي" نماينده مجلس خبرگان رهبري (1379 ش)
✍ آيت اللَّه علي احمدي ميانِجي در سال 1305 ش (1345ق) در يكي از روستاهاي شهرستان ميانه در آذربايجان شرقي و در خانوادهاي اهل علم و ديانت به دنيا آمد. وي پس از پشت سر گذاشتن مقدمات و سطوح در زادگاهش و تبريز، راهي حوزه علميه قم شد و از محضر حضرات آيات: سيد حسين بروجردي، علامه طباطبایی، سيدمحمد محقق داماد و سيد محمد رضا گلپايگاني استفاده نمود.
✅ او با آغاز نهضت اسلامي مردم به رهبري امام خميني(ره)، به انقلابیون پيوست و در اين راه متحمل سختيهاي متعددي شد و پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز همواره در سنگر خدمت حضور داشت و سه مرتبه به عنوان نماينده مردم استان آذربايجان شرقي، به نمايندگي مجلس خبرگان رهبري برگزيده شد.
✅ او سرانجام پس از عمري مجاهدت و تزكيه نفس و نيز فعاليتهاي مذهبي و سياسي در 21 شهريور 1379 ش برابر با 12 جمادي الثاني 1421ق در 74 سالگي در قم دار فاني را وداع گفت و پس از تشييعي باشكوه، در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
🌷 اما حق زبانت بر تو آنست كه از فحشا و منكرات دورش نگهداري و به گفتـن كلمات خوب و نافع عادتش دهي و وادارش كني كه با ادب وخوب سخن گويد و از زياد گفتن و بیخود چرخید ن در دهان منعش نمائي تا سكوت را رعايت كند مگر در جائي كه نیاز به تكلم باشد و نفعي براي دنیا و آخرت داشته باشد
و نگزاري سخني كه فائده و نفعي ندارد و جز ضرر و زيان حاصلي در آن متصور نیست؛ از دهان تو خارج شــود بعد از آنكه عقل و نقل بر مضر بودن و بد بودن آن دلالت دارد؛ زيرا كه زينت عاقل به عقلش در خوبي گفتار و درست سخن گفتن است و قوت و قدرتي نیست مگر قوت و قدرت پروردگار.
🌹وَ أَمَّا حَقُّ اللِّسَانِ فَإِكْرَامُهُ عَنِ الْخَنَى وَ تَعْوِيدُهُ الْخَيْرَ وَ حَمْلُهُ عَلَى الْأَدَبِ وَ إِجْمَامُهُ إِلَّا لِمَوْضِعِ الْحَاجَةِ وَ الْمَنْفَعَةِ لِلدِّينِ وَ الدُّنْيَا وَ إِعْفَاؤُهُ عَنِ الْفُضُولِ الشَّنِعَةِ الْقَلِيلَةِ الْفَائِدَةِ الَّتِي لَا يُؤْمَنُ ضَرَرُهَا مَعَ قِلَّةِ عَائِدَتِهَا وَ يُعَدُّ شَاهِدُ الْعَقْلِ وَ الدَّلِيلُ عَلَيْهِ وَ تَزَيُّنُ الْعَاقِلِ بِعَقْلِهِ [وَ] حُسْنُ سِيرَتِهِ فِي لِسَانِهِ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
📗 خصال شیخ صدوق، رساله حقوق امام سجاد(ع)
https://eitaa.com/eslam20