سردار موسی کمالی در مراسم انعقاد تفاهمنامه ستادکل نیروهای مسلح با جمعیت هلالاحمر اظهار داشت: در ایران خدمت سربازی مدل نظام وظیفه است و در واقع سربازی ظرفیت بالایی بهشمار میرود که متاسفانه برخی بخشها از آن استفاده نکردهاند.
وی به خلاء آموزشهای امدادی به نیروهای وظیفه اشاره کردو گفت: حدود 12 تا 14 میلیون نفر در 30 سال گذشته وارد خدمت سربازی شده که با تعداد افرادی که معافی دریافت کردهاند حدود 25 میلیون نفر میشوند و سالانه نیز 400 هزار نفر در شمول قانون خدمت وظیفه عمومی قرار میگیرند و ارائه آموزشهای امدادی به سربازان وظیفه مسالهای حائز اهمیت است.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح بیان داشت: در سیستم نظام وظیفه همه جوانان ذکور باید آموزشهایی از جمله شناخت با اسلحه را فراگیرند و در زمان جنگ یا بحران از این امکانات استفاده کرده و اگر تهدیدی وجود داشت به کمک نیروهای مسلح بشتابند.
سردار کمالی عنوان کرد: سربازی سبب ایجاد مهارتهایی در افراد همچون توانایی زندگی در شرایط سخت ، استقلال از خانواده و دوری از آنها و ... میشود و در میان ارائه این مهارتها، مهارتهای امداد و نجات وجود نداشت در حالی که این مساله ضرورت دارد.
وی ضمن ابراز خرسندی از انعقاد این تفاهمنامه گفت: سالانه 400 هزار نیروی وظیفه میتوانند از این مهارتهای امدادی بهرهمند شوند که اگر تعداد افراد دارای معافیت را نیز در نظر گیریم جامعه هدف حدود 650 تا 700 هزار نفر خواهد شد.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت ارائه مهارتهای امداد و نجات به نیروهای وظیفه میتوانیم یکی از شروط تحویل کارت معافیت را طی کردن این دورهها اعلام کنیم.
سردار کمالی ادامه داد: طبق ماده 39 خدمت وظیفه عمومی افرادی به خدمت اعزام میشوند که از نظر جسمی واجد شرایط باشند که در گذشته حدود 120 هزار نفر در سال معافیت پزشکی دریافت میکردند که در حال حاضر این آمار به 50 تا 60 هزار نفر رسیده است.
وی در پاسخ به اینکه آیا نیروهای داوطلب و امدادگران هلالاحمر میتوانند از کسری خدمت بهرهمند شوند گفت: معافیت پزشکی، کفالت ایثارگری و امدادجویان که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند میتوانند از کسریهای خدمت و یا معافیت بهرهمند شوند ولی در ارتباط با امدادگران و داوطلبان هلالاحمر مقرراتی نداشته و پیشنهادی هم نشده است.
#فهم_دین
💢 تنها راه مبارزه با دین، خودِ دین است!
تمام کسانی که در جنگ جمل، نهروان، صفین و کربلا به #مصاف علی(ع) و فرزندش رفتند، اهل نماز بودند، از قاریان برجسته قرآن بودند.
فهم نادرست #دینداران از دین، حسین(ع) را به گودال قتلگاه کشاند، تا جایی که پس از #شهادت او مراسم #شکرگزاری بجا آورند.
امام محمد باقر(ع):
کوفیان، به شُکرانهی #قتل حسین، چهار مسجد را در کوفه تجدیدبنا و نوسازی کردند:
مسجد اشعث، مسجد جریر
مسجد سماک و مسجد شبث بن ربعی
📚کافی، جلد ۳، صفحه ۴۹۰
💢 به وسیله حسین(ع) خوشبحت میشوید.
پيامبراكرم (ص) ميفرمايند:
به وسيله من #هشدار داده شديد و به وسيله على عليه السلام هدايت مى يابيد و به وسيله حسن احسان مى شويد و به وسيله #حسين #خوشبخت مى گرديد و بدون او بدبخت. بدانيد كه حسين درى از درهاى بهشت است، هر كس با او دشمنى كند، خداوند بوى #بهشت را بر او حرام مى كند.
📚مأة منقبة، ص ۲۲
💢نمیخواهم که آغازگر جنگ باشم
پیش از آغاز نبرد، امام حسین علیهالسلام دستور دادند تا درون خندقی که اطراف خیمه ها حفر کرده بودند، آتش روشن کنند تا دشمن نتواند از اطراف هجوم آورد.
"شمر بن ذی الجوشن" نزدیک آمد و به امام حسین گفت:
گویا برای ورود به #آتش جهنم عجله داری!!
امام حسین پاسخ دادند :
تو برای ورود در #آتش ، شایستهتری !
"مسلم بن عوسجه" که ناظر بود، به امام حسین گفت:
ای فرزند رسول الله! اجازه می دهید این فاسق #ستمگر را با تیر بزنم؟ او در تیررس من است و تیرم به خطا نمیرود.
امام حسین علیه السلام فرمودند:
او را نزن! من #دوست ندارم که آغازگر جنگ باشم !
📚تاریخ طبری، جلد ۵ ، صفحه ۴۲۳
#شبهات_ماه_محرم
💢ماجرای ذخر الحسین (ع) صحت دارد؟ آیا در جنگ صفین حضرت ابوالفضل حضور داشته اند؟
✅ابتدا این #داستان که دست به دست می چرخد را بخوانید:
جنگ صفین بود و نوجوانی سیزده ساله... امیرالمومنین(ع) نقاب به #چهره قمر بنی هاشم زدند و او را روانه ی میدان کردن. #معاویه ابوشعتاء دلاور معروف عرب را پیش فرستاد ابوشعتاء گفت اهل شام مرا حریف هزار اسب میدانند، در شأن من نیست، یکی از پسران من برای او کافیست. نه پسر را به جنگ فرستاد و یکی پس از دیگری به دست قمر منیر بنی هاشم به درک واصل شدند. خودش عصبانی به قصد انتقام خون پسرانش به میدان آمد و او نیز با ضربتی به #درک واصل شد... جنگ مغلوبه شده بود... همه در #حیرتند که این نوجوان کیست که چنین جنگاوری میکند... امیرالمومنین(ع) به عباس گفتند برگرد پسرم... سپاهیان گفتند یا امیرالمومنین اجازه بده تا کار را یکسره کند اما حضرت اجازه ندادند... فرمودند: اِنّهُ ذُخرُ الحسین... او #ذخیره برای حسین است...
✅چنین ماجرا و داستان مفصلی در هیچ یک از #منابع معتبر شیعی وجود ندارد که با این موضوع حتی نزدیکی و همخوانی داشته باشد؛ البته اصل #حضور حضرت عباس(ع) در جنگ صفین در برخی از #منابع آمده است.
مناقب خوارزمی از منابع اهل سنت به حضور ایشان در صفین اشاره دارد
#فهمیدن_محرم
💢قاتلین یا خاذلین؟
در حادثه کربلا، تکلیف قاتلان مشخص است، #امروز شاید گله کردن از قاتلان حسین(ع) که چرا او را به شهادت رسانیدید کار کاملی نباشد.
قاتل، قاتل است.
✅اما سوال این است، چگونه #حسین به دست قاتلان افتاد؟
پاسخ مورد غفلت ماست، مهمتر از #قاتلان کربلا، باید به #خاذلان پرداخت.
✅خاذلان کسانی هستند که نشستند و نگاه کردند.
زینب(س) هم عصر عاشورا به عمر سعد فرمود: تو داری نگاه میکنی و حسین(ع) را میکُشند؟
یعنی تو هم از #خاذلین هستی.
این است که حسین(ع) به آنها میفرماید: «به خدا قسم، یاری نکردن(نامردی و عهدشکنی) در خون شماست»
📚ارشاد مفید/2/ 112
✅خاذلان کسانی بودند که خودشان #حسین را دعوت کردند اما گوشه ای نشستند و فقط نظاره گر بودند...
#امام_زمان
#فکر_کردن_درد_دارد
💢قاتلان حسین(ع)
چرا #سیاست_شناسی مهم است؟
✅در تاریخ صدر اسلام، با دو گروه مواجه هستیم که بیشتر از آنها شنیده ایم:
#خوارج و #معاویه (اهل شام)
این هر دو گروه، در تغییر و تحریف مسیر اسلام اثرگذار بوده اند و هنوز هم #افکار آنها حیات فکری دارد (داعش).
✅اما علی(ع) فرمود بعد از من #خوارج را #نکشید زیرا آنها حق طلبانی احمقند و در دین شناسی دچار حماقت شده اند، از سوی دیگر حضرت، توصیه و سفارش به دفع خطر #معاویه میکنند، و دشمن اصلی آنها را اهل شام میدانند نه خوارج.
✅علت چیست؟
باوجود خشک مغز بودن و جمود شدید #خوارج چرا امیرالمومنین، معاویه را خطرناکتر میداند؟
پاسخ این پرسش مهم را در #سیاست باید جست، معاویه و عمر وعاص، برخلاف خوارج به شدت و زیرکانه اهل سیاست ورزی بودند و از عدم اطلاع مردم بیشترین سود را میبردند.
✅اگر تاریخ سیاسی و عملکرد #معاویه را مورد مطالعه قرار دهید، به این نتیجه خواهید رسید که اگر #مردم در عرصه سیاست خام و بی بصیرت باشند، چگونه مورد بهره برداری قرار میگیرند و به قاتلان حسین(ع) تبدیل میشوند
✅کسانی که دین را بدون آگاهی سیاسی به مردم معرفی میکنند، متوجه این خطر بزرگ نیستند که #سیاست_معاویه_صفتان در نهایت به گودال قتلگاه ختم میشود.
مردمی که سیاست ندانند مورد بهره برداری قرار میگیرند.
💢آیا امام حسین (ع) بدون #معطلی به علی اکبر (ع) اجازه میدان رفتن داده و سپس او را بدرقه کرده است؟
در مقتل لهوف که از معتبر ترین مقتل های کربلاست جریان اجازه گرفتن حضرت علی اکبر و میدان رفتن ایشان این گونه گزارش شده است:" هنگامی که همه اصحاب اباعبدالله به میدان رفته و به شهادت رسیدند و به جز اهل بیت (بنی هاشم) کسی باقی نماند علی بن الحسین (علی اکبر) (ع) که از زیباترین #خوش اخلاق ترین مردم بود به نزد پدر آمد و اجازه میدان رفتن گرفت پس امام به او اجازه داد! سپس نگاه مأیوسانه ای به او کرده و گریه کرده و گفت: بار الها شاهد باش که شبیه ترین مردم به پیامبرت از نظر صورت و سیرت و اخلاق و سخن گفتن (تن صدا)را به سوی این قوم فرستادم.....".
از این نقل می توان استفاده کرد که امام به او اجازه داده و با نگاه خود او را #بدرقه کرده است.
📚سید بن طاووس، لهوف ص : 113